Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

NUMEROLOGIE • Jouw uitdagingen en kansen in het komende jaar

Numerologie
12/01/2024
NUMEROLOGIE • Uitdagingen en kansen in het komende jaar

2024 is nu inmiddels goed opgestart. Velen worden een nieuwe energie gewaar. Dankzij astrologie, kaartleggen, pendelen,... beschikken we over handige tools om meer inzicht te krijgen in mondiale en persoonlijke tendensen. In tijdschrift Bloom 2024 -editie 1 besteedden we hier uitvoerig aandacht aan. Maar ook de numerologie doet in dit opzicht een duit in het zakje. Bereken hier je jaargetal voor 2024 en ontdek welke uitdagingen en kansen er voor jou dit jaar verder in het verschiet liggen op het vlak van werk, financiën, gezondheid en liefde.

Hoe ga je te werk om je jaargetal te berekenen?

Je telt de geboortedag en maand samen en hierbij tel je dan het jaar 2024 op.
Voorbeeld: als je geboren bent op 6 juni, dan tel je: 6 + 6 + 2024 = 2036 (en dit herleiden naar een getal tussen 1 en 9).
Dan krijg je op die manier 2 + 0 + 3 + 6 = 11. Dit betekent dat je vanaf juni 2024 tot juni 2025 onder de invloed valt van het getal 11.

Verjaar je pas laat in het jaar en wil je inzichten verkrijgen in deze huidige periode die aan je verjaardag voorafgaat?
Ook daar hebben we een oplossing voor.
Bijvoorbeeld
: je bent geboren op 25 november.
Je wenst graag je prognose te lezen tussen 1 januari 2024 en 24 november 2024: dit wordt dan: 25 + 11 + 2023
(aangezien je pas jarig bent op 25/11/2024 val jij nog onder de invloed van 2023)
= 2059
= 2 + 0 + 5 + 9
= 16
= 1 + 6
= getal 7 is voor jou momenteel van toepassing tot aan je nieuwe verjaardag in 2024.

Interpretatie van jouw jaargetal

Numeroscoop numerologie voorspelling week getal cijfer 1 coach Bloom web

Jouw jaargetal is 1

Financieel / Er wacht jou een jaar waarin er veel kansen op je afkomen. Het is belangrijk om twijfels en onzekerheden achter je te laten en er volledig voor te gaan. Je slaagt er hierdoor in om financieel een sterke basis op te bouwen zodat je de toekomst vol vertrouwen kunt tegemoettreden. Onverwachte kansen en meevallers behoren nu tot de mogelijkheden. Gelinkte Lenormandkaart: de Ruiter.

Werk / Je begint na de denken over welke kansen en mogelijkheden er nog op til zijn voor jou. Dit is een jaar waarin je je werksituatie in vraag gaat stellen, met als doel om er meer uit te halen. De focus ligt op (door)groeien. Je wil waardering krijgen voor je inspanningen. Het is een goed jaar om je loons- en salarisvoorwaarden met je werkgever bespreekbaar te maken. Gelinkte Lenormandkaart: de Toren.

Gezondheid / Alles staat voor jou in het teken van vitaliteit. Je gaat meer focussen op je eet- en leefgewoontes en je merkt al snel dat er wel verbeteringen mogelijk zijn. Je krijgt te maken met ups en downs maar hierdoor kom je wel sterker in je leven te staan. Meditatie en yoga kunnen je helpen om een balans te vinden. Gelinkte Lenormandkaart: de Boom.

Liefde / Naar je partner toe mag je meer je gevoelens uiten. Ook is het belangrijk om de communicatie op peil te houden, zodat jullie naar elkaar blijven toegroeien. Voor singles is het een jaar waarin ze hun zelfvertrouwen terugwinnen en zo terug kunnen toewerken naar een nieuwe relatie (als ze dat willen tenminste). Er hangt heel wat liefde in de lucht! Gelinkte Lenormandkaart: het Hart.

Numeroscoop numerologie voorspelling week getal cijfer 2 coach Bloom web

Jouw jaargetal is 2

Financieel / Er komen momenten dat je door het bos de bomen niet meer ziet. Jouw taak is om hierop te anticiperen en te zorgen dat je je budget respecteert, ook bij onverwachte omstandigheden of uitgaven. Financieel belooft het dus wel een jaar van serieuze uitdagingen te worden. De kosten goed onder controle houden en kijken waar er aanpassingen mogelijk zijn, zal van groot belang worden. Gelinkte Lenormandkaart: de Wolken.

Werk / Je streeft naar stabiliteit en je wil bevestiging krijgen dat je op de goede weg bent. Dit mag je er wel niet van weerhouden om nieuwe verantwoordelijkheden op jou te nemen, zodat je de lat nog hoger kunt leggen. Het is net op deze manier dat je nog meer voldoening uit je werk zal halen. Vooral het najaar zal voor jou belangrijk zijn om je van je beste kant te tonen en je potentieel waar te maken. Gelinkte Lenormandkaart: het Anker.

Gezondheid / Vooral de maag en de spijsvertering zullen bij momenten voor ongemakken zorgen. In beweging blijven is een noodzakelijke factor om je gewicht op peil te kunnen houden. Net op de momenten dat je de neiging hebt om je wat te laten hangen, zal het belangrijk zijn om hieraan te durven weerstaan. Het zal je algemene fitheid en conditie enkel maar ten goede komen. Gelinkte Lenormandkaart: de Slang.

Liefde / Je stelt je wantrouwig op en binnen je relatie zal dit toch voor de nodige discussies zorgen. Het is vooral belangrijk om voor jezelf na te gaan waar die onzekerheid vandaan komt. Singles worden met hun verleden geconfronteerd en dat zorgt voor een gevoel van onzekerheid waardoor ze de neiging hebben om een stap terug te zetten. Ook zij moeten nagaan waar de bron van de angst ligt, zodat ze hier definitief een streep kunnen onder trekken. Gelinkte Lenormandkaart: de Vossen.

Numeroscoop numerologie voorspelling week getal cijfer 3 coach Bloom web
Jouw jaargetal is 3

Financieel / Het is een jaar dat veel kansen biedt. Dit kan gaan van een extra job die voor extra inkomen zorgt tot het wagen van een gokje in de loterij of casino. De focus ligt nu voor jou op het opbouwen en versterken van je financiën en je laat geen enkele kans onbenut. Het is immers nu dat je het fundament legt waarop je je hele leven verder kunt bouwen. Gelinkte Lenormandkaart: de Vissen.

Werk / Je staat volop ten dienste van je collega’s en je laat je van je beste kant zien. Je wil bijdragen aan een goede sfeer en het verbeteren van de prestaties. Je geniet ook waardering voor je inzet en dit geeft je dan nog eens een extra boost. Het kan niet meer stuk! Maar… hou er ook rekening mee dat je op die manier ook nieuwe deuren opent voor jezelf, en misschien ook vijanden maakt. Gelinkte Lenormandkaart: de Klaveren.

Gezondheid / Je krijgt bij momenten een zwaar gevoel over je heen en vooral psychisch is het belangrijk dat je een klankbord hebt en je je gevoelens kunt kanaliseren. Een volledig medisch onderzoek is dit jaar aan de orde. Een vitaminekuur in de laatste maanden van het jaar zal je soelaas brengen. Voorzichtigheid in je handelen is ook wel nodig, omdat je nu kwetsbaarder bent. Gelinkte Lenormandkaart: de Toren.

Liefde / Met 3 als jaargetal belooft dit niet meteen het beste jaar te worden. Je mist soms diepgang in je relatie, waardoor jij en je geliefde van elkaar vervreemd raken. Liefde is een werkwoord en dit is nu heel duidelijk merkbaar. Probeer, ondanks alles, toch om er samen het beste van te maken. Voor koppels bij wie het hiervoor al moeilijk ging, is dit wel het moment van de waarheid. Singles kunnen best niet te snel handelen maar eerst goed nadenken over wat ze willen bereiken en hoe ze dit willen aanpakken. Gelinkte Lenormandkaart: het Kruis.

Numeroscoop numerologie voorspelling week getal cijfer 4 coach Bloom web

Jouw jaargetal is 4

Financieel / Je ervaart dat een verandering van koers op financieel gebied noodzakelijk is om sterker te komen staan. Je hebt te lang op dezelfde manier gehandeld en dat begint nu zijn tol te eisen. Laat je niet verleiden tot impulsieve aankopen. Enkel door standvastigheid kun je je slag binnenhalen. Je lot ligt dus in je eigen handen, enkel jij kunt beslissen om een nieuwe richting in te slaan. Gelinkte Lenormandkaart: het Schip.

Werk / Je bevindt je in een stabiel jaar en hoe langer hoe meer zal het duidelijk worden dat je op de goede weg bent. Je zelfbeeld gaat er op vooruit. Je voelt je goed bij wat je doet en je wil je ook dienstig opstellen naar anderen toe. Je komt in het middelpunt van de belangstelling te staan. Durf je mening te geven, ook als je weet dat die niet altijd in goede aarde zal vallen. Gelinkte Lenormandkaart: het Huis.

Gezondheid / Over het algemeen voel je je goed in je vel en sta je sterk en zelfverzekerd in je leven. Dit geeft je extra kracht om je op je doelstellingen te focussen. Toch ken je momenten van onrust, maar die weet je snel de kop in te drukken. De zomer is een goed moment om je chakra’s te zuiveren en terug in balans te brengen. Gelinkte Lenormandkaart: de Boom.

Liefde / Er wachten je gelukkige tijden, maar besef wel dat je dit grotendeels zelf in handen hebt. Zowel voor koppels als voor de vrijgezellen komen er drukke tijden aan en het belooft een serieuze uitdaging te worden. Durf vooruit te kijken en plannen te maken voor de toekomst. De beloning achteraf zal des te groter zijn. Gelinkte Lenormandkaart: de Ruiker.

Numeroscoop numerologie voorspelling week getal cijfer 5 coach Bloom web

Jouw jaargetal is 5

Financieel / Er komen onzekere periodes op je af en hier ga je tot de kern moeten gaan om na te gaan waar precies de blokkades liggen om herhaling te vermijden. De kosten nog eens goed onder de loep nemen kan tot nieuwe inzichten leiden. Op die wijze kom je er budgettair gezien sterker voor te staan. Wees voorbereid op onverwachte kosten die je kant op komen. Een verwittigd man/vrouw is er twee waard. Gelinkte Lenormandkaart: de Wolken.

Werk / De boog kan niet altijd gespannen staan en het is heel belangrijk om samen met je collega’s naar oplossingen te zoeken. Er komen momenten van onenigheid en hier kunnen jullie het verschil maken. Het is niet het juiste moment om de stap naar een nieuwe job te zetten, maar het kan veeleer nu in je voordeel zijn om te kijken welke mogelijkheden er nog zijn binnen je huidige job. Gelinkte Lenormandkaart: de Tuin.

Gezondheid / Je gebit vraagt om extra aandacht. Het is raadzaam om meer tijd voor jezelf te nemen want dit jaar komt er zoveel op je af dat je soms niet meer weet hoe te handelen of wat eerst te doen. Afstand kan er net voor zorgen dat je meer de rust kunt vinden en dat de druk van je schouders valt. Het is een goed jaar om een dieet aan te vangen en met grote kans op slagen. Gelinkte Lenormandkaart: de Muizen.

Liefde / Probeer ondanks de moeilijke momenten toch door te zetten. Samen met je partner zal je hier sterker uitkomen. Het belooft een beslissende periode te worden. Vrijgezellen ervaren druk en het is toch belangrijk dat ze voor zichzelf uitmaken wat hun doel is. Het is eveneens belangrijk dat ze niet te snel handelen en dit om te vermijden dat ze achteraf met een negatief gevoel zouden achterblijven. Gelinkte Lenormandkaart: de Berg.

Numeroscoop numerologie voorspelling week getal cijfer 6 coach Bloom web

Jouw jaargetal is 6

Financieel / Pas op met je uitgaven en laat je niet verleiden tot impulsieve aankopen. Lees de kleine lettertjes van het contract goed door en weet waar je grenzen liggen. Er zijn kansen voor een bijkomend inkomen, maar ook bij deze beslissing mag je niet over één nacht ijs gaan. Je kan er sterker komen voor te staan op voorwaarde dat je de juiste keuzes neemt en dat je goed alle voor- en nadelen afweegt. Gelinkte Lenormandkaart: het Kind.

Werk / Een verandering in je carrière kan je veel voordelen bieden. Je komt op een punt waarbij je nagaat wat je echt gelukkig maakt en dit is de aanleiding dat je verandering wil. Het kan raadzaam zijn om hiervoor te rade te gaan bij mensen die je hier verder in kunnen begeleiden. Een meevaller ligt in het verschiet. Je inspanningen zullen dubbel en dik beloond worden. Gelinkte Lenormandkaart: de Ruiker.

Gezondheid / Het gezichtsvermogen komt centraal te staan. Een controle kan wenselijk zijn. Probeer je ogen zoveel mogelijk te ontspannen. Meer beweging zal zeker voordelen bieden, je voelt je dan gewoonweg fitter. Een reinigingskuur is nu eveneens aangewezen. Je bent ook meer met gezonde voeding en een algemeen bewuste levensstijl bezig. Gelinkte Lenormandkaart: het Boek.

Liefde / Er hangt heel wat liefde in de lucht en het is soms moeilijk voor jou om dit te vatten. Je partner is een heel belangrijke steunpilaar voor jou, maar dat mag je ook wel wat vaker laten merken. Op die manier komt je gevoelige kant naar boven. Singles zullen het over een andere boeg moeten gooien en ook zij zullen meer van zichzelf moeten geven om een nieuwe partner naar zich toe te trekken. Gelinkte Lenormandkaart: de Berg.

Numeroscoop numerologie voorspelling week getal cijfer 7 coach Bloom web

Jouw jaargetal is 7

Financieel / Je stelt alles in het werk om je bezittingen en vermogen te laten aandikken. Toch mag je niet vergeten om te genieten van het leven. Je mag jezelf af en toe ook eens in de bloemetjes zetten. Er gaat nu een deel van het budget naar binnenhuisdecoratie en al wat met verfraaiingswerken te maken heeft. De vaste uitgaven dreigen hier en daar wel wat hoger uit te vallen. Gelinkte Lenormandkaart: het Hart.

Werk / Er staan je momenten te wachten waarop je in aanvaring komt met je werkgever. Het is belangrijk om samen rond te tafel te zitten om na te gaan welke opties er nog resten. Probeer zeker niet tegen de stroom in te gaan, want dat zou enkel in je nadeel kunnen spelen. Later op het jaar komen nieuwe kansen op je pad, maar het is toch raadzaam om hier niet te snel op in te gaan. Je kan je beter focussen op stabiliteit. Gelinkte Lenormandkaart: de Lelie.

Gezondheid / Je bloeddruk en de suikerspiegel vertonen schommelingen. Je humeur zal in de loop van dit jaar serieus op de proef gesteld worden door anderen, maar het is aan jou om toch te proberen de kalmte te bewaren. Je darmen kennen prikkelbare momenten. Drinken voldoende water. Daar doe je je darmen een heus plezier mee. Indien je de neiging hebt om over je heen te laten lopen, wees dan niet bang om ferm op je strepen te staan. Zo krijgt je zelfvertrouwen ook een enorme boost. Gelinkte Lenormandkaart: de Ster.

Liefde / Er zitten periodes aan te komen met serieuze ups & downs en je zal niet altijd direct weten hoe te handelen. Het voelt aan als een beproeving en je kan jezelf nu best de vraag stellen welke richting je op liefdesvlak uit wil. Er zullen harde knopen moeten doorgehakt worden. Niet enkel koppels, maar ook vrijgezellen ervaren dit als een jaar waarin een nieuwe relatie opbouwen niet evident is. Gelinkte Lenormandkaart: het Kruis.

Numeroscoop numerologie voorspelling week getal cijfer 8 coach Bloom web

Jouw jaargetal is 8

Financieel / Op zich zal het financieel als een goed jaar aanvoelen, maar toch mag je gerust de lat nog wat hoger leggen. Risico’s nemen levert je nu voordelen op. Een adviseur kan je van gunstig financieel advies voorzien en je mogelijkheden aanreiken waar je zelf niet zou aan gedacht hebben. Naar kansspelen toe mag je gerust een gokje wagen. Het lot is je gunstig gezind. Gelinkte Lenormandkaart: de Ster.

Werk / Het voelt voor jou bij momenten aan alsof je tegen een muur aanloopt en je weet soms niet meer of dit wel je ideale toekomst is. Ga er niet te snel vanuit dat het gras aan de overkant groener is. Daarom is het raadzaam om planningen en werkschema’s te herbekijken, zodat je meer voeling krijgt met je dagelijkse werkzaamheden. Een nieuwe uitdaging lonkt. Gelinkte Lenormandkaart: de Maan.

Gezondheid / Je staat sterk in je kracht en je kan nu letterlijk alles aan. Toch moet je oppassen dat je niet over je grenzen gaat. Meer contact met de natuur is wel vereist, zodat je goed geaard blijft. Een nieuwe sport of hobby is aangewezen om je innerlijke zelf te verwennen. Je komt zo meer in je kracht te staan, waardoor je gaat stralen. Op die wijze is het een kolfje naar je hand om aangename contacten te leggen. Gelinkte Lenormandkaart: de Zon.

Liefde / Er dienen zich nieuwe kansen aan in de liefde. Voor zij die in een relatie zitten, wordt de komende periode een dubbeltje op zijn kant. Bezint eer gij begint. Toch kan je tot nieuwe inzichten komen die een nieuwe wind door je relatieleven laat waaien. Singles die al langer zoekende zijn, voelen zich zelfverzekerd. Een nieuwe, gelukkige relatie ligt in het verschiet. Gelinkte Lenormandkaart: de Sleutel.

Numeroscoop numerologie voorspelling week getal cijfer 9 coach Bloom web

Jouw jaargetal is 9

Financieel / Je kijkt dit jaar de kat uit de boom. Op financieel vlak voel je je niet sterk staan. Je doet er daarom goed aan om een budgettaire planning op te stellen, zodat je te allen tijde weet waar je financieel gezien aan toe bent. Ga niet altijd direct van het slechtste uit. Stel je wel wantrouwig op naar zakelijke voorstellen waar je direct aanvoelt dat er iets niet klopt. Het lijkt immers te mooi om waar te zijn. Gelinkte Lenormandkaart: de Vossen.

Werk / Je probeert je ondanks alles toch staande te houden op de werkvloer. Al zal dit zeker niet altijd even makkelijk zijn. Er komt zoveel op je af en hier ga je het kaf van het koren moeten scheiden. Duidelijke prioriteiten stellen en goede afspraken maken kan achteraf veel problemen voorkomen. Op deze manier geef je duidelijk je grenzen aan, zodat anderen hier rekening mee kunnen houden. Gelinkte Lenormandkaart: het Schip.

Gezondheid / Vooral de maag zal dit jaar bij momenten voor ongemakken zorgen. De waterwegen bezorgen je eveneens veel last. Net hierdoor zal een aanpassing naar voeding toe wel in je voordeel uitdraaien. Let eveneens meer op de signalen die je lichaam je geven, want hier liggen werkpunten die in de loop van het jaar aan bod zullen komen. Gelinkte Lenormandkaart: de Beer.

Liefde / Probeer iets vaker je gevoelens te uiten. Als je dat niet meteen lukt, begin dan met ze neer te schrijven. Op die manier weet je partner wat er speelt bij jou en waar de aandachtspunten liggen. Besef dat je er zeker niet alleen voor staat. Singles beleven gunstige periodes. Ze willen er volop voor gaan. Hun inspanningen en geduld worden beloond. Gelinkte Lenormandkaart: de Brief.

Zit je nog met enkele persoonlijke vragen?

Contacteer kaartlegger en numeroloog Bert Glorieux via de WhatsApp Coaching van Bloom.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Spiritualiteit

Wat is heilig vuur, en welke houtsoorten zijn er geschikt voor?

Heilig vuur speelt een centrale rol in tal van spirituele tradities en culturen over de hele…

Lees meer
Astrologie

Daten volgens de Chinese astrologie: dit Chinese teken is jouw perfecte match

Welke Chinese tekens matchen het beste met elkaar op vlak van liefde? Evenals de Westerse…

Lees meer
Inspiratie

Liefdeslijnen in de hand: een uniek huwelijksaanzoek zonder ring

Ontdek de spannende wereld van handlezen en hoe dit kan leiden tot een bijzonder huwelijksaanzoek…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom