Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Kinderwens? Plan je zwangerschap aan de hand van de Maan

Astrologie
Bloom
13/02/2024
Kinderwens? Plan je zwangerschap aan de hand van de Maan

Kan je de kans op zwangerschap vergroten door de positie van de Maan in beschouwing te nemen? Zwanger worden is niet altijd even evident, iets wat vele vrouwen ongetwijfeld kunnen beamen. Toch kun je als vrouw het lot een handje helpen. Volgens de Slovaakse Dr. Eugen Jonas kun je niet alleen beroep doen op je eigen menstruatiecyclus om de meest gunstige dagen te berekenen, maar ook op je persoonlijke maanfase, ofwel de maanfase waaronder je als vrouw geboren bent. Met zijn onderzoek naar kosmobiologische vruchtbaarheid hielp deze dokter ettelijke vrouwen om zwanger te worden.

Leven volgens het ritme van de Maan

”De Maan symboliseert de vrouwelijke yin-energie en vertelt ons uitzonderlijk veel over onze innerlijke gevoelswereld.”

In vroegere tijden leefde de mens veel meer op het ritme van de Maan. Het oogsten van gewassen, het afmeren van schepen en zelfs het bouwen van huizen gebeurde op welbepaalde momenten of beter gezegd tijdens welbepaalde maanfasen.

De Maan draait altijd rond de aarde, net zoals de aarde rond de Zon draait. Dit gegeven beïnvloedt hoe wij hier op de aarde de Maan waarnemen. Als we naar de nachthemel kijken, dan ontwaren we soms een Volle Maan, dan weer een Wassende Maan of een Nieuwe Maan (een lege hemel). De Maan volgt altijd een cyclus van ongeveer 29,5 dagen. Na 29,5 dagen zien we weer exact dezelfde Maan aan de hemel verschijnen.

De Maan is één van de vrouwelijkste planeten in het heelal. Ze symboliseert de vrouwelijke yin-energie en vertelt ons uitzonderlijk veel over onze innerlijke gevoelswereld. Gedurende de maancyclus dagen merken we dat de Maan aan de hemel evolueert. Eerst zien we niets en dan een cirkel die uiteindelijk transformeert tot een halve cirkel (eerste kwartier). Deze halve cirkel groeit en vervolgens noteren we bij Volle Maan een volledige cirkel. Daarna zal de Maan opnieuw afnemen zodat de volledige cirkel verkleint tot op het punt dat zij opnieuw een halve cirkel vormt, namelijk het laatste kwartier, waarna de volgende maanfase zich aandient: de Nieuwe Maan.

De invloed van de Maan op de vrouwelijke cyclus

Is onze vrouwelijke cyclus gelinkt aan de cyclus van de Maan? Volgens verschillende culturen en oude tradities van over de hele wereld is er een verband dat niet te negeren valt, maar vandaag de dag vooral als symbolisch beschouwd kan worden. Denk aan de Zon die de mannelijke energie toegedicht krijgt, en de Maan die - jawel - over de vrouwelijke energie heerst. Velen geloofden daarom dat de cyclus van de Maan invloed had op de verschillende stadia van de menstruatie.

Er valt daarnaast niet naast te zien dat de maancyclus en de gemiddelde menstruatiecyclus in principe even lang zijn. Dat verklaart voor een stuk waarom sommige vrouwen op bepaalde momenten wél een samenloop ervaren.

Toch is er nog meer over te vertellen. Ons lichaam loopt immers op verschillende manieren synchroon met de natuur en onze bioritmes hebben een onzichtbare, maar effectieve invloed op ons systeem. Dat ontdekte ook Dr. Eugen Jonas in de jaren '50. Zijn onderzoek naar kosmobiologische vruchtbaarheid zette hem wereldwijd op de kaart.

Volgens Dr. Eugen Jonas zijn de kansen op een succesvolle bevruchting buitengewoon hoog wanneer een vrouw ovuleert tijdens haar Maanconceptiemoment, of haar 'persoonlijke' maanfase.

De kosmobiologische vruchtbaarheid volgens Dr. Eugène Jonas

”Het onderzoek naar deze kosmobiologische vruchtbaarheid geeft inzicht in de complexe relatie tussen kosmische patronen en menselijke vruchtbaarheid.”

In de jaren 1950 onderzocht de Slovaakse Dr. Eugen Jonas (1928 - 2016) de patronen van de invloed van bioritmes op de vruchtbaarheid, ook wel de kosmobiologische vruchtbaarheid genoemd. Volgens deze dokter moet het verwekken van een kind gebeuren volgens regels en principes die samenlopen met de planeetstanden. Hij was ervan overtuigd dat het begrijpen van deze regels vrouwen kan helpen om te voorspellen wanneer ze het vruchtbaarste zijn. Volgens zijn onderzoek heeft de vrouw twee afzonderlijke en onafhankelijke vruchtbaarheidscyclussen. Naast de vruchtbare dagen volgens de menstruatiecyclus, zijn er ook de vruchtbare dagen op basis van verschillende bioritmes die voor elke vrouw anders zijn.

De maancyclus met haar verschillende maanfasen is een voorbeeld van zo'n bioritme. Dr. Eugen Jonas concludeerde daarop onder andere het volgende: de eerste cyclus, de hormonale cyclus, draait om de ovulatie, het moment dat de eierstokken één of meerdere eitjes loslaten. De vruchtbare dagen worden bepaald door hormonale schommelingen. De tweede, de maancyclus, is verrassend genoeg gekoppeld aan de stand van de maan op het moment van geboorte van de vrouw. Dit moment, bekend als het Maanconceptiemoment, vindt plaats wanneer de maan, aarde en zon dezelfde positie innemen als bij de geboorte.

Op deze momenten zou de vruchtbaarheid pieken, waardoor het cruciaal wordt voor vrouwen die deze methode willen gebruiken om binnen 24 uur voorafgaand aan dit moment gemeenschap te hebben. Interessant genoeg vallen de Maanconceptiemomenten niet altijd samen met de ovulatieperiode.

Wanneer deze twee cycli samenvallen, wat gebeurt wanneer een vrouw ovuleert tijdens haar Maanconceptiemoment (of haar 'persoonlijke' maanfase), zijn de kansen op een succesvolle bevruchting buitengewoon hoog.

Het onderzoek van Dr. Eugen Jonas naar deze kosmobiologische vruchtbaarheid biedt een intrigerend inzicht in de complexe relatie tussen kosmische patronen en menselijke vruchtbaarheid. Het opent nieuwe perspectieven voor diegenen die op zoek zijn naar natuurlijke methoden om zwanger te worden.

Sidenote: Dr. Eugen Jonas begon zijn onderzoek in de jaren '50 omdat hij in de eerste plaats vrouwen wilde helpen om NIET zwanger te worden. Toen in 1956 in Hongarije abortus werd gelegaliseerd, zag hij zich geconfronteerd met het feit dat hij als dokter tegemoet moest kunnen komen aan de wens van vrouwen en koppels om een zwangerschap niet verder te zetten. Dat viel hem zwaar (context: we spreken over meer dan zes decennia geleden) en daarom zocht hij naar een manier om zwangerschap te voorkomen op een natuurlijke manier.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Je neemt jezelf mee, waar je ook gaat

De onrustige zielen onder ons herkennen het misschien heel goed. Hoe vaak je ook verhuist, reist of…

Lees meer
Astrologie

Zonsverduisteringen en maansverduisteringen 2024

We besteden in dit artikel aandacht aan de zonsverduisteringen en maansverduisteringen 2024 en de…

Lees meer
Spiritualiteit

De kleuren van de Aartsengelen

Wanneer in de Bijbel wordt gesproken over de aanwezigheid van gevleugelde wezens die mensen op…

Lees meer
Preorder | Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom