Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Horoscoopanalyse van de Nieuwe Maan op 8 april 2024

Horoscoopanalyse van de Nieuwe Maan op 8 april 2024

Zelfs zonder dat we het beseffen, wordt veel van ons leven geregeerd door de evolutie van de Maan. Cruciale momenten zijn de dagen dat iets start en de dagen dat iets tot volle kracht komt. Iedere maand is er een nieuwe start die gesymboliseerd wordt door de Nieuwe Maan. Dit bracht mij ertoe om per maand de horoscoop van de Nieuwe Maan te analyseren om een inzicht te krijgen in de evolutie van de maatschappelijke gebeurtenissen die zich in de loop van die maand kunnen afspelen.

Ik berekende dit voor Brussel en gebruikte daarbij de placidus huizenindeling om een beter beeld te verkrijgen van levensgebieden die in de loop de maand sterker aan bod kwamen. Het is daarbij misschien nuttig om een overzicht van de betekenis van de huizen in gedachten te houden.

 • Huis 1 of de ascendant: het betrokken land zelf, de politieke formatie, de wereld.
 • Huis 2: de economie, de inkomsten, geldbeheer, banken, grondstoffen.
 • Huis 3: de communicatievormen, de pers, de infrastructuur, het onderwijs, het verkeer, de buurlanden.
 • Huis 4: de grond, de bodemgesteldheid, de bevolking, de woningen, de afloop der dingen.
 • Huis 5: de leiders, de leiding van het land, sport, spel, ontspanning, kinderen.
 • Huis 6: de werkgelegenheid, fabrieken, arbeiders, optreden leger, politie, gezondheidszorg, hygiëne, voeding.
 • Huis 7: de verhouding tot de andere landen, contracten met anderen, openlijke vijanden.
 • Huis 8: geldtransacties, schulden, belastingen, ziekte en dood, sterftecijfer, geheime diensten, problemen, crisissituaties.
 • Huis 9: het buitenland, lange reizen, diplomatieke diensten, het (hoger) onderwijs, het gerecht, de wetgevende macht.
 • Huis 10: het bestuur van het land, het staatshoofd, het aanzien van het land.
 • Huis 11: politieke partijen, wetgevende kamers, senaat, verkiezingen, syndicaten, bevriende landen.
 • Huis 12: verborgen krachten, geheime genootschappen, de zorgen, samenzweringen, onbekende vijanden, gevangenissen, ziekenhuizen.

Met deze indeling in gedachten kunnen we per maand nagaan wat de invloeden kunnen zijn van de nieuwe maan om aldus tot een beter begrip te komen van de situaties die zich rondom ons afspelen.

April wordt een erg bewogen maand waarin bepaalde politieke partijen zich vijandig opstellen tegenover het land en met dwingende eisen voor de dag komen die verscheurend kunnen uitwerken.

Roger Walraedt

De Nieuwe Maan van 8 april 2024: 6 opvallende punten

”Prijzen van vastgoed blijven stijgen waardoor het steeds moeilijker wordt om een eigendom aan te kopen.”

1. De Nieuwe Maan van 8 april 2024 valt op de cusp van het 7de huis, waarbij de Zon heer 11 en de Maan heer 10 is. Daarbij loopt de conjunctie Zon - Maan pal conjunct met Cheiron en Mercurius. Het wordt blijkbaar een erg bewogen maand, waarin bepaalde politieke partijen zich vijandig opstellen tegenover het land en met dwingende eisen voor de dag komen die verscheurend kunnen uitwerken.

2. Mars, die zelf heer 7 is, staat in het 5de huis en loopt zich conjunct toe op de beperkende Saturnus die heer 4 is. Het land krijgt te maken met een openlijke vijandige houding die een domper zet op de evolutie en de welvaart.

3. Pluto, die heer 2 is, staat in het 4de huis en legt een enorme financiële druk op de infrastructuur van het land, wat de prijzen van het vastgoed de pan doen uit swingen en het steeds moeilijker wordt voor mensen om een eigendom aan te kopen.

4. Venus als heer ascendant staat in val in het 6de huis waar ook Neptunus, die zelf heer 6 is, op de cusp staat. De werkgelegenheid en vooral de nood aan voldoende gekwalificeerd personeel vormt een groot probleem voor het land.

5. In het 8ste huis staat Jupiter, heer 3, en Uranus, heer 5. Er ontstaat heel wat discussie over de leiding van het land en de financiële verplichtingen, evenals de schulden die het land heeft tegenover anderen.

6. Met de Zwarte Maan in het 11de huis, driehoek met de conjunctie Uranus - Jupiter, moet er met de politieke partijen overleg gepleegd worden over de schulden en de financiële toestand.

(lees verder onder de advertentie)

De Nieuwe Maan van 10 maart 2024: 8 opvallende punten

”Er zullen hevige debatten ontstaan over het land en de structuur die er het beste bij past.”

1. De Nieuwe Maan van maart 2024 valt in het 11de huis waardoor de politieke partijen en genootschappen zich in die periode zich sterk zullen manifesteren en de sympathie van de bevolking zullen proberen te winnen. De Maan is heer 3 en de Zon heer 4, waardoor er hevige debatten zullen ontstaan over het land en de structuur die er het beste bij past.

2. De conjunctie Zon - Maan staat evenwel opposiet met de Zwarte Maan in het 5de huis. Dit veroorzaakt spanning tussen het huidige beleid van het land en wat bepaalde politieke partijen met het land voor hebben. Het huidige beleid is niet helemaal open over het bestuur van het land, maar moet het wel beheren.

2. De Zwarte Maan staat driehoek met Uranus die evenwel onderschept staat in het 12de huis en heer 10 is. Veel wordt voor de buitenwereld verborgen gehouden en ondanks alle verwoede pogingen kunnen we ons afvragen of het land er nog in slaagt het imago tegenover het buitenland hoog te houden.

3. Ook Jupiter die heer 7 is, staat onderschept in het 12de huis. Dit geeft problemen in de verhouding met anderen, waarover men zich grote zorgen maakt, die evenwel verborgen worden gehouden.

4. Uranus vormt een vierkant met Mars in het 10de huis. Dit veroorzaakt grote ontevredenheid wat uitmondt in erge spanning met contestatie en zelfs strijd om het grote gelijk.

5. Het 10de huis wordt nog getekend door de stand van Pluto op de cusp die wijst op ontevredenheid met de bestaande toestand en de drang naar verandering in het land.

6. Venus die dispositor is van Uranus staat eveneens in het 10de huis en zal de zorgen waarmee het land kampt naar buiten brengen.

7. Mercurius die heer ascendant is, staat in het elfde huis, conjunct met Neptunus, heer 11. De politieke partijen scheppen heel wat verwarring die op een verleidelijke, maar tevens misleidende wijze naar buiten wordt gebracht.

8. Saturnus die heer 9 is, staat eveneens in het 11de huis en wijst op de verwoede pogingen die worden ondernomen om vernederingen waarop de politiek partijen bogen een wettelijk kader te geven.

Op 8 mei 2024 ontwaren we opnieuw een Nieuwe Maan aan het hemelgewelf. Ook deze kosmische gebeurtenis analyseert astroloog Roger Walraedt met plezier voor jou.

Link naar de website van auteur Roger Walraedt:
https://astranalys.weebly.com

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Zo vind je rust en inspiratie op iedere bestemming

Van een café in Parijs tot een rustgevende strandbar op Bali, of zelfs een bruisende co-working…

Lees meer
Inspiratie

Hoe ga je om met een partner die misbruikt is?

In België is het een pijnlijke realiteit dat seksueel misbruik vaker voorkomt dan we zouden wensen.…

Lees meer
Lifestyle

Kleuren onder de loep: de betekenis van indigo

We nemen de kleuren onder de loep en vandaag richten we ons op de kleur indigo. Stond jij al eens…

Lees meer
Preorder | Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

 • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom