26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

24 april 2024 • Volle Maan in Schorpioen • Duik in je ziel

Astrologie
Bloom
18/04/2024
24 april 2024 • Volle Maan in Schorpioen • Duik in je ziel

Het eclipsseizoen blijft ons in de greep houden met zijn mysterieuze dans door de kosmos. Het begon met de Nieuwe Maan in Vissen op 10 maart en gaat door tot de Nieuwe Maan in Stier op 8 mei. Deze periode van kosmische turbulentie heeft ons in een draaikolk van verandering en transformatie gebracht waarvan de golven nog steeds voelbaar zijn. Het laatste hoofdstuk in deze kosmische saga, de Volle Maan in Schorpioen op 24 april om 01.48 uur, roept ons op om diep in onze ziel te duiken en te begrijpen wat er de afgelopen weken is gebeurd.

De Schorpioen: de archeoloog van de ziel

Schorpioen, het sterrenbeeld (of liever: dierenriemteken) van diepe transformatie en mysterieuze kracht, neemt ons mee naar de donkerste hoeken van ons innerlijke landschap. Als een archeoloog van de ziel, graaft Schorpioen diep om verborgen schatten en vergeten schatten naar de oppervlakte te brengen. Het onthult de verborgen dynamieken en machtsstructuren die ons leven beïnvloeden, en spoort ons aan tot introspectie en innerlijke groei. Onder de invloed van dit sterrenbeeld voelen we de behoefte om onze diepste verlangens en angsten te verkennen en te omarmen, wetende dat echte transformatie alleen kan plaatsvinden wanneer we de duisternis durven te trotseren.

De heersende planeten van het sterrenbeeld Schorpioen

”Het sterrenbeeld Schorpioen heeft twee heersende planeten: Mars & Pluto.”

Mars, medeheerser van Schorpioen

Mars, medeheerser van Schorpioen en dus ook van invloed bij de intense Volle Maan in Schorpioen, staat nu in het mystieke waterteken Vissen. Onder invloed van Mars in Vissen worden onze acties geleid door intuïtie en gevoeligheid, in plaats van door pure wilskracht. Mars in Vissen moedigt ons aan om onze energie te richten op spirituele groei en innerlijke transformatie, en om ons innerlijke kompas te volgen bij het realiseren van onze doelen.

Lees hier alles over Mars in Vissen (tot 30 april 2024).

Pluto, heerser van Schorpioen

Pluto, heerser van Schorpioen, gaat op 2 mei 2024 retrograde in het visionaire luchtteken Waterman. Deze plaatsing brengt een diepgaande verschuiving in ons bewustzijn teweeg en nodigt ons uit om onze diepste angsten en verlangens onder ogen te zien. Onder de invloed van Pluto worden we uitgedaagd om te groeien en te evolueren door middel van confrontatie en transformatie, en om de kracht van onze eigen wil te herontdekken.

Deze Volle Maan in Schorpioen markeert het einde van een intense periode van spirituele groei en transformatie en nodigt je uit om de vruchten te plukken van je innerlijke werk.

Haal het beste uit deze Volle Maan in Schorpioen

Deze Volle Maan in Schorpioen markeert het einde van een intense periode van spirituele groei en transformatie en nodigt je uit om de vruchten te plukken van je innerlijke werk. Gebruik deze tijd om diep in jezelf te kijken, je diepste verlangens te omarmen en je voor te bereiden op een nieuwe fase van je spirituele pad. Met de kracht van het sterrenbeeld Schorpioen aan je zijde, kun je alles overwinnen wat op je pad komt en de ware essentie van je ziel ontdekken.

Wist je dat ...

Deze Volle Maan in Schorpioen is tevens de eerste Volle Maan van de lente. Dat maakt van deze Volle Maan (meestal) een Roze Maan. Schittert er dan een roze maan aan de hemel? Nee, helaas niet. Deze Volle Maan dankt zijn naam aan de roze vlambloem en de kersenbloesembomen die volop bloeien rond deze periode. De oorsprong van deze bijzondere naamgeving vinden we in Noord-Amerika, bij de Native Americans welteverstaan. Zij gaven elke Maan een naam die deed herinneren aan het seizoen. Het is dan ook niet meer dan logisch dat de Volle Maan in april vernoemd werd naar de opluikende bloesems in de natuur.

Volle Maan in Schorpioen • Release Ritual

”Een Volle Maanritueel geeft je wensen en intenties extra kracht.”

De energie van een Volle Maan ondersteunt je in het loslaten van wat je niet meer dient en het afsluiten van levensfases. Een Volle Maanritueel, hoe klein ook, geef het extra kracht. Deze Volle Maan in het mystieke teken Schorpioen neemt je wensen en intenties bovendien mee de diepte in, om ze dan ver de kosmos in te sturen.

1 - Schrijf onder deze Volle Maan in Schorpioen alles op wat je wil afsluiten. Dat mag rechttoe rechtaan, maar ook in de vorm van een gedicht of zelfs getekend of geverfd.

2 - Eens je alles hebt neergepend, neem je de tijd om je leven zonder deze ballast te visualiseren. Hoe ziet je leven eruit als je deze zaken hebt losgelaten? Hoe zie jij eruit? Hoe voel je je? Wat doe je?

3 - Wanneer je je er klaar voor voelt, verbrand je het vel papier buiten onder het licht van de Maan. Laat de wind de as meevoeren, het Universum in.

4 - Sluit het ritueel af door de Maan te bedanken.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Voeding & Gezondheid

Detoxen, een go of een no-go?

Detoxen, van speciale drankjes tot gekke diëten en gewoonweg niet eten. Volgens de een een absolute…

Lees meer
Voeding & Gezondheid

4 redenen waarom een vegan lifestyle gezond is

Een vegan lifestyle wint steeds meer terrein en dat is niet zonder reden. Het niet eten van…

Lees meer
Astrologie

25 januari 2024 • Volle Maan in Leeuw • Tijd voor actie en verandering

Op 25 januari 2024 om 18.54 uur staat de Volle Maan in Leeuw. Tegenover deze vurige Volle Maan…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom