Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Boekreview: Het Mongoolse paard, het meisje en de therapeut

Inspiratie
Bloom
16/11/2021
Boekreview: Het Mongoolse paard, het meisje en de therapeut

In 'Het Mongoolse paard, het meisje en de therapeut' geeft auteur, Hesther Selbeck, ons een inkijk in haar leven. Met haar vlotte schrijfstijl neemt ze je mee in haar zoektocht naar haarzelf. Het boek opent met een beschrijving van het begin van Hesthers carrière. De jonge Hesther werkt dan nog bij jeugdzorg. Het gaat haar voor de wind. Althans zo lijkt het. Hoewel ze als ambitieuze jeugdbeschermer aan het begin van haar carrière staat en een stabiele relatie heeft, heerst er toch een gevoel van leegte.

”Ze beseft dat Mongolië haar volgende bestemming wordt, een land waar ze nog nooit is geweest.”

Als jonge vrouw start ze vol goede moed in de jeugdzorg, maar al snel stuit ze op een muur van bureaucratie. Hoe graag ze de gezinnen met wie ze in aanraking komt ook wil helpen, eenvoudig is het niet. Het dringt tot Hesther door dat ze in deze context de gezinnen niet echt kan helpen. Het moet anders én dringend. Ze schrijft zich in voor een opleiding tot systeemtherapeut.

Ook thuis voelt Hesther zich steeds minder begrepen. Zij en haar partner zetten na tien jaar een punt achter hun relatie. Wanneer ze samen in de keuken de spullen verdelen, wordt Hesther overvallen door een visioen. Ze bevindt zich op een uitgestrekte steppe. Omringd door Mongoolse paarden wordt ze helemaal stil van het adembenemende uitzicht. Ze beseft dat Mongolië haar volgende bestemming wordt, een land waar ze nog nooit is geweest.

Hesther neemt de regie over haar leven terug in eigen handen en de weidse vlakten van Mongolië worden haar doel. Ze rondt haar opleiding tot systeemtherapeut
af en elke stap, elke beslissing die ze van dan af neemt, brengt haar dichter bij haar ware bestemming. Ze laat alles achter zich en vertrekt richting Mongolië, met haar intuïtie als kompas. Tijdens haar trektocht door het Aziatische land vindt ze niet alleen zichzelf terug, maar ontdekt ze tevens haar ware missie. Het contact met de paarden maakt een diepe indruk op haar. Haar reis betekent het startsein voor de ontwikkeling van CPT, oftewel: innovatieve contextuele paardentherapie, een therapievorm waarbij paarden centraal staan. Het is vaak het laatste redmiddel voor jongeren met complex psychiatrisch gedrag en hun gezin.

Hesthers verhaal is er een vol ingevingen, lef en ambitie, maar bovenal doorzettingsvermogen. We zijn getuige van haar innerlijke worstelingen. Toch laat Hesther zich niet uit het veld slaan en leert ze ons dat we altijd de regie van ons leven in eigen handen kunnen nemen. Hesthers schrijfstijl betrekt de lezer vanaf het eerste woord in haar levensverhaal. Als een vriendin spreekt ze de lezer direct en humoristisch toe. Haar oprechtheid neemt je op sleeptouw en blijft boeien.

Het boek zal je ongetwijfeld inspireren. Niet alleen ontdekt Hesther haar opdracht in dit leven, ze helpt er ook nog eens jongeren en hun gezinnen mee. Op vandaag begeleidt ze met haar innovatieve contextuele paardentherapie jonge mensen in Spanje.

Wie is Hesther Selbeck?

Hesther Selbeck Foto Boekreview

Hesther Selbeck (°1982) is sinds 2014 vrijgevestigd systeemtherapeut in Nederland en in Catalonië. Ze is ontwikkelaar en leidinggevende van de Contextuele Paardentherapie (CPT) programma’s, waarbij ze met haar team paardentherapie, het rijden van paardrijdtochten en systeemtherapie combineert. Hesther werkt met ‘uitbehandelde’ jongeren (en hun ouders) en volwassenen. Daarnaast geeft ze trainingen en lezingen (o.a. TEDxHaarlem) over CPT. Ook schrijft ze artikelen voor systeem- en psychologische tijdschriften.

Hesther Selbeck Cover Boekreview

Het Mongoolse paard, het meisje en de therapeut

Auteur: Hesther Selbeck
ISBN:
9789038928302
Pagina’s:
288
Uitgever:
Uitgeverij Elmar
Prijs:
€22.99
Te koop op:
www.uitgeverijelmar.nl

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Spiritualiteit

Wicca & de Maan

"Eens per maand, en liefst wanneer de Maan vol is, zullen jullie bijeenkomen op een geheime plaats…

Lees meer
Kaartleggen

Wat als Tarot een veel ruimer potentieel bezit dan veel mensen vermoeden?

Op zoek naar meer duiding in het leven komen veel mensen vroeg of laat in aanraking met Tarot.…

Lees meer
Inspiratie

Ritueel 'Connect with your Soul'

Een persoonlijk ritueel is een handeling, of een combinatie van handelingen, die je uitvoert op een…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom