Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

Hoe kan Human Design jou helpen bij het vergroten van jouw zelfliefde?

Spiritualiteit
Patricia Smeekes
08/07/2024
Hoe kan Human Design jou helpen bij het vergroten van jouw zelfliefde?

Human Design is een tool die inzicht geeft in jouw energetische blauwdruk. Door je energietype te kennen, ga je jezelf beter begrijpen. Die zelfkennis kan je helpen om jezelf volledig te omarmen. Daarom is Human Design een niet te onderschatten tool als je je zelfliefde wilt boosten.

Human Design is in de jaren '80 ontstaan op Ibiza en de grondlegger is Ra Uru Hu. Human Design is een combinatie tussen de wetenschap en spiritualiteit. De methode maakt gebruik van elementen uit de astrologie, Chinese I’ching, Quantum Fysica, Hindu Chakraleer en de Tree of Life uit de kaballa. Uit deze methode komt een unieke blauwdruk die op persoonlijk niveau inzicht geeft in jouw energie en energie-uitwisseling. Kortom: jouw energetische blauwdruk.

Jouw persoonlijke Human Design Chart kun je online berekenen met behulp van jouw naam en geboortegegevens (datum, tijdstip & plaats). Er komt dan één van de vijf energietypes uit en dat kan jou meer inzicht geven over jezelf.

Het vertelt jou bijvoorbeeld iets over jouw kwaliteiten en valkuilen. Het geeft je inzicht in wie jij als persoon bent, waarom jij op een bepaalde manier reageert, hoe het leven moeiteloos aan kan voelen voor jou, hoe jij weerstand ervaart en wat dat met jou emotioneel doet. Human Design geeft je inzicht in alle aspecten van jezelf.

Misschien voelde jij je altijd een ‘vreemde eend in de bijt’, maar begrijp jij door het lezen van jouw chart dat dat juist de bedoeling is. Want dat is het: jij bent precies zoals de bedoeling is. Jij met jouw unieke talenten en kwaliteiten.

Bloom 5 2024 tijdschrift is uit Bestel

Hoe meer jij volgens jouw design leeft, hoe meer jouw leven als het ware in een ‘flow’ komt. Of zoals ze dat mooi zeggen: ‘je bent in alignment’. Dan stroomt de energie, voel jij je vrolijk en energiek en lijken de dingen om je heen moeiteloos te gaan en voelen uitdagingen licht aan.

De uitnodiging is om met jouw design te ‘spelen’. Te onderzoeken en ontdekken, beschouw het als een prachtige reis en niet als een bestemming waar je zo snel mogelijk moet komen. Het is een hulpmiddel om jezelf beter te leren kennen, maar het is niet ‘in beton gegoten’. Het kan jou echter zeker helpen als het gaat over je zelfliefde en het vergroten ervan.

Alsof er puzzelstukjes op zijn plaats vallen

Het lezen van jouw unieke human design chart kan jou ontroeren. Het kan voelen alsof er puzzelstukjes op zijn plaats vallen. Dat je ineens ziet en begrijpt waarom jij de dingen op jouw manier doet of waarom je boos of gefrustreerd raakt. Het geeft jouw inzicht in wat je wél nodig hebt in je leven. Human Design kan jou helpen om dichter bij jezelf te blijven, maar vooral om jezelf volledig te omarmen.

Misschien voelde jij je altijd een ‘vreemde eend in de bijt’, maar begrijp jij door het lezen van jouw human design chart dat dat juist de bedoeling is. Want dat is het: jij bent precies zoals de bedoeling is. Jij met jouw unieke talenten en kwaliteiten. Jij met jouw licht. Dus juist die ‘zotte’ kanten van jezelf mag je omarmen. Zelfliefde betekent dat je jezelf accepteert, elk stukje van jou.

Door jouw energietype te weten, kun jij jezelf beter begrijpen

In de basis zijn er vanuit de Human Design vijf energietypes. Het weten van jouw energietype kan jou helpen om jezelf beter te begrijpen. Ben jij een projector? Dan heb jij geen constante energie en mag jij wachten op de uitnodiging. Generator? Jij komt op gang door te reageren. Als jij eenmaal op gang bent, kun je door. Het vertelt je dus iets over hoe jij je energie optimaal kunt benutten en wanneer jij volop energie hebt.

Voldoening

”Voldoening en geluk liggen dicht bij elkaar.”

De mate van jouw energie heeft ook te maken met het thema ‘voldoening’. Waar krijg jij voldoening van? Wat voedt jouw ziel? Denk maar weer aan het stuk ‘in alignment zijn’, het stromen van jouw energie. Dan voel jij je voldaan.

Voldoening en geluk liggen dicht bij elkaar. Uit onderzoeken komt naar voren dat deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Het fundament hiervoor is zelfliefde.

Wanneer jij echt van jezelf houdt, jezelf goed kent en omarmt, en je vanuit die staat van zijn keuzes maakt over hoe je je leven inricht, is voldoening een vanzelfsprekend gevolg hiervan. Binnen de Human Design wordt hier aandacht aanbesteed. Jij kunt in jouw human design chart (laten) uitzoeken wát jou voldoening geeft.

Human Design en zelfliefde

Op deze manier kan Human Design bijdragen aan het vergroten van jouw zelfliefde. Door jezelf te zien, te erkennen en handelen naar wat jij nodig hebt. Meer gaan doen van wat jou blij maakt, energie geeft en waar je voldoening bij ervaart. Je zult zien dat jouw leven dan makkelijker gaat stromen en jouw leven lichter aanvoelt.

Hoe meer jij volgens jouw design leeft, hoe meer jouw leven als het ware in een ‘flow’ komt. Of zoals ze dat mooi zeggen: ‘je bent in alignment’.

Persoonlijke ervaring

Voor een Manifestor werkt de wereld net een beetje anders. Human Design heeft mij geholpen om deze stukken van mezelf te omarmen en juist als mijn superpower te gaan zien. Van weerstand hebben tegen mijn niet-constante energie, naar genieten en omarmen van mijn energieflows. Het heeft mij met name geholpen om mijn werk op een voor mij fijne manier in te richten en hier voor te gaan staan. Niet ‘zoals het hoort, verwacht wordt of iedereen het doet’, maar wel zoals het voor mij werkt. Dat gun ik jou ook, dus ga lekker aan de slag met het ontdekken van jouw human design chart en het vergroten van jouw zelfliefde.

Liefs,

Patricia

Over de auteur

Patricia Smeekes is Selflove Expert bij Lumare en leidt jou naar vrijheid met haar coaching & in haar community ‘The Tribe of the Rising Feminine’.

Laat je inspireren door haar podcast ‘Leven vanuit Zelfliefde’, of neem een kijkje op haar website.

"Self-love is a way of life"

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

 • >

  8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • >

  toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • >

  EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • >

  kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • >

  unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom