Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

De Oosterweelverbinding in Antwerpen: een astrologische stand van zaken

Astrologie
20/08/2019
De Oosterweelverbinding in Antwerpen: een astrologische stand van zaken

De Oosterweelverbinding is een infrastructuurproject in Antwerpen dat Linkeroever, de haven, het Eilandje, Merksem en de omgeving rond het Sportpaleis met elkaar in verbinding moet brengen. Dit zou een oplossing betekenen voor de fileproblematiek die Antwerpen al jaren teistert, en steeds acuter wordt. Maar net zoals dat wel vaker het geval is bij zulke ingrijpende wegenwerken, botste het voorstel op heel wat tegenkanting. Ruim 2 jaar na het sluiten van het akkoord, zijn intussen de werken op snelwegniveau van start gegaan. Tijd om het geheugen eens op te frissen en dit ophefmakende initiatief vanuit astrologisch perspectief te bekijken.

Na een lange voorgeschiedenis hakten alle partijen op 15 maart 2017 om 11u05 de knoop door: de opstart van de Oosterweelverbinding was een feit. Het project heeft als doel de Antwerpse Ring, de R1, volledig rond maken. Ondanks de vele meningsverschillen waren alle partijen er uiteindelijk over eens dat deze beslissing tot minder files zou leiden, minder ongevallen en een betere leefkwaliteit voor de hele Antwerpse regio.

Voor- en tegenstanders

De betrokken partijen waren de Vlaamse regering, vertegenwoordigd door voormalig mobiliteitsminister Ben Weyts en minister-president Geert Bourgeois, Stad Antwerpen, Bam, het Havenbedrijf en de Burgerbewegingen. Zij ondertekenden het Toekomstverbond over de mobiliteit en leefbaarheid in de Antwerpse Regio. N.V. Bam, de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel, werd reeds op 15 december 2000 door de regering opgericht voor een vlotte en efficiënte regeling van het Masterplan Mobiliteit Antwerpen. Vooral acties van de burgerbewegingen zoals Ademloos, StRaten-generaal en Ringland lagen aan de basis van de beslissing om een overkapping van de Oosterweelverbinding goed te keuren. De levenskwaliteit was steeds de grootste zorg van die burgerbewegingen, zij behoren tot de winnaars van dit akkoord.

(lees verder onder de horoscooptekening)

Akkoord Oosterweelverbinding horoscoop Bloom web

De horoscoop van het Akkoord Oosterweelverbinding op 15 maart 2017 geeft ons betrouwbare informatie over het verleden en over de toekomst van dit project. Het Akkoord werd ondertekend op het ogenblik dat de Ascendant zich in Tweelingen bevond. Niet verwonderlijk, aangezien Tweelingen hét teken van verkeer en verspreiding is. De ascendant vertelt hier duidelijk waarover het echt gaat. Tweelingen vormt samen met Maagd, Boogschutter en Vissen het Bewegelijke Kruis. Hierbij merken we op dat de ascendant zich in Tweelingen bevindt, de descendant Boogschutter met Saturnus en de Zon in Vissen. De Zon vertegenwoordigt de Vlaamse regering en Stad Antwerpen. Vissen, als één van de belangrijkste watertekens, verwijst tevens naar de haven aan de Schelde. De problematiek van het wegverkeer wordt gesymboliseerd door Saturnus. Hij staat in spanning met de Ascendant, Mercurius en de Zon door de oppositie (180°) en vierkant (90°). Nemen we de belastende en belemmerende verkeerssituatie rond Antwerpen in gedachten, verbaast het niet dat Saturnus hierbij betrokken is. Deze krachtmeting wordt zichtbaar door de spanning of het vierkant met de Heer van de horoscoop, zijnde Mercurius. De planeet van de Ascendant is altijd één van de belangrijkste krachten in de horoscoop.

De Burgerbewegingen worden gerepresenteerd door de Maan, symbool voor het volk. De Maan in Weegschaal staat conjunct Jupiter en in oppositie met Uranus. Uranus doet zijn reputatie alle eer aan als planeet van de opstand, rebellie of van het verzet. Dankzij het feit dat de Maan in Weegschaal staat, zijn de betogingen altijd relatief vreedzaam verlopen. Weegschaal staat met name voor diplomatie en vrede. De Burgerbewegingen hebben zich voortdurend verzet tegen allerlei ongezonde projecten. Jupiter, die aan de flank van de Maan staat, maakt duidelijk dat hier heel wat mensen binnen én buiten Antwerpen bij betrokken zijn. De Burgerbewegingen kronen zichzelf met dit akkoord tot de grote winnaar, dat leiden we af uit de Maan die in het gunstige Huis of Veld 5 staat. Het 5e huis staat in de astrologie bekend als een voorspoedige energiezone. De regering, die hier door de Zon vertegenwoordigd wordt, werkt zich onverbiddelijk in de schulden voor het uitwerken van dit project. Deze last, aangeduid door Saturnus in spanning met de Zon, wordt extra vergroot door de spanning (conjunctie/samenstand) met Jupiter. Het gaat inderdaad over veel geld, dat is onvermijdelijk. De schatting loopt op tot maar liefst 3,2 miljard euro, maar door de onderschatting van de werken zal dat bedrag ongetwijfeld nog hoger oplopen. De transit van Uranus, die voortdurend vibreert tot eind 2025 naar Mars in Stier, wijst nog op enkele verrassingen. Tevens nadert dit jaar de transit Saturnus de intensieve planeet Pluto die de zaken kan compliceren. Vanaf 2020 loopt Saturnus in het achtste huis en dit indiceert dat er geld zal moeten gevonden worden om zware leningen af te kunnen sluiten.

Hoe dan ook, bij eender welk groot infrastructuurproject moeten voortdurend obstakels en hindernissen uit de weg geruimd worden. In de horoscoop van het Akkoord van de Oosterweelverbinding staat het Antwerpse volk en de weggebruiker gesymboliseerd door de Maan in het voordelige vijfde huis, de grote overwinnaars van deze deal.

Download hier de horoscooptekening

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Voeding & Gezondheid

Detoxen, een go of een no-go?

Detoxen, van speciale drankjes tot gekke diëten en gewoonweg niet eten. Volgens de een een absolute…

Lees meer
Inspiratie

De universele wijsheid van mandala's

Mandala's zijn meer dan alleen artistieke creaties: het zijn universele symbolen van spirituele…

Lees meer
Spiritualiteit

Dromen en het weten: het absolute bewustzijn

Wat is het absolute bewustzijn en hoe werkt het? Dromenexperte Jaqcueline Voskuil, auteur van 'Het…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom