26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

Aanslag Hamas en aardbevingen in Afghanistan op 7 oktober 2023: een westerse horoscoopanalyse

Astrologie
13/10/2023
Aanslag Hamas en aardbevingen in Afghanistan op 7 oktober 2023: een westerse horoscoopanalyse

Twee gebeurtenissen die plaatsvonden op 7 oktober schokten de wereld. Aan de ene kant de aardbevingen in Afghanistan die veel dodelijke slachtoffers maakten, aan de andere kant de aanslag op Israël door Hamas vanuit de Gazastrook. We beschouwen de horoscopen van beide gebeurtenissen om één en ander te duiden.

Conflict tussen Israël en Palestina

Aanval Hamas op Israel 7 oktober 2023

”Mars maakt een ingaand vierkant met Pluto wat de vernietigende kracht accentueert. Pluto is daarbij heer 2 en staat in het vierde huis waardoor de gebeurtenis enorme negatieve financiële repercussies heeft op het land en zijn bewoners die mee resulteert in een massale vernietiging.”

In de horoscoop van het begin van de raketlanceringen vanuit Gaza staat de Ascendant in het teken Weegschaal en wordt gekenmerkt door de stand van de Zon op de cusp van het eerste huis dat een hoekhuis is en dus de belangrijkheid van de gebeurtenissen benadrukt.

De Zon staat inconjunct met Jupiter, wat de grote omvang van de actie bepaalt. Ze vormt een vierkant met de midhemel, wat duidt op de kracht waarmee de actie gepaard gaat. De Zon staat opposiet met Cheiron op de Descendant die in het vurige teken Ram staat, wat de krachtdadigheid van de onderneming benadrukt. Dat duidt op een voortdurende strijd om het wezen van de Zon, die heer 11 is en dus een bepaalde gemeenschap vertegenwoordigt, volledig tot uitdrukking te brengen. Daartoe moet iets gevonden worden dat een impact heeft op anderen.

De Ascendant wordt nog getekend door Mars die zelf heer 7 is en in val staat in het eerste huis. Het is de bedoeling dat de ander de kracht ondervindt die van de gebeurtenis uitgaat en kennis maakt met de negatieve of vernietigende facetten van Mars.

Mars maakt een ingaand vierkant met Pluto wat de vernietigende kracht accentueert. Pluto is daarbij heer 2 en staat in het vierde huis waardoor de gebeurtenis enorme negatieve financiële repercussies heeft op het land en zijn bewoners die mee resulteert in een massale vernietiging.

De heerser van de Ascendant is Venus die nog in het vurige teken Leeuw staat in het elfde huis, maar een ingaand conjunct maakt met de plutonisch-neptuniaanse of chaotische, vernietigende kracht van de Zwarte Maan die net van teken is veranderd.

Venus staat sextiel met Mars in het eerste huis die daardoor in staat is zijn kracht te ontplooien en door het vierkant naar Pluto voor een vernietiging zorgt in het land.

De conjunctie Venus - Zwarte Maan staat opposiet met Saturnus in het vijfde huis, wat zorgt voor een totale ontreddering van het bestuur van het land. Dat heeft een nefaste terugslag op de gemeenschap.

De vaste structuren gesymboliseerd door Saturnus worden beïnvloed door de vernietigende kracht van de Zwarte Maan en Venus als aanduider van de gebeurtenis zelf. De vaste structuren kunnen hier zowel de bestuurlijke structuren behelzen als de infrastructuur van de gemeenschap.

De heerser van het vijfde huis is Uranus die in het achtste huis staat en dispositor is van Venus, wat ons terugvoert naar de oppositie met Saturnus zodat dit aspect kan uitwerken in het achtste huis met dood en verderf als gevolg.

Neptunus die heer 6 is, staat zelf sterk in het zesde huis, maar vormt de apex van een jod met Mars en Venus. Een jod duidt doorgaans een uitzichtloze situatie aan waaraan men niet kan ontsnappen. Door het geweld waarmee de gebeurtenis gepaard gaat, zal de werkgelegenheid in totale chaos worden gestort.

Neptunus vormt samen met Pluto zelf het basissextiel van een jod met Venus als apexplaneet, wat de cirkel van destructie weer rond maakt, want Venus is heer Ascendant die de gebeurtenis zelf aanduidt.

Het twaalfde huis dat de aanduider is van de zorgen die men zich maakt, maar ook van intensieve verzorging die nodig is, staat in Maagd en de heerser Mercurius staat zelf in het twaalfde huis. Dat duidt erop dat er nood zal zijn aan intensieve verzorging en dat de gebeurtenis zelf veel extra zorgen met zich zal meebrengen.

Aardbevingen in Herat (Afghanistan)

Aardbeving Afghanistan Astrologie Horoscoop Bloom 2023

Download hier de horoscooptekening

”Op 7 oktober om 6u43 werd Afghanistan, meer bepaald het gebied rond Herat, opgeschrikt door zware aardbevingen die heel wat dodelijke slachtoffers maakten en vernietigend uitwerkten op de infrastructuur van het land.”

Op 7 oktober om 6u43 werd Afghanistan, meer bepaald het gebied rond Herat, opgeschrikt door zware aardbevingen die heel wat dodelijke slachtoffers maakten en vernietigend uitwerkten op de infrastructuur van het land. De Ascendant valt in Weegschaal en wordt getekend door de stand van Mars die in val staat, maar zich vierkant toeloopt op Pluto. Pluto staat retrograde in Steenbok in het vierde huis dat het land, de infrastructuur en de gebouwen beheerst. De destructieve kracht van Mars en Pluto zullen dus uitwerken op het land zelf. Pluto is daarbij heer 2 waardoor de gebeurtenis een financiële catastrofe wordt.

De Ascendant zelf wordt nog overspannen door een oppositie naar Cheiron die pal op de cusp staat van het zevende huis. Dat wijst erop dat de gebeurtenis vernietigend zal uitwerken op de ander die nood heeft aan een intensieve medische bijstand.

De oppositie Ascendant - Cheiron vormt een vierkant met de Maan die zelf heer 10 is en conjunct staat met het MC. De Maan vertegenwoordigt het volk, maar is als heer 10 tevens aanduider van het lot die de gebeurtenis veroorzaakt en hier gekoppeld is aan de nood aan medische verzorging en herstel van de toestand van de bevolking.

De Zon staat in het twaalfde huis. Dat alleen al doet vermoeden dat er een grote nood is aan intensieve medische verzorging die niet volledig kan gelenigd worden, wat resulteert in en groot aantal overlijdens doordat de Zon een inconjunct vormt met Jupiter die alles in een groter perspectief plaatst.

Jupiter is heer 3 en staat op de cusp van het achtste huis wat de grote omvang van het aantal doden uit de omgeving bepaalt.

In het twaalfde huis staat ook Mercurius die zelf heer 12 is en een inconjunctie vormt met Saturnus, heer 4 in het vijfde huis. Saturnus staat bovendien opposiet met Venus, heer Ascendant die conjunct staat met de Zwarte Maan. Dat ontketent een destructieve chaotische kracht die zijn weerslag heeft op de infrastructuur van het land, maar ook op het bestuur dat volledig ontregeld wordt.

De conjunctie Zwarte Maan - Venus vormt bovendien nog de apex van een jod met Pluto en Neptunus als basis. De gebeurtenis zit gevat in een uitzichtloze situatie van chaos en vernietiging.

Uranus die heer 5 is, staat in het achtste huis en vormt een ruim vierkant met de conjunctie Venus - Zwarte Maan, maar zal zijn onverwachte actie uitwerken als dood en vernieling door de betrokkenheid van het achtste huis.

Het sextiel Mars - Venus vormt nog de basis van een jod met Neptunus, heer 6 in het zesde huis, als apex. De werkgelegenheid verkeert in een chaotische toestand door de vernietigende kracht van de beving.

Dezelfde constellaties, een andere uitwerking

Hoewel ze ver uit elkaar liggen, begonnen beide gebeurtenissen met nauwelijks een kwartier verschil. We merken dat dezelfde constellaties terug te vinden zijn, maar toch een enigszins andere uitwerking hebben.

Het belangrijkste aspect dat in beide gevallen erg destructief uitwerkt is de oppositie van de Zwarte Maan en Venus met Saturnus.

De conjunctie van de Zwarte Maan en Venus nam bovendien nog in kracht toe op 10 oktober 2023 wanneer ook de Maan in de conjunctie betrokken raakte en de oppositie in de as van het eerste huis naar het zevende huis viel. Dat heeft zijn weerslag en dat is zowel te zien aan het toenemende geweld in Israël en Gaza, alsook in Afghanistan waar op 11 oktober 2023 opnieuw een aardbeving plaatsvond. Daar zijn intussen meer dan 2.400 slachtoffers geteld, over de laatste aardbeving en de gevolgen is verder nog niets geweten.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Tips om je manier van leven aan anderen door te geven

Het overbrengen van je levensstijl en waarden op anderen is een krachtig middel om positieve…

Lees meer
Meditatie

Meditatief oefenen kan leiden tot meditatie

Het meditatief oefenen is een beweging naar het onbekende en vooral het loslaten van de controle.…

Lees meer
Inspiratie

Originele kerstcadeaus met een extra betekenis: edelstenen

Ben je nog op zoek naar cadeaus voor onder de kerstboom? Onze redactie selecteerde enkele…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom