Bloom 2 is uit! Chinese Jaarhoroscoop 2024 >

Kaurileggingen: schelpen die inzicht geven

Spiritualiteit
Ingrid Akkermans
13/03/2019
Kaurileggingen: schelpen die inzicht geven

Wist je dat kaurischelpen, ook wel itaschelpen genoemd, bijzondere inzichten kunnen brengen? In Afrikaanse landen, waaronder Marokko, Senegal, Nigeria, Ghana, Mali en zoveel meer, gelooft men dat het patroon waarin deze kaurischelpen neerkomen, afhankelijk van hoe ze vallen (opwaarts of neerwaarts), informatie bevat over iemands levenspad. Zowel het verleden, heden én de nabije toekomst hebben geen geheimen voor deze schelpen. Specialiste ter zake Ingrid Akkermans legt uit hoe dit divinatie-/voorspellingssysteem in z'n werk gaat.

Kauri...wat?

Kaurischelpen zijn van oorsprong een betaalmiddel in tal van Afrikaanse landen. Later ontdekten geleerden, die zich bezighielden met de spirituele leer van o.a. Orisha – een bovennatuurlijk wezen dat voorkomt in verschillende Afrikaanse religies –, dat de schelpen ook hulp boden bij het vinden van antwoorden op verschillende levensvragen, het maken van keuzes en het nemen van beslissingen. De schelpen, die ritueel bewerkt worden, dienen gegooid te worden om te kunnen gelezen worden. Dit is echter geen techniek die je je zomaar even van vandaag op morgen eigen kunt maken. In onze contreien zijn er slechts weinigen die een grondige kennis bezitten van de methode, je doet dus beter een beroep op een expert indien je een correcte lezing aan de hand van deze schelpen wilt. Maar om de nieuwsgierigen onder jullie niet op hun honger te laten zitten, doet Ingrid hieronder toch uit de doeken hoe zo'n legging eruit ziet.

Let's get started

Kaurileggingen-schelpen-en-inzicht-legging-met-bijbehoren-Bloom-web

Vooraleer je de vraagstelling aanvat, ga je na welke weg je mag nemen. Je hebt namelijk keuze tussen de mannelijke of vrouwelijke weg. Dit kun je doen aan de hand van een 'kop of munt'-variatie waarbij je telkens vooraf bepaalt welke weg door welke zijde van de munt wordt gerepresenteerd. Je tost vier maal, en je noteert telkens de uitkomst daarvan, totdat je de gehele Orishafiguur bekomt. Deze kan de weg van de mannelijke of de vrouwelijke kauri's aanwijzen. Daarna leg je links en rechts op een witte, zachte ondergrond een object dat respectievelijk 'ja' of 'nee' representeert. Deze hulpmiddelen worden enkel aangewend ter ondersteuning van pure ja/nee-vragen, om extra informatie te bieden bij een eventuele aanpak van zaken of voor de goedkeuring of afkeuring bij het formuleren van het verzoek aan de kauri's om mee te werken.

Daarna is het tijd voor de negen gebeden. Om en om prevel je drie gebeden in de rechterhand, linkerhand en uiteindelijk opnieuw in de rechterhand. Vervolgens stel je de vraag of de kauri's bereid zijn om jou de weg, zoals bepaald door de munt, willen wijzen. Wanneer de schelpen in een significante hoeveelheid bij het 'ja'-object neervallen, kun je verdergaan. Bij een 'nee', dien je het gehele ritueel te herhalen.

De vraag

”De spelregels van de verbeelding staan nooit vast. - Loesje”

Net zoals dat bij de meeste ondersteunende, spirituele praktijken en technieken werkt, is het niet de bedoeling dat je de kauri's effectief keuzes laat maken. Zo loop je namelijk inzichten mis die jou de juiste weg kunnen wijzen. Hoe stel je dan een vraag? Op deze manier:

Je neemt alle 16 kauri's in de handen. Je maakt als het ware een kommetje met je handen en je stelt de vraag in die richting. Vervolgens blaas je op de schelpen, open je je handen en laat je de kauri's neerkomen op een zachte, witte ondergrond. De ligging van de kaurisschelpen, en de figuren die daarbij gemaakt kunnen worden, zijn voor een getraind oog voldoende om inzichten in verband met het verleden, heden en de toekomst te verkrijgen. Na afloop van de kaurisessie zullen de schelpen ook een offer bepalen. Dit is noodzakelijk om het geluk naar jouw kant (of die van de persoon die jij probeert te helpen) toe te trekken.

Over de auteur

Ingrid-Akkermans-kauri-Bloom-web

Ingrid spendeerde sinds haar 18e heel wat tijd op Afrikaanse bodem. Na verschillende jobs als inhouse therapeute bij Belgische en Nederlandse bedrijven, onderzocht ze in het kader van haar doctoraatsthesis 'the functionality of Ifa/Afa divination in religion and culture of yoruba and igbo tribes'. Tijdens die acht jaar was ze ook in de leer bij Nigeriaanse geestelijken, die haar de kunst van het kaurileggen hebben bijgebracht. Geen gemakkelijke opgave, want het vergt niet alleen enorm veel studie, maar ook bergen energie om de rituelen en technieken die hierbij komen kijken onder de knie te krijgen.

Intussen heeft Ingrid een online praktijk uit de grond gestampt, met de naam 'De Tovenaar Spreekt'. Dit platform is gericht op mensen die o.a. nood hebben aan een diepgaand gesprek, in de knoop zitten met zichzelf, tegen een burn-out aanhikken, slecht in hun vel zitten of gewoon eens zaken op orde willen zetten. Ingrid reikt geen kant-en-klare oplossingen aan, wel neemt ze jou bij de hand om samen het pad te bewandelen waarop jij antwoorden op je vragen zal terugvinden. Haar expertise ligt algemeen op het vlak van counseling, op (multiculturele) relatie- en gezinsproblematiek in het bijzonder. Op spiritueel niveau richt ze zich eerder op kauri- en opele-kettingleggingen en Afrikaans pendelen. Daarnaast kun je ook bij haar terecht voor workshops, magische houseparty's en individuele sessies betreffende de werking van Afrikaanse zwarte en witte magie. Ze is een echte bezige bij!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Kan het leren van talen de geestelijke gezondheid helpen?

Kan het beheersen van een nieuwe taal, zoals Engels, een positieve invloed hebben op onze…

Lees meer
Astrologie

PREVIEW // Jouw Ascendanthoroscoop voor 2023 - 2024

De Ascendant is volgens de astrologie een samenkomst van tijd en ruimte. Om de Ascendant te…

Lees meer
Voeding & Gezondheid

Gezonde afslankrecepten: smoothies, ontbijt en salades

Het is mogelijk om af te vallen als je een uitgebalanceerd, voedingsrijk dieet volgt dat past bij…

Lees meer
Bloom 2 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom