Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

Terug naar je authentieke zelf: laat blokkades los & kom terug in je kracht

Terug naar je authentieke zelf: laat blokkades los & kom terug in je kracht

Authentiek jezelf zijn is wat we allemaal diep van binnen willen bereiken. We nemen vaak dingen over van de mensen om ons heen en we maken zowel positieve als negatieve ervaringen mee. Soms doen deze ervaringen ons pijn en leren we er iets van. Andere keren kan er een blokkade ontstaan, of stoppen we een deel van onszelf weg, omdat we het gevoel hebben dat het er niet mag zijn. Overtuigingen en gedragingen die niet bij ons horen, dienen we los te laten. Hoe? Dat lees je in deze bijdrage van Aurora Kromhout Van Der Meer.

Als we teruggaan naar ons authentieke zelf, dan zoeken we naar de stukken van onszelf die we eerder hebben weggestopt. We laten de blokkades die zijn ontstaan los en nemen verantwoordelijkheid voor ons leven. Op dat moment kunnen we in onze kracht gaan staan.

Slachtoffer – Redder – Aanklager

Het begint met het herkennen van je eigen gedrag. Misschien ken je de bekende dramadriehoek wel: slachtoffer - redder - aanklager. Je hebt alle drie de rollen in jezelf. Zolang je niet in je kracht staat, zul je deze rollen blijven spelen. De ene rol zal misschien dominanter aanwezig zijn dan de andere, maar ze zijn allemaal aanwezig. Ga eens na wat jouw reactie is als er iets gebeurt dat niet leuk is. Ga je dan in de slachtofferrol staan, of juist in de reddersrol, of stap je in de rol van aanklager?

Voor ons & door ons

Wat het ook is, het haalt je uit je kracht. Als je niet in je kracht staat, geef je je kracht weg. Hoe zonde is dat? De zin die altijd in me opkomt als ik hierover praat is: "It's happening for you, not to you."

We voelen ons vaak aangevallen, het slachtoffer van wat er gebeurt. Maar in werkelijkheid gebeurt het voor ons (en zelfs door ons). Dat kan heel confronterend zijn, zeker wanneer je iets meemaakt waarvan je heel zeker weet dat je jezelf zoiets nooit zou toewensen.

Als we uitzoomen en het vanuit een zielsniveau bekijken, kunnen we het vaak beter begrijpen. Wat er is gebeurd, is gebeurd omdat je het nodig had om te groeien. Soms moet je bijvoorbeeld iets doormaken omdat je daar later anderen mee kunt helpen, of omdat je het nodig hebt om uit een bepaalde situatie te komen en in je kracht te gaan staan. Als je je leven nu 10 jaar zou kunnen doorspoelen, dan zou je weten waarom je hebt ervaren wat je hebt ervaren. Je zou weten dat je zonder die ervaring niet zou kunnen zijn waar je nu staat.

It's happening for you, not to you.

Je leven creëer jezelf

Voordat we op aarde komen, nemen we een besluit over de lessen die we willen leren, waarom we naar de aarde willen en wat we hier willen doen. Deze ervaringen zijn hier onderdeel van. We kunnen echter blijven hangen in de slachtofferrol en klagen over hoe slecht het leven en de wereld om ons heen is, maar dat helpt ons niet verder. De buitenwereld is namelijk een spiegel van onze innerlijke wereld en laat ons zien waar we naar moeten kijken en wat er nog geheeld moet worden. Het is er voor ons, zodat we kunnen groeien naar ons hoogste potentieel.

Als mens hebben we een vrije wil en kunnen we het onszelf zo moeilijk of makkelijk maken als we willen. Dit gebeurt in het begin nog onbewust, totdat we ineens doorkrijgen dat we ons leven zelf creëren. We kunnen in onze kracht stappen en verantwoordelijkheid nemen over ons leven. Jij bent waar je op hebt gewacht en wat je al die tijd al hebt gezocht. Jij kunt je leven zo mooi maken als je wilt, maar je hoeft het niet alleen te doen.

Just ask for help

”Het is belangrijk om te onthouden dat je nooit alleen bent. Je hebt een heel team van lichtwezens om je heen die je in dit leven helpen. Het enige wat je hoeft te doen is om hun hulp vragen.”

Tijdens je spirituele ontwaking kun je je soms alleen voelen, vooral als je de eerste in je omgeving bent die ontwaakt. Het is echter belangrijk om te onthouden dat je nooit echt alleen bent. Je hebt een heel team van lichtwezens om je heen die je in dit leven helpen. Het enige wat je hoeft te doen is om hun hulp vragen. Zeg gewoon wat je nodig hebt en vraag hen om je te helpen. Ze zijn er altijd en staan te popelen om je bij te staan. Als je moeite hebt om te weten of ze je hebben gehoord, vraag dan om een teken. Bijvoorbeeld, vraag hen om binnen 10 minuten een bepaald teken te geven, zodat je weet dat ze er zijn.

Het begint allemaal met een besluit. Maak de keuze om terug te komen in je kracht. Op dit moment bevind je je in een realiteit waarin je je kracht niet volledig benut, maar door te kiezen om in je kracht te gaan staan, stap je in een nieuwe realiteit waarin je je mooiste leven kunt creëren. Het nemen van die eerste stap is vaak het moeilijkst, maar weet dat je altijd de kracht hebt om je eigen realiteit te veranderen en je hoogste potentieel te bereiken.

Om meer inzicht in jezelf te krijgen, is het goed om jezelf de volgende vragen te stellen:
 • Waar en wanneer geef ik nog steeds mijn kracht weg? Denk aan specifieke situaties en mensen. Wat kan ik doen om dit te veranderen? Zou het bijvoorbeeld kunnen helpen om eens "nee" te zeggen, te stoppen met pleasen, of meer voor mezelf te kiezen
 • Waar en wanneer sta ik juist wel in mijn kracht? Wat doe ik anders in die situaties? Hoe kan ik deze vaardigheden toepassen in de situaties waarin ik nog steeds mijn kracht weggeef?
Tips om je innerlijke kracht te versterken:
 1. Begin je dag met een ademhalingsoefening en aarding. Leg je handen op je derde chakra, de zonnevlecht (ongeveer 2 vingers boven je navel). Adem geel licht in door je neus (4 tellen) en uit (8 tellen) door je zonnevlecht. Visualiseer dit gele licht dat je hele aura vult en voel de kracht van elke ademhaling die door je lichaam stroomt. Gebruik deze ademhalingstechniek ook gedurende de dag als je voelt dat je het nodig hebt.
 2. Draag gele kleding. De kleur geel is verbonden met de zonnevlecht chakra en innerlijke kracht. Door gele kleding te dragen versterk je dit chakra en daarmee jouw innerlijke kracht.
 3. Kies een krachtige affirmatie en een sierraad dat je elke dag draagt. Bijvoorbeeld: "Ik sta in mijn kracht" of "Ik voel de krachtige energie door mijn lichaam stromen" of "Ik ben een bron van kracht en ik kan alles wat ik maar wil". Herhaal deze affirmatie terwijl je het sierraad ziet en voel de kracht in je lichaam. Door deze oefening herprogrammeer je je onderbewustzijn en versterk je je innerlijke kracht.
 4. Maak een visionboard over kracht. Wat betekent innerlijke kracht voor jou? Hoe ziet dat eruit? Welke woorden horen daarbij? Knip en plak alles wat voor jou voelt als kracht en maak er een visionboard van. Plaats je visionboard op een plek waar je het elke dag ziet, bijvoorbeeld direct nadat je wakker wordt. Maak er ook een foto van en stel deze in als achtergrond op je telefoon en laptop. Zo omring je jezelf dagelijks met de energie van kracht en versterk je je innerlijke kracht.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Spiritualiteit

REEKS | Handlezen in een notendop - Deel 1 Handlezen: een combinatie van kennis en intuïtie

Eeuwenlang al spreekt de kunst van het handlezen tot de verbeelding. In verschillende culturen –…

Lees meer
Meditatie

Meditatief oefenen kan leiden tot meditatie

Het meditatief oefenen is een beweging naar het onbekende en vooral het loslaten van de controle.…

Lees meer
Huis & Thuis

Hoe kan ik mijn spirituele levensstijl integreren in mijn keukenontwerp?

Een spirituele levensstijl draait vaak om de zoektocht naar diepe verbinding, balans en vrede met…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

 • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom