Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

Vragen staat vrij - wat met goede voornemens?

Column
Bernadette Simoens
08/02/2020
Vragen staat vrij - wat met goede voornemens?

Bernadette Simoens, nichtje van radio-icoon Lutgart Simoens én oprichtster van centrum groei, staat klaar met antwoorden.

Vragen staat vrij Bernadette Simoens goede voornemens Bloom web
Vragen staat vrij Bernadette Simoens Bloom web

Dag Alex

Uitstelgedrag is iets waar we allemaal al eens mee worstelen. Het ontstaat uit onzekerheid, de overtuiging dat we nog niet alles weten, of kennen om iets tot een succes te brengen. Daarenboven moeten we buiten onze comfortzone (= zetel) komen om nieuwe dingen in ons leven te brengen en dat kost moeite. De vraag is vooral of je goede voornemens en dromen op een degelijk fundament rusten. Ben jij ervan overtuigd, heel diep vanbinnen dat dit werkelijk is wat je nodig hebt? Dat je dit echt wilt en dat het je gelukkiger zal maken?

”Zolang je meer excuses vindt om er niet aan te beginnen dan werkelijke vreugde voelt over het mogelijke resultaat zal je alles steeds voor je uit blijven schuiven”. (BS)

FOCUS! Dat is wat je nodig hebt. Als je echt overtuigd bent en je doelen helder zijn, dan moet je enkel stoppen met het zoeken naar excuses. De angst om te falen zal je geen voldoening geven. Het zal nooit het absoluut juiste moment zijn om van start te gaan. Er zal altijd wel weer iets anders zijn dat je net niet had gezien of wist. Stop dus met wachten op het 'perfecte' moment. Dat is net de funfactor van LEVEN. Het daagt je uit om verder te denken en verder te kijken dan de horizon die je nu ziet. De weg naar de top loopt kris kras naar boven. Wees wendbaar en ga de uitdaging aan. En weet vooral: je doelen zullen heus niet aan je deur komen kloppen.

Het volgende element is ACTIE! Om je focus niet te verliezen, dien je jezelf steeds aan je doelen te herinneren. Maak een droombord, pas je screensaver aan, zodat je visueel herinnerd wordt. Zorg voor de juiste ondersteuning met een weldoordacht stappenplan. Begin eraan en zet kleine stapjes, zodat je succesfactor wordt vergroot en bijsturen makkelijker wordt.

Omring je met mensen die ook werken aan hun doelen en ga de uitdaging aan om je tijd helemaal anders in te delen. Schrijf je in voor seminaries, ga naar info-avonden, verdiep je in het onderwerp. Word een expert in de materie. Wanneer je aan je doelen werkt, let dan op het gevoel dat in je opborrelt. De vreugde, de positieve spanning, de creatieve oplossingen waarmee je ’s nachts lachend wakker wordt. Als je dat voelt, dan ben je op de goede weg.

Succes! Liefs, B.

Ook een brandende vraag waarop je een antwoord wenst te krijgen? Stuur deze naar contact@bloom.be en misschien lees je het antwoord binnenkort in Bloom!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

 • >

  8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • >

  toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • >

  EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • >

  kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • >

  unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom