Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

De échte betekenis van het Infinity-symbool

De échte betekenis van het Infinity-symbool

De infinity vertegenwoordigt de verbinding tussen Hemel en Aarde maar bevindt zich ook te midden van man en vrouw wanneer beide hun kwaliteiten zijn ontwikkeld en er een samenwerking ontstaat tussen deze twee tegenovergestelde gelijkwaardigen. Alles over het infinity symbool en de ware betekenis ervan.

De infinity, of oneindigheid, vertegenwoordigt een positieve relatie tussen mensen en ook tussen jou en een onderwerp, zoals geld. Het betekent dat je altijd voldoende middelen hebt om alles te kunnen betalen zonder al te veel moeite. Wanneer je op de 'Leerschool Aarde' leert, verschuif je weg van de eindeloze cyclus van negativiteit door niet zonder reden te handelen. In plaats daarvan ontstaat er een liefdevolle verbinding door iets onbaatzuchtigs te geven aan iemand die het goed kan gebruiken. Als je afwijzend of voorwaardelijk met mensen omgaat, speel je uiteindelijk de rol van dader, waarvan je ooit een slachtoffer was. Hierdoor ervaar je op Aarde negatieve situaties, die veroorzaakt worden door je ego als een negatieve geest.

Wanneer je beseft dat we allemaal gelijk zijn en je anderen helpt, zul je merken dat het leven steeds mooier wordt en dat er positieve verrassingen op je pad komen. Door niet langer boos te worden wanneer dingen je irriteren of tegenzitten, maar in plaats daarvan je geest te beheersen en negatieve gedachten en gedragingen te vermijden, bevrijd je jezelf van een moeilijk leven vol tegenslagen. Door je mindset positief te veranderen, activeer je als het ware de oneindigheid en verdwijnen negatieve omstandigheden uit je leven. Je kunt geen slachtoffer zijn zonder tegelijkertijd een daderrol aan te nemen, en door problemen op te lossen kun je weer vooruit.

De infinity, ook wel het oneindigheidssymbool genoemd, verbindt Yin en Yang. Dit betekent dat de vrouwelijke en mannelijke aspecten in balans worden gebracht. Het kan worden toegepast om de rechterhersenhelft, die staat voor emotie, gevoel, creativiteit, intuïtie, verbanden en context, te verbinden met de linkerhersenhelft, die staat voor ratio, logica, tekst, analyse en lineariteit. Op deze manier ontstaat er een harmonieus samenspel tussen deze twee tegenpolen.

Een blokkade in de mannelijke of vrouwelijke energie, bijvoorbeeld wanneer een van beide te dominant is door te veel of te weinig aan jezelf te denken, kan leiden tot geestelijke en lichamelijke klachten.
Als je voornamelijk klachten ervaart aan één kant van je lichaam, wordt dit een "lateraliteitstoring" genoemd, die veroorzaakt kan zijn door trauma's die vóór de puberteit zijn ontstaan. De linkerkant van je lichaam staat in verbinding met je gevoelskant. Klachten aan deze kant kunnen betekenen dat je te veel in je hoofd leeft en meer naar je gevoel moet luisteren. Klachten aan de rechterkant van je lichaam kunnen erop wijzen dat je te veel naar het vrouwelijke principe bent doorgeslagen en daardoor te emotioneel reageert op dingen.

De beide hersenhelften, ook wel hemisferen genoemd, vertonen een sterke symmetrie in termen van anatomie.
Bovendien zijn ze verbonden door meerdere zenuwbanen, waaronder de hersenbalk of het corpus callosum, waarop de infinity ook een positieve invloed heeft.

Balans in het leven

De infinity, als symbool, vertegenwoordigt de volledige integratie van het vrouwelijke en mannelijke aspect binnen jezelf. Het betekent dat je zowel liefdevolle eigenschappen als helende krachten in harmonie tot uiting brengt. Op de "Leerschool Aarde" beginnen mannen meestal in de rol van dader, terwijl vrouwen vaak als slachtoffer beginnen, als onderdeel van hun persoonlijke ontwikkelingsreis om hun ware zelf te worden. Voor mannen is het belangrijk om gevoeliger en meer vrouwelijk te worden, terwijl vrouwen leren om voor zichzelf op te komen en krachtig te zijn.

Daarnaast is het essentieel dat mannen hun verzorgende kant ontwikkelen als een waardevolle vrouwelijke eigenschap, terwijl vrouwen verstandige beslissingen nemen en daadkracht tonen als positieve mannelijke eigenschappen.
Hoewel het niet altijd gemakkelijk is, biedt het leven uitdagingen die ons helpen om heel en compleet te worden. Soms kunnen we bijvoorbeeld het verlies van een partner ervaren, waardoor we leren zelfstandig te staan, voor onszelf op te komen of onze moederlijke kant te ontwikkelen.

Als je nog steeds krampachtig vasthoudt aan het leven en handelt uit angst om iets te missen, zul je telkens weer problemen tegenkomen en vertraging ervaren. Dit komt doordat je afwijkt van de natuurlijke stroom van het leven wanneer je jezelf blijft dwingen de controle te houden. De negatieve ervaringen waarin je slachtoffer wordt van iets of iemand, blijven verbonden met de vicieuze cirkel zolang je zelf nog de rol van dader speelt. Maar wanneer je liefdevol met anderen en jezelf omgaat, geduldig bent en je overgeeft aan het leven, zal de situatie veranderen. Hierdoor zal het onderwerp van je aandacht zich van zijn positieve kant laten zien.

In plaats van negatief te letten op de buitenwereld, kun je je eigen weg gaan en jezelf vermaken.
Dan kom je vanzelf in de "infinity" terecht en ervaar je wat men noemt de "flow", waarin alles moeiteloos en soepel verloopt. Zodra de "infinity" begint te stromen in je leven, zul je merken dat dingen moeiteloos tot stand komen en zul je voortdurend hemelse momenten ervaren. Dit helpt je om zelfverzekerd te worden en te merken dat je graag gezien wordt door de mensen die je verlangt en dat klanten of opdrachtgevers blij met je zijn, wat je gelukkig maakt.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Lifestyle

Bloom's shopping tips voor juni 2024

Iedere maand selecteert Bloom de mooiste, magische, spirituele verwennerijen speciaal voor haar…

Lees meer
Huis & Thuis

Waarom het huren van een kantoor innerlijke rust met zich meebrengt

Het runnen van een bedrijf brengt veel verantwoordelijkheden met zich mee. Een belangrijke keuze…

Lees meer
Spiritualiteit

Wat is heilig vuur, en welke houtsoorten zijn er geschikt voor?

Heilig vuur speelt een centrale rol in tal van spirituele tradities en culturen over de hele…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom