Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Een astrologische analyse van Joe Biden: de tweede katholieke president van de VS

Astrologie
21/04/2021
Een astrologische analyse van Joe Biden: de tweede katholieke president van de VS

Heel wat mensen in de wereld bekeken op 20 januari 2021 de inauguratie van Joe Biden als 46ste President van de USA. Een moment van opluchting voor velen, maar toch niet zonder controversie, want ook deze president krijgt heel wat kritiek te verduren. Het is dan ook een bijzonder figuur, zo bewijst ook zijn geboortehoroscoop. Joseph Robinette Biden Jr. is geboren op 20 november 1942 om 8u30 in Scranton (Pennsylvania) en hij is een prachtig voorbeeld van een positieve Schorpioen. Astroloog Yves Polet voorziet speciaal voor Bloom deze uitgebreide analyse.

Joe Biden is opgegroeid in een katholiek gezin. Zijn moeder was Catherine Eugenia Jean van Ierse afkomst en zijn vader Joseph Robinette Biden sr. De ouders van zijn vader waren van Engelse, Franse en Ierse afkomst. Als kind werd het katholicisme Joe met de paplepel ingegeven en verder in dit artikel zal ik uiteenzetten dat ‘de ziel’ en ‘God’ geen holle woorden zijn voor hem. Aan de University of Delaware behaalde hij in 1965 een Bachelor of Arts in geschiedenis en politieke wetenschappen. Aan de universiteit van Syracuse behaalde Biden daarna nog eens een rechtendiploma. In 1969 ging hij als advocaat aan de slag in een advocatenkantoor en registreerde zich ook als democraat.

De diepgang van een Schorpioen

Op 7 november 1972 werd hij verkozen tot senator met 50,5 % van de stemmen. Ondanks de beperkte financiële middelen slaagde hij erin om door zijn passie, zijn jonge leeftijd en zijn vermogen om in te spelen op de emotie van de kiezer zijn concurrent J. Caleb Boggs te verslaan. Hier zien we al duidelijk de sterke gedrevenheid met diepgang van een Schorpioentype. Veel Schorpioenen hebben een doorgrondend en strategisch vermogen. In de voorbereidingsperiode proberen ze het vak, de informatie en de kennis grondig onder de knie te krijgen. De dingen die ze doen, voeren ze uit met volle overtuiging en hartstocht. Je bent niet vlug klaar met een Schorpioen, wel integendeel!

”Er kwam een kentering toen Barack Obama hem gekozen had als running mate voor de presidentsverkiezingen in 2008.”

In 1988 deed hij een eerste gooi naar een nominatie als kandidaat voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De weg naar het presidentschap was echter bezaaid met tal van obstakels. Op 23 augustus 2008 kwam er kentering toen Barack Obama hem gekozen had als running mate voor de presidentsverkiezingen van 4 november 2008. Als beloning haalde de politieker van Delaware de benoeming als eerste katholieke vicepresident. In april 2019 kondigde hij zijn kandidatuur aan voor de verkiezing van 2020. Door zijn rijke ervaring en steun van veel andere politici werd hij genomineerd als democratische kandidaat voor de presidentsverkiezingen van 2020. Donald Trump heeft hem onderschat en verloren. Tot nu toe weigert Trump nog steeds zijn verkiezingsnederlaag toe te geven, met alle gevolgen van dien (denk maar aan de bestorming van het Capitool). Joe Biden is de tweede katholieke president van de VS na John F. Kennedy.

Een geboortehoroscoop vol positieve constellaties

Joe Bicen geboortehoroscoop analyse chart Bloom web

In de geboortehoroscoop van Joe Biden stellen we een sterke bezetting van hemellichamen in Schorpioen vast. We zien dat de Zon en Venus in Schorpioen krachtig verbonden zijn met de Ascendant Boogschutter. Een conjunctie of samenstand van Zon en Venus geven veelal het beeld van een vriendelijke en lachende mens naar de buitenwereld toe. Door de samenstand van die twee hemellichamen met de Ascendant wordt dit gegeven nog eens extra in de verf geplaatst. Inderdaad, we gaan nog veelvuldig de lachende Joe met glinsterende tanden op het toneel zien. We mogen ook niet vergeten dat Venus de heerser is van het dierenriemteken Weegschaal. In dit specifieke geval constateren we een mooie doorstroming van het diplomatisch talent van Weegschaal. Dit teken verspreidt tevens de vredesduif in de wereld. We mogen die harmoniserende eigenschappen dan ook van Biden verwachten. De grote kracht van zijn succes wordt bepaald door Jupiter, die heel positief en verhoogd staat in het teken Kreeft. Jupiter, de planeet van groei en optimisme, staat in een driehoeksaspect of ongeveer 120° met de Zon en Venus. In de astrologie wordt dit aspect globaal genomen als een van de meest welslagende krachten beschouwd. Tenslotte staat Jupiter in creatieve spanning door het vierkantsaspect (ongeveer 90°) met de Maan. Zon, Maan en Ascendant, die de drie hoofdkrachten vormen in een geboortehoroscoop, worden aangestuurd door de grootste planeet van ons zonnestelsel en dit is ongetwijfeld een sterke aanwijzing voor een bepaald welslagen. Jupiter in Kreeft zwengelt tevens zijn politiek gevoel naar het volk aan. Kreeft, waarvan de Maan de heerser is, is een indicator van het volk. De verbinding Jupiter in Kreeft en de spanning met de Maan verhoogt het aanvoelen en de interesse voor het volk. Joe Biden is ongetwijfeld een gevoelstype met een goed ontwikkeld inlevingsvermogen.

Een leven met obstakels

In de vorige alinea lazen we de succesvolle kant van de Schorpioen Biden door zijn gunstige verbinding met Jupiter. Helaas heeft hij in zijn leven de transformerende kracht van het sterrenbeeld Schorpioen ervaren door de confrontatie met de dood. De dood is voor veel Schorpioenen een belangrijk levensthema. De spirituele boodschap is echter dat de dood toch schijnbaar niet het laatste stadium van een mens of ziel is. Op 18 december 1972 verongelukte zijn eerste vrouw Neilia Hunter en zijn dochter Naomi tijdens de kerstinkopen. Een domper van formaat, want hij was pas verkozen als senator in november 1972. Hier zien we de keerzijde van Zon en Venus in Schorpioen. Venus staat gunstig in Stier en Weegschaal. Venus staat eerder ongunstig in Schorpioen, de tegenpool van Stier. In de traditionele astrologie spreekt men van een moeilijk liefdesleven en zelfs van een verlies. Dit gegeven heeft de democraat aan den lijve moeten ondervinden. Op 18 december 1972 stond de Maan in het zevende huis (levensdomein van de partner) te samen met Uranus en Saturnus. De conjunctie van de Maan met de lotsplaneet Saturnus benadrukte bijkomend deze tragische dag.

Venus is evenzo de aanwijzer van zijn dochter Naomi. In het Boeddhisme en de Veda’s van de Hindoes schrijft men over yin en yang. Ze vertellen heel wat en het zijn tevens symbolen van het vrouwelijke en het mannelijke. Venus is vrouwelijk of yin. De dood geeft meestal een bepaalde bewustwording over een bepaald thema. Bij de ene persoon kan de les zijn, dat alcohol de hoofdreden is van een dodelijk ongeval en vermeden moet worden. Voor Joe Biden is het ongetwijfeld heel wat moeilijker. Als christen heeft hij dikwijls in die periode enorm gesakkerd op God. Spiritueel beschouwd, moet er toch een band gekomen zijn met de zielen van zijn overleden vrouw en dochter. Dit bewijst hij door een bovenmatig respect te tonen voor vrouwen in het algemeen. Zijn tweede huwelijk met de rooms-katholieke Jill Tracy Jacobs is een voorbeeld van een geslaagde echtverbintenis. Hij is alsook de eerste Amerikaanse leider die een vrouw als vicepresident benoemd. De gelukkige is Kamala Harris uit Californië. Er worden tal van vrouwen benoemd in zijn regering en kabinetten. Een andere klinkende naam is Yanet Yellen, die onder zijn bewind tot minister van financiën wordt gekroond. De komende vier jaar zullen gekenmerkt worden door een stijgend respect jegens vrouwen.

(lees verder onder de advertentie)

Het kruis van de dood blijft Biden achtervolgen en dit heeft hij nogmaals moeten ervaren door het verlies van zijn oudste zoon Beau in 2015 aan hersenkanker. Mars in zijn twaalfde huis (domein van ziekte en ziekenhuizen) is de indicator van deze gebeurtenis. De president van Delaware heeft zelf een operatie aan de hersenen ondergaan in 1988. Na een zware hoofdpijn werd een hersenaneurysma vastgesteld. Het duurde zeven maanden voor hij naar de Senaat kon terugkeren. De Maan staat hier in de Westerse horoscoop in Stier. In de Vedische geboortekaart van de Boeddhisten en Hindoes staat de Maan echter in het sterrenbeeld Ram in het zesde huis. Het lichaamsdeel van de Ram is het hoofd en door de ongunstige positie van de Maan in het zesde huis, de zone van ziekte en plichten, werkt dit nadelig. De Maan, als symbool van het volk, is tevens een indicator dat hij president wordt van een volk die met een ziekte of een pandemie te maken heeft. De 400.000 kruisjes van de coronadoden zijn echt schrijnend tijdens de eedaflegging van de Schorpioenpresident. Desalniettemin is Joe Biden door zijn ervaringen met afscheid en verlies gesterkt in het leven. Zijn overtuiging dat de ziel verder leeft en dat we steeds het goede moeten doen, heeft hem doen uitgroeien tot een positieve Schorpioen. Hij zal symbolisch als een ‘Amerikaanse adelaar’ zijn volk beschermen. Zowel Jupiter als Neptunus verhogen zijn spiritueel gevoel en empathie. Neptunus stimuleert de verbeeldingskracht en is nauw verbonden met het teken Vissen. Het geloof en het hiernamaals zijn thema’s die Vissen en Boogschutters aanhangen. Op het einde van zijn eerste presidentschap in 2024 wordt Neptunus aanzienlijk versterkt door diens positie in het teken Vissen. Het is duidelijk dat hij een heel sterke bondgenoot zal worden voor de paus en de Kerk. Dit gaat weliswaar om een oude vorm van spiritualiteit. De mensen zullen wel gemotiveerd zijn om op een bepaalde manier spiritueel te groeien en we hebben daar zeker het laatste nog niet van gezien. Yoga, meditatie, trance, uittredingen en contacten met overleden zielen zullen ook bij de gewone burger meer en meer naar de voorgrond treden!

Geen gemakkelijke opdracht

In de jeugdjaren was Biden een stotteraar en dit wordt in de horoscoop door Mercurius in Schorpioen aangeduid. De planeet van de communicatie staat in oppositie of ongeveer 180° op Uranus, de planeet die ritmes symboliseert. Het is door het innerlijk, woelig emotioneel verkeer en de veelvuldige stroom van gedachten van Mercurius in Schorpioen dat hij moeilijk uit zijn woorden geraakte. Toch is de jonge Scorpio een doorzetter en hij heeft het stotteren kunnen inperken door poëzie te reciteren voor de spiegel. Tenslotte heeft hij deze vreemde angststoornis overwonnen en hij is nu ontegensprekelijk uitgegroeid tot een overtuigend spreker. Mercurius in het sterrenbeeld Schorpioen verbonden met de Ascendant schept zo’n gave.

Joe Biden Kamala Harris Bloom web

Biden beseft maar al te goed dat hij een loodzware opdracht uit te voeren heeft als president. Het eerste zware dossier is de aanpak van de coronapandemie. Simpelweg aan alle Amerikanen uitleggen dat mondmaskers dragen in winkels en op openbare plaatsen in een pandemie noodzakelijk is, is al een heus huzarenwerk. De tweede uitdaging is de economie terug op de rails krijgen. Hij begint alvast met een steunpakket van 1900 miljard dollar. In schril contrast met Donald Trump gaat hij opnieuw met de VS toetreden tot de klimaatakkoorden van Parijs. Er komt zeker gemor van de ondernemers en werknemers van de grote Amerikaanse oliebedrijven. Joe zal tevens de allianties met tal van landen en wereldmachten herstellen en versterken. Het laatste en meest geduchte dossier betreft het wegwerken van de tweespalt in de Amerikaanse samenleving. We mogen niet vergeten dat 49% van de kiezers voor Donald Trump heeft gestemd. We hebben geconstateerd dat zijn harde kern zich niet zomaar gewonnen geeft (zie de bestorming van het Capitool in Washington). In de astrologie kunnen we via transits of de huidige loop van de planeten in zijn geboortehoroscoop aflezen in welk vaarwater Biden zal vertoeven de volgende jaren. De huidige loop van Saturnus blijft in spanning staan met zijn geboortemaan in het zesde huis, symbool van het volk. Het volk zal blijven morren en er is nog veel werk om de pandemie te overwinnen. Er is tevens voortdurend een gevaar voor Joe door de onvoorspelbare en agressieve werking van de huidige Mars in zijn geboortekaart. Het is niet de eerste maal dat er een aanslag wordt gepleegd op een Amerikaanse president. De gewezen senator beseft heel goed dat hij zichzelf en zijn entourage goed moet beschermen. Maar hij kan dit niet dagelijks verzekeren zoals de aanwezigheid van 25.000 militairen tijdens de beëdiging als president van de VS in Washington!

Laten we duimen, dat de beschermengelen aan deze positieve Schorpioen op het juiste moment hulp bieden.

Download hier de horoscooptekening van Joe Biden

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Kaartleggen

The Angels Blessed Lenormand: het eerste LGBTQ+ boek met kaartendeck

Op 22 maart 2024 vindt de officiële lanceringsdatum van 'The Angels Blessed Lenormand' plaats. Een…

Lees meer
Astrologie

Horoscoopanalyse van de Nieuwe Maan op 8 april 2024

Zelfs zonder dat we het beseffen, wordt veel van ons leven geregeerd door de evolutie van de Maan.…

Lees meer
Dossier 2024

Tarot- en runenlegging • Wat brengt 2024?

Wat kunnen de Tarotkaarten en de runen ons vertellen over het nieuwe jaar 2024? Nathalie (Tarot) en…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom