Home

Overige

Mijn account

De invloed van een schone leefomgeving op je welzijn

Huis & Thuis
Bloom
17/05/2023
De invloed van een schone leefomgeving op je welzijn

Een schone leefomgeving is niet alleen belangrijk voor hygiënische redenen, maar het heeft ook invloed op je welzijn. Het is bewezen dat een opgeruimde en schone leefomgeving kan bijdragen aan een betere gemoedstoestand en mentale gezondheid. In dit artikel bespreken we de invloed van een schone leefomgeving op je welzijn en geven we tips over hoe je jouw leefomgeving schoon kunt houden.

De voordelen van een schone leefomgeving

Een schone leefomgeving is niet alleen belangrijk voor hygiënische redenen, maar het heeft ook invloed op je gemoedstoestand en mentale gezondheid. Onderzoek wijst uit dat een rommelige en vuile omgeving kan leiden tot stress en depressieve gevoelens, terwijl een opgeruimde omgeving kan zorgen voor een gevoel van rust en ontspanning. Een schone omgeving kan dus bijdragen aan een betere nachtrust en het verminderen van stress en angst. Maar het gaat niet alleen om mentale gezondheid, ook je fysieke gezondheid kan profiteren van een schone leefomgeving. Minder stof en allergenen kan helpen bij het verminderen van allergische reacties en astma-klachten. Naast dat het bijdraagt aan een beter gevoel, kan het regelmatig schoonmaken van je huis ook bijdragen aan een betere gezondheid.

Tips voor het schoonhouden van je leefomgeving

Een opgeruimde en schone leefomgeving kan echt bijdragen aan je welzijn, en het hoeft niet moeilijk of tijdrovend te zijn. Door simpelweg een schoonmaakplanning te maken, kun je het overzicht bewaren en voorkomen dat je alles op het laatste moment moet doen. Het regelmatig opruimen en weggooien van spullen die je niet meer nodig hebt, kan zorgen voor een opgeruimde omgeving en maakt het schoonmaken een stuk makkelijker. Het is belangrijk om de juiste schoonmaakmiddelen te gebruiken om ervoor te zorgen dat je huis echt schoon wordt, omdat er verschillende middelen beschikbaar zijn voor verschillende oppervlakken en materialen. En let ook op de kleine dingen, zoals deurklinken en lichtknopjes, want die zijn vaak de verzamelplekken van bacteriën. Kortom, een schone leefomgeving kan echt bijdragen aan je welzijn en hoeft niet moeilijk of tijdrovend te zijn.

Apparatuur schoonhouden

Naast het schoonhouden van je leefomgeving, is het ook belangrijk om je apparatuur goed te onderhouden. Een voorbeeld hiervan is Senseo ontkalken. Door het regelmatig ontkalken van je Senseo blijft de kwaliteit van de koffie goed en gaat het apparaat langer mee. Ook andere apparatuur, zoals de oven, koelkast en wasmachine, hebben regelmatig onderhoud nodig om goed te blijven werken en hygiënisch te blijven. Door het regelmatig schoonmaken en onderhouden van je apparatuur, kun je ervoor zorgen dat ze optimaal blijven functioneren en voorkom je mogelijke gezondheidsrisico's die kunnen ontstaan door ophoping van vuil en bacteriën.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date!

& blijf op de hoogte van de laatste Bloom-nieuwtjes.

In onze Privacy Verklaring & cookie policy informeren we u over de gegevens die wij verzamelen wanneer u onze website bezoekt en waarvoor we die gebruiken.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Spiritualiteit

Het kwaad de wereld uithelpen? Heel je trauma’s en verhoog je vibratie

Verlos ons van het kwade. Elke dag maken mensen of organisaties keuzes die andere wezens…

Lees meer
Astrologie

5 verrassende weetjes over de Chinese astrologie

Wie kent ze niet, de Chinese dierenriemtekens: Rat, Os, Tijger, Konijn, Draak, Slang, Paard,…

Lees meer
Liefde & Relatie

Creëer een positiever seksueel zelfbeeld

Moeite met je zelfbeeld, ook op seksueel vlak? Resoneren uitspraken uit onze vorige post rond…

Lees meer
Bloom 4 - 2023

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2023, Ascendanthoroscoop 2023, je Chinese horoscoop 2023,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom