Bloom 2 is uit! Chinese Jaarhoroscoop 2024 >

Pluto Retrograde in Steenbok • 12/06/2023 tot 11/10/2023 • Uitdagingen en groeikansen

Astrologie
Bloom
16/06/2023
Pluto Retrograde in Steenbok • 12/06/2023 tot 11/10/2023 • Uitdagingen en groeikansen

Op 24 maart 2023 maakte de intense en transformerende planeet Pluto zijn intrede in het vredelievende teken Waterman. Deze gebeurtenis gaf ons een voorproefje van wat ons te wachten staat wanneer de destructieve kracht van Pluto vanaf 20 november 2024 zijn positie in Waterman inneemt voor de komende twintig jaar. Echter, voordat Pluto zijn overgang naar Waterman voltooit, neemt hij nog een retrograde loop in het teken Steenbok. Deze retrograde beweging van Pluto in Steenbok belicht de thema's van regelgeving, overheidsmacht en de impact van grote instanties.

Pluto in Steenbok: Macht en Overheidscontrole

De aanwezigheid van Pluto in het teken Steenbok brengt de focus op regelgeving, de macht van de overheid en grote instellingen. Vooral omdat Pluto zich op de laatste graden van Steenbok bevindt, kan dit traject bezaaid zijn met uitdagingen en complexiteiten. Welke plannen, verordeningen, maatregelen of wetten zullen overheden uit hun hoge hoed toveren om de zelfredzaamheid van burgers te ondermijnen?

Hoe zullen we verder gecontroleerd en gemanipuleerd worden tijdens de retrogradefase van Pluto in Steenbok tussen 12 juni 2023 en 11 oktober 2023? Het antwoord op deze vraag hangt grotendeels af van hoe mensen de kortstondige aanwezigheid van Pluto in Waterman (24 maart tot 11 juni) hebben ervaren. Als deze periode naar meer smaakte, zullen we ons niet langer onderwerpen en zal er toenemende weerstand, demonstraties en stakingen plaatsvinden. Het effect van deze invloed is van toepassing op iedereen, aangezien Pluto een generatieplaneet is. Toch worden vooral degenen met het sterrenbeeld Steenbok en degenen met een Steenbok-ascendant opnieuw uitgedaagd in hun omgang met macht en controle. Wat is jouw persoonlijke verantwoordelijkheid daarin en wat niet? Sta je in je eigen kracht of laat je je beïnvloeden en manipuleren?

De Retrograde Loop van Pluto in Steenbok

Tijdens de retrograde loop van Pluto in Steenbok krijgen we de kans om dieper inzicht te verwerven in onze relatie met macht en controle. Het is een periode waarin we kunnen reflecteren op hoe we omgaan met regelgeving en de impact van grote instellingen op ons dagelijks leven. Het is een uitnodiging om na te denken over onze eigen verantwoordelijkheid in deze dynamiek en te bepalen in hoeverre we onszelf laten beïnvloeden of manipuleren.

Steenbokken en Ascendant Steenbokken worden uitgenodigd om dieper te duiken in hun relatie met autoriteit, macht en controle. Het is een tijd waarin je wordt geconfronteerd met vragen over je eigen verantwoordelijkheid en hoe je omgaat met de machtsdynamiek in je leven. De retrograde loop van Pluto in Steenbok kan je dwingen om te onderzoeken waar je je eigen kracht hebt weggegeven en waar je je hebt laten beïnvloeden of manipuleren door externe invloeden. Het kan een periode zijn waarin je wordt uitgedaagd om je eigen innerlijke autoriteit te omarmen en een balans te vinden tussen het accepteren van externe regels en het behouden van je eigen integriteit en autonomie.

Maar voor zowat iedereen is het belangrijk om bewust te zijn van de machtsdynamiek in je leven en om te bepalen welke vormen van controle en autoriteit voor jou acceptabel zijn.
Het is een tijd om je eigen waarden en principes te onderzoeken en te bepalen hoe je ze kunt handhaven, zelfs in situaties waarin externe krachten proberen je te beïnvloeden. Deze periode kan ook een kans zijn om je vaardigheden in het omgaan met macht en controle te ontwikkelen. Je kunt leren hoe je assertief kunt zijn en je eigen stem kunt laten horen, zelfs in situaties waarin je je overweldigd of onderdrukt voelt. Het kan nodig zijn om grenzen te stellen en jezelf te beschermen tegen manipulatie of misbruik van macht. Het is belangrijk om te onthouden dat deze uitdagingen en groeikansen niet beperkt zijn tot de retrograde periode van Pluto in Steenbok. Ze zullen blijven resoneren gedurende de gehele periode dat Pluto zich in Waterman bevindt. Dit is een langdurige transit die ons uitnodigt om onze relatie met macht en controle opnieuw te evalueren en te transformeren.

Uitdagingen en groeikansen

De retrograde loop van Pluto in Steenbok brengt uitdagingen en groeikansen met zich mee, zoveel is duidelijk. Het is een tijd waarin je wordt uitgenodigd om je relatie met macht, controle en autoriteit te onderzoeken en te transformeren. Het is een kans om je eigen innerlijke autoriteit te omarmen en een balans te vinden tussen externe regels en je eigen integriteit. Door bewust te zijn van de machtsdynamiek in je leven en assertief op te treden, kun je groeien en jezelf beschermen tegen manipulatie. Onthoud dat deze uitdagingen blijven resoneren gedurende de gehele periode van Pluto in Waterman.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

25 januari 2024 • Volle Maan in Leeuw • Tijd voor actie en verandering

Op 25 januari 2024 om 18.54 uur staat de Volle Maan in Leeuw. Tegenover deze vurige Volle Maan…

Lees meer
Astrologie

De belangrijkste astrologische gebeurtenissen in oktober 2023

In dit artikel tref je de belangrijkste astrologische gebeurtenissen voor oktober 2023. Je hoeft…

Lees meer
Astrologie

Waterman, jouw jaarhoroscoop 2024: gelukkige verjaardag!

Het sterrenbeeld Waterman is jarig als de maanden januari en februari hun intrede doen. Met de…

Lees meer
Bloom 2 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom