Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Mediteren is hot! Het geheim ontrafeld

Voeding & Gezondheid
Bloom
20/08/2022
Mediteren is hot! Het geheim ontrafeld

Mediteren is hip, maar mediteren is ook een beetje onduidelijk en vaag. Er bestaan meerdere vormen van meditatie en dat kan verwarring scheppen. Jethro en Marianne van der Wilk, bekende uitgevers van geleide-meditatie-CD's van Rob van der Wilk, nemen je mee in de wondere wereld van het mediteren en zullen je 'instrumenten' aanreiken om het mediteren op eenvoudige wijze in je leven te integreren. Zonder dat je je intensief hoeft te verdiepen in de gedachtegang van Boeddha kan je Zen worden. Doe je mee?

Met behulp van meditatie kan je je ontspannen, je fitter voelen, zelfverzekerder worden, je bewust worden van je spiritualiteit en je doelen bereiken. Meditatie is je wapen op weg naar geluk en overvloed. Je krijgt handige tips waarmee je meteen aan de slag kunt, waaronder positieve mantra’s die je thuis, op school, tijdens je studie of op het werk kunt opzeggen.

”Wat betekent meditatie in het leven van…?”

Mediteren is al lang niet meer voorbehouden aan een specifieke doelgroep. Richard Gere, Al Gore, Hillary Clinton en zo vele andere bekende namen, zij mediteren allemaal. En met hen inmiddels miljoenen anonieme mensen. Tal van grote en minder grote bedrijven laten hun werknemers kennismaken met het mediteren. Er is inmiddels veel ondersteunend onderzoek verricht naar de positieve effecten van meditatie op alle levensgebieden.

Oprah Winfrey: 'Ik ben 1000 procent beter als ik mediteer.'

Ellen Degeneres : ‘Ik mediteer, omdat het goed voelt, vergelijkbaar met het opnieuw opstarten van je computer als die een beetje doordraait. Je zet hem uit en opnieuw aan en dan is alles weer oké. Dat is wat meditatie voor mij betekent.'

Russell Brand: 'Mediteren is ongelooflijk belangrijk geweest, zowel voor mijn carrière als voor mijn persoonlijk leven én mijn huwelijk.'Paul McCartney: 'Meditatie heeft mij geholpen met beide voeten op de grond te blijven en tot rust te komen.'

Moby: 'Dankzij meditatie ben ik mijn innerlijke onrust in een ander perspectief gaan zien. Het heeft mij bovendien geholpen te stoppen met drinken.'Kate Perry: 'Mediteren is het beste wat ik ooit gedaan heb en heeft een grotere creativiteit en meer positiviteit, energie en vrede in mijn leven gebracht.”David Lynch: 'Meditatie geeft de ervaring van de zoetste nectar van het leven, zuiver gelukzaligheidsbewustzijn.

'Mensen die jarenlang mediteren hebben een biologische leeftijd die vaak 5-12 jaar lager is dan hun chronologische leeftijd.’ Aldus Deepak Chopra

Mantra als toverspreuk en gebed

Een mantra bestaat uit woorden, zinnen of klanken die je achter elkaar (hardop of in gedachten) herhaalt. Een mantra kan een magische spreuk zijn (een toverspreuk), het kan een gebed zijn of beide. Het woord mantra is Oosters. In alle delen van de wereld komen diverse vormen van dergelijke spreuken en gebeden voor. In dit artikel reiken wij je een aantal mantra’s aan die je kunt gebruiken bij het mediteren. Door een voortdurende herhaling van de mantra (in gedachten of hardop) raak je uiteindelijk in een lichte trance. De mantra brengt je tot rust en kan negatieve overtuigingen of gedachten omzetten in positieve gedachten en overtuigingen. Als je tijdens de meditatie contact maakt met een hogere macht, dan kan je die macht om hulp vragen. Mediteren leunt sterk aan bij bidden: diegene die vraagt, ontvangt.

Mediteren Hoe Eraan Te Beginnen

Wat is spiritualiteit?

Spiritualiteit heeft alles te maken met een spiritueel bewustzijn bezitten en hieraan werken. Spiritueel bewust zijn betekent, dat je je bewust bent van het feit dat jij een ziel bent, een spirit, en dat die ziel eeuwig leeft. Je ziel maakt deel uit van een groter geheel, een hogere macht. Meditatie is een van de bekendste en meest gebruikte manieren om die spiritualiteit te beleven. Meditatie kan je klinisch bekijken, dat wil zeggen, gewoonweg als een ontspanningsoefening. Maar meditatie kan je eveneens aanwenden om contact te maken met je eigen spiritualiteit, en daardoor maak je tevens contact met een hogere macht. Deze hogere macht is altijd helend. In sommige gevallen gaat het om engelen, maar het kan ook God zijn, of Jezus, of Allah, de Heilige Graal, of misschien Krishna. Je kunt je ook richten tot de wijsheid van Boeddha. Misschien heb jij een andere naam of omschrijving voor datgene waarin je gelooft, maar het is hoe dan ook altijd een manifestatie vanuit dezelfde heilige, goddelijke bron. Deze bron die alles creëert, heeft altijd bestaan, en zal altijd blijven bestaan.


Bron van eeuwige jeugd

Zoals vermeld, zijn er veel vormen van meditatie. Net als bij hypnose gaat de persoon die mediteert in een trance; meditatie is een vorm van zelfhypnose. Deze trance is gezond en ontspannend voor lichaam en geest. Trance brengt je geleidelijk terug naar je oorspronkelijke staat van zijn, zowel geestelijk als lichamelijk. Iemand die mediteert, heeft niet alleen minder kans om overspannen te raken, maar is ook minder vatbaar voor ziekte en zal minder snel rimpels krijgen. Het is de beste manier van anti-aging, en bijgevolg een bron van eeuwige jeugd. Meditatie is een wondermiddel. Wanneer je in trance bent, slaap je niet, maar bevind je je tussen de slaap- en waaktoestand. Op die manier kan je je heerlijk ontspannen, maar tegelijkertijd kan je aan jezelf en aan je doelen werken. Als je regelmatig mediteert, dan zal je zelf ervaren hoe dikwijls je dat wilt doen en hoe lang je ermee doorgaat. Er bestaan geen standaardregels waaraan je je moet houden en er is geen uurrooster voor.

Geloven en vertrouwen is het geheim

Het leven vraagt soms het onmogelijke van ons. Je komt in situaties terecht waar je nooit denkt te kunnen uitkomen. Je moet mensen missen die je denkt niet te kunnen missen. Je moet iets doen waarvan je vermoedt het nooit aan te kunnen. Je moet ophouden met iets waarmee je eigenlijk nooit had willen stoppen. En toch, toch is het onmogelijke mogelijk. Als je in staat bent in een wonder te geloven, dan zal er een wonder plaatsvinden. Indien je vertrouwen hebt in jezelf en op de engelen die je helpen, dan wordt dat vertrouwen beloond. Van zodra je de stap durft zetten om het onmogelijke te doen en daarbij om hulp vraagt, krijgen de engelen de kans om te tonen wat ze kunnen. Het is dankzij de samenwerking tussen jou en de engelen, of iets of iemand anders waarin je gelooft, dat er wonderen gebeuren.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Steenbok, jouw jaarhoroscoop 2024: gelukkige verjaardag!

Het sterrenbeeld Steenbok is jarig als de maanden december en januari hun intrede doen. Met de…

Lees meer
Inspiratie

ART deck - Connected by heart - Nicolette Van Den Hadelkamp

Kunstenares Nicolette van den Hadelkamp ontwierp een inspirerend kaartendeck, gebaseerd op 44 van…

Lees meer
Astrologie

De connectie tussen spiritualiteit en astrologie

Ontdek de diepe verbinding die er is tussen spiritualiteit en astrologie en probeer zo meer te…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom