Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

25 maart 2024 • Volle Maan in Weegschaal met gedeeltelijke maansverduistering

Astrologie
Bloom
20/03/2024
25 maart 2024 • Volle Maan in Weegschaal met gedeeltelijke maansverduistering

Op maandag 25 maart 2024 om 09:00 uur staat de Volle Maan in het diplomatische sterrenbeeld (of liever: dierenriemteken) Weegschaal. Een bijzondere Volle Maan: het is de eerste van de lente én deze Volle Maan in Weegschaal gaat gepaard met een gedeeltelijke maansverduistering. Bovendien krijgen we te maken met de tegenstrijdige energieën van de Volle Maan in Weegschaal en de Zon in Ram: de seizoenswissel krijgt een energieke opstoot van Ram en die blaast je vooruit, toch zorgt het wikken en wegen van de Weegschaal ervoor dat je communicatie en je handelingen niet té enthousiast en/of assertief zijn.

Weegschaal versus Ram

Een Volle Maan ontstaat als de Zon recht tegenover de Maan staat. Tijdens deze Volle Maan in Weegschaal staat de Zon in het energieke sterrenbeeld Ram. Een combinatie die ons niet onbewogen laat. Weegschaal is een empathisch teken dat ons aanmoedigt om onze relaties grondig onder de loep te nemen. De Ram daarentegen is recht-voor-de-raap en handelt vaak onbesuisd. De gemoederen kunnen tijdens deze maanstand dan ook hoog oplopen en zelfs het kookpunt bereiken. Zeker op relationeel vlak kunnen de nodige conflicten ontstaan.

De Volle Maan biedt altijd de gelegenheid om projecten, zaken en situaties naar een hoger plan te tillen om daarna met een schone lei te herbeginnen. En met deze Volle Maan in het vredelievende en rechtvaardige sterrenbeeld Weegschaal krijg je de kans om de balans te herstellen in een aantal levensdomeinen. Ergernissen mag je nu ter sprake brengen in al je relaties, dus zowel op professioneel als op relationeel vlak. Heb je het gevoel dat je niet gehoord wordt? Dat de taken niet eerlijk verdeeld zijn? Speak up!

De Ram-energie zal je het laatste duwtje in de rug geven om deze zaken ter sprake te brengen. Echter mogen we niet te hard van stapel lopen. Hoewel de Ram een assertief teken is, kan de Ram ook onhandig en onbeholpen uit de hoek komen. Begin het gesprek niet met een vijandige houding, maar wees open-minded.

(lees verder onder de advertentie)

De maansverduistering nodigt je uit om te kijken naar je eigen emotionele behoeften en te onderzoeken welke oude patronen je moet loslaten. Wat weerhoudt je ervan om volledig jezelf te zijn in bepaalde relaties?

Gedeeltelijke maansverduistering

”Neem geen overhaaste beslissingen tot alles duidelijk is geworden.”

Tijdens de Volle Maan in Weegschaal vindt er een gedeeltelijke maansverduistering plaats. Tijdens deze verduistering zal de Maan er wat donkerder en minder scherp uitzien dan normaal, omdat deze zich gedeeltelijk in de bijschaduw bevindt. Dergelijke kosmische gebeurtenissen hebben vaak diepgaande spirituele betekenissen. Het kan zijn dat je je tijdens een maansverduistering wat verloren voelt, omdat het zicht op je situatie wordt vertroebeld door het verminderde licht.

Deze specifieke verduistering zal emoties, gevoelens en verborgen aspecten van relaties naar boven brengen. Het is een uitnodiging om nauwkeurig te kijken naar je eigen emotionele behoeften en te onderzoeken welke oude patronen je moet loslaten. Wat weerhoudt je ervan om volledig jezelf te zijn in bepaalde relaties?

Tijdens een maansverduistering wordt de energie geconcentreerd op een specifiek gebied, waardoor bepaalde aspecten helderder worden belicht. Echter, het totaalplaatje is mogelijk nog niet compleet. Het is raadzaam om geen overhaaste beslissingen te nemen totdat alles duidelijk is geworden.

In de Benelux zal alleen het begin van de verduistering te zien zijn, om 05.51 uur. Dus, als je de volledige energie van deze maansverduistering wilt ervaren, kom je best vroeg uit je bed!

Meer lezen?

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

 • >

  8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • >

  toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • >

  EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • >

  kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • >

  unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom