Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Je woonkamer inrichten volgens de principes van feng shui

Inspiratie
Gastschrijver
06/03/2024
Je woonkamer inrichten volgens de principes van feng shui

Feng shui is een eeuwenoude Chinese filosofie die zich richt op het creëren van harmonie en balans in onze omgeving. Dit geldt niet alleen voor onze slaapkamer, maar ook voor onze woonkamer. Het voordeel van het inrichten volgens het principe van Feng Shui,is dat het niet alleen zorgt voor een rustige en ontspannende sfeer, maar ook voor positieve energie. Dus heb jij het gevoel dat je onrust ervaart op het moment dat je in je woonkamer bent of vind je het lastig om alles gestructureerd en opgeruimd te krijgen? Bekijk dan hier onze tips, zodat jij je woonkamer kunt inrichten op een manier zodat het direct zorgt voor meer rust en ontspanning.

Begin met een goede basis

Als we het hebben over één van de belangrijkste aspecten van feng shui, dan begint dit bij het leggen van een goede basis. Dit doe je door te zorgen dat je alles op hebt geruimd, zodat niet overal nog van alles ligt. Wat we namelijk vaak zien, is dat er post op de eettafel ligt, de oplader van de telefoon op het dressoir en de jas over de stoel in plaats van op de kapstok.

Je zult merken dat wanneer je zorgt voor een opgeruimd huis, dit ook direct zorgt voor een opgeruimd hoofd en daarmee ook positieve energie. Hoe fijn is het om na een lange dag werken of een dagje Plopsa indoor met de kids in een opgeruimd huis te komen? Veel fijner toch, dan wanneer je bang moet zijn dat je struikelt over het speelgoed van de kids?

Kleuren en materialen

”Om te zorgen voor een rustige en ontspannen sfeer, is het volgens de principes van feng shui belangrijk te kiezen voor zachte en neutrale kleuren.”

Nadat de basis is gelegd, is het tijd om aan de slag te gaan met de kleuren en materialen in je woonkamer. Kleuren hebben namelijk zonder dat we het ons vaak realiseren een enorme impact op hoe we ons voelen. Om te zorgen voor een rustige en ontspannen sfeer, is het volgens de principes van feng shui belangrijk te kiezen voor zachte en neutrale kleuren. Kleuren zoals crème, beige en ook pastelkleuren doen het hierbij ontzettend goed.

Belangrijk is om felle kleuren, zoals geel, oranje en ook rood te vermijden. Deze kleuren stralen namelijk te veel energie uit, wat zorgt voor onrust. Kijken we naar materialen die een positieve invloed hebben, dan is dit met name hout, steen en ook metaal. Kies bijvoorbeeld voor een houten salontafel of een robuuste metalen eettafel om deze natuurlijke accenten terug te laten komen.

Het voordeel van het inrichten volgens het principe van Feng Shui,is dat het niet alleen zorgt voor een rustige en ontspannende sfeer, maar ook voor positieve energie.

Natuurlijke verlichting

Verlichting speelt ook een belangrijke rol in feng shui. Zorg voor voldoende natuurlijk licht in je woonkamer door gebruik te maken van grote ramen en lichte gordijnen. Natuurlijk licht brengt positieve energie en zorgt voor een gevoel van vrijheid en ontspanning, juist wat je probeert te bewerkstelligen met deze manier van inrichten. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de kunstmatige verlichting in je woonkamer. Kies voor zachte, warme verlichting en vermijd fel licht dat direct de aandacht trekt. Ons advies is om gebruik te maken van dimmers, zodat je functioneel en sfeervol met elkaar kunt combineren.

Zorg voor een rustige plek

”Om ervoor te zorgen dat je volledig tot rust komt, is het creëren van een ruimte in je woonkamer een aanrader.”

Om ervoor te zorgen dat je volledig tot rust komt, is het creëren van een ruimte in je woonkamer een aanrader. Dit hoeft geen enorme grote plek te zijn, maar kan al met een stoel, waar je even kunt gaan zitten om een goed boek te lezen of zelfs even je ogen dicht te doen.

Stel dat je net thuis bent van een heerlijk ontspannen middagje wellness, hoe fijn is het dan dat je even op je stoel kunt gaan zitten, om alles even rustig te laten bezinken, zodat je daarna weer vol energie verder kunt gaan met waar je gebleven bent.

Dit artikel is in samenwerking met Plopsa tot stand gekomen.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Lander Miro Vandenborre blikt terug op zijn eerste boek 'Op zoek naar Aurora'

Opnieuw zakken mijn schoenen in het zand van De Haan, daar waar het verhaal ‘Op zoek naar Aurora’…

Lees meer
Spiritualiteit

Zoek de liefde & ontdek jezelf: de groei van je ziel

Liefde vormt de kern van onze zoektocht naar vervulling. We streven naar zelfliefde en genegenheid…

Lees meer
Astrologie

Voorspellingen voor 2024 • Siderische horoscoopanalyse

Wat staat ons te wachten in het nieuwe jaar? Yves Polet, gedreven astroloog met meer dan 40 jaar…

Lees meer
Preorder | Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom