Home

Overige

Mijn account

Spirituele Expo Mol
Zondag 2 oktober 2022
Koop hier je tickets!

De Bengston-methode: een manier van energetische genezing

De Bengston-methode

Handoplegging, beter bekend als magnetiseren, is een techniek die al eeuwen gebruikt wordt in diverse culturen en religies om mensen te helen. De verschillende meridianen en energiebanen, die doorheen het lichaam lopen, kunnen aangewend worden om te genezen. Ook Dr. Bill Bengston ontdekte het genezende vermogen van onze handen en ontwikkelende een efficiëntere methode waarmee hij verbluffende resultaten boekt bij de behandeling van muizen met kanker.

Handoplegging is een energetische manier van behandelen, die even oud is als de mens zelf. Als we ons bezeerd hebben, wrijven we automatisch, bijna intuïtief, over de pijnlijke plaats. Tijdens de behandeling gebruikt de healer zijn energetische vermogens om je te genezen en de pijn te verzachten. Zo werd Dr. Bill Bengston dankzij handoplegging verlost van zijn chronische rugpijn. Gedreven door nieuwsgierigheid, die zo eigen is aan wetenschappers, besloot Bengston op onderzoek te gaan.

Samen met Bennet Mayrick, de healer die hem van zijn rugpijn verlost had, ontwikkelde Bengston een methode die ‘energy healing’ in twee stappen opdeelt. Zowel Bengston als Mayrick kwamen tot de conclusie dat de klachten en de pijn beter kunnen bestreden worden als het ego van de patiënt én de healer afgeleid zijn tijdens de sessie. Zo worden verstoringen op het onbewuste niveau vermeden en kan de energie zich richten op de volledige genezing van de patiënt. De twee fases zijn helemaal gericht op het afleiden van het ego. De eerste stap bestaat uit de opmaak van een wensenlijst, terwijl de tweede draait om ‘Image Cyclingtm’. Beide maken ze deel uit van ‘The Bengston Energy Healing Method®’, een methode die onder verschillende laboratoriumomstandigheden en in meerdere medische scholen getest werd.

The wishlist

Bij de eerste stap stellen we een lijst met wensen op. Je begint met tien tot twintig wensen. Deze wensen maak je duidelijk aan de hand van een afbeelding of foto. Je maakt dus niet een doorsnee lijst, maar wel een die uitsluitend bestaat uit afbeeldingen van de dingen of situaties die je hoopt te realiseren in je leven. Hou daarbij rekening met drie zaken:

”Het doel van deze lijst is om je ego af te leiden. Je mag dus gerust voor zaken kiezen waar je ego op kickt.”

1. Selecteer minstens tien items

Je mag twintig of zelfs dertig items selecteren, maar tien lijkt ons een mooi aantal om mee te starten en om mee te oefenen. Probeer zo specifiek mogelijk te zijn. Als je een auto wilt, dan kies je niet zomaar eender welke afbeelding van een auto, maar je kiest exact de auto die jij op het oog hebt; het merk en de precieze kleur. Dit kun je ook doen met andere wensen. Droom je er bijvoorbeeld van om een uitstekende schilder te worden? Selecteer dan een geschikte afbeelding die daarbij aansluit.

2. Ga doelgericht te werk

Kies enkel voor afbeeldingen waarop je het gewenste eindresultaat kunt zien. Hoe je dat resultaat bereikt, speelt hierbij geen rol. Kies daarom voor afbeeldingen waarbij de auto daadwerkelijk al gebruikt wordt.

3. Denk aan jezelf en aan niets anders

Het doel van deze lijst is om je ego af te leiden. Je mag dus gerust voor zaken kiezen waar je ego op kickt. Inmiddels leer je jezelf ook steeds beter kennen. Gaandeweg ontdek je dat je bepaalde spullen helemaal niet nodig hebt om gelukkig te zijn. Maar voorlopig dient deze lijst dus vooral om je ego af te leiden, terwijl je bezig bent met een behandeling als genezer of als patiënt.

Vervolgens neem je uitgebreid de tijd om de afbeeldingen in je op te nemen. De volgende stap is namelijk ‘Image Cyclingtm’. Tegen dan zou je de beelden al goed bestudeerd en ingeprent moeten hebben. Het helpt om de prent in je hoofd om te zetten naar een scenario waarbij je het gewenste product of item al bezit, of waarbij je een bepaalde toestand al hebt bereikt.

Het afspelen van afbeeldingen

Nu gaan we over op het afleiden van het ego. Dat moet je onder de knie te hebben als je nog maar eens een behandeling geeft of krijgt. Image Cyclingtm betekent niets anders dan het snel afspelen van de wensenlijst in je hoofd. In het beginstadium kan het een moeilijke bezigheid zijn, maar hoe meer je hiermee oefent, hoe makkelijker het wordt. Je begint eerst met een afbeelding per seconde. De volgorde doet er niet toe. En zo probeer je de volledige lijst voor de geest te halen. Hierin train je jezelf, tot je steeds sneller de afbeeldingen of de situaties kunt laten ‘afspelen’. Naarmate je vordert, mag je ook emoties koppelen aan de afbeeldingen. Dit mag vreugde of liefde zijn, maar ook verdriet en woede komen in aanmerking. Van zodra je in het dagelijkse leven een emotie ervaart, kan dat een trigger zijn om te gaan cyclen. Je bent op de goede weg wanneer je automatisch begint te cyclen als je een emotie voelt.

Aanwezig in het onderbewuste

Hoe meer bedreven je hierin wordt, hoe meer afbeeldingen je mag toevoegen. Je wensenlijst is immers niet in steen geschreven. Je mag ze regelmatig aanpassen als je de techniek onder de knie hebt. Eens je steeds sneller cyclet, merk je dat het logische denken het niet kan bijhouden en het moet opgeven. De Image Cyclingt blijft echter wel aanwezig op de achtergrond in je onderbewustzijn. Het komt erop aan om het logische denken los te laten. Je onderbewuste neemt het over en dan wordt het een fluitje van een cent. Deze flow dien je te beheersen tijdens behandelingen. Hierdoor wordt de energie die vrijkomt bij handoplegging niet onderbroken en zijn healers in staat ongekende resultaten te behalen. Het voordeel? Patiënten genezen aanzienlijk sneller. De Bengston-methode is zeker niet eenvoudig om aan te leren. Het vergt veel tijd en oefening, maar eens je deze methode in de vingers hebt, zal je versteld staat van het resultaat!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Spiritualiteit

De kegel van kracht: een magisch Wicca ritueel

Jij en ik, de natuur, de aarde, gewoonweg alles staat energetisch in verbinding. Zichtbaar en niet…

Lees meer
Voeding & Gezondheid

Geef je huid een boost!

Jong of oud, breed of smal, klein of groot, we leven allemaal op dezelfde planeet, in een lichaam…

Lees meer
Liefde & Relatie

Onvoorwaardelijke liefde… is dat realistisch?

Liefde. Het onderwerp van talloze liederen, boeken en gedichten. Iedereen op deze wereld hunkert…

Lees meer
Bloom 7 - 2022

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je liefdeshoroscoop 2022, jaarhoroscoop 2022, ascendanthoroscoop 2022, je Chinese horoscoop 2022,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom