Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

De doortocht van de orkaan Otis in Mexico: een horoscoopanalyse

Astrologie
02/11/2023
De doortocht van de orkaan Otis in Mexico: horoscoopanalyse

De orkaan Otis is in de ochtend van 25 oktober 2023 om 06.25 uur GMT door Acapulco in Mexico geraasd. Door het warme zeewater groeide de felle storm met windkracht 100km/uur uit tot een orkaan van categorie vijf. Tegen 6u GMT bereikte Otis zijn grootste kracht: 270km/uur. Dit is een uitzonderlijke stijging in ongeveer 24 uren.

We analyseren de horoscoop van het moment met de grootste kracht van de orkaan Otis net vóór hij het land ingaat om daar verder verwoestend uit te pakken.

Een orkaan heeft astrologisch gezien te maken met de watertekens en hun heersers, namelijk de Maan, Pluto en Neptunus, evenals met de waterhuizen 4, 8 en 12. De kracht wordt gesymboliseerd door Pluto, Mars en de Zwarte Maan. De grote omvang en de beweging vallen onder Jupiter en Mercurius. Het onverwacht vernietigend karakter is verbonden met Uranus.

Horoscooptekening: het moment met de grootste kracht van de orkaan Otis net voor de kust van Mexico op 25 oktober

Horoscoopanalyse orkaan Otis Roger Walraedt artikel Bloom 1

Laten we nagaan wat er daarvan in de horoscoop terug te vinden is. We merken inderdaad dat de watertekens hier sterk vertegenwoordigd zijn. De Ascendant staat in Kreeft. De Maan als heer Ascendant staat in het waterteken Vissen en bovendien nog in het achtste huis, het eigenlijke Schorpioenhuis en tevens een waterhuis dat met dood en vernieling verbonden is.

De Maan vormt een oppositie met Venus die heer 4 is. Deze heer staat voor de infrastructuur van het land dat in een negatief verband getroffen wordt door de gebeurtenis zelf die met overvloedig en verwoestend tekeergaand water te maken heeft.

De Ascendant wordt nog getekend door de oppositie naar Pluto die op de cusp staat van het zevende huis en samen met de Ascendant een vierkant vormt naar de conjunctie MC en de Noordelijke Maanknoop die in het krachtige teken Ram staan. Het lot van de gebeurtenis is dus dubbel verbonden met een buitengewoon krachtig element dat verwoestend dodelijk uitpakt.

Het MC bevat Jupiter die opposiet staat met Mars, heerser van het MC, in het vierde huis. Dat duidt op de grote omvang en kracht van deze orkaan die vernietigend wordt losgelaten op de infrastructuur van het land.

(lees verder onder de advertentie)

”De Zon is heer 2 en evolueert naar een conjunctie met Mercurius, waardoor het land niet enkel een ecologische ramp, maar ook een financieel debacle te wachten staat.”

Uit de horoscoopanalyse blijkt dat de Zon, Mercurius en Mars in het vierde huis staan, alle drie in het waterteken Schorpioen dat destructief transformerend uitpakt op de vaste structuren van het land.

Mercurius is daarbij heerser van het twaalfde huis dat een waterhuis is en aanduidt dat er door de orkaan intense medische zorgen noodzakelijk zijn en dat de ramp het land heel wat zorgen baart.

De Zon is heer 2 en evolueert naar een conjunctie met Mercurius, waardoor het land niet enkel een ecologische ramp, maar ook een financieel debacle te wachten staat. Dat wordt trouwens nogmaals benadrukt door de plaatsing van de Zwarte Maan in het tweede huis die opposiet staat met Saturnus. De allesoverheersende kracht van het water zet een domper op de financiële mogelijkheden van het land.

Pluto die dispositor is van het stellium in Schorpioen staat daarbij opposiet met de Ascendant wat de vernielzuchtige kracht van de gebeurtenis nog sterker benadrukt.

Het achtste huis valt in Waterman zodat Uranus als heer 8 in het tiende huis staat, waar hij verantwoordelijk is voor het onverwachte en verwoestende karakter van de orkaan die het lot van de mensen in de regio bezegelt.

Het achtste huis bevat ook nog Saturnus die in het waterteken Vissen staat en daarbij nog opposiet met de Zwarte Maan die een plutonisch-neptuniaans karakter heeft. Dat zal door de ongehoord krachtige en vernietigende invloed van het water destructief uitwerken op alle vaste structuren. Het zal tevens het levenseinde inluiden van veel mensen.

Enig lichtpunt is wellicht de plaatsing van Neptunus als heer 9 in het negende huis die sextiel staat met Uranus waardoor we kunnen vermoeden dat het buitenland zich ertoe zal verbinden om de grootste noden te lenigen en te helpen bij de opruiming.

In de horoscoop van de orkaan Otis merken we dus inderdaad de sterke vertegenwoordiging van de watertekens en -huizen, evenals van de betrokken planeten.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

 • >

  8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • >

  toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • >

  EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • >

  kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • >

  unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom