Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

De top 5 astrologische gebeurtenissen in maart 2022

Astrologie
Bloom
02/03/2022
De top 5 astrologische gebeurtenissen in maart 2022

In dit artikel tref je de top 5 astrologische gebeurtenissen voor maart 2022. Je hoeft namelijk geen doorgewinterde astroloog te zijn om te beseffen dat de planeten een grote invloed op ons uitoefenen. Alle levensdomeinen worden beïnvloed door de planetaire bewegingen hoog boven ons hoofd. Hoewel we onmogelijk in een glazen bol de toekomst kunnen ontwaren, biedt astrologie ons toch een mogelijkheid om een glimp van de toekomst op te vangen. Ontdek hier welke planetaire aspecten we mogen verwachten in maart 2022.

Waarom is het handig om de planeetstanden van 2022 te kennen?

Aan de hand van de plaats van de planeten en hun reis door de sterrenbeelden (beter is in feite: 'dierenriemtekens') kunnen we ons voorbereiden op bepaalde gebeurtenissen en bepaalde emoties beter kaderen. Planeten hebben namelijk een uitwerking op ons leven en onze maatschappij. In de Westerse astrologie kennen we binnenplaneten en buitenplaneten. Voorbeelden van 'binnenplaneten' of 'persoonlijke planeten' zijn: de Zon, Maan, Mercurius, Venus, Mars, Jupiter en Saturnus. Deze planeten bewegen zich sneller door de sterrenbeelden of dierenriemtekens en hebben daardoor een grotere invloed op je dagelijks leven.

Neptunus, Uranus en Pluto behoren volgens de Westerse astrologie tot de 'buitenplaneten' of 'transpersoonlijke planeten'. Zij reizen veel trager door de sterrenbeelden heen. Soms verblijven ze jaren in hetzelfde teken en daarom worden ze ook wel generatieplaneten genoemd. Deze hebben ook een invloed op je dagelijkse leven, maar dat is veel minder merkbaar. De buitenplaneten vertellen ons eerder iets over de algemene tendensen van een generatie.

Planetaire bewegingen in maart 2022

”“Astrology is one of the oldest and most accurate tools known to mankind.” — Chris Flisher”

Nieuwe Maan in vissen

Woensdag 2 maart 2022 om 18:38 uur staat de Nieuwe Maan in het sterrenbeeld Vissen. Vertrouw op je intuïtie en luister naar de stem van je hogere zelf. Tijdens de Nieuwe Maan in Vissen kan inspiratie in overvloed beginnen opborrelen. Dus laat de artiest in je los en begin aan een creatief project. Stroop de mouwen op en vind een manier om je artistieke talenten bot te vieren. De Vissen staan bekend om hun spirituele manier van leven. Zoek verbinding met de bron, met je medemensen en met het goddelijke. Laat je vooral niet afleiden door het ego en sta klaar voor anderen. Lees hier alles over de Nieuwe Maan in vissen.

De Mars en Venus conjunctie in Waterman 2022

Op 6 maart 2022 lopen Venus en Mars het luchtteken Waterman binnen op exact 0 graden. Mars, de planeet van mannelijkheid, oorlog en seks doet dat om 07:01 uur en de planeet van liefde, schoonheid en rijkdom Venus doet dat om 07:10 uur. Deze conjunctie in Waterman brengt een innoverende energie teweeg in ons liefdesleven. De Waterman is de uitvinder van de dierenriem. De Waterman choqueert en is vooruitstrevend. Dit luchtteken ziet the bigger picture. Als Mars en Venus elkaar in Waterman treffen brengt dit op liefdesvlak vernieuwing met zich mee. Deze bijzondere combinatie biedt ons een nieuw perspectief. Tijdens deze conjunctie krijgen we de kans om oude patronen te doorbreken. Om het gesprek met onze partner aan te gaan en verbeteringen te bewerkstelligen. Lees hier alles over de Mars-Venusconjunctie in Waterman.

Mercurius in Vissen

Op 10 maart 2022 om 02:29 uur bevindt Mercurius, de planeet van communicatie en reizen, zich in het spirituele teken Vissen. Een haat-liefdeverhouding. Hoewel onze dromen levendiger worden en ons instinct op scherp staat, krijgen we door de plaatsing van Mercurius in Vissen met chaos en vergeetachtigheid te maken. Mercurius heerst over onze innerlijke leefwereld en onder de invloed van Vissen dagdromen we meer. We verliezen onszelf in eindeloze gedachten en dat resulteert in moeilijkheden op het vlak van communicatie. Denken, schrijven en communiceren wordt een stuk lastiger. Gelukkig is dit maar van korte duur.

Volle Maan in Maagd

Op 18 maart 2022 omstreeks 08:17 uur prijkt de Volle Maan in Maagd. De perfectionistische trekken van het dierenriemteken Maagd zijn extra voelbaar tijdens deze Volle Maan. We zijn kritischer voor onszelf en anderen. De lat ligt net even wat hoger dan anders en dat zorgt voor onnodige stress. Maak handig gebruik van deze perfectionistische vibe om eindelijk orde op zaken te stellen. Neem zaken onder handen die al wat langer je aandacht verdienen. Hierdoor sluit je de Volle Maan af met een schone lei.

Mercurius in Ram

Op 27 maart om 12:58 uur zet Mercurius zijn tocht verder en doet de planeet het sterrenbeeld Ram aan. Waar de communicatie onder invloed van Vissen stroef verliep, zijn we onder de invloed van Mercurius in Ram doelgericht, direct en snel. Een heel andere gevoelswereld. Zo krijgen we de kans om eventuele fouten die we tijdens Mercurius in Vissen gemaakt hebben recht te zetten.

Nieuw in de Bloom Shop

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Tips om je manier van leven aan anderen door te geven

Het overbrengen van je levensstijl en waarden op anderen is een krachtig middel om positieve…

Lees meer
Meditatie

Al schrijvend stilstaan bij jezelf en het leven

Stilstaan bij onszelf is essentieel om een overzicht over ons leven te bewaren en het in balans te…

Lees meer
Inspiratie

Zelfstandig op reis voor innerlijke rust

Alleen op reis gaan is een persoonlijke reis voor zelfontdekking. Het stelt je in staat om uit je…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom