Bloom 2 is uit! Chinese Jaarhoroscoop 2024 >

Het zaadje wordt geplant: de Nieuwe Maan

Verbind je met de maanfasen en geef je leven meer glans en kracht - 1/4

De maancyclus is een populaire tool om te bepalen welke acties kunnen ondernomen worden op een bepaalde dag. Neem alvast de Maankalender van Bloom bij de hand, om na te gaan wanneer welke fase van start gaat. In dit eerste deel van deze reeks focussen we op de Nieuwe Maan, hoe deze ons beïnvloedt en hoe we handig op deze maanfase kunnen inspelen.

Elke maand doorloopt de maan vier stadia. Lees hier welke dat zijn en wat ze precies betekenen voor ons.

1 - Nieuwe maan

De maan staan met haar donkere zijde naar de aarde toegekeerd, en is dus niet zichtbaar voor ons. Dit is de fase dat een nieuw begin, nieuwe projecten aanmoedigt.

2 - Wassende maan

Vanop aarde neemt de maan de vorm van een fijne sikkel aan. Deze periode kenmerkt zich door groei, opbouw en hernieuwde kracht.

3 - Volle maan

De maan heeft haar reis rond de aarde voltooid, en toont zichzelf van haar meest heldere, glorieuze kant. Het is een zeer invloedrijke fase, waarbij heel wat impulsen op aarde worden versterkt.

4 - Afnemende maan

De schaduwzijde van de maan duikt weer op terwijl ze verder reist. Je voelt de krachten in de natuur afnemen. Deze Maan is geschikt om zaken af te stoten of af te sluiten.

Om rekening te kunnen houden met de maanstanden, moeten we natuurlijk goed weten welke uitwerking elke fase precies heeft op de mens. Zoals eerder vermeld, gaan we van start met de eerste maanfase: Nieuwe Maan.

Verbind je met de maanfasen cyclus Bloom web

Een nieuw zaadje

Verbind je met de maanfasen reputatie kader Bloom web

Met de Nieuwe Maan wordt ingezet op persoonlijke groei, heling, of het zegenen van een nieuw project. Het is het moment waarop je de energie krijgt om een zaadje te planten, iets nieuws uit te proberen. De resultaten worden zichtbaar bij de eerstvolgende Volle Maan, na circa 14 dagen. Nieuwe Maan staat voor een nieuwe begin, waarbij je de mogelijkheid krijgt om dat vers geplante zaadje te laten groeien en ontwikkelen. Op de dag zelf vindt de transformatie van oud naar nieuw plaats. Wel is het verstandig om pas actie te ondernemen wanneer de Nieuwe Maan al enkele uren aan de hemel staat.

De Nieuwe Maan in de diverse dierenriemtekens

Als je kijkt op onze maankalender, merk je dat er telkens wordt vermeld in welk dierenriemteken de Nieuwe Maan zich bevindt. Op 3 juni staat er bijvoorbeeld: Nieuwe Maan op 3 juni om 12.03 uur op 12 graden Tweelingen. Naargelang het teken waarin de Nieuwe Maan staat, heeft deze een andere uitwerking. Met de Maankalender op pagina 60 én de opsomming op de volgende pagina's in de hand, ben je overal en altijd op de hoogte van de betekenis van de actuele Nieuwe Maan-stand en speel je er elke maand handig op in.

De nieuwe maan in de tekens en diens uitwerking op je leven

Ram

Met de Nieuwe Maan in het teken Ram is het moment aangebroken om met frisse moed iets te ondernemen. Een nieuwe periode breekt aan. Maar ga niet overhaast te werk, het is beter om de zaken welbewust en weloverwogen aan te pakken.

Stier

Als de Nieuwe Maan in Stier staat, kunnen nieuwe projecten en zaken nu goed uitpakken, hoewel er toch ook sprake kan zijn van vertraging. Deze plaatsing van de Maan heeft ook een positieve invloed op zaken die met geld, liefde, bezittingen, kunst en muziek te maken hebben. Handel niet impulsief, maar denk na over de concrete stappen die nodig zijn om je doel te realiseren.

Tweelingen

De Nieuwe Maan in Tweelingen maakt duidelijk dat je klaar bent voor iets nieuws. Bovendien biedt deze stand jou de mogelijkheid om nieuwe kennis en informatie op te doen, om je te richten op zaken, die wat hersenwerk behoeven. Je bent ook meer onderweg dan gewoonlijk en deze dag staat bol van de communicatie.

Kreeft

Staat de Nieuwe Maan in Kreeft, dan heb je zin om eens iets totaal anders te doen. Wel bevindt deze ommezwaai zich binnen de muren van je eigen huis of vertrouwde omgeving. Je kunt je bijvoorbeeld eens volledig uitleven in de keuken. Mogelijks kom je ook meer in aanraking met baby’s en kleine kinderen. Een bepaalde (over)gevoeligheid is niet vreemd op de dag van het aanbreken van deze maanfase.

Leeuw

Met de Nieuwe Maan in het teken Leeuw voel je je enthousiast, uitbundig en vrolijk. Je neemt een nieuwe start en het verleden is vergeten en vergeven. Je lijkt nu vooral te excelleren in alles waar een zekere leiderschapscapaciteit vereist is.

Verbind je met de maanfasen de nieuwe maan visual eb en vloed Bloom web
Maagd

Wanneer de Nieuwe Maan in Maagd staat, kom je in rustiger vaarwater terecht. De dagen rond deze Nieuwe Maan bieden de gelegenheid om zaken te overdenken en om na te gaan wat je in de nabije toekomst wil verwezenlijken.

Weegschaal

De Nieuwe Maan in het teken Weegschaal brengt een frisse start. Zo kun je vervelende kwesties uit het verleden uitpraten. Ofwel trekken nieuwe zaken je aandacht, waardoor beslommeringen en discussies uit het verleden op de achtergrond verdwijnen. Deze tijd draait om samenwerking. Mogelijks ga je over tot het tekenen van een contract. Lees alles goed vooraleer je je handtekening eronder plaatst!

Schorpioen

De kans is groot dat je tot over je oren verliefd wordt, of dat er een idee, project op je pad komt dat jou helemaal opslorpt. Door de Nieuwe Maan in Schorpioen heb je enkel en alleen nog maar oog én tijd voor dat ene. Dit is ook een gunstig moment om uit te zoeken wat je écht wil in het leven, om daar dan ook volop voor te gaan.

”Een Nieuwe Maan in Boogschutter is geen goede zaak voor tweelingzielen. Tussen hen kan de communicatie heel stroef verlopen en steken er allerlei misverstanden de kop op.”
Boogschutter

De Nieuwe Maan in het teken Boogschutter geeft (mentaal) reizen aan. Je hebt heldere, nieuwe plannen voor ogen en je wenst je grenzen daarbij te verleggen. Je verdiept je je in een bepaalde materie/filosofie (mentaal reizen) ofwel plan je effectief een reis of uitstapje in.

Steenbok

Met de Nieuwe Maan in het teken Steenbok kun je nieuwe projecten opzetten, die met werk en carrière verband houden. Benut deze dag! Alles wat je nu verwezenlijkt kan van invloed zijn op toekomstige plannen en uitdagingen.

Waterman

Als de Nieuwe Maan zich in het teken Waterman bevindt, wens je projecten op te zetten waar heel wat mensen en ook vrienden bij betrokken zijn. Dat valt soms wat moeilijker dan wanneer je samenwerkt met onbekenden, maar dat houdt jou zeker niet tegen.

Vissen

Met de Nieuwe Maan in het teken Vissen sta je aan de vooravond van een fase waarin jij je als herboren voelt. Richt je op fysieke activiteiten, waaronder zwemmen, zeilen, windsurfen… Kortom, alles wat met water te maken heeft. Op deze wijze krijg jij je gedachten op orde.

Verbind je met de maanfasen nieuwe maan tips Bloom web

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Leslie Decorte

Prachtig en handig artikel waarmee ik direct aan de slag kan! Bedankt!

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

De Hawaiiaanse wijsheid achter Ho’oponopono

Ho’oponopono (ho-o-pono-pono) is een Hawaiiaanse geneeswijze die draait rond verzoening en…

Lees meer
Inspiratie

Liefdeslijnen in de hand: een uniek huwelijksaanzoek zonder ring

Ontdek de spannende wereld van handlezen en hoe dit kan leiden tot een bijzonder huwelijksaanzoek…

Lees meer
Astrologie

Waterman, jouw jaarhoroscoop 2024: gelukkige verjaardag!

Het sterrenbeeld Waterman is jarig als de maanden januari en februari hun intrede doen. Met de…

Lees meer
Bloom 2 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom