Home

Overige

Mijn account

Een ode aan Marieke Vervoort - Wielemie: het toonbeeld van de as Ram-Weegschaal

Astrologie
26/10/2019
Een ode aan Marieke Vervoort

Marieke Vervoort heeft ons op 22 oktober verlaten, in samenzijn met familie en vrienden. Na een lange strijd tegen haar ongeneeslijke progressieve spierziekte, reflex sympathische dystrofie heeft ze een euthanasie laten uitvoeren, een plan dat ze reeds jaren met zich meedroeg. Deze unieke gebeurtenis behaalde de internationale pers en TV, en terecht: deze sterke topvrouw veroverde ieders hart.

Marieke was een rolstoelatlete en won tal van medailles. In de Paralympische Spelen van 2012 in London en 2016 in Rio de Janeiro bewees ze haar vechtlust met een gouden, twee zilveren en een bronzen medaille. “Eens een vechter, altijd een vechter” was één van haar levensmotto’s. Deze woorden typeren iemand die is geboren met heel sterke Rameigenschappen. Familie, vrienden en de pers omschreven haar steevast als een levenslustige dame met een groot doorzettingsvermogen. Ondanks de helse pijnen die ze dagelijks moest doorstaan bleef ze de vriendelijkheid zelve. Een gegeven dat we astrologisch kunnen toeschrijven aan het teken Weegschaal, symbool van harmonie en vrede. In haar geboortehoroscoop (10 mei 1979 om 12 uur) zien we een sterke bezetting op de as Ram-Weegschaal. De strijdlustige eigenschappen worden geaccentueerd door de plaatsing van de drie planeten Mars, Venus en Mercurius in het lenteteken Ram. Mars is overduidelijk de heerser van de horoscoop. Een ziel die geboren is in de lente en die wil leven!

(lees verder onder de horoscooptekening)

Marieke Vervoort Geboortehoroscoop Bloom web

Gebrek aan fysieke controle door een geïsoleerde Saturnus

In gesprek komt deze sportster heel spontaan over, wat ook kenmerkend is voor Mercurius in Ram. De plaatsing van Venus wordt zichtbaar in haar franke uitingen op emotioneel en relationeel vlak. Maar de Maan in Weegschaal zorgt ook voor een charmante, vriendelijke toets, de reden waarom ze zo ‘likeable’ is. De Maan en Pluto in Weegschaal staan in spanning met de drie planeten in Ram en dit schept de dualistische persoonlijkheid van de vechtster. Deze zwaar geladen as wordt enorm versterkt door de gespannen hoek met de gigantische planeet Jupiter, die geen grenzen kent. De energie van Ram en Weegschaal stralen voluit. De planeet Mars, die in zijn eigen teken staat en ook heerser is van haar horoscoop, leidt deze overspanning. Dit alles is een zware indicator van haar ongeneeslijke spierzieke. Mars wordt in de traditionele astrologie geassocieerd met de spieren. We stellen tevens vast dat Saturnus, de controlerende kracht, geïsoleerd staat in haar geboortehoroschoop. Met andere woorden: hij maakt geen verbinding met andere planeten en kan dus geen beheersende of controlerende functie uitoefenen. Dat wijst op het feit dat ze weinig tot geen controle heeft over het aftakelen van haar lichaam. De zwaar geaspecteerde Mars gaat telkens voluit. De eerste signalen van haar aandoening begonnen aan haar achillespeesgewrichten, en Uranus is verantwoordelijk voor dit lichaamsdeel. Hij staat in oppositie met haar geboortezon Stier. De oppositie tussen Zon en Uranus is in de astrologische wereld ook gekend als een lastig en een grillig aspect. De energie van Uranus zet stabiele situaties op z’n kop en kan enorm onvoorspelbaar uit de hoek komen. Die energie uit zich in de spierspasmen, net datgene wat het leven van deze eeuwige positivo zo ondraaglijk maakte.

Tom Waes, een boezemvriend van Marieke, was tevens aanwezig tijdens haar laatste uren. Hij beschreef die als volgt: “Eigenlijk was het vreselijk triest, maar toch ook zo positief en humoristisch.” Eric Goens, met wie ze tijd doorbracht tijdens de opnames van ‘Het Huis’ resumeerde dat moment met de volgende woorden: “Ze heeft het heel bewust beleefd, met alle vreugde en tranen die daarbij horen.”

Rust in vrede Marieke, je hebt het verdiend.

Download hier de geboortehoroscoop van Marieke Vervoort

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

De top 5 astrologische gebeurtenissen in april 2022

In dit artikel tref je de top 5 astrologische gebeurtenissen voor april 2022. Je hoeft namelijk…

Lees meer
Astrologie

Stier, jouw jaarhoroscoop 2022-2023

Het sterrenbeeld Stier is jarig als de maanden april en mei hun intrede doen. Met de jaarhoroscoop…

Lees meer
Spiritualiteit

REEKS | Handlezen in een notendop - Deel 1 Handlezen: een combinatie van kennis en intuïtie

Eeuwenlang al spreekt de kunst van het handlezen tot de verbeelding. In verschillende culturen –…

Lees meer
Bloom 2 - 2023

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2023, Ascendanthoroscoop 2023, je Chinese horoscoop 2023,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom