Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

Goddelijk gezelschap: engelen & gidsen

Spiritualiteit
Bloom
02/12/2022
Goddelijk gezelschap: engelen & gidsen

Eigenlijk ben je nooit echt alleen, ook al voelt dat soms wel zo. Je wordt altijd omringd door goddelijk gezelschap. Engelen en gidsen die je al vergezellen sinds dag één. Geestelijke gidsen zijn hoogontwikkelde wezens die de cyclus van leven en dood in de fysieke wereld volbracht hebben en nu dienen als leraren of gidsen om hun trilling verder te verhogen. Engelen zijn boodschappers en bestaan uit zuiver licht en pure liefde. Ze hebben nooit een menselijke gedaante gekend, ze bestaan uit pure energie. Beide, zowel engelen als gidsen, vergezellen en begeleiden je in dit leven.

Engelen en gidsen sturen je in de juiste richting door middel van dromen en intuïtie. Die fluisterende stem die je tracht te begeleiden in dit leven is vaak de stem van je leraar en/of gids. Maar engelen en gidsen adviseren je ook via symbolen. Zo kun je bijvoorbeeld overal veren vinden als je op een kruispunt in je leven staat of als je door een lastige levensfase gaat. Het herinnert je eraan om stil te zijn en te luisteren naar de leiding van je persoonlijke gidsen. De veren zijn representatief voor de energie van je gidsen, waarvan de ene een krachtige Sjamaan kan zijn en de andere uit het engelenrijk komt. Gidsen bestaan immers in vele gedaanten.

Sommigen hebben één gids en anderen meerdere. Veel hangt af van het pad en het doel van je leven. Een leraar/professor kan bijvoorbeeld verschillende gidsen hebben, één om hem te begeleiden bij de academische aard van zijn beroep en anderen om hem bij te staan bij de grote emotionele eisen die het uitvoeren van zo’n belangrijk beroep stelt. Je gidsen zijn indicatief voor je eigen persoonlijke levensreis.

Maar je kunt niet alleen bijgestaan worden door spirituele gidsen, maar ook door aartsengelen. Als je een aartsengel of engel als gids hebt, is de kans groot dat je missie in het leven complex is. Degenen met een moeilijk levenspad worden vaak bijgestaan door engelen in plaats van gidsen.

Durf te vragen

Je spirituele gids is altijd bij je, of je zijn aanwezigheid nu erkent of niet. Je kunt ze niet bij je roepen of wegsturen, ze maken deel uit van jou en je reis. Maar je kunt er wel voor kiezen om te weten te komen wie ze zijn en wat hun rol in je leven is. Je kunt op een meer proactieve manier met je spirituele gidsen omgaan. Als je wilt weten wie je gidsen zijn, vraag het dan gewoon. Ga in een rustige en meditatieve ruimte zitten en vraag of ze zich aan je willen openbaren. Raak niet ontmoedigd als je er niet meteen achter komt. Wezens uit het spirituele rijk communiceren vaak via tekens en symbolen.

Als je het eenmaal vraagt, moet je vertrouwen op je eigen wijsheid. Let op de beelden die in je geest verschijnen. Als je een man in pak ziet, blijf daar dan bij, het kan zijn dat hij een filosoof of wetenschapper is. Misschien zie je een indiaan, een boeddhistische monnik of zie je helemaal niets. Houd je geest en intuïtie open. Let op dingen die blijven opkomen nadat je hebt gevraagd dat ze onthullen wie ze zijn. Als je moeite hebt om te ontdekken wie ze zijn, kun je ook contact opnemen met een professionele helderziende/intuïtieve om je te helpen.

Persoonlijke en spirituele groei

Werken met je spirituele gidsen kan een ongelooflijk hulpmiddel zijn voor je persoonlijke en spirituele groei. In tegenstelling tot wezens die zich in het fysieke bevinden, wordt hun wijsheid en advies niet beïnvloed door de "wereld". Zij verblijven op een hoger trillingsniveau en de alledaagse bijzonderheden van jouw situatie zijn niet relevant. Als je bijvoorbeeld je spirituele gids om raad vraagt over een relatie, zal hij je leiden naar wat je leert, wat je moet leren, wat je je partner leert, en wat de ware betekenis van je relatie is. Het feit dat je partner de toiletbril omhoog heeft laten staan of verschrikkelijk is in het begroten van de huishoudelijke financiën zal irrelevant zijn. De informatie die je zal worden verstrekt zal bestaan uit acties die JIJ kunt ondernemen om meer inzicht te krijgen. Je kunt je spirituele gidsen ook vragen je te helpen bij je lichamelijke genezing. Vraag, voor je gaat slapen, dat je tijdens je slaap genezing ontvangt.

Engelen en gidsen zijn er immers om je te helpen in dit leven. Op zielsniveau heb jij de keuze gemaakt om te reïncarneren op aarde en je spirituele begeleiders hebben ermee ingestemd om jou te ondersteunen en te begeleiden. Maak hier dan ook dankbaar gebruik van!

Alle boeken en kaarten over engelen en gidsen vind je hier in onze webshop!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Kaartleggen

Systemisch werken met Tarot: wat je familie te vertellen heeft

Welke invloed heeft je familiesysteem op je leven? Wat draag je mee dat niet van jou is, maar dat…

Lees meer
Liefde & Relatie

Draadloos verbinden: over verbindende communicatie in digitale tijden

Hoe kunnen we, ook digitaal, verbindend communiceren? Dit artikel stelt voorgaande vraag centraal.…

Lees meer
Inspiratie

Exclusief interview met singer-songwriter Fia

Het interview met Fia vindt plaats op een winterse dag. We zitten alle twee met onze laptop in de…

Lees meer
Bloom 5 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom