Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

Leren pendelen? 3 Tips voor beginners

Spiritualiteit
Bloom
11/08/2022
Leren pendelen? 3 Tips voor beginners

Pendels vind je in alle soorten en maten. Ze variëren van kristal tot metaal en van glas tot plastic. Een pendel is in feite niets meer en niets minder dan een object aan een kettinkje. Toch stelt dit eenvoudige instrument je in staat om al je prangende levensvragen kort en kordaat te beantwoorden.

3 tips om te beginnen met pendelen

Als je nog maar net je eerste stappen in de wereld van divinatie zet, dan zijn pendels een leuke en laagdrempelige manier om in contact te komen met je hogere zelf en/of overleden dierbaren. Het gebruik is velen malen eenvoudiger dan bijvoorbeeld het raadplegen van de runen of de Rider waite Tarot. Maar bij pendelen komt meer kijken dan je in eerste instantie zou vermoeden.

Let’s start!

Zoals hierboven gesteld werd, vind je pendels in alle soorten en maten en in alle kleuren en geuren. Als beginner kun je snel ontmoedigd raken, want welke pendel past nou echt bij jou? Het eenvoudigste en beste wat je kunt doen, is beginnen met een ring aan een ketting. Een ring en een ketting die van jou zijn of toebehoren aan een (overleden) familielid.

De ja- of neevraag

Elke pendel is anders en daarom werkt elke pendel ook net even anders. Als je een pendel aanschaft of er zelf een maakt, dan stel je altijd eerst een testvraag. Op die manier weer je welke richting of beweging voor jou een ‘ja’ of een ‘nee’ betekent. Je zou bijvoorbeeld aan de pendel kunnen vragen of je in New York geboren bent (terwijl je daadwerkelijk in Brussel geboren bent). Wiegt de pendel langzaam heen en weer of maakt hij een draaiende beweging? Dan weet je dat dit in het vervolg ook een ‘nee’ zal betekenen.

Clean space + Happy space

Het spreekt natuurlijk voor zich dat je niet zomaar altijd en overal even je pendel boven water kunt halen. Reinig eerst je energie en de omgeving voor een optimale sfeer. Dit kun je het beste doen met salie en/of palo santo. De rook reinigt niet alleen de ruimte, maar ook jouw pendel. Zo verzeker je jezelf ervan dat andere externe energieën het resultaat niet beïnvloeden. Zodra je vertrouwd bent met het pendelen en je jouw pendel feilloos aanvoelt, dan kun je je pendel vaker raadplegen voor een quick guidance.

Vanuit de juiste intenties

Net zoals met alle andere orakels of divinatiemethodes is het van belang dat je dit instrument raadpleegt vanuit een oprechte, pure intentie. Zo voorkom je dat negatieve energieën aan de haal gaan met de resultaten en dat je beïnvloed wordt door slechte gedachten.

Leren pendelen?
Vind alle accessoires in de Bloom Shop!

1/ Pendel Lapis Lazuli - €18.00
2/ Pendel Agaat - €18.00
3/ Zwart Pendelbord - €31.95
4/ Praktisch pendelen voor beginners - €15.00

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

 • >

  8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • >

  toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • >

  EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • >

  kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • >

  unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom