Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Laat ons zacht zijn voor mannen

Liefde & Relatie
Amber Herstraets
23/02/2024
Laat ons zacht zijn voor mannen

“Wees toch een man en doe nu niet flauw” en “ik val enkel op mannelijke mannen”; je hoort het vaker dan je denkt. Hoewel we al veel vooruitgang geboekt hebben, ligt er nog steeds veel druk op mannen om zich te spiegelen aan een bepaald ideaal. En wij als vrouwen zijn hier mee schuldig aan. Hoe kunnen we zachter zijn voor mannen? Hoe kunnen we de nieuwe spirituele man welkom heten?

Toxic masculinity

Begrippen als toxic masculinity hoor je te pas en te onpas vallen in het dagelijks leven. Maar wat is het eigenlijk? Toxic masculinity trekt mannelijke eigenschappen tot in het extreme door: je zou als man geen emoties zoals verdriet en teleurstelling mogen tonen, heel traditioneel ingesteld moeten zijn, je in alle contexten dominant en agressief opstellen, … Voor spirituele openheid, zachte verbinding met anderen of 'vrouwelijke activiteiten' zoals yoga en meditatie is eigenlijk geen plaats.

”Het is tijd om stil te staan bij onze ideeën over hoe de mannen in onze omgeving zich moeten gedragen.”

Gedraag je als een man

Wij als vrouw werken hieraan mee. Niet bewust natuurlijk, maar het zit in kleine opmerkingen en instinctieve verwachtingen. Deze zorgen er mee voor dat mannen soms geen ruimte krijgen om hun zachtere en spirituele kanten te ontwikkelen. Hoe jammer is dat?

Maak je patronen zichtbaar

Het is dus tijd om stil te staan bij onze ideeën over hoe de mannen in onze omgeving zich moeten gedragen. Denk eens na over hoe je je verhoudt tot hen: zie je hen als onvoorwaardelijke steunpilaar? Niets mis mee, maar beantwoord je dit ook? Bedenk je hoe je zou reageren als de man waar je nog maar kort mee verkeert in tranen zou verschijnen op jullie date. Of als je broer iets niet durft dat jij totaal niet eng vindt. Het zit zo ingebakken in onze samenleving om dan te zeggen “kom op, gedraag je als een man”, dat je automatische reactie soms sneller is dan hoe je echt zou willen reageren.

(lees verder onder de advertentie)

Het zit zo ingebakken in onze samenleving te zeggen “kom op, gedraag je als een man”, dat je automatische reactie soms sneller is dan hoe je echt zou willen reageren.

Leef in verbinding

Alles start vanuit verbinding. De spirituele weg die je volgt in je vrije tijd kan je doortrekken naar je dagelijkse leven en de mensen om je heen. Kijk met zachtheid naar de mannen in je omgeving. Zie hen als een spirituele medeziel en creëer een veilige plek voor hen om zichzelf te zijn. Als je merkt dat je soms toch terugvalt in stereotype zinnen, gebruik dan de filosofie van yin en yang om je te ondersteunen.

”Yin en yang hebben elkaar nodig om te groeien, ze staan altijd met elkaar in relatie.”

Yin en yang

Deze symbolen uit de Chinese cultuur weerspiegelen de kosmische dualiteit. Yin staat symbool voor de vrouwelijke energie, passiviteit, donkerte en receptiviteit. Yang daartegenover bevat eigenschappen zoals mannelijkheid, activiteit en licht. Deze tegenstellingen hebben elkaar nodig om te groeien. Het één kan niet zonder de ander; ze staan altijd met elkaar in relatie. Deze filosofie reflecteert in je relatie met mannen en biedt een opstap om ze te zien als jouw ander. Evenwaardig in uniekheid.

De nieuwe spirituele man

Vanuit deze verbinding ontstaat een nieuwe wereld: je werkt mee aan de spirituele man van morgen. Laten we afspreken om de opmerkingen over mannelijkheid achterwege te laten en ons gewoon te verbinden met de persoon die tegenover ons staat. Hoe meer spirituele zielen, hoe meer vreugd.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Met welk sterrenbeeld ga jij op eerste date?

Een eerste date blijft altijd spannend. Je hoopt natuurlijk altijd dat het een onvergetelijk moment…

Lees meer
Inspiratie

Boekreview • De Duivelse Draak en de Val van de Keizer door Clark Gillian

In het boek 'De Duivelse Draak en de Val van de Keizer' van Clark Gillian worden lezers meegenomen…

Lees meer
Astrologie

Wat je astrologische archetype onthult over jezelf

Het is duidelijk dat onze sociale en culturele achtergrond ons gedrag bepaalt. Maar wat als je…

Lees meer
Preorder | Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom