Home

Overige

Mijn account

Aan de slag met kristaltherapie

Kristallen & Edelstenen
Bloom
15/11/2018
Aan de slag met kristaltherapie

Wanneer je met stenen aan de slag wil gaan, moet je vooraf weten dat stenen niet enkel energie opnemen (goede of slechte), maar ook energie afgeven vanaf het moment dat de steen 'voldaan' is. Dat betekent dat je de stenen op regelmatige tijdstippen moet reinigen, behalve bergkristal en hematiet die zichzelf reinigen.

Wanneer is het tijd om een steen grondig te reinigen?

Stenen laten duidelijk merken wanneer ze goed opgeladen zijn of niet. Iedere moeder kan aan de ogen van haar kind zien wanneer het ziek is. Een buitenstaander merkt daar weinig van. Zo is het ook met stenen. Wie van zijn/haar stenen houdt, zal aandacht hebben voor de kleurveranderingen en zal zien of de steen blinkt of dof is. Net zoals mensen kunnen stenen er 'goed' of 'slecht' uitzien.

Wanneer hij dof is, is het nodig om de steen te reinigen of op te laden, maar soms lukt het niet om hem op te laden. Dat betekent dat de steen aan rust toe is. In dat geval kan je hem maar beter een tijdje opbergen, of hem op een schaaltje in het volle licht (niet in de volle zon) plaatsen.

Soms is een steen, zelfs door middel van een grondige reiniging, niet meer te redden. Dit gebeurt bijvoorbeeld vaak wanneer hij gebruikt werd bij een ernstige ziekte. Dan zal je aan de kleur zien dat de steen niet meer op te frissen is, precies omdat de kleur bijna volledig verdwenen is. Het gebeurt ook dat de steen barst of afbrokkelt, waardoor hij niet langer bruikbaar is en het best, met voldoende respect, terug aan de aarde wordt gegeven.

Wie een favoriete steen bezit en die graag altijd bij zich draagt, kan toch maar beter de steen af en toe wat rust gunnen.

Reinigen en opladen van stenen. Hoe begin je eraan?

Je kunt zich een steen aanschaffen die jij mooi vindt of die jou op de één of andere manier aanspreekt. Als je deze steen mee naar huis neemt, dan kan je hem best best ontladen (reinigen), omdat hij meer dan waarschijnlijk veel energie opgenomen heeft in de winkel waar je hem kocht. Je doet dit door de steen een aantal minuten onder stromend water te houden, waarna je hem laat opladen in de zon. Maar opgepast, niet alle stenen kunnen tegen de zon! De mooie paarse kleur van amethist kan verbleken in de zon. In dit geval is het maanlicht minstens even krachtig, zonder schadelijk te zijn. Indien de steen sterk bevuild is, kan je hem een tijdje in de grond stoppen, maar oppassen dat honden hem niet uitgraven. De aarde-energie is heel reinigend voor stenen. Zelf doe ik dat van de ene volle maan naar de andere, dus gedurende ongeveer een maand. Zorg ervoor dat de steen in natuurlijke aarde (zand) begraven wordt en niet in teelaarde, dit omwille van de chemische behandelingen die de potgrond ondergaan heeft.

Bergkristal als hulpmiddel

Stenen opladen kan door ze op bergkristal te leggen, omdat bergkristal in staat is om energie te sturen. Bergkristal zelf houdt van de zon, dus plaats ik de bergkristallen regelmatig in de zon. In bergkristal zitten alle kleuren van het spectrum vervat. Bergkristallen variëren van heel helder tot melkachtig wit. Hoe helderder, hoe beter de bergkristal de energie leidt, vind ik persoonlijk. Onder de bergkristallen tref je heel wat uiteenlopende vormen aan. Er zijn er met één enkele punt die de energie via deze punt naar één richting sturen. Er bestaan dubbeleinders, die via twee punten de energie sturen, en vervolgens is er nog een hele familie van verschillende vormen die allemaal aparte namen dragen.

Een bergkristalcluster is een draagvlak met allemaal kristallen die opwaarts gericht zijn, maar die allemaal vasthangen aan het moedergesteente. Deze vorm leent zich uitstekend om er andere stenen op op te laden.

Geode Agaat

Daarnaast heb je nog een geode, een holte die aan de binnenkant met kristallen is begroeid. Hoe wordt dit gevormd? Wel, uit holtes in de aardkorst komt er een vloeistof, een soort 'mineralenbrij' ofwel gesmolten gesteente gelopen. Na verloop van tijd kristalliseert deze brij en hecht zich vast aan de wanden. Op deze wijze groeien er kristallen in deze holte, waardoor ze een geode vormen. Vermits een geode is harmonie is met de kristalstructuur binnenin, is het aangewezen om de twee helften van een geode bij elkaar te houden. Zo blijft het krachtig energieveld tussen deze twee delen hangen. Plaats deze geoden daarom enkele meters uiteen en je zal ongetwijfeld deze energiestroom opmerken. Een geode van amethist is ronduit prachtig, maar er zijn nog andere stenen die deze vorm kunnen aannemen, waaronder bergkristal, agaat, calciet etc. Meestal hoort een geode bij een andere geode.

Test form bij blogpost

Dit is de intro

In onze Privacy Verklaring & cookie policy informeren we u over de gegevens die wij verzamelen wanneer u onze website bezoekt en waarvoor we die gebruiken.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Voeding & Gezondheid

CBD: het proces van zaadje tot eindproduct

CBD is aan een opmars bezig. Mensen beginnen steeds meer en meer de positieve en medicinale…

Lees meer
Gelukkig Leven

De balans tussen hart en verstand

In de coachpraktijk van Sofie Varrewaere is het dé rode draad: de één slaat te veel door in het…

Lees meer
Inspiratie

Je pijn helen dankzij je innerlijke kind – DEEL 2

In het eerste deel van ‘Het innerlijke kind’ vertelde transformatie experte Simone Rutgers je al…

Lees meer
Bloom 7 - 2021

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je liefdeshoroscoop 2021, jaarhoroscoop 2021, ascendanthoroscoop 2021, je Chinese horoscoop 2021,...

  • onbeperkt gratis kaartleggen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom