26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

Crystal grids: een krachtige tool voor liefde, happiness en chakra’s

Kristallen & Edelstenen
Bloom
25/08/2021
Crystal grids: een krachtige tool voor liefde, happiness en chakra’s

Crystal grids zijn een krachtige tool om de energie in je omgeving te beïnvloeden om zo je dromen, doelen en intenties te manifesteren. De magie van crystal grids vloeit voort uit de combinatie van edelstenen die je op het rooster plaatst, hun plaats op het rooster en de intenties die je stelt. Een crystal grid opstellen is niet alleen een rustgevende bezigheid, maar het laat je ook toe de energie in een ruimte naar je hand te zetten. Positive vibes everywhere!

Metatron Cube Crystal Grid Bloom Edelstenen Foto

Crystal grids bestaan er in verschillende vormen en elke vorm ondersteunt weer een ander doel. Zo kun je bijvoorbeeld de Flower of Life Chakra gebruiken om balans in je leven te creëren en om blokkades op te heffen terwijl je de Triple Moon Pentagram kunt gebruiken om je spreuken en rituelen extra daadkracht te geven. Ook de soort edelstenen die je gebruikt, hebben een effect. Bergkristal heeft een zuiverende en helende krachten. Een kristalrooster met bergkristal kan dus perfect in de woonkamer of slaapkamer geplaatst worden. Rozenkwarts staat dan weer voor vriendschap en liefde. Een grid met rozenkwarts komt dus volledig tot zijn recht in plaatsen waar je dit wil aantrekken. Bijvoorbeeld de eetkamer als je een gezellig diner met vrienden houdt.

Het universum helpt ons graag een handje met het manifesteren van al onze dromen, doelen en intenties. Maar we moeten onthouden dat we alleen datgene krijgen waar we behoefte aan hebben. Het is dus verstandig om je te focussen op het manifesteren van behoeftes in plaats van verlangens. Dankzij crystal grids trek je hoge vibraties en positive vibes aan. Je kristallenrooster heeft dan ook altijd een positief doel, zoals onder andere vriendschap, liefde, rust, romantiek, zelfvertrouwen of bescherming.

Hoe maak je een crystal grid?

”Crystals amplify love, friendship, confidence and trust”

Reinig altijd eerst de ruimte met salie of palo santo. Zo weet je zeker dat je crystal grid niet beïnvloedt wordt door negatieve energie. Maak je crystal grids ook altijd op een plaats waar jij je happy voelt. Dat mag bijvoorbeeld in de tuin zijn, aan de keukentafel of op je bed.

Verder is het belangrijk om een duidelijk doel voor ogen te hebben. Zorg ervoor dat je duidelijk weet wat je wil bereiken. Het kan helpen om je intentie op te schrijven en het stukje papier te bewaren onder je crystal grid. Eens je het doel of wens duidelijk voor ogen hebt, kun je beginnen met het kiezen van de juiste grid en de juiste edelstenen. Een Flower of Life Chakras helpt om je chakra’s in balans te brengen en de Celtic Star grid helpt je in contact te treden met je intuïtie. Daarna selecteer je een aantal edelstenen die goed aansluiten op je doel. Moeilijk? Niet met dit handige overzicht:

 • Agaat laat je aarden, werkt stabiliserend en houdt je met je voeten op de grond
 • Amazoniet brengt je in evenwicht bij stemmingswisselingen, angst en bezorgdheid
 • Amethist heeft een zuiverende en beschermende werking, bovendien stimuleert deze edelsteen de groei van je intuïtie en spiritualiteit.
 • Aventurijn is een beschermende edelsteen die geluk en voorspoed aantrekt, alsook je gevoel van welzijn bevorderd
 • Calciet verbetert je spirituele groei en ontwikkeling, geeft hoop en moed
 • Chalcedoon staat gekend als verbindende steen en leert je om van jezelf en anderen te houden, deze edelsteen helpt je ook bij het verwerken van emotionele pijn
 • Gele Jaspis heeft een positieve werking op je immuunsysteem en biedt spirituele en fysieke bescherming
 • Opaliet staat gekend als alles healer, helpt je ontspannen, werkt opbeurend en maakt het hoofd helder
 • Rode Jaspis stimuleert de doorstroming van energie, neemt eventuele blokkades weg, geeft kracht en balanceert je chakra's
 • Rozenkwarts is ongetwijfeld de steen van de liefde en mocht dus niet ontbreken om liefde en vriendschap aan te trekken
 • Ruwe bergkristal heeft een zuiverende werking en helpt je verbinden met je kern
 • Sodaliet versterkt jouw intuïtie, bevordert zelfacceptatie en zelfvertrouwen
 • Tijgeroog is een beschermende steen die je behoedt voor negatieve invloeden en die inzicht geeft in jezelf en in anderen

>Tip: bekijk onze selectie trommelstenen

In het midden hoort de grootste steen te liggen. Wens je meer rust? Dan leg je een grote aventurijn in het midden van je grid. Wil je juist meer liefde aantrekken? Plaats dan een grote rozenkwarts in het midden. Vervolgens leg je de overige stenen rondom de grote steen neer. Plaats steeds een edelsteen op de locatie waar twee, of meerdere lijnen, op het grid elkaar kruisen. Geniet van dit proces. Het is een leuke, kalmerende activiteit. Laat jouw creativiteit los en speel er een beetje mee. Zodra jij tevreden bent met je creatie mag je stoppen.

Nu is het een kwestie van opladen. Je crystal grid heeft namelijk een intentie of doel nodig, anders komt de gecombineerde energie maar op een algemene wijze tot uiting. Stuur – in gedachten of juist hardop – jouw intentie het universum in. Heb je je intentie opgeschreven? Bewaar deze dan onder het grid. Nu is het aan het universum om jou te voorzien in je intenties.

Maar waar plaats je een crystal grid?

Een crystal grid kan overal geplaatst worden. In je slaapkamer tot de woonkamer en van de keuken tot de tuin. Het hangt af van waar jij het vaakst aanwezig bent en waar je hoopt je intenties te bereiken. Een crystal grid met de focus op rust hoort bijvoorbeeld in de slaapkamer thuis. Een crystal grid voor bescherming kun je het beste plaatsen bij de voordeur. Zorg er echter wel altijd voor dat de ruimte gereinigd werd met salie of palo santo. Zo optimaliseer je de werking van de crystal grid.

Psst... In de Bloom shop vind je crystal grids inclusief edelstenen!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Nieuwe Super Maan in Vissen • zondag 10 maart 2024 • Kies je intenties wijs

Op zondag 10 maart om 10.02 uur staat de Nieuwe Maan in het sterrenbeeld Vissen. Er hangt een…

Lees meer
Spiritualiteit

Dit zijn de populairste spirituele vakantiebestemmingen in Europa

In een tijd waarin velen van ons zoeken naar zingeving en persoonlijke groei, worden spirituele…

Lees meer
Dossier 2024

Een astrologische vooruitblik op 2024 + jouw persoonlijke manifestatiekalender

Exclusief voor het tijdschrift Bloom-1 2024 (special editie) geeft lifestyle astrologe en…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

 • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom