Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Minister Frank Vandenbroucke: een astrologisch profiel

Astrologie
16/12/2021
Minister Frank Vandenbroucke: een astrologisch profiel

Op 1 oktober 2020 kreeg België niet alleen Alexander De Croo als nieuwe premier, maar ook Frank Vandenbroucke trad aan als de nieuwe minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid. Een niet te onderschatten positie, vooral gezien het feit dat hij zijn nieuwe functie opnam te midden van een pandemie. Een taak die hem op het lijf geschreven is zo blijkt uit zijn geboortehoroscoop. Astroloog Yves Polet voorziet speciaal voor Bloom deze uitgebreide analyse.

Bron afbeelding: Michiel Hendryckx, CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons

Frank Vandenbroucke: een typische Weegschaal

Frank Vandenbroucke werd op 21 oktober 1955 te Leuven geboren. Vandenbroucke maakt deel uit van een kleine selectie bekwame politici om ons volk te leiden tijdens deze moeilijke periode. De waslijst aan opleidingen, statussen en ervaringen in het verleden is hier het ultieme bewijs van. Zijn maatschappelijke positie als hoogleraar steunt op het feit dat hij afstudeerde aan de universiteiten van Leuven en Oxford. Als voormalig minister van Sociale Zaken en Pensioenen kent hij het reilen en zeilen van de Belgische bevolking als geen ander.

Frank Vandenbroucke is het toonbeeld van een typische weegschaal. In elke problematische situatie probeert hij het evenwicht te bewaren. Het wikken en wegen is een hoofdeigenschap van het sterrenbeeld Weegschaal. Een geschikter sterrenbeeld om de rol als politicus te vervullen bestaat er bijna niet. Dit horoscoopteken behoort bij de luchttekens die het leven hoofdzakelijk verstandelijk benaderen.

Een geboortehoroscoop met gelukkige constellaties

Frank Vandenbroucke Astrologisch Profiel Yves Polet Bloom 2021 Online December 2021 Geboortehoroscoop

In de geboortehoroscoop van onze minister ontwaren we dat op het moment van zijn geboorte de zon conjunct staat met de planeet Neptunus in het dierenriemteken Weegschaal. Een gelukkige samenkomst, want hieruit leiden we zijn hoogontwikkelde empathie. De Maan vinden we terug in Boogschutter en deze maakt een gunstige verbinding met de Zon en Neptunus en met een ander befaamd koppel, namelijk Jupiter en Pluto, in Leeuw. De Maan in Boogschutter maakt iemand uiterst idealistisch en hij/zij verkondigt graag zijn kennis aan andere mensen. Het zijn deze geboortekrachten die hem gestimuleerd hebben om het universitaire pad te bewandelen. De conjunctie tussen Mercurius en Mars in Weegschaal creëert een heel scherp en competitief denken. Een talent dat we al reeds hebben mogen aanschouwen. Vandenbroucke heeft namelijk het logisch redeneren als geboortetalent.

In de buitenste cirkel van de horoscooptekening lezen we de planetenstand af van de dag van de eerste lockdown, namelijk 18 maart 2020. De beruchte conjunctie tussen Pluto, Jupiter en Saturnus in Steenbok is in mijn optiek de voorbode van de pandemie geweest. Op de eerste dag van de lockdown stond de Maan conjunct met deze drie planeten. Dit is een extra benadrukking van de Maan die telkens aanwijst hoe wij de dag beleven, voelen en ervaren. We kunnen op elke dag via onze eigen persoonlijke geboortehoroscoop en de huidige stand van de Maan aflezen wat er ons fysisch en gevoelsmatig te wachten staat. Een goede manier om te voorspellen wat we mogen verwachten op een welbepaalde dag.

Pluto en Corona, toeval?

”Jupiter, die in normale omstandigheden de mensen beschermt, staat gevangen in het sterrenbeeld Steenbok en verliest daardoor zijn beschermende functie.”

Op 18 maart 2020 merken we dan ook op dat Saturnus, de planeet van beperkingen en beproevingen, heel sterk aanwezig is in zijn eigen dierenriemteken: Steenbok. Deze beperking krijgt nog een negatieve dimensie door de intensieve werking van Pluto. Pluto dwingt ons ertoe onze diepste, duisterste lagen te ontdekken. Jupiter, die in normale omstandigheden de mensen beschermt, staat gevangen in het sterrenbeeld Steenbok en verliest daardoor zijn beschermende functie.

De beruchte conjunctie van Pluto, Saturnus en Jupiter stond in 2020 ongeveer 90 graden tegenover de geboortezon van Minister Vandenbroucke. De 90° hoek of vierkant aspect is in de astrologie gekend als een spanningsaspect. Men ervaart een 90° hoek heel onaangenaam en het kan zelfs flinke tegenvallers veroorzaken. De Minister ervaart de spanning van deze drie planeten als een sterk problematisch gegeven.

De planeet Saturnus stond in 2021 niet meer in spanning met de geboortezon van de heer Frank. Een indicatie dat de vaccinaties zeker helpen in de strijd tegen corona. Vooral ouderen en zwakkeren met weinig antistoffen zijn gebaat bij de vaccinaties. De planeet Pluto blijft echter nog enkele jaren in spanning met de geboortezon van onze Minister van Volksgezondheid. Hieruit mogen we afleiden dat het coronavirus nog lang rond zal blijven circuleren, zowel rond Frank Vandenbroucke als rond ons. Het mondkapje is dus nog lang geen verleden tijd.

Betere vooruitzichten

Gelukkig schiet Jupiter ons te hulp in 2022. Zijn gunstige plaatsing in het spirituele waterteken Vissen in samenstand met Neptunus geven ons betere vooruitzichten. Jupiter, die in de astrologie gekend is als beschermer en genezer staat gunstig tegenover die beruchte Pluto in Steenbok. We zullen vaststellen dat we de vruchten van onze inspanningen mogen plukken in 2022.

Ook zullen we dit waarnemen bij onze eigen politici. De spanningen waaronder Franck Vandenbroucke lijdt, zullen afzwakken en door de gunstige positie van Jupiter in Vissen mogen we ervan uitgaan dat er betere tijden in aantocht zijn.

Download hier de horoscooptekening van minister Frank Vandenbroucke

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Gelukkig Leven

Ontdek Alicante: een reis voor jezelf

Een tripje naar Alicante is niet zomaar een vakantie. Het is een kans om tot rust te komen en je…

Lees meer
Astrologie

Uranus direct in Stier • 27/01 tot 01/09/2024 • Neem berekende risico’s

Op 27 januari 2024 gaat Uranus opnieuw direct lopen in Stier. De retrograde loop is dan voorbij en…

Lees meer
Astrologie

Kinderwens? Plan je zwangerschap aan de hand van de Maan

Kan je de kans op zwangerschap vergroten door de positie van de Maan in beschouwing te nemen?…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom