2 juni 2024 - Spirituele Bloom Fair Stadsfeestzaal Aarschot >

De top 5 astrologische gebeurtenissen in februari 2023

Astrologie
Bloom
03/02/2023
De top 5 astrologische gebeurtenissen in februari 2023

Je hoeft geen doorgewinterde astroloog te zijn om te beseffen dat de planeten een immense invloed op ons uit oefenen. Alle levensdomeinen worden beïnvloed door de planetaire bewegingen hoog boven ons hoofd. Hoewel we onmogelijk in een glazen bol de toekomst kunnen ontwaren, biedt astrologie ons toch een mogelijkheid om een glimp van de toekomst te krijgen. Ontdek hier welke planetaire aspecten we mogen verwachten in februari 2023.

Waarom is het handig om de planeetstanden van 2023 te kennen?

Aan de hand van de plaats van de planeten en hun reis door de sterrenbeelden (beter is in feite: 'dierenriemtekens') kunnen we ons voorbereiden op bepaalde gebeurtenissen en bepaalde emoties beter kaderen. Planeten hebben namelijk een uitwerking op ons leven en onze maatschappij. In de Westerse astrologie kennen we binnenplaneten en buitenplaneten. Voorbeelden van binnenplaneten zijn: de Zon, Maan, Mercurius, Venus en Mars. Deze planeten bewegen zich sneller door de dierenriemtekens en hebben daardoor een grotere invloed op je dagelijks leven.

Jupiter, Saturnus, Neptunus, Uranus en Pluto behoren volgens de Westerse astrologie tot de buitenplaneten. Zij reizen veel trager door de sterrenbeelden heen. Soms verblijven ze jaren in hetzelfde teken en daarom worden ze ook wel generatieplaneten genoemd. Deze hebben ook een invloed op je dagelijkse leven, maar dat is veel minder merkbaar. Ze vertellen ons eerder iets over de algemene tendensen van een generatie.

Planetaire bewegingen in februari 2023

Volle Maan in Leeuw - 05 februari 2023

Op 05 februari 2023 om 19.28 uur staat de Volle Maan in Leeuw. Tegenover deze vurige Volle Maan staat de Zon in Waterman. De Volle Maan in Leeuw beïnvloedt je gevoelswereld en daagt je uit om in de schijnwerpers te gaan staan en om te kiezen voor zelfexpressie en leiderschap. De Zon in Waterman daarentegen triggert je om rationeel te handelen en niet blindelings je hart te volgen. Misschien heb je het gevoel dat je leven de laatste tijd even heeft stil gestaan en niets je leek te lukken. Maar nu is het tijd voor actie en verandering! Richt je volle aandacht op wat je graag doet en waar je goed in bent.

Mercurius in Waterman - 11 februari 2023

Op zondag 11 februari 2023 om 12.10 uur begeeft de snelle planeet Mercurius zich naar de excentrieke Waterman. Zowel Mercurius als de Waterman dragen communicatie hoog in het vaandel. Waterman brengt de filantroop in je naar boven en Mercurius vult je hoofd vol gedachten over een betere wereld, een eerlijkere maatschappij en gelijke rechten. Gesprekken met gelijkgezinden kunnen leiden tot nieuwe inzichten en omvangrijke projecten.

Maan in Stier - 14 februari 2023

Op Valentijnsdag 2023 vinden we de Maan in Stier. Op deze dag wil jij verwend worden door je partner én wil jij je partner ultiem laten genieten. De Stier staat voor luxe, schoonheid en sensualiteit. Dit in combinatie met Valentijnsdag kan voor mooie momenten zorgen. Misschien plan je een uitgebreid vijf-gangen-diner, breng je een bezoekje aan een juwelier voor een uniek sieraad of duik je een lingeriezaak in voor een moois setje. Hoe dan ook, het belooft een onvergetelijke dag te worden.

Venus-Neptunus Conjunctie in Vissen - 15 februari 2023

Op woensdag 15 februari 2023 om 12.56 uur vindt er een conjunctie tussen de harmonieuze Venus en de dromerige Neptunus plaats in het ultraspirituele teken Vissen. Tijdens een conjunctie kunnen twee planeten elkaars eigenschappen versterken. Neptunus voelt zich helemaal thuis in zijn eigen teken Vissen. De liefdevolle Venus gooit hier een harmonieuze sluier overheen. Tijdens deze conjunctie wordt je spirituele verbintenis met al dat leeft extra versterkt. Je voelt een intense liefde voor je medemens en de natuur. Je dromen zijn levendiger dan anders en het is niet ongewoon als je overvallen wordt door visioenen.

Nieuwe Maan in Vissen - 20 februari 2023

Op maandag 20 februari 2023 om 05.57 uur schittert de Nieuwe Maan in Vissen. Vertrouw op je intuïtie en luister naar de stem van je hogere zelf. Tijdens de Nieuwe Maan in Vissen kan inspiratie in overvloed beginnen opborrelen. Dus laat de artiest in je los en begin aan een creatief project. Stroop de mouwen op en vind een manier om je artistieke talenten bot te vieren. Het is zo speciaal en uniek om iets zelfgemaakt te kunnen bewonderen of gebruiken. De Vissen staan bekend om hun spirituele manier van leven. Zoek verbinding met de bron, met je medemensen en met het goddelijke. Laat je vooral niet afleiden door het ego en sta klaar voor anderen.

Geïntrigeerd door astrologie?

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

De connectie tussen spiritualiteit en astrologie

Ontdek de diepe verbinding die er is tussen spiritualiteit en astrologie en probeer zo meer te…

Lees meer
Spiritualiteit

Dromen en het weten: het absolute bewustzijn

Wat is het absolute bewustzijn en hoe werkt het? Dromenexperte Jaqcueline Voskuil, auteur van 'Het…

Lees meer
Inspiratie

Spirituele reis maken: dit moet je regelen

Wanneer je van plan bent om een spirituele reis te maken, dan is het natuurlijk wel van belang dat…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom