Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

Water en de kracht van positieve affirmaties

Voeding & Gezondheid
Bloom
16/03/2023
Water en de kracht van positieve affirmaties

Wereldwaterdag valt op 22 maart 2023. Op deze dag staan we stil bij het belang van water. Water is onmisbaar in een (mensen)leven. Een mens bestaat voor ongeveer 70% uit water. Het behoeft geen uitleg dat drinkwater een must is voor een optimale gezondheid. Hoewel schoon drinkwater op zich al ontzettend waardevol is, is positief geladen drinkwater dat nog veel meer. De Japanse Dr. Masuro Emoto heeft dat in zijn onderzoeken, lezingen en boeken al uitgebreid bewezen en behandeld.

Wie Dr. Masuro Emoto zegt, zegt waterkristallen. De resultaten van zijn onderzoek naar de invloeden op water hebben menig mens gefascineerd. Waarom vraag je? Het is Emoto gelukt om zichtbaar te maken wat de invloed van positieve woorden, beelden, geluid en vooral intenties zijn. Waarom dit zo belangwekkend is? Omdat de mens zoals je al kon lezen voor 70% uit water bestaat en dus een enorme invloed ondervindt van zijn of haar omgeving. Het water in ons lichaam reageert op de energie om ons heen.

Het onderzoek van Dr. Emoto

Masuro Emoto werd in 1943 geboren in het Japanse Yokohama. In 1996 studeerde hij af als Doctor in de Alternatieve Geneeswijzen. Zijn interesse ging vanaf het begin uit naar genezing met de zogeheten hado-energie, de subtiele energie die overal aanwezig is en bestaat uit trilling. Ziekte wordt veroorzaakt door een trilling op een onjuiste frequentie en zou in principe genezen moeten kunnen worden met behulp van een trilling die tegengesteld is en daarmee de kwaal teniet doet. Geïnspireerd door de Amerikaanse Dr. Lorenzen richtte Dr. Emoto zich op water als drager van informatie en daarmee potentieel een genezend medium. Om dit verder inzichtelijk te maken, studeerde hij op manieren om effecten op water meetbaar te maken, hetgeen resulteerde in zijn foto's van ijskristallen die, afhankelijk van de behandeling die ze hadden ondergaan, steeds een andere vorm aannamen.

Water als informatiedrager

”Wij als mens reageren via het water in ons lichaam op muziek. Het water neemt de trilling over en kan daarmee genezing bewerkstelligen.”

Om de vraag 'wat is water?' te beantwoorden, ontwikkelde Emoto een manier om ijskristallen te fotograferen. Hij wilde hiermee bewijzen dat water informatie kan dragen en dat je deze informatie er in kunt programmeren. Tijdens zijn onderzoeken werd in vijftig schaaltjes een druppel water gelegd. In het laboratorium werden deze druppels water gedurende drie uur bevroren bij min vijfentwintig graden Celsius. In een omgeving die nog steeds beneden vriespunt lag, werden de bevroren druppels onder de microscoop gelegd, waarbij zich waterkristallen vormden. Gedurende de twee minuten dat ijskristallen zichtbaar zijn, werden er foto's van genomen. Dankzij deze afbeeldingen kunnen we letterlijk zien waar water op reageert.

De veronderstelling van Emoto is dat de diverse bouwstenen van het lichaam allemaal een bepaalde trilling hebben. Ziekte is het ontstemd raken van deze trillingen. Door de trilling weer te corrigeren, kan de ziekte genezen worden. Omdat muziek ook trilling is, zijn allerlei experimenten gedaan om de invloed van muziek na te gaan. Wij als mens reageren via het water in ons lichaam op muziek. Het water neemt de trilling over en kan daarmee genezing bewerkstelligen. De vele foto's van waterkristallen die aan verschillende soorten muziek zijn blootgesteld, tonen duidelijk de invloed aan.

Overbrengen van informatie en positieve energie

”Overdracht van intenties en positieve affirmaties verklaart ook waarom we ons prettig voelen bij mensen die van ons houden en waarom we ons rot voelen bij iemand die ons uitscheldt.”

Water is een erg gevoelig medium en kan vele trillingen opvangen en overnemen. Je kunt foto's aan het water tonen, muziek laten horen, een gebed of losse woorden uitspreken of op papier laten zien. Steeds laten foto's van waterkristallen zien dat het water de boodschap heeft begrepen. Soms zelfs gaat dit zover dat het waterkristal de vorm van een getoond beeld min of meer overneemt, zoals een getekend hart op een fles water. Zowel positieve als negatieve intenties worden opgenomen in het water. Bij positieve intenties worden mooie kristallen gevormd, bij negatieve intenties zijn de kristallen beschadigd of worden ze in het geheel niet gevormd. Het gaat zelfs zo ver dat water rampen kan aanvoelen. Dat blijkt uit een fotoreeks van watermonsters die voor en na een aardbeving genomen werden.

Overdracht van intenties en positieve affirmaties verklaart ook waarom we ons prettig voelen bij mensen die van ons houden en waarom we ons rot voelen bij iemand die ons uitscheldt. Het water in ons lichaam reageert op de trillingen die op ons afkomen. Met deze kennis kunnen we ook onszelf een plezier doen. Als je een fles water toespreekt met woorden van liefde en dank en deze vervolgens opdrinkt, zal je je beter voelen. Het loont dus zeker de moeite om dagelijks een aantal flessen water positief op te laden.

DIY: water opladen met positieve affirmaties

Er zijn verschillende technieken om je water op te laden met positieve energie:

  • Fluister voordat je een glas of een flesje water opdrinkt positieve affirmaties, intenties en spreuken tegen het water. Doe dit ook voor het water van je partner en kinderen.
  • Schrijf mooie affirmaties of intenties op het etiket van een flesje water of plak deze op de fles.
  • Draai klassieke of positieve muziek en laad je flessen water op met de hoge frequentie van deze fijne geluiden.

Tip!
Wist je dat je jouw drinkwater van een extra boost positieve energie kunt voorzien?
Je kunt je drinkwater opladen onder een Volle Maan
of door er heilzame edelstenen in te plaatsen.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Unieke krachtplekken in België en Nederland

Krachtplekken zijn plaatsen waar veel meer energie aanwezig is. Een krachtplek, of een energiebron,…

Lees meer
Astrologie

Tweelingen, jouw jaarhoroscoop 2024-2025

Het sterrenbeeld Tweelingen is jarig als de maanden mei en juni hun intrede doen. Met de…

Lees meer
Inspiratie

Claim je stem terug & neem je plaats in

We hebben het wellicht allemaal al eens ervaren dat onze mond wordt gesnoerd of dat we niets meer…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom