Home

Overige

Mijn account

Spirituele Bloom Fairs voorjaar 2024
Zondag 21 januari 2024 • Geel
Koop tickets >

Helder ruiken: de magie van etherische olie en wierook

Helder ruiken

Als kind al was ik gefascineerd door alles wat met geur te maken had: bloemen, planten, kruiden, bomen… Wij woonden midden in de stad waar geen ruimte was voor een tuin, of zelfs maar een terrasje. Maar geen nood: ik kweekte mijn bloemen op de vensterbank en ze gedijden zeer goed. Mijn Nederlandse opa begreep maar niet dat ik anjers kon kweken op een donkere vensterbank. Er zal wel veel kinderliefde bij te pas gekomen zijn… En wat mijn Nederlandse oma betrof: die had altijd een parfum op dat heerlijk rook. Zij was weduwe en kwam enkele keren per jaar een paar maanden bij ons logeren. Zij zorgde er altijd voor dat ze een geparfumeerde crème bij zich had, dat ze op het topje van mijn neus smeerde. Ik vond het heerlijk om net als oma een lekker geurtje op mij te hebben…

Maar wat is geur nu precies?

Met ons reukorgaan, de neus, pikken we geuren op, soms bewust, soms onbewust. Geur wordt waargenomen omdat aerosolen of gassen, kleine moleculaire deeltjes die verdampen uit een stof, inwerken op het reukorgaan in de neus. Zowel mens als dier zal de opgepikte geur van voedsel maar ook van vijanden inschatten, zonder dat ze die ook zien. Onaangename geuren worden waargenomen als stank. Met zijn 30.000.000 reukcellen of receptoren maakt de mens een onderscheid van 10.000 geuren. Daarom is geur dan ook het meest gevoelige zintuig van de mens, dat meteen in contact staat met het emotionele brein en niet kan beïnvloed worden. Door bepaalde geuren worden emoties opgewekt. De geur werkt dan als transformator van een herinnering.

Euh, feromonen, what?

Helder ruiken wierook geur Bloom web

Dieren en planten communiceren dan ook nog via bepaalde stoffen in de lucht, die we feromonen noemen. Dat zijn signaalmoleculen die boodschappen overbrengen tussen enkelingen van dezelfde soort. De primerferomonen beïnvloeden de metabole of morfogenetische activiteit die onomkeerbaar is. De koninginnenstof van de honingbij b.v. zal de ontwikkeling van ovaria bij werksters onder druk zetten. De releaseferomonen zijn omkeerbaar en wekken een bepaald gedragspatroon op zoals o.a. seksferomonen en herkenningsferomonen.

>> Contact maken met natuurgeesten

Als helderziende zie je wezens die voor vele andere onzichtbaar blijven. Wie zijn zij en wat doen ze? Zij behoren tot het Rijk der Elementalen. Je kunt die wereld verdelen in vier groepen die corresponderen met de vier elementen: vuur, aarde, lucht en water. Zij hebben geen fysiek lichaam maar bestaan uit een etherische substantie. Zij zoeken soms contact met de mens omdat zij ook een volledige, fysieke en geestelijk bewustwording (zoals de onsterfelijke ziel van de mens) nastreven op Aarde. De mens moet hierbij ook oppassen dat hij niet meegesleurd wordt in hun streven. Zij onttrekken alle energie totdat ze hun opperste doel bereikt hebben: zelf mens te worden.

>> Communiceren via wierook met Salamanders en Sylfen

De elementen van het vuur noemen we Salamanders, die van de lucht Sylfen. Ze hebben een verschillend voorkomen. Door wierook aan te steken maak je contact met deze elementalen. De Salamanders zie je opflitsen als je de wierook aansteekt. De Sylfen gaan samenwerken met de Salamanders en verspreiden de vrijgekomen energie in de lucht, wat je dan weer waarneemt als rook. Vooral de elementalen van vuur en lucht zijn belangrijk bij het branden van wierook. Je steekt een wierookstokje aan (vuurelement) en je neemt de afgescheiden geur waar in de lucht (luchtelement). De eigenschappen van het vuurelement zijn ‘wilskracht’ en ‘transformatie’, die van het luchtelement ‘denken’ en ‘intuïtie’. Samen bevorderen zij het intuïtieve proces. Wierook branden is dan ook een mentaal proces en een vorm van magie.

Bewust zijn van wat je doet

Als je je bewust bent van die wezens en je ziet ze ook, dan kan je daarmee communiceren. Maar opgepast: veel hangt af van de stemming, waarin je de wierook brandt. Ben je negatief of te ongeconcentreerd ingesteld, dan gaan de Salamanders met jou een spelletje spelen om de macht. Als je dan niet oppast is er meteen brandalarm! De Sylfen doen het anders: die gaan de negatieve of slecht geurende stoffen van de wierook naar boven halen, zodat je wierook als het ware stinkt (ofwel is de wierook van inferieure kwaliteit).

Werking op de psyche

Er bestaat een subtiele wisselwerking tussen het ruiken en het ‘ondergaan’ van een geur enerzijds en de waarde voor en inwerking van die bepaalde geur op de psyche en het onderbewustzijn anderzijds. Met behulp van wierook laad je je aura en bewustzijn op en trekken we bepaalde energieën en krachten uit de ‘wereld van het ongeziene’ aan, zodat ze ons steun verlenen bij het consult, of het doel dat we op oog hebben.

De magie van wierook

”Al van in de Oudheid worden in kerken als in tempels wierook gebruikt, dikwijls met als doel het kwaad te bestrijden.”

Al van in de Oudheid worden in kerken als in tempels wierook gebruikt. De geur reinigt de aura van mensen en trekt tegelijkertijd een spirituele, verzachtende en helende energie aan. Thuis kun je ook je ‘heilige ruimte’ inrichten en wierook branden. Jeneverbeswierook heeft vanwege de antiseptische werking een heilzame invloed op ziekenkamers. Maar het is ook een goede meditatiewierook, die tevens kan dienen voor het ontwikkelen van paranormale en mediamieke vermogens. Citroenwierook wordt gebruikt voor het afsmeken van bescherming van positieve entiteiten in huis, het afwenden van liefdesbetoveringen en het bezweren van negatieve gedachten en entiteiten. In de Oudheid werd deze wierook ook gebruikt bij het bestrijden van het kwaad.

(lees verder onder de afbeelding)

Helder ruiken essentiële olie Bloom web

Onmisbare geuren op een rijtje

Gebruik alleen wierook waarvan je zeker bent dat hij van een goed merk is. Losse wierook of wierookstokjes, het doet er niet toe: als ze maar zuiver zijn! Zorg dat je deze wierooksoorten altijd in huis hebt:

Bergamot

Geeft een goede verstandhouding in het gezin en met kinderen. Maar trekt ook geld en inkomsten aan.

Eucalyptus

Werkt verfrissend en zuiverend en is van oudsher befaamd om zijn helende en heilzame werking. De geur zuivert de sfeer van negatieve invloeden en gedachten en beschermt tevens tegen negatieve entiteiten. Brand deze wierook ook na ziekte of wanneer je je gekwetst of depressief voelt.

Arabische wierook of Olibanum

Trekt vrede en harmonie aan, verjaagt boze en negatieve gedachten en zuivert en beschermt het huis tegen boosaardige invloeden. Deze wierook wordt gebruikt bij het inzegenen van een nieuwe woning of een zuivering na het bezoek van agressieve en kwaadwillende bezoekers. Hetzelfde geldt voor boze geesten, magische aanvallen en zwarte magie. De wierook zuivert de aura en is dan ook geschikt voor ruimtes waarin men zich met healing, yoga, meditatie of magische en voorspellende praktijken bezighoudt.

Lavendel

Heeft een kalmerende en zuiverende werking op de sfeer. Lavendel stimuleert de zenuwen en verleent kracht en meesterschap over het denken. De geur bevordert een snel reactievermogen en maakt werklustig.

Patchouli

Trekt geluk en een lang leven aan. Wordt vooral gebruikt voor het ontwikkelen van helderziende vermogens en maakt het mogelijk om de toekomst te voorspellen met tarotkaarten of een kristallen bol.

Sandelhout

Helpt helderziende vermogens in de mens op te wekken en vroegere incarnaties in dromen te zien. De wierook heeft een krachtige en beschermende werking en zou bij elk magisch werk moeten gebrand worden.

En tenslotte...

Ik gebruik al jaren wierook en etherische oliën om mezelf en mijn gezin en de ruimte rondom mij te zuiveren en te beschermen. Wierook helpt om in een bepaalde gemoedstoestand te komen. Wierook zal je niet ‘drogeren’ maar op een positieve manier helpen om je leven tegemoet te treden. Wierook is daarom ook geen medicijn maar een hulpmiddel om je intuïtie te versterken en jezelf een ‘goed gevoel’ te geven om de omstandigheden en de problemen van het leven aan te kunnen. Zie wierook daarom ook niet als een ‘wondermiddel' maar een ‘hulpmiddel' om jezelf te versterken.

Het ruimste assortiment aan essentiële oliën en aromatherapie vind je hier. Eerder een fan van wierook? Dan kun je hier terecht!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Gelukkig Leven

Ben jij ook moe van het overmatige spiegelwerk?

Moe, moe, moe. Steeds meer zelfbewuste mensen blijven vermoeid, terwijl ze zich toch echt enorm…

Lees meer
Astrologie

Chiron in je horoscoop: jouw pijn, verdriet én de oplossing

Cheiron (Oudgrieks) of Chiron (Latijn) is een relatief klein hemellichaam, dat voor het eerst op 1…

Lees meer
Inspiratie

Boekreview: Magic Guide - Angélique Windey & Nathalie De Jongh

In april 2023 brachten Angélique Windey en Nathalie De Jongh van Magic Moments hun boek uit, de…

Lees meer
Bloom 8 - 2023

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2023, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2023,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom