Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Venus in Vissen: strategische doelen en magische momenten

Astrologie
Désirée van Toor
19/03/2021
Venus in Vissen: strategische doelen en magische momenten

Wat een verademing: de temperaturen worden aangenamer en we komen eindelijk - na een lange tijd - in wat zachtere energieën terecht. De rebellerende energieën van de afgelopen maanden zit ons natuurlijk nog vers in het geheugen. Wat heeft de kosmos de komende maanden voor ons in petto?

Korte terugblik op de voorspellingen van december 2020 en januari 2021

Op 19 januari 2021 registreerden we Mars conjunct Uranus. Hieromtrent gaf ik aan dat we explosies konden verwachten, twee dagen later braken er rellen uit in heel Nederland. Op 17 februari 2021 registreerden we een spanningsveld tussen Uranus (rebellie, vrijheid en individualiteit) en Saturnus (restricties, discipline en macht). Op 17 februari 2021 spande Virusvrijheid een kortgeding tegen de Nederlandse overheid in om de avondklok van tafel te vegen. We namen opnieuw een glimp van vrijheid gewaar toen de rechter Virusvrijheid in het gelijk stelde. Echter was de overwinning slechts van korte duur op het moment dat de gevestigde orde opnieuw de macht greep en in hoger beroep ging. Zoals ik eerder aangaf werkt de energie van 2020 ook in het eerste kwartaal van 2021 door. Een kentering is wel dat de energieën nu eindelijk zachter gaan aanvoelen.

Op het moment van schrijven hebben alle planeten inmiddels hun normale gang hervat en voelen we dat dingen die de laatste maanden stagneerden langzaam maar zeker terug beginnen te lopen. Misschien voel jij je al iets energieker of begin je het licht aan het einde van de tunnel te zien. We mogen ons begin maart verheugen op de prachtige, romantische en fijngevoelige energie die van de planeet Venus uitgaat, de planeet van liefde, compassie, harmonie en verbinden, als deze het spirituele teken Vissen ingaat.

En dat werd tijd...

We kunnen ons bijna niet meer de zachte energieën van romantiek, vertrouwen en schoonheid herinneren na het dramatische zware 2020 en de rebellerende energieën van de afgelopen maanden januari en februari 2021.

Je zult de aankomende weken duidelijk een gevoel van acceptatie bereiken. Maar dit niet alleen, doordat Mars een prachtige verbinding met Pluto maakt en we vrijwel tegelijkertijd een Volle Maan in Maagd noteren, zal jouw blik op de toekomst gericht zijn, maar dan vanuit een realistisch oogpunt. De aankomende weken zal het jou duidelijk worden waar je, met Mars in Stier vanuit het nu, naar toe wilt werken. En dankzij de Volle Maan in Maagd met haar oog voor detail zal je heel erg gefocust, welhaast strategisch, naar nieuwe zaken toewerken. Mars in verbinding met Pluto zal je met zekerheid focus, kracht en doorzettingsvermogen geven. Laten we beslist ook niet de golfbewegingen van de Watermanenergieën vergeten. Het is nu weliswaar iets rustiger maar de mentale energie blijft en kan bij tijd en wijle weer gaan pieken en voor onrust en nervositeit zorgen. Zoals ik al beschreef, zullen we in 2021 de spanning tussen Saturnus en Uranus aan den lijve ondervinden. Uranus wil de waarheid aan het licht brengen, staat voor helderheid en is mensgericht. Saturnus daarentegen vertegenwoordigt (oude) systemen en ondergaat een realiteitscheck. We kunnen dan ook met zekerheid het hele jaar door verrassingen en schokkende onthullingen verwachten.

Het bovenstaande laat zien dat we werkelijk met fantastische energieën te maken krijgen. Neem vooral de tijd, overhaast niks, maar stel doelen. Het doel van dit kosmisch gebeuren is om de overgang naar de 5e dimensie in te zetten, naar pure zelfliefde en zelfontwikkeling. Eerst jezelf voeden voordat je een ander voedt, dus. Onthoud, dat als jij je op anderen focust en jij je omgeving probeert te beïnvloeden, je niets anders dan frustratie en ergernis zult voelen.

”Met Venus in Vissen, het teken van spiritualiteit, goddelijke en verbindende wordt er aan jou gevraagd om je over te geven en te leren accepteren.”

Je mag eind februari en begin maart 2021 als springplank zien voor wat er komen gaat. Met Venus in Vissen, het teken van spiritualiteit, goddelijke en verbindende wordt er aan jou gevraagd om je over te geven en te leren accepteren. Dit zijn heel dromerige energieën die veronderstellen dat je je aan het hogere overgeeft. Venus in Vissen is een uiterst verfijnde energie. We kunnen dit o.a. koppelen aan de verbindingen van Tweelingzielen. Diegene die zijn Tweelingziel al ontmoet heeft, kan daar zeker over mee praten. In dergelijke verbindingen kan je namelijk niks forceren. Des te harder en sneller je wilt, des te meer jij op de rem gezet wordt.

De realisatie in de 5e dimensie, want dit is waar het nu allemaal om draait, is ‘overgave’. Tweelingzielen zijn niet langer verzinsels vanuit een overtrokken romantisch beeld, maar hebben alles te maken met de overgang naar de 5e dimensie waar we alle emotionele afhankelijkheid loslaten. Er is een kleine kanttekening bij de uiterst poëtische Venus in Vissen. De energieën zijn zo liefdevol dat je een soort van ‘verdrinken in zelfopofferend en wegcijferend gedrag’ kunt ervaren. Denk een klein beetje aan jezelf en probeer jouw grenzen te bewaken.

(lees verder onder de advertentie)

Op een ander vlak loopt Pluto, de heer van Transformatie, op zijn laatste benen in het teken Steenbok, waarna hij op 23 maart 2023 Steenbok eventjes inruilt voor het teken Waterman. Deze laatste graden Steenbok staan dan ook voor de dictatuur. Dit kan impliceren dat machthebbers de komende tijd de teugels nog strakker gaan aanhalen. Op persoonlijk niveau kun je dit ook voelen en geconfronteerd worden met angsten en onzekerheden als het gaat om persoonlijke veiligheid en zekerheid. Wees alert dat jij je niet langer vasthoudt aan valse zekerheid of veiligheid. Realiseer je, dat wat echt bij jou hoort, ook bij je terug zal komen. Dit vertrouwen in het kosmische gebeuren wordt bewerkstelligd door de gevoelige energieën die van Venus in Vissen uitgaan. Geef je over aan de magie. Gebruik deze maatschappelijk rustige periode om alle energie op jezelf te richten en te focussen op je nieuwe doelen.

Zoals je kunt lezen, beschrijft iedere planeet en planetenverbinding een andere laag, een ander niveau en een andere trilling. Zo ook jouw bewustzijn. Je hebt de keuze op welke tijdlijn je wenst te vertoeven. Zodra jij je focus op anderen richt en macht en controle uitoefent op jouw omgeving, omdat je misschien bang bent voor verlies of je iets onrechtvaardig vindt, des te meer weerstand je gaat voelen. Richt je jouw focus en energie eerder naar binnen om aan jouw eigen doelen te werken, dan zal je merken dat alles veel makkelijker gaat en je doelen in maart langzaam in zicht komen. Gebruik de energie van Mars in Stier die een prachtige langetermijnverbinding met Pluto maakt om veranderingen in jouw eigen leven te bewerkstelligen. Geef je over aan de fijngevoelige en spirituele energieën van Venus in Vissen en laat je verrassen door de magische momenten die het Universum je cadeau geeft.

Bekijk ook deze boeiende video waarin Desiree enkele helderen astrologische voorspellingen met ons deelt

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Bekende mediums op de Spirituele Bloom Fair Antwerpen op zat. 11 en zon. 12 november

Je kan op de Spirituele Bloom Fairs altijd bij verschillende mediums terecht. Maar ook in de…

Lees meer
Astrologie

Pluto aan zet

Zoals velen van jullie misschien wel weten, wordt elke planeet geassocieerd met eigen energetische…

Lees meer
Spiritualiteit

Ascensie • Groeien doorheen dimensies

De shift van de derde dimensie (3D) naar de vijfde (5D) is niet meer dan een (eerste) reuzensprong…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom