Home

Overige

Mijn account

De betekenis van je geboorte- of jaargetal volgens de numerologie

Op een dag is het zover. Jij ziet letterlijk het levenslicht. De wereld verwelkomt je en je hebt het eerste deel van de weg afgelegd om je leven hier op aarde aan te vatten. Je wordt met andere woorden ‘geboren’. En dit moment vieren we elk jaar opnieuw, redelijk belangrijk dus, toch? Een datum bestaat uit cijfers, en cijfers dragen altijd een bepaalde energie in zich. Daarom is die specifieke dag, waarop jij voor het eerst de wereld ziet, een deel van jou. De kennis en leer over getallen heet numerologie.

Numerologie

Numerologie is in het westen ontstaan ten tijde van de Grieken met de filosoof Pythagoras als grondlegger ervan. In het Oosten was de Vedische numerologie al langer gemeengoed. Later kwam daar ook de Kabbalistische variant bij. Elk van deze stromingen heeft zijn eigenheden. Als je drie numerologieboeken inkijkt, merk je al snel een verschil op. Daarom is het een uitnodiging goed te achterhalen vanuit welke strekking het boek geschreven is. Numerologie fungeert als ‘basis-pseudowetenschap’. Cijfers, geometrie vormen letterlijk de basis van elke creatie op aarde. Geen enkel gebouw blijft staande zonder de samenstelling van een reeks cijfers in acht te nemen, elk computerprogramma is gestoeld op cijfers. Als je even doordenkt, besef je al gauw dat heel het leven wordt uitgedrukt in cijfers: de bankkaart, reispas, nummerplaat, maar ook het alfabet wordt herleid tot cijfers.

Bereken met deze handige calculator je geboortegetal of jaargetal 2023:

Je geboortedag en het doorvoelen van je kern

Je persoonlijk geboortegetal bereken je via de handige calculator hierboven. Deze stelt je in staat om je karakter te ontleden. Klik verder door op 'Bekijk jouw geboortegetal' om na te gaan wat dit getal over jou zegt.

Goed om weten:

  • indien je geboortegetal groter is dan 9, wordt er nog verwezen naar een kleiner getal, wat een optelsom is van de afzonderlijke cijfers. Bijvoorbeeld: is je geboortegetal 12? Dan herbergt deze ook een 3 (1 + 2 =). De geboortegetallen 12 én 3 zijn aldus in dit voorbeeld van toepassing op de geborene. Als algemene regel kan gesteld worden dat het grootste getal die capaciteiten voorstelt, die de mensen in jou zien, terwijl het kleinste getal eerder jouw innerlijke gevoelens aanduidt.
  • de meestergetallen 11 en 22 vormen hierop een uitzondering en dienen op zichzelf geïnterpreteerd te worden. Een meestergetal draagt een hogere energie in zich, maar krijgt ook meer uitdagingen te verwerken om in zijn kracht te blijven staan.

Je jaargetal voor 2023

Je jaargetal voor 2023 bereken je ook met behulp van bovenstaande calculator. Klik voorts op 'Bekijk je jaargetal' om te achterhalen welke impulsen je in 2023 ondervindt. De berekening van het jaargetal toont je waar je staat op je levensweg. Men noemt het ook de levenslessen die je moet leren tijdens dat jaar van je leven. Wat je nu belangrijk vindt, kan voor jezelf over een jaar belachelijk lijken of omgekeerd, al naargelang de manier waarop je het bekijkt. Naargelang de eigen ingesteldheid en karakter vind je bepaalde situaties plezierig of integendeel: problematisch.

Interessante links

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom