Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

DOEN: de Tarot verschaft je antwoorden – zelf een reading geven

Kaartleggen
17/11/2020
DOEN: de Tarot verschaft je antwoorden – zelf een reading geven

Tarotkaarten kennen vele variaties, waaronder de Rider Waite, Tarot de Marseille, Ancien Tarot de Marseille etc. Alle tarotkaarten hebben evenwel gemeen dat ze je kunnen helpen om inzicht te krijgen in je leven of in een specifieke situatie. In deze bijdrage over kaartleggen met dit tarotdeck krijg je eerst uitleg over de betekenis van de tarotkaarten, daarna zie je hoe bepaalde vraagstukken aan de hand van een legging worden opgelost. Tot slot is het aan jou en kun je zelf eens aan de slag met de Tarot. Succes!

De betekenis van de tarotkaarten

Tarot De Dwaas Bloom web

De Dwaas

Deze tarotkaart gaat over onschuld en zorgeloos door het leven gaan. Je laat immers alles achter en trekt erop uit. Je kan je ook laten gaan in naïviteit. Een grote zin voor avontuur maakt deel uit van het karakter van de Dwaas. Hij blijft meestal oppervlakkig en kan soms vervallen in chaos. Overal het algemeen brengt deze kaart wel een rustige periode met zich mee waarin je niet veel zorgen zult hebben. Het gaat over nieuwigheden die op je pad zullen komen.

Tarot De Magier Bloom web

De Magiër

Deze tarotkaart handelt over creativiteit en eveneens wijsheid en levenservaring. Het begin van een nieuw proces. Je gaat er volledig tegenaan. Het betreft ook een persoon die praktisch ingesteld is en wil tonen wat hij of zij waard is. Het gaat hier eveneens over vooruitgang. Je zult de handen uit de mouwen moeten steken om je doel te bereiken.

Tarot De Hogepriesteres Bloom web

De Hogepriesteres

Deze tarotkaart gaat vooral over ervaren. Je wil iets meegemaakt hebben om daar dan achteraf de nodige lessen uit te trekken. Je bent geduldig. De kaart spreekt eveneens over de intuïtie en het paranormale. Je ondervindt ook dat er meer achter het leven zit dan enkel het zichtbare. Je bent een dromer. Net doordat je handelt alvorens na te denken, kan het zwaar worden.

Tarot De Keizerin Bloom web

De Keizerin

Deze tarotkaart staat in het teken van het creatieve. Je geniet van het leven. Net daarom voelt het ook allemaal zo aangenaam aan voor jou. Je krijgt hier de raad om het leven nu niet te zwaar op te nemen. Je inspanningen uit het verleden beginnen nu hun vruchten af te werpen en net daarmee kun je het wat rustiger aan doen. Het is ook de kaart van schoonheid en alles wat met kunst en de natuur te maken heeft.

Tarot De Keizer Bloom web

De Keizer

De tarotkaart van de vaderfiguur. Je bent nu gericht op het materiële en het emotionele verhuist naar de achtergrond. In deze fase wil je kunnen opbouwen en net daarom dat de kaart gaat over de zekerheden en stabiliteit in het leven. Je kunt je plannen verwezenlijken. Autoriteit en het conservatieve horen hier eveneens bij.

Tarot De Hogepriester Bloom web

De Hogepriester

De Hogepriester handelt over gezag, studie en onderwijs. Durf raad te vragen. Hier ga je niet langer op je gevoel af maar ga je verstandelijk nadenken over kwesties. Wijsheid en traditie. Er zijn formaliteiten die vervuld moeten worden. Je gaat nu eerst nadenken alvorens tot concrete actie over te gaan.

Tarot De Geliefden Bloom web

De Geliefden

Twijfelen vooral onzekerheid hoort bij deze kaart. Je kan moeilijk loslaten. Het sociale komt hierbij sterk naar boven. Nieuwe ontmoetingen. Anderzijds moet je ook durven loslaten, hoe zwaar het ook kan zijn. Durf ook vrij beslissingen te nemen. En bovenal is dit kaart van de liefde.

Tarot De Zegewagen Bloom web

De Zegewagen

Je wil zaken doorbreken. De focus ligt op vooruitgang. Je bent klaar voor een nieuwe start. Het verloopt allemaal vlot. Op alle gebieden wil je vernieuwing aanbrengen. Je komt meer in contact met buitenland en alles wat hiermee verbonden is. Reizen en verplaatsingen. De dromerige kant in jou komt naar boven.

Tarot De Gerechtigheid Bloom web

De Gerechtigheid

Details zijn belangrijk, maar wees niet altijd zo streng. Zorg dat al je administratie in orde is. De kaart gaat immers over gezag, wet en orde. Wikken en wegen. Achterdochtigheid. Op de eerste plaats komt nu eerlijkheid. Je bekijkt alles nuchter en praktisch. Breng de nodige balans in je leven.

Tarot De Kluizenaar Bloom web

De Kluizenaar

Je vertoont introvert gedrag. Je gaat op zoek naar antwoorden binnen jezelf. Afzondering. Je neemt meer tijd voor jezelf en gaat hierdoor afstand houden. Meditatie en studie. Je gaat alles in vraag stellen. Filosofie en wijsheid spelen een grote rol in je leven momenteel. Je bent nu eerder passief.

Tarot Het Rad van fortuin Bloom web

Het Rad van Fortuin

Deze tarotkaart gaat over evolutie en vooruitgang. Grote veranderingen komen op je af. Het lot. Onvoorziene zaken. Durf mee te gaan met de dingen die op je afkomen. Je weet het niet altijd zo goed en net daarom dat je nu een duwtje in de rug krijgt. Je doorbreekt grenzen.

Tarot De Kracht Bloom web

De Kracht

Er is sprake van impulsiviteit. Je zult discipline moeten hebben want je emoties gaan nu letterlijk alle kanten uit. Moed en geduld. Je kan meer dan je denkt. Levenslust en passie. Je zachte kant leren ontwikkelen. Je bereikt je doelen maar je zult je dubbel zo hard moeten inspannen.

Tarot De Gehangene Bloom web

De Gehangene

Deze tarotkaart handelt over het alternatieve. Je gaat dingen op een totaal andere manier bekijken. Er is nu geen tegenstand, maar wel rust. Afstand houden in plaats van direct te reageren. Neem nu geen beslissingen. Stilstand. Je zult heel geduldig moeten zijn. Je wordt verplicht om meer over alles na te denken.

Tarot De Dood Bloom web

De Dood

Transformatie en verandering. Dingen moeten loslaten en afscheid nemen. Er komen nieuwe zaken in je leven maar dan moet het oude eerst afgesloten worden, een emotioneel zware taak. Occulte zaken komen aan de oppervlakte. Wacht niet langer af. Leef in het nu.

Tarot De Gematigdheid Bloom web

De Matigheid

Evenwicht en harmonie: je zult water bij de wijn moeten doen en compromissen moeten zoeken. Alles valt op zijn plaats. Een rustigere periode. Wees tevreden met wat je hebt. Ga niet te ver. Pleit voor vrede. Stel je eisen bij.

Tarot De Duivel Bloom web

De Duivel

Afhankelijkheid. Je laat je snel meeslepen door je emoties. Je raakt je balans kwijt en dreigt hierdoor in een hobbelig parcours terecht te komen. Verleidingen en lust. Kijk alles goed na alvorens verbindingen aan te gaan. Je kan moeilijk loslaten. Koppigheid. Het financiële en materiële.

Tarot De Toren Bloom web

De Toren

Abrupte en onverwachte gebeurtenissen doen zich voor. Je bent onvoorbereid. Je krijgt nu wel de kans om dingen die je niet meer wil los te laten. Onrust. Het kan ook bevrijdend werken. Je verandert van mening. Situaties worden zomaar beëindigd. Je dreigt wat de controle te verliezen.

Tarot De Ster Bloom web

De Ster

Nieuwe wendingen en een aangename tijd. Rust en hoop. Je maakt nieuwe plannen en ideeën. Dromen en wensen. De lat mag hoger gelegd worden. Optimisme na een mindere periode. Kansen. Vreugde en geluk vallen je ten deel. Je pint je niet meer vast op bepaalde zaken.

Tarot De Maan Bloom web

De Maan

Een lastige periode met angst en onzekerheid breekt aan. Problemen moeten opgelost raken. Duisternis, illusies en oneerlijkheid. Het paranormale en voorgevoel. Je komt terug op beslissingen. Erken je beperkingen. Mysterie. Het kan zwaar worden door die vele ups en downs.

Tarot De Zon Bloom web

De Zon

De tarotkaart van vreugde en optimisme. Je bekijkt alles op een zonnige manier. Expressie en liefde. Beweeglijkheid en energie. Een hartelijke periode. Durf te vertrouwen. Alles lijkt te verlopen zoals gepland zonder veel bijkomende inspanningen. Gezag en leiderschap.

Tarot Het Oordeel Bloom web

Het Oordeel

Deze tarotkaart heeft betrekking op verlossing en bevrijding. Gunstige oplossingen. Het leven gaat terug vooruit. Vrijheid is belangrijk. Durf grenzen te doorbreken. Onbeperkte mogelijkheden. Nieuwe kansen. Opluchting. Loslaten. Angsten vallen nu weg. Het verleden kan losgelaten worden.

Tarot De Wereld Bloom web

De Wereld

De tarotkaart van perfectionisme. Het is een tijd van rust en terugblikken op wat je hebt bereikt. Ontdekkingen. Einde van een cyclus. Net daarom dat het zo aangenaam aanvoelt. De druk en stress valt nu volledig weg.

Enkele voorbeeld readings

Wil je zelf leren kaartleggen met de Tarot, dan is het belangrijk om eerst goed te leren wat de kaarten juist betekenen en hoe je die kenmerken kunt linken aan de realiteit. Eens je dat onder de knie hebt, is het veel gemakkelijker om een legging te duiden bij een specifieke vraag. Bij een vraag worden 3 kaarten getrokken om inzicht te krijgen in het verloop van een bepaalde situatie.

Hoe verloopt mijn liefdesleven?

Tarot legging liefde Bloom web

BETEKENIS: met de tarotkaart van De Kluizenaar ga je nu nog alleen door het leven. Ergens is het noodzakelijk om eerst doorheen deze periode te gaan zodat je terug focus krijgt op je leven en kunt bepalen hoe je wil verdergaan. De tweede tarotkaart van De Geliefden is dan onmiddellijk ook een bevestiging dat je niet alleen zult blijven, maar dat er dus wel een nieuwe liefde op je pad zal komen. Aangezien deze kaart volgt op De Kluizenaar, die aangeeft dat je tot inzicht moet komen, wil dit ook zeggen dat je moet leren loslaten en vaak zal dit met zaken uit het verleden te maken hebben. Je bent wel klaar voor een nieuwe relatie, maar toch spelen er emotioneel nog een aantal zaken mee die verhinderen dat er al een nieuwe partner op je pad zou gekomen zijn. Hier ligt dus een belangrijke levensles voor jou. Maar anderzijds krijg je nu al de bevestiging dat er uiteindelijk wel een nieuwe geliefde in je leven komt en de laatste kaart van de zegewagen geeft vooruitgang aan. Het gaat dus wel tussen jullie de goede kant op en bovendien is het een relatie die wel blijvend zal zijn. De afloop is hier dus wel gunstig.

Tarot legging financieel Bloom web

Hoe verloopt het financieel voor mij?

BETEKENIS: de tarotkaart van De Dood geeft aan dat er een verandering in de huidige situatie noodzakelijk is. Belangrijk dus om je financiën nog eens volledig te herbekijken en indien nodig aanpassingen door te voeren, zodat je daarna met De Magiër vooruitgang kunt boeken. Met deze kaart ga je wel het onderste uit de kan moeten halen en bovendien zijn er de nodige inspanningen en handelingen vereist. Op deze manier geeft de derde kaart van De Matigheid aan dat je er terug zult in slagen om het evenwicht te herstellen en om te zorgen dat je financiële situatie terug in orde komt. Al kan het zijn dat je wel bepaalde toegevingen zult moeten doen om die balans te kunnen vinden.

Tarot legging werk Bloom web

Zal ik terug werk vinden?

BETEKENIS: de eerste tarotkaart van De Ster wijst altijd op iets nieuws dat in je leven komt. Aangezien de vraag hier over werk gaat, zou het dus wel een nieuwe job op je pad komt. De kaart van De Maan geeft toch nog wat onzekerheid aan. Het zal dus in het begin wel een serieuze aanpassing zijn en waarschijnlijk zullen er eerst nieuwe zaken moeten aangeleerd worden, want de laatste kaart van De Wereld geeft dan voldoening aan. Een beloning voor de gedane inspanningen. Dus hoewel het in het begin zwaar zal zijn, zal deze persoon toch blij zijn met de nieuwe job.

Hoe ziet het komende jaar eruit?

Tarot legging jaar Bloom web

BETEKENIS: de hoofdkaart in het midden geeft met De Zon aan dat deze persoon een zonnig karakter heeft en energetisch sterk ingesteld is, maar ook dat het belangrijk is om naar je innerlijke kracht en innerlijke stem te luisteren, die wijzen je in een bepaalde richting. Het is immers de bedoeling om sterker in je schoenen te staan en dit zal ook duidelijk blijken uit de omringende kaarten. De linkse kaart van De Hogepriesteres geeft de invloed vanuit het verleden aan. Deze wijst op ervaringen en de zaken die deze persoon in de afgelopen tijd heeft meegemaakt. Aangezien deze kaart vaak een zware periode aangeeft, zeker in combinatie met De Dood erboven, is het duidelijk dat er betere tijden mogen verwacht worden. Je wordt in staat gesteld om een hoofdstuk af te sluiten. Wat men nu onder controle heeft is de onderste kaart en met De Maan handelt dit over de ups en downs op het levenspad en emotionele ongerustheid. Naar de liefde toe moet het dus wel zwaar geweest zijn en wist je niet altijd hoe te handelen maar dit komt nu terug in orde. De rechtse kaart geeft dan het verloop naar de toekomst aan en met De Zegewagen gaat dit over vooruitgang. De persoon in kwestie krijgt dus terug volledig de controle over zijn of haar eigen leven maar eerst moet de fase van de kaart van De Dood voorbij zijn en dat belooft dus nog een ingrijpende verandering te brengen in de komende maanden, maar daarna gaat het wel terug de goede kant op.

Zelf aan de slag met Tarot? Koop hier je kaarten en boeken.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Hoe meditatie kan helpen bij verslavingen

Verslaving is een probleem dat diepgaande invloed kan hebben op je leven en de mensen om je heen.…

Lees meer
Inspiratie

Welke boom ben jij? • Jouw boomtype volgens de Keltische boomhoroscoop

De westerse en Chinese astrologie en horoscopen zijn voor ons de meest bekende, maar het zijn lang…

Lees meer
Astrologie

25 maart 2024 • Volle Maan in Weegschaal met gedeeltelijke maansverduistering

Op maandag 25 maart 2024 om 09:00 uur staat de Volle Maan in het diplomatische sterrenbeeld (of…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom