Home

Overige

Mijn account

PREVIEW // Jouw Jaarhoroscoop 2023 - voorspellingen voor elk sterrenbeeld

Dossier 2023
Bloom
16/12/2022
PREVIEW // Jouw Jaarhoroscoop 2023

Benieuwd naar jouw jaarhoroscoop voor 2023? Voor deze jaarhoroscopen in Bloom nam lifestyle astrologe en gezondheidsconsulente, Caroline Risack uit Lokeren (België), dit huzarenwerk voor haar rekening om jou, beste lezer, een inkijk te geven in 2023 in de belangrijkste levensdomeinen zoals carrière, werk, financiën, gezondheid, vrije tijd, je sociale leven en niet te vergeten... de liefde (zowel voor singles als voor de tortelduifjes in een relatie)! Caroline deelt met heel veel passie en plezier haar analyse van de astrologische tendensen die ons leven in 2023 op aarde zo sterk zullen beïnvloeden. Weet je maar al te goed onder welk teken je geboren bent? Scroll dan snel naar het desbetreffende teken en sla je er jouw eigen jaarhoroscoop 2023 op na. Ken je je sterrenbeeld niet? Laat die dan berekenen met de Bloom-calculator. Enjoy! (Deze bijdrage is gebaseerd op een extract uit de special Bloom 1 - 2023).

Het jaar 2023 in een notendop voor de Ram

Beste Ram, volgens jouw jaarhoroscoop 2023 wordt het een jaar om jouw carrière een boost te geven en jouw inkomsten te verhogen. Relationeel verloopt het dit jaar moeizamer. Energy flows where attention goes. Je kan dit jaar optimaal gebruik maken van de mogelijkheid om beperkende overtuigingen los te laten en aan je mindset te werken.

Jouw geluk & groeikansen voor 2023

  • Tussen 20 februari en 16 maart 2023 breekt een periode aan om die dingen aan te trekken waar jij naar hunkert. Het manifestatie-hoogseizoen gaat voor jou dus in deze periode van start. Welke nieuwe ervaringen wil jij het komende jaar opdoen? Neem gerust even de tijd om hierover te brainstormen en zie hoe dit de koers van jouw jaar verandert.
  • Ben jij al een poosje aan het wachten op geld dat je nog te goed hebt, dan kan je tussen 21 april en 15 mei 2023 achter die achterstallige betalingen aangaan. Met Jupiter in Stier wordt het sowieso een financieel gunstig jaar. Denk ook aan later en zet op een slimme manier wat geld opzij.
  • Wil jij graag op reis of je horizonten middels een cursus of workshop verruimen? De periode na 24 november 2023 biedt het perfecte momentum om te reizen en via studie jouw horizonten te verruimen. Blijf je echter liever thuis, dan kan je je nog altijd verdiepen in interessante boeken. Uiteindelijk zullen al deze activiteiten jou in de toekomst financieel verder helpen.

Lees hier jouw volledige Jaarhoroscoop 2023.

Het jaar 2023 in een notendop voor de Stier

Volgens jouw Jaarhoroscoop 2023 hoef jij je professioneel dit jaar niet langer weg te stoppen. Het vergt inderdaad wel enige moed om jouw plek in te nemen. Een ander aandachtspunt zijn jouw relaties. Kan jij keuzes maken en daar vervolgens ook de verantwoordelijkheid voor nemen? De hoeveelheid energie die jij in jouw relaties steekt, zal bepalend zijn voor het resultaat. 2023 is een jaar waarin je lef zult moeten tonen; zoveel is duidelijk!

Jouw geluk & groeikansen voor 2023

  • Tijdens de eerste maanden van 2023 krijg je de kans om je in te laten met jouw geldzaken. Het kan zijn dat jouw plannen in het begin van het jaar gedwarsboomd worden. Beschouw dit als een teken van hogerhand dat je jouw plannen zult moeten aanpassen, wil je meer succes genereren.
  • In de loop van 2023 zoek je en vind je jouw eigen spirituele pad. De voorbije jaren ben je enorm gegroeid als mens. Het is dus tijd om jouw connectie met het hogere ook te transformeren. Je hoeft zeker niet bang te zijn om je te laten leiden door je ‘bijzondere’ gaven. De kosmos zal je steunen in alles wat je op dat vlak onderneemt.
  • Weet je nog niet goed welke richting je uit wil met jouw spirituele gaven? Gebruik de maanden maart en april 2023 om hier helderheid in te scheppen. Ga het experiment aan. Schrijf je bijvoorbeeld in voor een cursus tarot of volg een workshop rond human design. Dat kleine enthousiaste vonkje, diep in jou, zal jouw gids zijn.

Lees hier jouw volledige Jaarhoroscoop 2023.

Het jaar 2023 in een notendop voor de Tweelingen

Lees in jouw Jaarhoroscoop Tweelingen 2023 dat het zonder meer een topjaar wordt voor jou, beste Tweelingen. Op voorwaarde dat je bereid ben om ervoor te werken. Alles waar je energie in steekt, zal fraaie resultaten opleveren. Het worden twaalf maanden waarin je een geweldige persoonlijke ontwikkeling doormaakt. Zorg er wel voor dat je stevig geaard bent, zodat je jezelf niet verliest en gaat zweven.

Jouw geluk & groeikansen voor 2023

  • Het is tijd dat je evolueert van feitenkennis naar wijsheid. Heel wat boeken mag je nu aan de kant schuiven, want nu komt het eropaan dat je leert doorvoelen en ervaren. Dat is zeker aan de orde in de tweede helft van het jaar. Jarenlang heb je je weggestopt achter oppervlakkige weetjes, omdat dit voor jou veilig aanvoelt. Vanaf nu zal je jouw inzichten moeten leren delen met andere mensen. Dat maakt deel uit van jouw persoonlijke groei.
  • Om al die inzichten zo doeltreffend mogelijk aan te wenden, is het belangrijk dat je goed geaard bent. Op die manier is er ook geen gevaar dat je de pedalen verliest en al te ‘zweverig’ wordt. Indien je ervoor openstaat, krijg je heel wat interessante visioenen en ingevingen.
  • Wanneer Venus tussen 11 april en 7 mei 2023 in jouw eigen teken loopt, word je letterlijk in de bloemetjes gezet. Die kleine attenties doen je hartje sneller slaan!

Lees hier jouw volledige Jaarhoroscoop 2023.

Het jaar 2023 in een notendop voor de Kreeft

Ontdek in jouw Jaarhoroscoop 2023 Kreeft dat het een uitdagend, maar productief jaar wordt. Tijd om eindelijk uit je schulp te komen, Kreeft! Je zal met veel trots kunnen terugblikken op de verwezenlijkingen die je in 2023 geboekt hebt. Jouw sociale netwerk zal dit jaar een grote transformatie ondergaan. Enkel wat duurzaam is, doorstaat de tand des tijds. Je zult merken dat je geen tijd en energie meer wilt stoppen in mensen die je ‘ontgroeid’ bent.

Jouw geluk & groeikansen voor 2023

  • In de zomervakantie 2023 moet je er beslist werk van maken om je opnieuw met jezelf te verbinden. Het vergt moed om dit te doen, maar je zal er op lange termijn heel veel uithalen. De komende maanden zal je vooral een geweldige innerlijke groei kunnen bewerkstelligen. Mogelijks zie je wegens bepaalde omstandigheden geen mogelijkheid om op reis te vertrekken. Als jij bij dit soort activiteiten telkens weer geboycot wordt, dan moet je eens gaan peilen naar jouw eigen dieptes.
  • Je vrienden nemen je mee op sleeptouw en met hen ga je deelnemen aan interessante lezingen en workshops. Ga na of een dergelijke uitnodiging goed aanvoelt en zeg niet overal onmiddellijk ‘ja’ op. Door heel bewust keuzes te maken, ga je veel efficiënter met jouw energie om.
  • Tussen 7 mei en 5 juni 2023 mag je je aan kleine meevallers verwachten. Houd alvast je dankbaarheidsdagboek bij de hand! En onthoud: val gedurende deze periode niet in herhaling. Op deze manier trek je nog meer leuke ervaringen aan.

Lees hier jouw volledige Jaarhoroscoop 2023.

Het jaar 2023 in een notendop voor de Leeuw

Als Leeuw lees je in jouw Jaarhoroscoop 2023 dat het zonder meer een jaar wordt om naar binnen te keren en aan de slag te gaan met jouw eigen zielenroerselen. Je zou weleens het gevoel kunnen hebben dat je de connectie met anderen wat kwijt bent. Dit zou een signaal moeten zijn om in eerste instantie te werken aan de band die jij met jezelf hebt. Dankzij dat innerlijk werk zal je dit jaar uiteindelijk flink wat vooruitgang boeken.

Jouw geluk & groeikansen voor 2023

  • Tussen 21 maart en 20 april 2023 kan je je gaan concentreren op een paar doelen die je dit jaar nog zou willen realiseren. Daarvoor is het handig om een to-dolijstje aan te leggen. Gebruik deze lijst als een soort menukaart waarnaar je kunt teruggrijpen van zodra de gelegenheid zich voordoet om aan een volgend project te beginnen.
  • Vanaf 17 juli 2023 komt de nadruk op het verruimen van jouw horizonten. Dit kan door inspirerende boeken te lezen of een traject te volgen bij een personal coach. In september ervaar je dan al de eerste resultaten van jouw zoektocht.
  • Wanneer Venus zich tussen 5 juni en 9 oktober 2023 in jouw eigen teken bevindt, krijg je zomaar enkele meevallers in de schoot geworpen. Wees dan ook dankbaar voor dat kleine geluk. Een goede mantra is: “Thank You! Bring Me More!”. Die openlijke dankbaarheid brengt ongetwijfeld nog meer moois op jouw pad.

Lees hier jouw volledige Jaarhoroscoop 2023.

Het jaar 2023 in een notendop voor de Maagd

Volgens jouw Jaarhoroscoop 2023 wordt het een jaar om tot jezelf te komen, lieve Maagd. Kan je je nog vinden in de manier waarop je jouw leven hebt vormgegeven? Klopt het plaatje nog met jouw innerlijke waarden? Met het nieuwe jaar is de tijd aangebroken de reis naar binnen te maken en je opnieuw te verbinden met je kern. Daarmee zal je de connectie met jouw omgeving nieuw leven inblazen en verstevigen.

Jouw geluk & groeikansen voor 2023

  • In de loop van 2023 zal je jouw horizonten verleggen en reizen, veel reizen. Zo kom je op plaatsen die je inspireren. De enige vereiste? De daad bij het woord voegen! Vermijd echter om op reis te gaan tussen 21 april en 15 mei 2023, want in die weken krijg je gegarandeerd te maken met vertragingen en gecancelde vluchten, of met bagage die zoek raakt, enz.
  • Midden mei 2023 kan je ook een cursus volgen. Die zal achteraf een ware eyeopener blijken te zijn. Vooral cursussen met een filosofische insteek, die jouw wereldvisie verbreden, trekken jouw aandacht. Het is de investering meer dan waard!
  • Tussen 9 oktober en 8 november 2023 lacht het geluk je toe. Die kleine meevallers maken het leven zoveel aangenamer. Geniet ervan en wees vooral dankbaar. Jouw aandacht voor die kleine wonderen is een teken dat je meer van hetzelfde verlangt.

Lees hier jouw volledige Jaarhoroscoop 2023.

Het jaar 2023 in een notendop voor de Weegschaal

Ontdek als Weegschaal in jouw Jaarhoroscoop 2023 dat jaren van hoogconjunctuur en magere jaren elkaar afwisselen. In 2023 zal je die stormachtige jaren die achter jou liggen moeten zien te verwerken. Jouw lichaam is nu dringend aan rust toe, zoveel is duidelijk. Pas wanneer de opgelopen schade hersteld is, kan je verder met jouw leven.

Jouw geluk & groeikansen voor 2023

  • Twijfel je al geruime tijd of je al of niet die nieuwe, creatieve hobby zou opstarten, dan kan je vanaf begin 2023 onmiddellijk aan de slag. Aan familie en vrienden kan je misschien met een knipoog een tip geven, zodat ze weten in welke richting ze moeten denken voor jouw kerstcadeau. Januari 2023 is hoe dan ook een ideale maand om je eindelijk in dat creatieve proces te storten. Het brengt het beste in jezelf naar boven en je voelt je in een mum van tijd als herboren.
  • In juni 2023 neem je deel aan een inspirerende cursus of workshop. Die helpt je om je blik te verruimen. De inzichten die je erdoor verwerft, kan je delen met andere mensen in jouw omgeving, waardoor er een boeiende uitwisseling van ideeën ontstaat. En wie weet, neem je misschien ook jouw beste vriend(in) mee op sleeptouw. Zo hebben jullie altijd een interessant gespreksonderwerp.
  • Van 8 november tot 4 december 2023 staat de planeet Venus in jouw eigen teken. Dat belooft veel goeds! Je voelt je de koning te rijk, want elke dag is er wel weer een leuke meevaller. Sta daar vervolgens bij stil, zodat het geen vanzelfsprekendheid wordt, want met jouw attentie geef je het universum te kennen dat je dankbaar en gelukkig bent om zijn overvloed. Immers: alles wat je aandacht geeft, groeit.

Lees hier jouw volledige Jaarhoroscoop 2023.

Het jaar 2023 in een notendop voor de Schorpioen

In de Jaarhoroscoop 2023 van de Schorpioen staat carrière centraal. Je bent duidelijk van plan om hoge toppen te scheren. Jouw carrière is met name jouw speelweide waar jij de spelregels bepaalt. Om de boel toch een beetje in evenwicht te houden, zal je evenwel ook jouw vrienden en familie niet uit het oog mogen verliezen, zo niet ben je gedoemd om op het einde van het jaar 2023 jouw successen in je eentje te moeten vieren.

Jouw geluk & groeikansen voor 2023

  • Vind jij de activiteiten tijdens jouw vrije tijd nog wel leuk? Of doe je ze uit gewoonte? Heb je inderdaad het gevoel dat de sleur er is ingeslopen, dan is het tijd om opnieuw die speelsheid te ontdekken die je je ongetwijfeld herinnert vanuit je kinderjaren. Ook die kinderlijke nieuwsgierigheid ben je onderweg kwijtgespeeld.
  • Dit jaar komen er enkele pijnlijke herinneringen bovendrijven. Het betreft feiten en gebeurtenissen die jouw zelfvertrouwen een dreun hebben gegeven en die jou mogelijks het gevoel geven dat je geen bestaansrecht hebt. Het is met dat soort gedachten dat je in 2023 zult afrekenen, tot wanneer je weer de nodige speelse flair aan de dag kunt leggen. Ga opnieuw de verbinding aan met het leven en neem jezelf wat minder au sérieux.
  • Tussen 4 en 29 december geniet je van de aanwezigheid van de immer lieftallige Venus in je eigen teken. En inderdaad, de liefde komt zomaar op jouw pad, alsook enkele financiële meevallers. Nu beschik je over een soort magnetisme waarmee je die kleine gelukjes zomaar aantrekt.

Lees hier jouw volledige Jaarhoroscoop 2022.

Het jaar 2023 in een notendop voor de Boogschutter

In de Jaarhoroscoop 2023 van de Boogschutter ligt de focus op het herstellen en versterken van de gezondheid. Laat vooral de stress van de voorbije jaren van jouw schouders afglijden. Als jij dit jaar je lichaam extra ondersteunt, zal je 2023 geheid energieker afsluiten, waardoor je beduidend meer werk zult kunnen verzetten.

Jouw geluk & groeikansen voor 2023

  • In 2023 kom je in de schijnwerpers te staan. Er doen zich heel wat gelegenheden voor om jouw talenten aan een breder publiek te demonstreren, maar dan moet je er ook daadwerkelijk durven voor gaan. Begin 2023 is de tijd aangebroken om uit jouw eigen schaduw te treden en jouw plekje in te nemen.
  • Tussen 23 juli en 4 september breekt dan eerder een periode van bezinning aan. Nu wil je je bewust terugtrekken uit alle drukte, zodat je met jezelf alleen kunt zijn. En meteen rijzen enkele existentiële vragen, zoals de vraag of je nog altijd achter diezelfde waarden en normen staat van weleer. Of zijn er principes en/of overtuigingen die je ontgroeid bent? Tijd om in de spiegel te kijken en eventuele achterhaalde concepten uit je leven te bannen.
  • In 2023 heb je er blijkbaar geen behoefte aan om het hoge woord te voeren of om überhaupt veel te praten. Als je eenmaal de kracht van de stilte hebt ontdekt, kom je tot de conclusie dat je opeens veel meer ziet/hoort. En jawel, het voelt soms vrij onwennig en zelfs oncomfortabel om die stiltes toe te laten, maar anderzijds gaat er op die manier een totaal nieuwe wereld voor je open.

Lees hier jouw volledige Jaarhoroscoop 2023.

Het jaar 2023 in een notendop voor de Steenbok

Volgens de Jaarhoroscoop 2023 Steenbok staat jou professioneel een topjaar te wachten op voorwaarde dat jij eindelijk uit de schaduw durft te treden. Maar niet enkel professioneel gaat het je voor de wind, lieve Steenbok. Ook jouw gezondheid krijgt een ware oppepper door al die gezonde gewoontes die je doorgevoerd hebt. Je harde werk wordt eindelijk beloond. In 2023 mag je dus volop genieten van al jouw verwezenlijkingen.

Jouw geluk & groeikansen voor 2023

  • Op het vlak van interesses en hobby’s zal je in de loop van 2023 het kaf van het koren moeten scheiden. Waar liggen jouw talenten en welke mag je best wat meer aandacht geven? Van zodra je hierop een antwoord weet, kom je dichter bij je essentie. Uiteindelijk zal je die vergeten sterke eigenschappen van jezelf herontdekken.
  • Tussen 10 juli en 27 augustus 2023 is een aangewezen periode om een spirituele reis in te plannen, met jezelf als enige reisgezel. De inzichten die je ondertussen opdoet, kan je achteraf in je leven integreren, meer bepaald tijdens de retrogradefasen van Mercurius (van 23 augustus tot 15 september en vervolgens van 13 december 2023 tot 1 januari 2024).

Lees hier jouw volledige Jaarhoroscoop 2023.

Het jaar 2023 in een notendop voor de Waterman

Als Waterman lees je in jouw Jaarhoroscoop 2023 dat het geen gemakkelijk jaar wordt. De afgelopen jaren was het bij wijlen overleven. Je hebt je uiterste best gedaan om alles tot een goed einde te brengen, maar tegelijkertijd heb je veel van jezelf gevergd. Teveel. In 2023 zal je werk moeten maken van een heus verwerkingsproces. Wanneer je daarmee eenmaal rond bent, valt er een enorme last van jouw schouders. Sowieso zal je 2023 heel wat relaxter kunnen afsluiten. Het wordt heus geen wandeling door het park, maar dat je ferme stappen vooruit zet, dat staat als een paal boven water. En december 2023 wordt pas echt een topper!

Jouw geluk & groeikansen voor 2023

  • In januari 2023 ligt het geluk voor het rapen. Sprokkel al jouw moed samen en ga eens de uitdaging aan om de wereld in al zijn facetten te ontdekken. Experimenteer met nieuwe ervaringen, exotische smaken en zie, hoor, ruik en voel hoe jouw lichaam daarop reageert.
  • Je zult merken dat je in de eerste helft van het jaar de wereld anders tegemoet treedt. Impressies en informatie komen plots anders binnen. Dat wordt dan al een voorsmaakje van de komende jaren, wanneer Pluto het teken Waterman doorloopt. Misschien valt het je nu al op dat je anders begint te reageren op externe prikkels.
  • Tussen 27 augustus en 12 oktober 2023 zal je je geregeld terugtrekken uit de hectiek van alledag, om zo meer tijd voor jezelf over te houden. Die momenten bieden jou de kans om diep in jouw eigen overtuigingen te gaan graven. Pas dan komt de drek bovendrijven.

Lees hier jouw volledige Jaarhoroscoop 2023.

Het jaar 2023 in een notendop voor de Vissen

Volgens je Jaarhoroscoop 2023 wordt het voor jou best een goed jaar, lieve Vissen. Tenminste, als je de moed vindt om de kansen die je geboden worden ook daadwerkelijk te grijpen. Je doorzettingsvermogen is hierbij een doorslaggevende factor. Durf je de uitdagingen aan te gaan, dan belooft 2023 een succesvol jaar te worden.

Jouw geluk & groeikansen voor 2023

  • Tussen 27 januari en 16 maart 2023 ben je goed omringd door Venus. De planeet van liefde en geld geeft aan elke dag net dat tikkeltje meer. Door je aandacht te richten op alles wat wél goed gaat en een dankbaarheidsdagboek bij te houden, kan je deze periode benutten om de rest van het jaar meer te realiseren dan je nu voor mogelijk acht.
  • De eerste helft van 2023 bezorgt je sowieso heel wat kansen om geld en rijkdom te vergaren. Financieel gaat het je voor de wind. Vervolgens is het zaak om die toestand te bestendigen door jouw geld goed te beheren. Het kan niet de bedoeling zijn om het door ramen en deuren naar buiten te gooien. Een beetje structuur in jouw financiën kan trouwens geen kwaad. Neem desnoods een mentor onder de arm die jou hierin kan helpen.
  • Zin in vakantie? Dan boek je de bestemming waar je al zo lang van droomt na 24 november 2023. Om die reis werkelijk tot een onvergetelijke ervaring te laten geworden, is enige voorbereiding aanbevolen. En jawel, je mag gerust jouw grenzen verleggen!

Lees hier jouw volledige Jaarhoroscoop 2023.

Bloom 1 - Special - 2023 is uit!

Word nu lid en lees Bloom online

  • Dossier 2023:
    astrologen en kaartleggers geven hun voorspellingen voor het komende jaar

  • Jouw Grote Jaarhoroscoop 2023:
    wat staat in jouw sterren geschreven?

  • Chakara 1 - Muladhara: basis & aarding

  • Gronden doe je door te vertragen en te verstillen

  • Lief zijn... Lief zijn voor je wortelchakra

  • Aurora ontmoet de hybrid in zichzelf

  • Zit ons bewustzijn in een stroomversnelling

  • Jeugdtrauma's en auto-immuunziektes: is er een link?

  • En nog meer boeiende lectuur.

    Happy reading!

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Vladimir Poetin: een berekende strateeg of een ontspoorde dictator?

Vladimir Poetin, de president van de Russische Federatie domineert volop het nieuws de afgelopen…

Lees meer
Astrologie

De perfecte eerste date volgens je sterrenbeeld

Een eerste date blijft altijd spannend en met Valentijnsdag voor de deur staat er ongetwijfeld een…

Lees meer
Astrologie

Nieuwe Maan in Weegschaal op 25 september 2022 om 23.54 uur

op 25 september 2022 om 23.54 uur rijst de Nieuwe Maan in Weegschaal. Een bijzondere Nieuwe Maan,…

Lees meer
Bloom 1 - Special - 2023

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2023, Ascendanthoroscoop 2023, je Chinese horoscoop 2023,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom