Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

De betekenis van je geboorte- of jaargetal volgens de numerologie

Numerologie, of de leer der getallen

Numerologie is in het westen ontstaan ten tijde van de Grieken met de filosoof Pythagoras als grondlegger ervan. In het Oosten was de Vedische numerologie al langer gemeengoed. Later kwam daar ook de Kabbalistische variant bij. Elk van deze stromingen heeft zijn eigenheden. Als je drie numerologieboeken inkijkt, merk je al snel een verschil op. Daarom is het een uitnodiging goed te achterhalen vanuit welke strekking het boek geschreven is. Numerologie fungeert als ‘basis-pseudowetenschap’. Cijfers, geometrie vormen letterlijk de basis van elke creatie op aarde. Geen enkel gebouw blijft staande zonder de samenstelling van een reeks cijfers in acht te nemen, elk computerprogramma is gestoeld op cijfers. Als je even doordenkt, besef je al gauw dat heel het leven wordt uitgedrukt in cijfers: de bankkaart, reispas, nummerplaat, maar ook het alfabet wordt herleid tot cijfers.

Bereken met de handige Bloomcalculator je geboortegetal of jaargetal 2024:

Je geboortedag en het doorvoelen van je kern

Op een dag is het zover. Jij ziet letterlijk het levenslicht. De wereld verwelkomt je en je hebt het eerste deel van de weg afgelegd om je leven hier op aarde aan te vatten. Je wordt met andere woorden ‘geboren’. En dit moment vieren we elk jaar opnieuw, redelijk belangrijk dus, toch? Een datum bestaat uit cijfers, en cijfers dragen altijd een bepaalde energie in zich. Daarom is die specifieke dag volgens de numerologie, waarop jij voor het eerst de wereld ziet, een deel van jou. De kennis en leer over getallen heet numerologie.

Je persoonlijk geboortegetal bereken je via de handige Bloomcalculator hierboven. Deze stelt je in staat om je karakter te ontleden. Klik verder door op 'Bekijk jouw geboortegetal' om na te gaan wat dit getal over jou zegt.

Goed om weten:

  • indien je geboortegetal volgens de numerologie groter is dan 9, wordt er nog verwezen naar een kleiner getal, wat een optelsom is van de afzonderlijke cijfers. Bijvoorbeeld: is je geboortegetal 12? Dan herbergt deze ook een 3 (1 + 2 =). De geboortegetallen 12 én 3 zijn aldus in dit voorbeeld van toepassing op de geborene. Als algemene regel kan gesteld worden dat het grootste getal die capaciteiten voorstelt, die de mensen in jou zien, terwijl het kleinste getal eerder jouw innerlijke gevoelens aanduidt.
  • de meestergetallen 11 en 22 vormen hierop een uitzondering en dienen op zichzelf geïnterpreteerd te worden. Een meestergetal draagt een hogere energie in zich, maar krijgt ook meer uitdagingen te verwerken om in zijn kracht te blijven staan.

Je jaargetal voor 2024

Je jaargetal voor 2024 bereken je ook met behulp van bovenstaande calculator. Klik voorts op 'Bekijk je jaargetal' om te achterhalen welke impulsen je in 2024 ondervindt. De berekening van het jaargetal toont je volgens de numerologie waar je staat op je levensweg. Men noemt het ook de levenslessen die je moet leren tijdens dat jaar van je leven. Wat je nu belangrijk vindt, kan voor jezelf over een jaar belachelijk lijken of omgekeerd, al naargelang de manier waarop je het bekijkt. Naargelang de eigen ingesteldheid en karakter vind je bepaalde situaties plezierig of integendeel: problematisch.

Interessante links

In de Bloom Shop

Getallen bepalen je leven Paul Van Den Ouweland 9789072189097 Bloom nieuwe cover web

Getallen bepalen je leven - Paul van den Ouweland

Achterhaal jouw verleden, heden en toekomst m.b.v. numerologie en tarot

In deze cursus 'Getallen bepalen je leven' wordt aangetoond hoe je, uitsluitend met de geboortedatum als uitgangspunt, je karakter en capaciteiten kan ontleden, welke tendensen thans je leven bepalen en hoe de toekomst zal evolueren. Moeilijk? Er is niet de minste voorkennis van Tarot noch van numerologie vereist. Het boek 'Getallen bepalen je leven' blinkt uit door zijn eenvoud, de teksten zijn vlot en speels verteld en leert je op een speelse manier om karakters te ontleden en de toekomst te voorspellen. Een aanrader!

Deze bundel bestaat uit drie delen:

  1. Wie zijn we? Het bepalen van het geboortegetal om aldus het karakter te ontleden
  2. Waar zijn we? De berekening van het jaargetal om te zien waar u nu staat op uw levensweg
  3. Waar gaan we heen? Dit is een beschrijving van de ontwikkeling van de toekomst.

Bestel hier jouw exemplaar >

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom