Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Dominique Leroy, of hoe Neptunus een CEO de das omdoet

Astrologie
Bloom
23/05/2020
Dominique Leroy, of hoe Neptunus een CEO de das omdoet

Op woensdag 13 mei berichtte Belga dat ex-topvrouw Proximus Dominique Leroy officieel in verdenking gesteld is voor handel met voorkennis. Graag delen wij met jou het artikel dat reeds in Bloom oktober 2019 verscheen over Leroy.

Artikel uit Bloom oktober 2019

De voorbije weken stond ze voorop in het nieuws omwille van haar onverwachte carrièrewending. Enige tijd geleden nog afgevaardigd bestuurder bij het telecombedrijf Proximus en ei zo na bestuursvoorzitter bij de Nederlandse concurrent KPN, maar die laatste deal werd ter elfder ure dan toch afgeblazen. Consternatie alom!

Een korte schets

Leroy behaalde de graad van handelsingenieur aan de Solvay Brussels School of Economics and Management (ULB). Haar loopbaan begon bij Unilever, waar ze 24 jaar in dienst was. In 2011 ging ze bij Belgacom, het latere Proximus, aan de slag. In september ll. werd bekendgemaakt dat ze Proximus zou verlaten voor een nieuwe uitdaging in haar, tot dan toe, vlekkeloos parcours. De onderhandelingen met KPN waren zo goed als rond toen er plots sprake was dat Leroy een deel van haar Proximusaandelen had verkocht, nét voor haar vertrek bij het bedrijf. In dergelijke gevallen is het aan de beurstoezichthouder FSMA om een onderzoek in te stellen naar eventuele 'handel met voorkennis'. En daar begon alle ellende voor Dominique Leroy, want bij KPN zagen ze de bui al hangen, dat dergelijk onderzoek wel eens (heel) lang zou kunnen duren. Dat is niet bevorderlijk voor een vlotte, vertrouwensvolle samenwerking en bovendien kan het de onderneming imagoschade toebrengen. Opeens kan Leroy dus nergens meer terecht en breekt er voor haar een periode van (grote) onzekerheid aan.

Wat is hier allemaal gebeurd? Waar liep het fout? Heeft Leroy bewust de boel bedot, of is zij zelf te naïef geweest? Vragen genoeg dus om er even de geboortehoroscoop van Dominique Leroy, gewezen 'Manager de l'Année', bij te halen. Zij werd te Elsene geboren op 8 november 1964. Over het exacte geboorte-uur beschikken wij (helaas) niet, maar dat weerhoudt er ons niet van om één en ander te duiden.

(lees verder onder de horoscooptekening)

Dominique Leroy horoscoop Bloom web

De horoscoop

Eén oogopslag op deze horoscoop volstaat om te zien waar hier het schoentje wringt...

We treffen er de exacte conjunctie van de Zon (16°04') en Neptunus (17°30') in het teken Schorpioen, alsook de conjunctie van Uranus (14°02') en Pluto (15°53') in Maagd. Beide conjuncties vormen een sextiel en worden momenteel allebei 'geraakt' door de transiterende Neptunus, die op 17° Vissen loopt. Zoveel Neptuniaanse energie maakt de dingen hopeloos verwarrend. Hoewel we er niet aan twijfelen dat Dominique Leroy haar job met heel veel inzet én vooral heel veel idealisme doet (Zon/Neptunus-conjunctie), en zelfs bereid is om zichzelf 'voor de goede zaak' weg te cijferen (ook dat is Neptunus ten voeten uit), is de verleiding groot om de eigen macht (Zon in Schorpioen) te misbruiken, of door mensen met macht en aanzien op het verkeerde been te worden gezet. We kunnen niet achterhalen wat achter de façade zit, want Zon in Schorpioen schuwt het daglicht. En dus is het heel erg moeilijk om ui te pluizen waar al dat onbaatzuchtige (Neptunus) voor dient. Dient het de belangen van de anderen, of is het puur eigenbelang? Bovendien staat de dispositor van Zon/Neptunus, zijnde de planeet Pluto, conjunct met Uranus, hij die alles aan het licht brengt. Als Leroy de zaken anders wilde voorstellen dan ze zijn, dan komt het vroeg of laat aan het licht. En indien zij zelf het slachtoffer is van manipulatie, chantage en/of afgunst, dan komt ook daar duidelijkheid in. Maar nu doet, zoals gezegd, de transiterende Neptunus vanuit Vissen volop z'n werk en is het verwarring troef, niet in het minst bij de geplaagde CEO zelf. Want wat haar nu overkomt, heeft zij niet zien aankomen. Misvattingen, verkeerde inschattingen (Neptunus) brengen haar nu in een niemandsland. Na alle commotie blijft Dominique Leroy nu verweesd achter. Alle grip en controle moeten loslaten..., want dat is de les van Neptunus.

Foto: Belga

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Happy zonder end: een column van Nathalie Willems

Columniste Nathalie Willems van The Lighthouse contempleert over het leven, over de gang van zaken…

Lees meer
Huis & Thuis

De connectie tussen fysieke orde en spiritueel welzijn

In een wereld die constant in beweging is, kan ons huis een heiligdom van rust en orde zijn. Maar…

Lees meer
Gelukkig Leven

Auteur Karen Geens selecteert drie fragmenten uit haar eerste boek 'Lief voor mezelf'

Midden in de nacht. Ik kan niet slapen, niet meer, dus staar ik wat voor me uit en loop een beetje…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom