Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

Cursussen & workshops bij Bloom • januari 2024

Inspiratie
Bloom
04/01/2024
Cursussen & workshops bij Bloom


Ontdek hier welke cursussen & workshops je bij Bloom kan volgen in januari 2024: cursus 'Kaartleggen met Lenormandkaarten voor gevorderden door Ingrid Terryn', cursus 'Astrologie voor beginners - basisreeks 1' en cursus 'Pendelen' door Paul Van Egghen, workshop 'Familiekarma in je horoscoop' met Caroline Risack en workshop 'De kracht van kwetsbaarheid' met Sandrine De Smet. Ook de online cursussen van deze docenten vind je hier terug.

Cursus Kaartleggen met Lenormandkaarten voor Gevorderden • Start 18 januari 2024

Cursus Kaartleggen met Lenormandkaarten voor Gevorderden artikel Bloom

Verdiep je kennis van kaartleggen met Lenormand onder begeleiding van Ingrid Terryn

Wil jij je nog meer verdiepen in de kunst van het kaartleggen met de Lenormand? Dan is de cursus 'Lenormand voor gevorderden' bij Bloom in Waregem zeker iets voor jou!

Al een tijdje actief bezig met de Lenormandkaarten? Nood aan een nieuwe uitdaging? Laat je dan bekoren door deze cursus ‘Kaartleggen met Lenormandkaarten voor Gevorderden’, aangeboden door Bloom! In deze lessen wordt er gretig gebruik gebruik gemaakt van de invloeden van de numerologie, impact van de astrologie en wordt er dieper ingegaan op de ziektebeelden.

Tijdens de cursus ‘Lenormand voor gevorderden’ in Waregem verschaft docent van dienst, Ingrid Terryn, je bovendien heel veel nieuwe legmethodes. Een must voor elke gedreven liefhebber van het échte werk. Reserveer vandaag je plaats voor deze cursus.

Docent: Ingrid Terryn
Extra info: na afloop ontvang je een certificaat van deelname

Praktisch

Data: 18 januari, 25 januari, 1 februari, 8 februari - telkens van 14 tot 16u30
Plaats: BLOOM, Gentseweg 160, 8792 Waregem
Prijs: 120 euro - neem een vriend(in) mee en krijg 5% korting.

Reserveer je plek nu!

Je kan ook online cursussen van Ingrid Terryn volgen: Lenormand beginners, Lenormand gevorderden, Kaartleggen Zigeunerkaarten Beginners én Gevorderden.

Ingrid geeft de lessen met veel enthousiasme en haar uitleg is duidelijk en gestructureerd. Fijn dat we thuis oefeningen kunnen maken die we verbeterd terugkrijgen. Dat laat zien hoe goed je al mee bent en waar nog werk is.

Deelneemster Françoise

Over docent Ingrid Terryn

Lezing Aimee Zwitser kaarten Ingrid Terryn Spirituele Expo beurs Bloom web

Ingrid Terryn heeft maar liefst 40 jaar ervaring in het kaartleggen en haar bedrevenheid heeft haar een heel drukke praktijk opgeleverd. Als geen ander beheerst ze de geheimen van het kaartleggen, zowel met de klassieke Lenormand als met de Belline-, Aimée Zwitser-, zigeuner- en gewone speelkaarten.

Ze schreef reeds tal van boeken om geïnteresseerden te laten kennismaken met deze bijzondere vormen van toekomstvoorspelling. Deze vind je in de webshop van Bloom: 'Kaartleggen op grootmoeders wijze' en 'Kaartleggen met de zigeunerkaarten'.

Ingrid Terryn heeft een jarenlange reputatie als lesgeefster. Tijdens haar lessen adviseert en begeleidt ze zowel beginners als gevorderden bij het ontwikkelen van hun talenten zodat ze allemaal evolueren tot begaafde kaartleggers/kaartlegsters.

Cursus Astrologie Beginners Basisreeks 1

Cursus Astrologie Beginners basisreeks 1 artikel Bloom

Leer de kneepjes van het vak tijdens deze praktijkgerichte cursus 'Astrologie voor beginners' bij Bloom in Waregem

Deze eerste reeks van de cursus 'Astrologie voor beginners' is geschikt voor eenieder die geïntrigeerd is door astrologie. Tijdens de eerste twee lessen van deze beginnersreeks belicht docent van dienst, ervaren astroloog Paul Van Egghen, de theoretische kant van deze kunde. Hierbij worden de betekenissen van de sterrenbeelden (of beter: dierenriemtekens) en de elementen in eenvoudige taal uit de doeken gedaan. Want... Slechts met een gedegen basis ben je klaar voor het échte werk. Een aanrader!

Gedurende de volgende twee lessen word je dan zélf aan het werk gezet. Tijdens deze praktijklessen ga je zelf aan de slag en ontleed je zelf enkele voorbeeldhoroscopen. Breng alvast je eigen geboortegegevens mee.

Docent: Paul Van Egghen
Extra info: na afloop ontvang je een certificaat van deelname

Deze cursus is VOLZET.
Lees hier meer over de cursus 'Astrologie Basisreeks 2' (start 22 februari 2024).

Je kan deze cursussen van Paul Van Egghen ook online volgen: cursus Astrologie voor Beginners Basisreeks 1 en Basisreeks 2.

Paul is een heel duidelijke, heldere en enthousiaste leraar. Hij barst van de kennis en doet er alles aan om die zo goed en volledig mogelijk te delen met iedereen. Ik heb interessante inzichten bijgekregen en mijn liefde voor astrologie is enkel gegroeid!

Deelneemster Lise

Over docent Paul Van Egghen

Paul Van Egghen artikel Bloom vierkant formaat

Paul Van Egghen, wonende in zuidelijk West-Vlaanderen, heeft reeds 40 jaar (muziek-)onderwijs achter de rug. Hij koestert 30 jaar levendige interesse in de realiteit achter de realiteit en gegronde spiritualiteit.

Met een gevarieerde achtergrond van meerdere opleidingen (astrologie, EFT, meditatie, algemene esotherie, pendelen, SRT, …) is deze duizendpoot nu vooral werkzaam als integraal astroloog (antwoorden op vragen als: wie ben jij, wat kom je hier doen, hoe is de link met de Hoger Zelf) en gecertificeerd hypnotherapeut.

Dat houdt hem uiteraard niet tegen om boeiende workshops en lezingen over tal van verschillende onderwerpen op poten te zetten om zijn brede kennis te delen met anderen.

Cursus Pendelen • Theorie + praktijk • Start 23 januari 2024

Pendelen cursus Paul Van Egghen artikel Bloom vierkant formaat

Leer pendelen bij Bloom in Waregem onder begeleiding van Paul Van Egghen

Pendelen is van oudsher al een breed verspreide methode om in jezelf te kijken en antwoorden te vinden op allerlei levensvragen vanuit diepere lagen. In deze cursus pendelen voor beginners onder begeleiding van docent Paul Van Egghen leer je eerst de essenties van de pendeltechniek: wat er nodig is om je correct af te stemmen en hoe je een juiste vraag kan stellen. Heel eenvoudige oefeningen en praktijktips zetten je snel op weg. Het vervolg is aan jou.

Vanaf les 2 bekijken we hoe je met kennis dient om te gaan richting jouw innerlijk weten, vragen via pendelkaarten kan structureren en je verstand en/of gevoel optimaal kan inschakelen om het antwoord juist in te schatten. De cursus omvat naast het technische gegeven twee hoofditems:

Het materiële lesluik behandelt dagdagelijkse onderwerpen als voeding, keuzes die met beroep studie of gezondheid (kruiden etc.) te maken hebben. Het spirituele lesluik reikt aan hoe je globaal aan jezelf kan werken, vanuit een brede psychologische sfeer (schaal van Hawkins) of meer energetische wegen (chakra’s etc.)

Extra
Deze Cursus Pendelen, bestaande uit vijf lesdagen, omvat ook het boek 'Pendelen, een cursus van Paul Van Den Ouweland' en een pendel naar keuze voor €140,-

Docent: Paul Van Egghen
(voor meer info over Paul, zie hierboven)
Extra info: na afloop ontvang je een certificaat van deelname

Praktisch

Data: 23 januari, 30 januari, 6 februari, 20 februari, 27 februari - telkens van 19u30 tot 21u30
Plaats:
BLOOM, Gentseweg 160, 8792 Waregem
Prijs: 140 euro - neem een vriend(in) mee en krijg 5% korting.

Reserveer je plek nu!

Je kan deze cursussen van Paul Van Egghen ook online volgen: cursus Astrologie voor Beginners Basisreeks 1 en Basisreeks 2.

(lees verder onder de advertentie)

Workshop Familiekarma in de horoscoop • 27 januari 2024

Workshop Familiekarma in de horoscoop vierkant formaat

Unieke workshop 'Familiekarma in de horoscoop' bij Bloom in Waregem door Caroline Risack

Het karmische verhaal in jouw horoscoop

Jij hebt als ziel jouw familie uitgekozen. Misschien wel omdat net jij de patronen wilde stoppen. Of misschien omdat de zaken die je in je familie meegekregen hebt je net geholpen hebben om je weg in het leven te bepalen. Wat er ook van waar is, jij bent niet als een blanco blad in deze wereld beland. Je gezin van herkomst en je voorouders hebben een diepe indruk op je nagelaten ten positieve of ten negatieve.

Deze indrukken kunnen we ook terugvinden op verschillende punten in je geboortehoroscoop. In deze workshop 'Familiekarma in de horoscoop' bij Bloom in Waregem neemt Caroline je mee doorheen verschillende punten in je horoscoop die dit karma in een nieuw licht kunnen zetten. Zowel beginners als gevorderden kunnen aansluiten. Caroline streeft ernaar de inhoud toegankelijk te maken voor elk niveau zodat voorkennis geen noodzaak is.

Cursusinhoud
 • Je familiekeuze op basis van de Maansknopenas
 • De 3 centauren (Cheiron, Pholus en Nessus) en hun voorouderlijk karma
 • De kracht van je Zwarte Maan terug omarmen

Docent: Caroline Risack

Praktisch

Datum: 27 januari - 10 tot 16u30
Plaats:
BLOOM, Gentseweg 160, 8792 Waregem
Prijs:
120 euro - neem een vriend(in) mee en krijg 5% korting.

Lees hier alles over deze workshop en reserveer je plek!

Je kan ook online een cursus van Caroline Risack volgen: Workshop Leer leven met de Maan.

Allemaal hebben we wel eens zin om opnieuw in bed te duiken en ons te verschuilen. Alleen help je jezelf en de wereld daar niet mee vooruit. Door de uitdaging aan te gaan en je verantwoordelijkheid te nemen, maak je elke dag het verschil.

Caroline Risack in het artikel 'Een astrologische vooruitblik op 2024'

Over docent Caroline Risack

Profiel Foto Caroline Risack Bloom Coach

Caroline Risack is een professionele astrologe. Ze gelooft erin dat ze vanuit de complexiteit van de astrologische horoscoop praktische en down-to-earth adviezen destilleert die de levens van haar cliënten transformeert. Zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Of cliënten nu kiezen voor een éénmalige Astrologische Gidsingsessie of een diepe duik nemen in hun geboortehoroscoop door middel van het Astrologie Embodied traject, ze maken terug connectie met zichzelf. Dit komt hun zelfvertrouwen en zelfbewustzijn ten goede.

Caroline’s expertise helpt cliënten om zich aan te passen aan hun eigen natuurlijke ritmes en zo hun flow in het leven terug te vinden. Omdat Caroline gelooft in holistische zorg is zij ook werkzaam als naturopaat. Haar expertise leert iedereen terug connectie maken met hun lichaam en het te eren en vertroetelen als een heilige tempel.

Alle artikels van Caroline lees je hier.

Workshop De kracht van kwetsbaarheid • 31 januari 2024

Workshop De kracht van kwetsbaarheid vierkant formaat

Kwetsbaarheid is de sleutel tot zelfontwikkeling en emotioneel welzijn

Op 31 januari 2024 gaat de nieuwe workshop/cursus 'De kracht van kwetsbaarheid' onder leiding van life coach Sandrine De Smet van start bij Bloom in Waregem. Want... in een wereld die vaak draait om schijnbare perfectie, gelooft Sandrine De Smet dat kwetsbaarheid de sleutel is tot diepgaande zelfontwikkeling en emotioneel welzijn.

Wanneer je jezelf toestaat om kwetsbaar te zijn, geef je anderen een glimp van je authentieke zelf. Het is in die momenten van openheid en eerlijkheid dat echte verbindingen ontstaan. Al te vaak denken we dat kwetsbaarheid een teken van zwakte is, maar in werkelijkheid is het juist het tegenovergestelde.

Het vergt kracht om jezelf bloot te geven, je angsten en onzekerheden te delen. Het laat zien dat je niet bang bent om menselijk te zijn, om fouten te maken, om te groeien.Je kwetsbaarheid uiten is een manier om jezelf te bevrijden van de last van perfectionisme en verwachtingen van anderen, en te streven naar een leven dat trouw is aan jezelf.

Tijdens deze workshop/cursus ‘De kracht van kwetsbaarheid’ zullen we:

 • Dieper ingaan op wat kwetsbaarheid echt betekent en waarom het essentieel is voor persoonlijke groei.
 • Praktische tools en technieken delen om kwetsbaarheid te omarmen en te integreren in je dagelijks leven.
 • Verkennen hoe kwetsbaarheid kan leiden tot meer zelfbewustzijn, zelfvertrouwen en emotionele veerkracht.

Of je nu op zoek bent naar meer zelfinzicht, betere relaties wilt opbouwen, of gewoon geïnteresseerd bent in je eigen welzijn, deze workshop zal je helpen om kwetsbaarheid te begrijpen als een krachtig hulpmiddel voor jouw persoonlijke groei.

Docent: Sandrine De Smet

Praktisch

Datum: 31 januari - 19 tot 22u
Plaats:
BLOOM, Gentseweg 160, 8792 Waregem
Prijs:
60 euro - neem een vriend(in) mee en krijg 5% korting.

Reserveer je plek nu!

Wanneer je jezelf toestaat om kwetsbaar te zijn, geef je anderen een glimp van je authentieke zelf.

Sandrine De Smet

Over Sandrine De Smet

Sandrine De Smet Bloom Foto Stress

Sandrine Jules De Smet is gecertificeerd NLP coach, Life en personal coach. Stress & Burn-out, Mindfulness Coach, ervaringsdeskundige en oprichtster van 'Life Tools Academy'. De focus van het online coaching platform ‘ Life tools Academy’ ligt 100% op persoonlijke ontwikkeling.

Haar passie voor coaching is ontstaan ​​na een traumatisch jaar 2018. Dit was het jaar waarin zij niet alleen haar moeder verloor, financieel in de put zat, maar ook op professioneel vlak voor uitdagingen stond. Sinds enkele jaren, door haar healing process en innerlijk transformatie heeft ze haar missie gevonden en dat is ‘coachees loskoppelen van alles wat ze MOETEN zijn, naar alles wie ze ECHT zijn.’ Vol passie, energie en motivatie begeleid ze mensen naar hun authentieke zelf.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Je neemt jezelf mee, waar je ook gaat

De onrustige zielen onder ons herkennen het misschien heel goed. Hoe vaak je ook verhuist, reist of…

Lees meer
Astrologie

Trouwen of een zaak opstarten op basis van de maanstanden • incl. maanstanden 2024

Op basis van de maanstanden je huwelijksdatum plannen of een zaak opstarten? Het kan! Alles wordt…

Lees meer
Astrologie

24 april 2024 • Volle Maan in Schorpioen • Duik in je ziel

Het eclipsseizoen blijft ons in de greep houden met zijn mysterieuze dans door de kosmos. Het begon…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

 • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom