Bloom 2 is uit! Chinese Jaarhoroscoop 2024 >

De do’s en don’ts van het pendelen: word een expert!

Spiritualiteit
Kim Fillée
13/09/2019
De do’s en don’ts van het pendelen

De pendel werd al door onze verre voorouders aangewend om onzichtbare zaken zichtbaar te maken. Ze gebruikten het als orakel, ook in het dagelijkse leven. Denk maar aan de wichelroede, die ingezet wordt om water te zoeken aan de hand van de energie die het water afgeeft. Energie uitstralen, dat doen wij immers allemaal. Het is dus niet zo raar om te geloven dat je met die energie kunt werken om deze wereld én jezelf beter te leren kennen. Toch hangt er rond het gebruik van een pendel nog steeds een waas van geheimzinnigheid. Tijd om dit uit te klaren.

Wat is pendelen?

Zoals gezegd wordt elk levend wezen, maar ook objecten zoals een kristal, omgeven door een aura van straling die specifieke informatie bevat. De pendel vangt deze op en kan zo goede energieën, maar ook kwade invloeden, achterhalen en afweren. Ook kan dit kleinood ons antwoorden verschaffen op allerlei vragen en helpen zoeken naar de oorzaak van uiteenlopende verschijnselen. Dat doet het door te bewegen in een bepaalde richting en met een bepaalde intensiteit.

Ga ermee aan de slag!

Je houdt de pendel aan een koord of kettinkje in je hand, boven een plaats of voorwerp waar je iets over wil weten. De pendel vangt de energie op en de pendelaar voelt dit. Je kunt bijvoorbeeld, bij een specifieke vraag, een blad papier nemen en de verschillende mogelijkheden neerpennen. De pendel zal in dit geval bewegen in de richting van het antwoord dat van toepassing is. Dit is een simpele manier om een duidelijke vraagstelling te beantwoorden. Als je de mogelijkheden met de hand schrijft, zit er effectief energie van jezelf in de geschreven woorden. Dit kan de pendel helpen om in de juiste richting te bewegen. Je kan de pendel ook gebruiken op het lichaam, om uit te zoeken waar een bepaalde klacht vandaan komt of waar er iets vast zit. Zo voelt een pendel waar er een blokkade van energie zit, al dan niet gelinkt aan één van onze chakra”s.

De 'look & feel' van een pendel

Pendelen look and feel Bloom web

Het is een klein, zwaarder object, vaak uit metaal of een edelsteen. De figuur hangt aan een koordje dat je tussen je duim en wijsvinger kunt houden. Pendels worden het beste puur instinctief gekozen, eventueel met de hulp van een ervaringsdeskundige. Het is een keuze die je maakt met je hart. Wat wel handig is, is dat de pendel een scherpe punt heeft. Dat helpt bij het aflezen van de informatie. Jij kijkt immers van bovenaf en dan is het soms wat onduidelijk wat de pendel zegt. Sommige pendels kun je vullen met edelsteengruis of etherische olie, wat kan helpen naargelang de situatie waarin je het gebruikt. Ook een edelstenen pendel op zich is niet neutraal, wat de lezing kan helpen of juist tegenwerken. Mits je voldoende kennis hebt over edelstenen, kun je hier mee spelen. Bij het uitpendelen van een vraag van iemand met sterrenbeeld Vissen, gebruik ik bijvoorbeeld graag amethist. Deze steen is immers de ideale partner voor de spirituele ontwikkeling van dit sterrenbeeld.

De ketting van de pendel is ook belangrijk, want iedereen heeft daarin een eigen voorkeur. Deze kan bestaan uit een touwtje, maar ook uit een metaal of zelfs zilver. Het ene zou wat beter geleiden dan het ander, waarmee bedoeld wordt dat de energie er makkelijker doorstroomt. Toch is het is grotendeels je eigen keuze. Pendelen is immers een persoonlijke aangelegenheid, waarbij jij je moet openstellen en op je gemak moet voelen, zodat je kunt ontvangen wat de onzichtbare wereld te vertellen heeft.

Kan iedereen pendelen?

In principe wel, maar oefening baart kunst. Ook is de voorbereiding en de setting waarin je het doet van enig belang. Stoorzenders in je omgeving kunnen nefast zijn voor de lezing. Velen houden ervan om in een ruimte te gaan zitten waar zo weinig mogelijk elektronische apparaten ingeschakeld of op stand-by staan. Ook kun je proberen de omgeving zo rustig mogelijk te maken wat betreft lawaai of visuele prikkels. Anderen trekken dan weer graag de natuur in. Verwacht in elk geval niet dat je kunt neerploffen in de zetel en dan plots een kristalheldere lezing verkrijgt. Je moet je pendel leren kennen. Ook moet je jezelf enigszins voorbereiden op het gebruiken van de pendel. Stel je open en besef dat het antwoord dat je krijgt niet altijd dat is waar je op hoopte. Enige neutraliteit is nodig om te durven zien wat de pendel je vertelt. Probeer aan niets anders te denken dan aan je vraag en je pendel. Om dit te bereiken kun je bijvoorbeeld kort mediteren alvorens aan te vangen met de pendelsessie.

Let op!

Iets wat vaak onderschat wordt, is het belang van je houding. Soms doe je onbewust ‘mee’ met het pendelen en geef je je werktuig een zetje, al dan niet in de voor jou gunstige richting.

Probeer geduld te hebben en de pendel een eigen tempo te laten ontwikkelen. Het kan even duren voordat het op gang komt. Al kan het ook zo zijn dat je grip te stevig is, waardoor je het pendelkoordje dusdanig klemt tussen je vingers dat het natuurlijke uitslaan beperkt wordt. Je zal waarschijnlijk geneigd zijn om altijd je schrijfhand te gebruiken, maar probeer ook eens de andere hand. In sommige gevallen is deze minder ‘dwingend’ omdat je er gewoon minder kracht mee kunt uitoefenen.

Het 'lezen' van een pendel

”Spreek de taal van de pendel, zo creëer je pas een echte connectie.”

De pendel zelf geeft aan welke beweging wat betekent. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met een vraag waar je het antwoord al op kent, om dan te kijken welke richting wat precies betekent. Het is dus belangrijk dat je de taal van je pendel spreekt. Ook tijdens het pendelen zelf communiceer je met je pendel. Het is immers belangrijk dat je je werkelijk focust op dit object en er een connectie mee aangaat. Als Kim haar blik fixeert op de pendel, dan voelt ze een soort van zwaar gevoel en kan ze haar ogen er niet meer vanaf houden. Jij kan misschien iets compleet anders voelen, maar dat is oké, zolang je maar echt aanwezig bent bij het pendelen.

Het belang van de vraag

Meestal haal je je pendel boven wanneer je met een vraag zit. Die vraag kan allerlei onderwerpen beslaan, maar er zijn toch een aantal richtlijnen die je best in je achterhoofd houdt. Zo is het niet de bedoeling dat je puur uit nieuwsgierigheid of zelfs uit kwade wil zaken gaat nagaan. Als je te veel negatieve energie uitstraalt, beïnvloedt dat je lezing. Probeer niet te pendelen vanuit angst of paniek, maar altijd vanuit een zekere rust en zorgzaamheid naar wat de toekomst ook mag bieden. Soms is het ook zo dat het antwoord op je vraag nog even op zich laat wachten, omdat dat nu eenmaal gunstig is voor jou. Of dat het antwoord om dezelfde reden vrij vaag is. Dit heeft niets te maken met jouw pendelkunsten!

Het is nu wel duidelijk: pendelen is absoluut geen exacte wetenschap.

Je kunt jezelf wel optimaal proberen voor te bereiden, maar soms heb je je dagje gewoon niet. De pendel zelf weet het soms ook niet, omringd door zoveel energieën. Toch is het een fijn instrument, dat je kan helpen beslissingen te maken die gunstig zijn voor jou en alles wat rond je leeft. De pendel is een aanvulling op ons rationeel beslissingsvermogen. Wij kunnen zo lang piekeren als we willen, maar vaak is het een kwestie van ons onderbewust inzicht in de situatie. De pendel kan dat naar boven brengen.

Ontdek ons ruim assortiment aan pendels in de Bloom Shop!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Numerologie

Het orakel met de dobbelstenen

De mens heeft altijd geprobeerd om de sluier omtrent hun toekomst op te lichten. Het contact met…

Lees meer
Astrologie

Steenbok, jouw jaarhoroscoop 2024: gelukkige verjaardag!

Het sterrenbeeld Steenbok is jarig als de maanden december en januari hun intrede doen. Met de…

Lees meer
Astrologie

Astrologie - waar of niet waar?

Test je kennis met deze rubriek 'Waar of niet waar?' Want: is astrologie ingewikkeld? Toch wel een…

Lees meer
Bloom 2 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom