26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

Soulmates. Bestaan ze dan toch?

Soulmates. Bestaan ze dan toch?

Een soulmate kan een storm in je leven veroorzaken, je met een paar rake woorden een interessant pad op duwen, de beste vriend(in) die je in goede en kwade dagen over bergen tilt. Of heb jij de all-in-oneversie al ontmoet? Hoe dan ook: soulmates zijn bijzonder en komen niet, wat vaak wordt gedacht, enkel in perfecte liefdesrelaties voor. Erkend gediplomeerd life coach en auteur Aloka Liefrink aan het woord.

Een soulmate is iemand, die op je levenspad komt en die jou iets bijzonders over jezelf laat ontdekken. Er zijn mensen die geloven dat zielsverwanten elkaar kennen uit een andere dimensie en elkaar in dit leven ‘moeten ontmoeten’ om nog meer van elkaar te leren. Een zielsverwant steunt ook bij opgelopen emotionele kwetsuren. Anderen geloven dat je die personen aantrekt die je op dat moment in je leven nodig hebt om je te ontwikkelen. En dat hoeft niet alleen in de vorm van een bijzondere liefdesrelatie te zijn.

De beste vriend(in) ofwel de BFF

Jullie kunnen úrenlang praten en jullie delen werkelijk álles met elkaar. Of net omgekeerd: jullie hebben weinig tot geen woorden nodig om elkaar te begrijpen en gelukkig te maken.
Kortom:
de ander heeft alle ingrediënten in huis om jou te doen groeien in dit leven.

Soms lijkt het alsof deze persoon jou beter kent dan jij jezelf. Je zielsverwant observeert, oordeelt niet en maakt rake opmerkingen op het geschikte moment, is bijzonder eerlijk en niet bang je op je werkpunten te wijzen. Deze zielsverwant is erg kostbaar, omdat een vriendschap in veel gevallen minder breekbaar is dan liefdesrelaties.

De tornadoliefde

Soulmates bestaan ze dan toch Bloom Artikel Aloka Liefrink Website Afbeelding 2

Het woord ‘soulmate’ wordt ook vaker in de liefde gebruikt. ‘De tornadoliefde’ geeft je het gevoel dat je in een achtbaanrit wordt meegesleurd. De kriebels, de kick en de snelheid waarin je jezelf verliest, of net ‘een nieuwe ik’ leert kennen. Je bent overrompeld en euforisch… om dan na een rit keihard op de grond te ‘landen’.

Dit type soulmate is overweldigend en nietsontziend, daagt je uit en laat je nadenken over jezelf en je levensrichting. Dit type vertrekt even snel weer en laat jou als een hoopje schroot achter. Het kan om een korte maar krachtige vriendschap gaan, de minnaar, de onbeantwoorde liefde, een familielid… Erg pijnlijk, maar vaak heb je wel een ‘voor- en na-foto’ van deze ervaring waardoor je bewuster in het leven staat.

De vreemdeling

Een vriendelijke man of vrouw die tegenover je in de trein zat, nieuwe vrienden op een citytrip waar je dagenlang onafscheidelijk mee omging. Of gewoon een vreemdeling in de straat waarmee je een bijzondere blik uitwisselde en uitspraken deelde die op jouw leven geschreven zijn.

De spirituele soulmate

Sommige mensen zijn er ook van overtuigd dat ontmoetingen en vrienden uit een vorig leven stammen. De ander spreekt de woorden uit die nog op jouw tong lagen. Deze persoon kan je ook een diepere zelfkennis aanreiken waardoor je aandachtiger met het leven omgaat.

De ware liefde

De soulmate uit de films: alle voorgaande types smelten samen in dit type zielsverwant. Hij/zij is je beste vriend, je partner, je lotgenoot die je inside out kent. Maar dit betekent niet dat deze relatie van een leien dakje gaat. Jullie weten precies waar de knelpunten zitten, en zijn bereid om die samen op te lossen. Al dan niet met een derde. Jullie gaan voor elkaar! Ook in tijden van misverstanden en irritaties. De inzet om de relatie te bestendigen is niet energierovend, maar jullie zien het beiden als een leerrijke uitdaging. De band is zo sterk, dat je er alles aan doet om elkaar niet kwijt te raken.

Coach Aloka Liefrink Bloom web

Over auteur Aloka Liefrink

Een vrouw met bijzonder veel ervaringen!

Het leven gaf Aloka - vanaf haar geboorte - bijzonder veel uitdagingen. Vroeger zag ze deze als ‘problemen’, nu als nieuwe kansen. Heden is Aloka werkzaam als relatietherapeute, life coach en auteur van de debuutroman 'Verweesd'.

Neem alvast een kijkje op de website van Aloka: alokalifecoach.nl

Meer lezen?

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

De dood van Aleksej Navalny: analyse van zijn geboortehoroscoop en solaar

De Russische oppositieleider, advocaat en anti-corruptie-activist Aleksej Navalny (4 juni 1976 – 16…

Lees meer
Astrologie

Mercurius retrograde • 2 april tot 25 april 2024 • Wees flexibel en geduldig

Wat gebeurt er als Mercurius retrograde loopt, wat het geval is van 2 april tot 25 april 2024?…

Lees meer
Spiritualiteit

Imbolc (2 februari) • De zonnekracht neemt toe

Vier jij het jaarfeest Imbolc met ons mee? De dagen worden zichtbaar langer. Toch zijn ze nog koud,…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom