Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

De top 5 astrologische gebeurtenissen in april 2022

Astrologie
Bloom
30/03/2022
De top 5 astrologische gebeurtenissen in april 2022

In dit artikel tref je de top 5 astrologische gebeurtenissen voor april 2022. Je hoeft namelijk geen doorgewinterde astroloog te zijn om te beseffen dat de planeten een grote invloed op ons uitoefenen. Alle levensdomeinen worden beïnvloed door de planetaire bewegingen hoog boven ons hoofd. Hoewel we onmogelijk in een glazen bol de toekomst kunnen ontwaren, biedt astrologie ons toch een mogelijkheid om een glimp van de toekomst op te vangen. Ontdek hier welke planetaire aspecten we mogen verwachten in april 2022.

Waarom is het handig om de planeetstanden van 2022 te kennen?

Aan de hand van de plaats van de planeten en hun reis door de sterrenbeelden (beter is in feite: 'dierenriemtekens') kunnen we ons voorbereiden op bepaalde gebeurtenissen en bepaalde emoties beter kaderen. Planeten hebben namelijk een uitwerking op ons leven en onze maatschappij.

In de Westerse astrologie worden planeten veelal onderverdeeld in binnenplaneten en buitenplaneten. Daarbij staan de planeten Zon, Maan, Mercurius, Venus en Mars bekend als binnenplaneten.

Onder buitenplaneten noteren we dan Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus en Pluto. Echter is er een nog een andere onderverdeling mogelijk, welke een opsplitsing maakt tussen persoonlijke planeten, sociale planeten en generatieplaneten.

  • Onder persoonlijke planeten vallen de Zon, Maan, Mercurius, Venus en Mars, aangezien deze de persoonlijkheid van het individu vorm geven.
  • De sociale planeten - Jupiter en Saturnus - vertellen veel over hoe een persoon zich verhoudt tot de bredere sociale kring, specifiek in schoolse of religieuze omgevingen (Juputer) en werk en carrière (Saturnus).
  • De drie generatieplaneten of transpersoonlijke planeten - Uranus, Neptunus en Pluto - bewegen langzamer. Soms verblijven ze jaren in hetzelfde teken en worden daarom ook wel generatieplaneten genoemd. Deze hebben ook een invloed op je dagelijkse leven, maar dat is veel minder merkbaar. Deze generatieplaneten vertellen ons eerder iets over de algemene tendensen van een generatie.

Planetaire bewegingen in april 2022

”“Astrology is one of the oldest and most accurate tools known to mankind.” — Chris Flisher””

Nieuwe Maan in Ram - vrijdag 1 april 2022

Vrijdag 1 april 2022 om 08:27 uur prijkt de Nieuwe Maan in het sterrenbeeld Ram. De Ram wordt gereguleerd door de planeet Mars. Een niet tegen te spreken doorzettingsvermogen en een overvloed aan passie, dat is wat je mag verwachten van deze energie. Je vindt de kracht om voor jezelf op te komen en om voor het volle pond je dromen na te streven. Let wel op dat je jezelf niet verliest in de strijd. Er is niets mis met een beetje competitiedrang. Maar... je hoeft nu niet ineens in alles de beste te (willen) zijn. Lees hier alles over de Nieuwe Maan in Ram.

Exacte conjunctie van Jupiter en Neptunus - tussen 7 en 17 april 2022

De exacte conjunctie tussen Jupiter/Neptunus vindt plaats tussen 7 en 17 april 2022. De samenstand van Jupiter en Neptunus geeft humanitaire projecten een ware boost. Het maakt van ons spirituele, vrijgevige wezens. We streven naar een betere wereld, met vooral heel veel empathie voor de behoeftige en zwakke medemens. Onze transcendente, religieuze en mystieke ervaringen bereiken nu een absoluut hoogtepunt. We ontvangen meer artistieke ingevingen dan anders, wat uiteraard heel goed nieuws is voor de kunstenaars onder ons.

Mars in Vissen - 15 april 2022

De rode planeet ruilt op 15 april 2022 Waterman in voor de dromerige Vissen. De assertieve en initiatiefrijke Mars komt van nature niet zo goed tot zijn recht in het menslievende, opofferende en ietwat wereldvreemde sterrenbeeld Vissen. Het goede nieuws is evenwel dat Mars in Vissen ons met name een beetje flegmatisch maakt. Deze Mars in Vissen-periode houdt aan tot 23 mei 2022. Daarna wisselt de oorlogsplaneet Vissen in voor zijn eigen teken, Ram.

Volle Maan in Weegschaal - 16 april 2022

De Maan loopt op 16 april 2022 om 20:57 uur van de hardwerkende, kritische dienstbare Maagd over naar het harmonieuze teken Weegschaal. De volle maanfase is een geschikte periode om relaties onder de loep te nemen, of het nu gaat om je liefdesrelatie, een zielsconnectie of vriendschap. Bij het sterrenbeeld Weegschaal draait alles om relaties, balans en harmonie. Deze Volle Maan wordt ook wel de Lentemaan, Wormmaan of Kraaimaan genoemd. Deze Volle Maan is de eerste Volle Maan nadat de lente haar intrede heeft gedaan. Innerlijke balans en persoonlijke groei is een thema waar je nu echt aandacht aan mag besteden. Balans en harmonie hervinden in de relatie met jezelf. Wat wil je anders, waarin ben je nog niet je eigen beste vriend of vriendin?

Jupiter sextiel met Pluto - 29 april tot 8 mei 2022

De planeet van overvloed en expansie, Jupiter, vormt van 29 april tot en met 8 mei 2022 een sextiel (60°-aspect) met Pluto, heerser van de onderwereld. Dit sextiel maakt van ons echte leiders. Onder diens invloed verlangen we naar macht. We willen belangrijke dingen verwezenlijken en komen daardoor mogelijk in contact met machthebbers en invloedrijke personen. Dit aspect draait om macht en geld. Het is het ideale moment om een zaak van de grond te krijgen.

Volg de astrologische webinar met vooruitzichten voor de wereld!
Zowel online als fysiek bij Bloom te volgen.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Numerologie

Wat is jouw jaargetal volgens de numerologie voor 2024? Incl. archetypen Tarot

Ongeveer zoals bij astrologie het geval is, wordt bij numerologie in combinatie met Tarot ook…

Lees meer
Voeding & Gezondheid

De positieve effecten van hardlopen op je mentale gezondheid

Hardlopen is misschien wel één van de meest populaire vormen van beweging als het gaat om het…

Lees meer
Inspiratie

25 - 29 april 2024 • The Crossing • Kasteel De Berckt (NL)

The Crossing is een collectieve reis om te evolueren van ‘Home Sapiens naar Homo Amor’. Een…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom