Bloom 2 is uit! Chinese Jaarhoroscoop 2024 >

Marc van Ranst: de nieuwe superheld van België?

Corona
24/04/2020
Horoscoopanalyse Marc van Ranst: de nieuwe superheld van België?

Op zoek naar de horoscoop van Dokter Marc Van Ranst? Je vindt 'm hier. Marc Van Ranst, meer bepaald specialist in de virologie en epidemiologie werd in 2018 benoemd als diensthoofd van het ‘Laboratorium Klinische en Epidemiologische Virologie’. Van Ranst studeerde als arts in 1990 af aan de Katholieke Universiteit Leuven en behaalde zijn doctoraat 1993 Microbiologie en Immunologie aan het Albert Einstein College of Medicine in New York.

In maart 2020 was het alle hens aan dek. Met de uitbraak van het coronavirus werd Marc Van Ranst aangeduid als lid van de ‘Risk Assessment Group’ en het ‘Wetenschappelijk comité Coronavirus’. De ‘Risk Assessment Group’ of kortweg Rag analyseert het risico op covid-19 voor de bevolking op basis van epidemiologische en wetenschappelijke gegevens en geeft advies aan de Belgische gezondheidsautoriteiten.

Van Ranst is momenteel niet weg te slaan uit de media. Je ziet hem voortdurend verschijnen in de Vlaamse actualiteit, nieuwsreportages en overige (ludiekere) nieuwsprogramma’s zoals 'De Ideale Wereld' en 'Gert Late Night'. De viroloog is geboren op 20 juni 1965 te Bornem (geboorte-uur onbekend) onder het verstandelijke teken Tweelingen, dat graag informatie verspreidt in zijn omgeving.

Een verstandelijke Tweelingen

Twee krachtstromingen vallen in de geboortehoroscoop van Van Ranst onmiddellijk op. De eerste is het vierkant of de ruim genomen 90° hoek tussen zijn Zon in Tweelingen en Mars in Maagd. Tweelingen is sterk verbonden met de rede en Maagd met perfectie en details. Dit vierkant zorgt voor een gedreven gezonde spanning in de psychologie van Marc. Het teken Maagd heeft een sterk vermogen om in detail zaken en dingen af te werken. In de traditionele astrologie vallen geneesmiddelen, kruiden, labo, apotheker, enzovoort onder Maagd. Maagd is hét dierenriemteken dat gespecialiseerd is in de microwereld. Haarfijn waarnemen via microscopen is een evident Maagdgebeuren.

Marc van Ranst corona geboortehoroscoop Bloom web

De tweede krachtsstroming in zijn geboortehoroscoop is het vierkant dat Jupiter vormt tussen enerzijds Uranus-Pluto en aan de andere kant Maan-Saturnus. In de Vedische astrologie komt zijn robuuste houding prominenter in beeld. In de Vedische astrologie staat zijn geboortemaan in het 24ste Maanhuis. Deze Aziatische astrologie verdeelt de Kosmos in 27 Maanhuizen die verbonden zijn met de vaste sterren. Het 24ste Maanhuis, ook wel Shatabhisha genaamd, is een afgeleide van de vaste sterren van Waterman. Zijn geboortemaan wordt dus beïnvloed door Waterman, een vast teken dat het vermogen heeft om dingen en zaken te veranderen of te vernieuwen in het leven. De betekenis van het 24ste Maanhuis of kosmisch veld is onderzoek, genezing en de wereld bevrijden van rampspoed. Iets wat hem volledig op het lijf geschreven is.

Zijn Maan, conjunct Saturnus, in de horoscoop voelt op het eerste zicht niet prettig aan. De energie van Saturnus is gericht om zaken en dingen te verduurzamen. Maan-Saturnus-mensen zijn gehard en kunnen omgaan met tegenslagen, beperkingen, ziekte en dood. Het is niet verwonderlijk dat de figuur Marc Van Ranst nu in deze coronatijden verschijnt en het covid-19-gebeuren onder zijn hoede neemt. De planeet Jupiter in zijn horoscoop is in de Vedische astrologie verbonden met de vaste sterren van Stier (Taurus) en dit bezorgt hem zijn bonkige uitstraling. Deze vaste energie staat in spanning met het duo Maan-Saturnus. We mogen gerust spreken van een boom van een vent, die op een onuitputtelijke energiebron kan terugvallen. Dit wordt versterkt door de samenwerking met zijn Zon vierkant Mars. Stier/Taurus is een honkvast sterrenbeeld, welke goed ‘in zijn kot’ kan aarden. Jupiter staat alsook in spanning met Uranus en Pluto. Dit schept een origineel en onderzoekend vermogen. Een gave om vooruitgang te boeken bij onderzoeken en allerlei projecten. Het wakkert ook zijn rebelse en sociale zijde aan. Soms doet hij gedurfde uitspraken zoals de term Gazacaust, die verwijst naar de Holocaust en het Israelisch-Palestijns conflict met betrekking tot de Gazastrook. Hij is ook een vaak geziene gastspreker bij manifestaties van de PVDA. Van Ranst is zonder meer recht door zee.

We mogen besluiten dat het astrologisch niet verwonderlijk is dat de persoon Marc Van Ranst in deze crisistijden door covid-19 overvloedig zijn rol speelt. In Van Ransts horoscoop treffen we Pluto in Maagd aan, welke een obsessie toont voor het kleine (in dit geval virussen). Hij communiceert vlot over het domein dat hij beheerst. En ook de eigen angst wordt makkelijk geventileerd, wat evenwel verwarring kan veroorzaken bij het volk. Verder moet hij er met Uranus conjunct Pluto in Maagd vierkant Jupiter op toezien dat de details an sich geen obsessie worden en dat zijn vaak chaotische manier van werken (Jupiter opposiet Neptunus) hem niet zuur opbreekt (momenteel loopt de transiterende Neptunus opposiet zijn Midpunt tussen Pluto en Mars). Het overzicht moet bewaard worden.

Foto: Actualiteitsprogramma 'De Afspraak'

Download hier de geboortehoroscoop van Marc van Ranst

Word ook Bloomer en krijg toegang tot volledig archief astrologische artikelen – Grote Banner

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Lifestyle

Op zoek naar het perfecte cadeau voor elk dierenriemteken

Word je telkens opnieuw door stress overmand wanneer je een geschikt cadeau moet kopen voor je…

Lees meer
Astrologie

Maanstanden 2024: een handig overzicht

Ook in 2024 zijn we elke maand onderhevig aan een Nieuwe Maan en een Volle Maan. Een belangrijk…

Lees meer
Spiritualiteit

Omgaan met trans­generationeel trauma

Familietrekjes, iedereen heeft en iedereen heeft er ook wel eens last van. Zo staat mijn…

Lees meer
Bloom 2 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom