Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Top 5 astrologische events in mei 2022

Astrologie
Bloom
17/05/2022
Top 5 astrologische transits en events in mei 2022

In dit artikel tref je de top 5 astrologische transits en kosmische events voor mei 2022. Je hoeft namelijk geen doorgewinterde astroloog te zijn om te beseffen dat de planeten een grote invloed op ons uitoefenen. Alle levensdomeinen worden beïnvloed door de actuele planetaire bewegingen, ook wel transits genoemd, hoog boven ons hoofd. Hoewel we onmogelijk in een glazen bol de toekomst kunnen ontwaren, biedt astrologie ons toch een mogelijkheid om een glimp van de toekomst op te vangen. Ontdek hier welke planetaire aspecten en transits we mogen verwachten in mei 2022.

Waarom is het handig om de planeetstanden van 2022 te kennen?

Aan de hand van de plaats van de planeten en hun reis door de sterrenbeelden (beter is in feite: 'dierenriemtekens') kunnen we ons voorbereiden op bepaalde gebeurtenissen en bepaalde emoties beter kaderen. Planeten hebben namelijk een uitwerking op ons leven en onze maatschappij. In de Westerse astrologie worden planeten veelal onderverdeeld in binnenplaneten en buitenplaneten. Daarbij staan de planeten Zon, Maan, Mercurius, Venus en Mars bekend als binnenplaneten.

Onder buitenplaneten noteren we dan Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus en Pluto. Echter is er een nog een andere onderverdeling mogelijk, welke een opsplitsing maakt tussen persoonlijke planeten, sociale planeten en generatieplaneten.

  • Onder persoonlijke planeten vallen de Zon, Maan, Mercurius, Venus en Mars, aangezien deze de persoonlijkheid van het individu vorm geven.
  • De sociale planeten - Jupiter en Saturnus - vertellen veel over hoe een persoon zich verhoudt tot de bredere sociale kring, specifiek in schoolse of religieuze omgevingen (Juputer) en werk en carrière (Saturnus).
  • De drie generatieplaneten of transpersoonlijke planeten - Uranus, Neptunus en Pluto - bewegen langzamer. Soms verblijven ze jaren in hetzelfde teken en worden daarom ook wel generatieplaneten genoemd. Deze hebben ook een invloed op je dagelijkse leven, maar dat is veel minder merkbaar. Deze generatieplaneten vertellen ons eerder iets over de algemene tendensen van een generatie.

Planetaire bewegingen in mei 2022

”Astrology is one of the oldest and most accurate tools known to mankind. — Chris Flisher”

Jupiter in Ram - Van 11 mei tot 28 oktober 2022

Vanaf dinsdag 11 mei om 12.46 uur reist Jupiter door het kardinale vuurteken Ram. Hiervoor vertoefde de planeet van expansie in het dromerige Vissen. Een schokkende overgang. Daar waar Jupiter de tedere eigenschappen van Vissen benadrukt, zo doet het dat ook bij de directe Ram. Jupiter in Ram maakt van ons ware vrijheidsstrijders. We vragen ons af wat goed en wat fout is, zeker met betrekking tot gerechtigheid, wetten en overtuigingen. De weerstand tegen vrijheidsbeperkende maatregelen groeit onder deze invloed. Jupiter in Ram maakt de pionier in ons wakker. We lijken helemaal klaar om onze persoonlijke doelen binnen te halen.

Maar we dienen extra waakzaam te werk te gaan, want de argeloosheid en directheid van de Ram vallen niet bij iedereen in de smaak. Jupiter verblijft tot 28 oktober 2022 in Ram om vervolgens terug te keren naar het mystieke Vissen. Na 20 december 2022 keert diezelfde andermaal terug naar Ram. Beide wereldoorlogen zijn begonnen tijdens Jupiter in Ram-periodes. Nu het conflict tussen Rusland en Oekraïne lijkt te escaleren, zal de komende periode bepalend zijn voor de wereldgeschiedenis.

Mercurius Retrograde in Tweelingen – Van 10 mei tot 3 juni 2022

Mercurius loopt vanaf maandag 10 mei 2022 omstreeks 13.47 uur retrograde. En zoals we van Mercurius gewend zijn, is dat niet zonder gevolgen. Ter illustratie: op 4 oktober 2021 kregen de sociale mediaplatformen Facebook, Instagram en WhatsApp te kampen met een megastoring. Een storing waardoor meer dan 3,5 miljoen gebruikers ongeveer zes uur lang hun apps niet konden gebruiken. Dat deed zich voor in een periode toen Mercurius retrograde liep. Toeval? Zeker niet. Het zit namelijk zo: de energie van een planeet is tijdens een retrogradefase naar binnen gericht. De kracht van de planeet kan niet naar buiten. Vaak merken we dat aan allerlei vertragingen. En dat is ook precies wat van ons gevraagd wordt en wat we moeten leren als een planeet retrograde beweegt: even op de rem staan en stilstaan bij wat we aan het doen zijn. Uit de hectiek stappen van het leven dat ons voortdurend vooruit jaagt en even bezinnen. Tijdens de duur van een retrograde worden we uitgenodigd om op onze stappen terug te komen. We moeten ons afvragen of alles nog wel klopt, of we nog wel geconnecteerd zijn met onszelf en met anderen.

Lees hier meer over het effect van Mercurius Retrograde.

De Volle Bloed Maan in Schorpioen 2022 – 16 mei 2022

Op maandag 16 mei 2022 om 06.14 uur schittert de Volle Bloedmaan in het intense en passionele sterrenbeeld Schorpioen. En net zoals de afgelopen Nieuwe Maan van 30 april 2022 valt ook deze volle maanfase samen met een eclips. Deze volledige maansverduistering maakt van deze Volle Maan in Schorpioen een Bloed Maan. Eclipsen brengen veranderingen en transformaties teweeg en luiden vaak een geheel nieuw hoofdstuk in je leven in.

Lees hier alles over de bijzondere Volle Bloed Maan van 16 mei 2022.

Venus in Stier – 28 mei tot 23 juni 2022

De harmonieuze Venus verblijft vanaf 28 mei 2022 omstreeks 16.42 uur in haar eigen dierenriemteken, zijnde Stier. Venus staat gekend als de planeet van creativiteit, vrouwelijkheid, liefde en genot en voelt zich volledig thuis in de sensuele Stier. In dit aardse teken profiteren we optimaal van de energieën die Venus te bieden heeft. De weken na 28 mei behoren tot de beste van het jaar op het vlak van liefde. Weken die in het teken staan van flirten, daten en romantiek. Maar ook op vlak van financiën en stabiliteit ervaren we hoogtijdagen.

Nieuwe Maan in Tweelingen – 30 mei 2022

Op maandag 30 mei 2022 om 13.32 uur straalt de Nieuwe Maan in het luchtteken Tweelingen. Een Nieuwe Maan symboliseert een nieuw begin en dan met name in de levensdomeinen van het desbetreffende sterrenbeeld. Op het gebied van intellect en communicatie mogen we nieuwe projecten op poten zetten. We mogen tijdens deze maanfase diepgaande gesprekken voeren met onze dierbaren en onze kennis verrijken met nieuwe inzichten. Twee weten immers meer dan één.

Volg de astrologische webinar met vooruitzichten voor de wereld!
Zowel online als fysiek bij Bloom te volgen.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Kan het leren van talen de geestelijke gezondheid helpen?

Kan het beheersen van een nieuwe taal, zoals Engels, een positieve invloed hebben op onze…

Lees meer
Inspiratie

Ontdek jouw talenten! Ontmoet talentenconsulent Tidenka Goedhart

Hoe komt het dat we ons in sommige situaties zo goed voelen en in andere helemaal verloren lopen?…

Lees meer
Huis & Thuis

Hoe kan een terras invloed hebben op spirituele factoren?

Een terras kan op verschillende manieren invloed hebben op spirituele factoren. Het biedt een…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom