26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

Meditation on the move: innerlijke rust in alledaagse momenten

Meditatie
Bloom
26/05/2023
Meditation on the move: innerlijke rust in alledaagse momenten

In de drukte van ons dagelijks leven kan het lastig zijn om tijd vrij te maken voor meditatie. Gelukkig hoef je niet per se in een stille kamer te zitten om te mediteren. Met de praktijk van "meditation on the move" kun je momenten van innerlijke rust en helderheid ervaren, zelfs tijdens je dagelijkse bezigheden. Of je nu onderweg bent in het openbaar vervoer, aan het wandelen bent of simpelweg een momentje voor jezelf hebt, deze vorm van meditatie biedt een waardevolle manier om jezelf te verbinden met het huidige moment en innerlijke vrede te vinden. In dit artikel delen we enkele praktische tips om meditatie in beweging toe te passen in je dagelijks leven.

 1. Bewuste ademhaling:
  Ademhaling vormt de basis van elke vorm van meditatie. Het is een krachtig hulpmiddel om je aandacht naar het huidige moment te brengen. Terwijl je onderweg bent, neem bewust een paar diepe ademhalingen en richt je aandacht op het ritme van je ademhaling. Voel hoe de lucht je neus in en uit stroomt en laat je gedachten tot rust komen. Dit helpt je om te ontspannen en in het hier en nu te zijn, zelfs temidden van de drukte.
 2. Zintuiglijke waarneming:
  Gebruik je zintuigen om je bewust te worden van je omgeving. Als je in het openbaar vervoer zit, richt je aandacht dan op wat je ziet, hoort, ruikt en voelt. Merk de kleuren en vormen om je heen op, luister naar de geluiden van de omgeving en voel de sensaties in je lichaam terwijl de trein of bus beweegt. Door je zintuigen te gebruiken, kun je jezelf gronden in het moment en een gevoel van rust ervaren.
 3. Loopmeditatie:
  Als je de mogelijkheid hebt om te wandelen, kun je een loopmeditatie uitvoeren. Loop langzaam en bewust, voel elke stap die je neemt. Breng je aandacht naar de sensaties in je voeten terwijl ze de grond raken. Merk op hoe je lichaam in balans blijft terwijl je beweegt. Als je gedachten afdwalen, breng ze dan zachtjes terug naar het voelen van je voeten. Deze eenvoudige loopmeditatie kan een rustgevende en verkwikkende ervaring zijn.
 4. Geleide meditaties en mindfulness-apps:
  Als je behoefte hebt aan begeleiding tijdens je meditatie op de weg, zijn er verschillende geleide meditaties en mindfulness-apps beschikbaar die je kunnen ondersteunen. Deze apps bieden korte meditatiesessies die speciaal zijn ontworpen voor drukke mensen onderweg. Je kunt luisteren naar begeleide meditaties die zich richten op ademhaling, ontspanning of het cultiveren van positieve emoties.

Of je nu onderweg bent in het openbaar vervoer, aan het wandelen bent of een klein momentje voor jezelf hebt, meditatie on the move biedt een waardevolle manier om innerlijke rust en helderheid te ervaren in de drukte van het dagelijks leven. Door bewuste ademhaling, zintuiglijke waarneming, loopmeditatie en het gebruik van geleide meditaties en mindfulness-apps, kun je deze praktijk integreren in je dagelijkse routine. Laat de haastige wereld om je heen even los en vind een moment van innerlijke vrede, waar je ook bent. Dus, de volgende keer dat je onderweg bent, neem een adempauze, breng je aandacht naar het huidige moment en ervaar de kalme kracht van meditatie on the move.

Verbind je met het hier en nu, ontdek de schoonheid in de alledaagse momenten en cultiveer innerlijke vrede, waar je ook bent. Begin vandaag nog met het beoefenen van meditatie on the move en ervaar de transformatieve kracht ervan in je dagelijks leven.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Kosmische events december 2023

We sluiten dit jaar af met een maand die propvol astrologische gebeurtenissen zit. De sterren…

Lees meer
Astrologie

8 april 2024 • Nieuwe Maan in Ram • Jaag je dromen na

De Nieuwe Maan in Ram op maandag 8 april 2024 om 20.32 uur is de eerste Nieuwe Maan sinds het…

Lees meer
Huis & Thuis

Geniet van de rust en inspiratie die een tuin je kan bieden

Neem op mooie lente- en zomerdagen eens wat vaker een moment voor jezelf in de tuin, door te…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

 • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom