Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

Saturnus in Vissen en de invloed ervan op jouw sterrenbeeld

Astrologie
Bloom
02/03/2023
Saturnus in Vissen en de invloed ervan op jouw sterrenbeeld

Op woensdag 8 maart 2023 ruilt de plichtsgetrouwe, maar beperkende Saturnus het luchtteken Waterman in voor het waterteken Vissen. De planeet van ambitie en daadkracht zal hier meer dan twee jaar vertoeven voordat ze verder trekt naar het vurige teken Ram. Welke uitwerking deze Saturnus/Vissen-combinatie zal hebben op je persoonlijke leven, lees je hier.

Deze belangrijke energieshift vindt plaats op 8 maart 2023. Dan verhuist de plichtsbewuste en ernstige planeet, Saturnus, – na ruim twee jaar in Waterman vertoefd te hebben – naar het sensitieve waterteken Vissen. Saturnus blijft tot 26 mei 2025 in Vissen staan. De invloed die Saturnus uitoefent in Vissen is op z’n zachtst gezegd een verademing in vergelijking met de invloed ervan in Waterman. Vooral de hooggevoelige personen (HSP’ers) onder ons varen wel bij deze constellatie. Saturnus in Vissen heeft een beschermend effect op hen. Onder deze planeetstand pikken ze minder makkelijk de gevoelens en emoties op van hun omgeving, wat hen een stuk minder kwetsbaar maakt.

Maar anderzijds zorgt deze kosmische combinatie ervoor dat je moeilijkheden ondervindt in het uiten van je eigen gevoelens en emoties. Je zult vaker de behoefte ervaren om je terug te trekken, om zelf je gevoelens en gedachten op een rijtje te zetten. Saturnus in Vissen leert je de tijd te nemen voor jezelf en op een gezonde manier je grenzen af te bakenen. Bovendien maakt deze Saturnus-in-Vissen-invloed je wensen en dromen concreter.

Saturnus in Vissen (08.03.2023 – 26.05.2025) en de invloed ervan op jouw sterrenbeeld

Venus Horoscoop 2021 Ram Bloom Web

Ram

Je ingevingen volgen? Dat is a piece of cake voor jou, beste Ram. Maar soms moet je vertragen om je innerlijke stem goed te kunnen horen. Daar komt Saturnus in Vissen om de hoek kijken. Deze constellatie helpt je jouw intuïtie aan te scherpen door je aandacht naar binnen te richten. Onder Saturnus in Vissen krijg je de kans om je te ontdoen van spirituele bagage en een aantal belangrijke karmische processen op te starten. Dit is diep innerlijk werk, vat het dus zeker niet lichtjes op!

Venus Horoscoop 2021 Stier Bloom Web

Stier

Als echte Stier weet je ongetwijfeld al hoe kostbaar je tijd is. Onder Saturnus in Vissen word je extra selectief in je tijdsbesteding. Saturnus passeert de komende periode door jouw 11de huis, het domein van vriendschappen, gelijkgestemden, het verenigingsleven, humane idealen,... Je neemt je sociale leven onder de loep en bent selectiever in je vriendschappen. Je wil jezelf alleen nog maar omringen door personen die je inspireren en die je frequentie verhogen. Verspil je tijd niet aan personen als ze niet langer in je leven passen.

Venus Horoscoop 2021 Tweeling Bloom Web

Tweelingen

De komende jaren zal je carrière een heuse boost krijgen. Maar dat betekent niet dat het succes zomaar komt aanwaaien. Hiervoor zul je hard moeten werken. Pak tekortkomingen aan en vier je successen. Als luchtteken ben je van nature flexibel. Hierdoor ben je de komende jaren in staat een solide basis uit te bouwen om je carrière én inkomsten veilig(er) te stellen.

Venus Horoscoop 2021 Kreeft Bloom Web

Kreeft

Maak je borst maar nat, beste Kreeft! De komende jaren zul je meermaals je visies en toekomstplannen moeten bijschaven. Het voelt met momenten alsof de grond onder je voeten verdwijnt. Saturnus raakt de komende jaren het filosofische negende huis van je horoscoop. En dat is de katalysator van een aantal perspectiefwijzigingen. Hoewel het moeilijk kan zijn om het oude los te laten en het nieuwe te verwelkomen, zul je er toch veel baat bij hebben. Je wordt hierdoor een opener, aangenamer en vriendelijker individu. En die positieve houding opent alvast nieuwe deuren voor jou.

Venus Horoscoop 2021 Leeuw Bloom Web

Leeuw

Als Leeuw voel je je onder deze kosmische combinatie erg fragiel en kwetsbaar. Situaties waarin je afhankelijk bent van anderen of waarover je geen controle hebt, drijven je tot het uiterste. Achterhaal waarom je zo heftig reageert op deze situaties en probeer het onderliggende probleem op te lossen. Saturnus in Vissen is het uitgewezen moment om je gedachten- en gevoelswereld uit te pluizen en de zaken op een rijtje te zetten.

Venus Horoscoop 2021 Maagd Bloom Web

Maagd

Maken of kraken, het spant er om op vlak van liefdesrelaties bij de Maagden tijdens de doorreis van Saturnus in Vissen. Maagden krijgen de kans om diep na te denken over de romantische verbindingen in hun leven. Nu is het tijd om uit te zoeken met wie je een gedeeld leven wil uitbouwen. Single Maagden mogen de lat ook gerust hoger leggen. Het is niet omdat het al even geleden is dat je nog een romantische date had, dat je maar met de eerste de beste prins(es) op het witte paard genoegen moet nemen.

Venus Horoscoop 2021 Weegschaal Bloom Web

Weegschaal

Jouw welzijn komt op de eerste plaats. Zeker nu Saturnus de komende periode ook jouw 6de aandoet, hét domein van je gezondheid. Je ontvangt nieuwe inzichten over je levensstijl en over zelfzorg. Bovendien strop je de mouwen op en ga je actief aan de slag met het elimineren van stress. Je verdiept je in de geneeskrachtige werking van gezonde voeding, kruiden en planten. Je zult versteld staan hoeveel winst er nog te behalen valt op het vlak van gezondheid.

Venus Horoscoop 2021 Schorpioen Bloom Web

Schorpioen

Van nature ben je een creatieve, intuïtieve ziel, beste Schorpioen. Saturnus zal de komende periode de verborgen talenten die diep in je verscholen liggen enkel maar aanwakkeren. Jij mag je licht laten schijnen. Maar dat vereist meer dan een flinke dosis inspiratie. Ook passie en hard werk zijn onmisbaar in dit proces, de sleutels tot succes. Met vlagen lijk je last te hebben van het impostersyndroom (hardnekkig twijfelen aan je eigen kwaliteiten), maar daar valt gelukkig aan te werken. Investeer in het vergroten van je zelfvertrouwen en verdiep je in bevestigende affirmaties om jezelf op te beuren.

Venus Horoscoop 2021 Boogschutter Bloom Web

Boogschutter

Als Boogschutter komt er heel wat op je af de komende periode. En daar zit Saturnus voor iets tussen. De planeet van het 'karma' schudt de familie- en bloedbanden in je leven grondig dooreen. Saturnus baan zich gedurende de transitie door Vissen een weg door je familiehuis. Huishoudelijke taken kunnen hierdoor meer naar de voorgrond treden. Bovendien kunnen ook diepgewortelde lastige jeugdherinneringen opborrelen. Je wordt gedwongen deze momenten onder ogen te komen en de betrokken te partijen te confronteren en/of te vergeven. Alleen zo creëer je rust in je hoofd.

Venus Horoscoop 2021 Steenbok Bloom Web

Steenbok

Als Steenbok is de strenge en serieuze energie van Saturnus je niet vreemd. Het is immers je heersende planeet. Toch laat deze transit je niet koud, integendeel zelfs. Saturnus beïnvloedt gedurende deze periode je communicatieve skills, maar ook je innerlijke gedachtenproces. Je kunt extra kritisch tegenover jezelf zijn en je zelfbewust voelen over je manier van communiceren met de buitenwereld. Je probeert je stem te laten horen, maar neemt eveneens wat je zegt, hoe je het zegt en met wie je het deelt in overweging. En dat is goed nieuws, want communicatie is belangrijk, zowel in je liefdesleven als in je carrière.

Venus Horoscoop 2021 Waterman Bloom Web

Waterman

Saturnus is volgens de klassieke astrologie jouw kosmische heerser, beste Waterman. Nu deze serieuze planeet jouw teken verlaat, voelt dat als een echte verademing. Nu je hebt geleerd hoe je jezelf serieuzer kunt nemen, mag je je focussen op je toekomst. Financiële zekerheid is een thema dat steeds belangrijker wordt. Wijze investeringen vormen de basis van een stabiele toekomst.

Venus Horoscoop 2021 Vissen Bloom Web

Vissen

Saturnus is een strenge leermeester en als Vissen kan dat lastig zijn. Je voelt je beperkt in je dromen en ambities. Saturnus kun je echter vergelijken met een strenge huisvader, iemand die het beste met je voor heeft. Tijdens zijn transit door jouw teken zul je enkele levenslessen en ervaringen rijker worden. Je wordt realistischer en beseft dat je niet altijd fluitend/dromerig door het leven kan gaan. En dat is een waardevol inzicht, beste Vissen.

Geïntrigeerd door astrologie?

Boek astrologie en horoscoop voor iedereen erna droesbeke

Astrologie en Horoscoop voor iedereen

Auteur: Erna Droesbeke
Aantal pagina's: 336
ISBN: 9789072189202
Prijs: €24,95
Bestel in de Bloom Shop

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

 • >

  8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • >

  toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • >

  EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • >

  kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • >

  unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom