Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

Verlang en gij zult krijgen!

Inspiratie
Hermelijn van der Meijden
01/11/2023
Verlang en gij zult krijgen!

Eeuwenlang is het vrouwelijke verlangen ondergeschikt gemaakt, ingedamd en afgestraft. Die ontkenning zingt nog altijd door: de meeste vrouwen kennen hun verlangens slecht. Hard werken, wegcijferen, zorgen, ballen in de lucht houden en dromen voor kinderen en echtgenoten, dat kunnen we! Maar verlangen? Naar plezier, passie, inspiratie, creatie, groei? En zorgen dat we het krijgen ook? Mwah. Maar nu is het moment. Je vrouwelijke potentieel mag en moet geleefd worden, en je verlangens zijn de portal.

Mijn (katholieke) oma was gelukkig met haar baan, maar toen ze moeder werd (wat ze niet per se wilde), mocht ze niet meer werken. Haar moeder baarde elf kinderen en had zo weinig ruimte voor zichzelf dat ze zowel praktisch als emotioneel niet beschikbaar was. Het gezin van háár moeder was straatarm. Ze verkochten mijn betovergrootmoeder aan een rijke familie als dienstmeid. Mijn andere overgrootmoeder? Zij was ongetrouwd en woonde in bij haar zoon; als vrouw alleen kreeg ze geen eigen huis.

Al mijn voormoeders waren intelligente vrouwen, maar ze waren verplicht afhankelijk en ondergeschikt; fulltime zorgverlener of meubilair. Eigen verlangens bestonden niet. Dat terwijl vrouwen oneindig veel verlangens hebben. Verlangens naar vrijheid, authenticiteit, zingeving; een leven van zichzelf. Verlangens naar liefde, passie, seksualiteit; plezier. Verlangens naar schoonheid, creativiteit, gevoelens; expressie. Waarschijnlijk stopten mijn grootmoeders al vroeg met dromen. Soms veeg je verlangens beter onder het tapijt dan de pijn, teleurstelling en het gemis te moeten voelen.

Verlangens vormen de sleutel naar je vrouwelijke kracht. Naar je transformatie, je hart, ongeremdheid, authenticiteit en creatie. Ze zijn direct verbonden met je potentieel.

Onderdrukt verlangen

”Je baarmoeder en vulva vormen de sleutel als het draait om verlangens en de creatie ervan.”

Ondanks de enorme vrijheid nu is het dus nog maar kort geleden dat vrouwen (op een paar moedige, wilde en extravagante exemplaren na) niet hun zelfgekozen leven leefden. Ze hadden geen stem, geen eigen geld of bezit, geen carrière en hun tijd versnipperde door oneindig veel taken. Bovendien werd hun baarmoeder eeuwenlang als gevaarlijk bestempeld; de bron van vele problemen. Needless to say: je baarmoeder en vulva vormen de sleutel als het draait om verlangens en de creatie ervan. Maar dat vrouwen überhaupt een eigen seksualiteit hebben (en een clitoris met 8000 zenuwuiteinden, puur voor het genot), dat hebben mannen pas kortgeleden ontdekt.

Dit is het bewustzijn dat van generatie op generatie is doorgegeven. Het zingt nog altijd in vrouwen door. Want hoewel je je verlangens nu gewoon kan vormgeven, komt, nog voor je eraan begonnen bent, al van alles omhoog: schuldgevoel, schaamte, bescheidenheid, angst, onmacht, etc. Plus héél veel redenen waarom je niet mag of wil verlangen, of de stappen kan zetten om die verlangens te realiseren.

(lees verder onder de advertentie)

Verlangens zijn de portal naar je mooiste leven

Voor je groei en je potentieel zijn verlangens echter cruciaal. Zonder verlangens ben je nergens. Maar mét verlangens komt je comfortabele en overzichtelijke leven op het spel te staan. Verlangens brengen risico’s mee, hebben consequenties, schuren met je omgeving. Ze vragen je om actie te ondernemen.

Elk groot (en vaak ook klein) verlangen zet een tegenbeweging in gang. Een kritische stem, een rotgevoel, een zogenaamde intuïtie, of een reactie van buitenaf. Ze proberen je verlangens te onderdrukken, minimaliseren of uit te vlakken. Wees alert! Al die tegenbewegingen hebben niks te maken met je waarheid. Ze komen uit je eigen onderbewuste; uit je energieveld, je voormoederlijn, de programmering van het patriarchaat en het ingesleten wantrouwen naar het vrouwelijke verlangen. Daardoor lijkt het heel vanzelfsprekend dat je niet keihard gaat staan voor je eigen verlangens. Maar: je ziel daagt je uit om te helen, om te dromen én om te krijgen wat je ten diepste wenst. Er is niets om je schuldig over te voelen.

Verlangens vormen de sleutel naar je vrouwelijke kracht. Naar je transformatie, je hart, ongeremdheid, authenticiteit en creatie. Ze zijn direct verbonden met je potentieel.

Iedere keer dus dat je je angst trotseert, jezelf centraal zet en je wensen uitspreekt, zet je een stap.
Iedere keer dat je je schaamte overwint, niet naar je partner kijkt, maar zelf verantwoordelijkheid neemt voor je verlangen, zet je een stap.
Iedere keer dat je kiest om een situatie achter je te laten die je verlangens intoomt of belachelijk maakt, zet je een stap.
Met elke stap krijg je meer energie tot je beschikking om te steken in jouw mooiste leven.
Je verlangt het, omdat het bij je hoort.

En reken maar dat anderen daar ook baat bij hebben!

Website van de auteur: www.darkmooncreation.nl

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Spiritualiteit

Dit zijn de populairste spirituele vakantiebestemmingen in Europa

In een tijd waarin velen van ons zoeken naar zingeving en persoonlijke groei, worden spirituele…

Lees meer
Huis & Thuis

De perfecte yogaruimte inrichten: zo creëer je een oase van rust

Wil je een kamer in huis omtoveren tot geschikte meditatieruimte, of heb je een studio waar je…

Lees meer
Gelukkig Leven

Auteur Karen Geens selecteert drie fragmenten uit haar eerste boek 'Lief voor mezelf'

Midden in de nacht. Ik kan niet slapen, niet meer, dus staar ik wat voor me uit en loop een beetje…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom