Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

Kinderen en astrologie: hoe bestaat je kind écht volgens zijn sterrenbeeld

Kinderen en astrologie: hoe bestaat je kind écht volgens zijn sterrenbeeld

Wat zegt het sterrenbeeld over je kind volgens de astrologie? We zijn nieuwsgierig naar het gedrag van de verschillende sterrenbeelden in hun jongste jaren. Hun sterrenbeeld kan heel wat informatie vrijgeven over je kleine oogappel. Eens je weet wat de kenmerkende eigenschappen zijn van jouw kind volgens de astrologie, kun je daar als ouder rekening houden, wil je op gepaste wijze anticiperen op het doen en laten van zoon- of dochterlief.

Ram als kind

Astrologie kinderen Ram Bloom web
 • TEMPERAMENTVOL
  Indien je kind geboren is tussen 21 maart en 20 april, dan valt hij of zij onder het vurige teken Ram. Achter die vertederende glimlach gaat een temperamentvol, licht ontvlambaar wezentje schuil. Gelukkig ruilt hij/zij een woede-uitbarsting al snel in voor blijdschap. Een Ram-baby is actief en vrij aanhankelijk.
 • JE AANDACHT IS ONONTBEERLIJK
  Een Ram- of Mars-kind (Mars regeert over het teken Ram) eist alle aandacht op. In zijn/haar verwoede pogingen om in de spotlights te staan, gaat hij/zij niet zo subtiel te werk. Je lieveling schreeuwt de longen uit zijn/haar lijfje of klopt met zijn/haar lepel op de hoge kinderstoel als je hem/haar te lang alleen laat of als hij/zij z'n/haar zin niet krijgt. Wat de kleine wil, wil hij of zij stante pede. De meisjes-Rammen moeten in deze zeker niet onderdoen voor hun mannelijke tegenhanger.
 • HET RAM-KIND IS GENEREUS
  Geregeld zal je versteld staan van zijn/haar gulheid. Dit ukje deelt zijn/haar hele hebben en houden, net zolang tot wanneer hij/zij door een ander gevoelsmatig gekwetst wordt.
 • NON-STOP
  Een Ram-baby is altijd in de weer. Voortdurend wordt zijn/haar aandacht afgeleid door alles wat er rondom hem/haar gebeurt. Stilzitten of -liggen hoort er echt niet bij.
 • DON’T BE LIKE A BOSS
  Autoriteit, dat is iets waar je Mars-kind letterlijk van gaat lopen. Het wil gewoon z'n eigen gang gaan en wanneer je het dan toch een opdracht geeft, doe je dat beter op een aardige, goedlachse manier.
 • EEN SNELLE RAKKER
  Altijd levendig en sociaal, dat is die Ram-peuter van jou. Hij/zij is een natuurlijke leider, die dol is op sport en competitie. Geen enkele uitdaging gaat hij of zij uit de weg en als het op praten aankomt, is hij/zij alle leeftijdgenootjes ver voorop.
 • GEVOELIG KANTJE
  Misschien lijkt je Ram-kind weinig emotioneel, maar schijn bedriegt, want diep vanbinnen is het behoorlijk kwetsbaar. Van zodra iemand je Rammetje probeert te treffen, zal je hem/haar moeten opmonteren. Hij/zij wil zo graag geliefd worden en heeft zo'n ontzettende nood aan bevestiging.
 • MINDER SNEL ZINDELIJK
  Hoewel je Mars-kind er vroeg bij is om te lopen en te praten, gaat het wat langzamer met zijn/haar zindelijkheid. Zijn/haar aandacht gaat uit naar alle prikkels uit de omgeving en daarbij wordt het toiletbezoek wel eens uit het oog verloren. Geef het de tijd om zindelijk te worden op zijn/haar eigen tempo.

Stier als kind

Astrologie kinderen Stier Bloom web
 • KALM, MAAR KOPPIG
  Ben je de trotse ouder van een flinke Stier? Dan heb je geluk, want je kleintje is over het algemeen rustig en tevreden. Maar om die rust te bewaren, moet je hem of haar vooral tot niets dwingen dat hem/haar niet zint, want anders wordt jouw lieveling als snel een woeste Stier. Leg je er maar bij neer, want je Stier-kind is niet in een twee drie van zijn/haar idee af te brengen.
 • ROUTINE VOOR ALLES
  Al van in zijn/haar wiegje houdt de Stier van routine en regelmaat. Elke verandering brengt hem/haar uit evenwicht en is daardoor telkens weer een beproeving. Je zult er verstandig aan doen om je telg goed voor te bereiden als er iets nieuws staat te gebeuren, want die aanpassingsfase heeft hij/zij echt wel nodig.
 • OP DE TAST
  Een Stier laat zich leiden door zijn/haar zintuigen. Dat zal je al snel merken aan de manier waarop hij/zij reageert op aanrakingen. Hij/zij hunkert ernaar om in je armen weg te dromen, het liefst in een warm dekentje gewikkeld. Eten doet hij/zij op zijn/haar eigen tempo, van elk hapje genietend. Je zult er dus zelf ook je tijd moeten voor nemen om je Stier-kind of -baby te voeden. Wellicht word je geduld daarbij meer dan eens op de proef gesteld, maar jouw voldoening is het lege bordje achteraf. Je kind eet zowat alles wat je hem of haar voorschotelt.
 • AFFECTIE
  Een Stier-kind snakt naar liefde en affectie. Breng daarom regelmatig een nieuwe knuffel mee naar huis en laat hem/haar je genegenheid en ouderliefde voelen.
 • EEN FOPSPEENJUNKIE
  Als je kind onder het dierenriemteken Stier is geboren, dan is de kans groot dat hij/zij een duimzuiger of een fopspeenjunkie is. Stieren hebben namelijk de neiging om alles in de mond te stoppen. Bezint dus voor je begint, want eenmaal hij/zij het genot van die fopspeen heeft leren ervaren, raakt hij/zij er nog moeilijk van af.
 • EMOTIONEEL STABIEL
  Hoewel de Stier bekendstaat om zijn/haar koppigheid, is het in emotioneel opzicht een uiterst stabiele medemens. Er moet al heel veel gebeuren om de Stier uit balans te krijgen. Hij/zij is zonder meer een kalme, bezadigde persoonlijkheid, die best tevreden is met het leven zoals het is.
 • BUITEN RAVOTTEN
  Vermits Stier een Aardeteken is, hoeft het je niet te verbazen dat je kleintje zich het best kan uitleven in de natuur. Heeft hij/zij al eens een kwalijk moment, leg dan eens een streepje muziek op en al snel verschijnt er een glimlach op zijn/haar leuke snoet. Zijn/haar gevoel voor ritme brengt hem/haar meteen aan het dansen.
 • EEN GOEDE KOSTGANGER
  Eten is voor je Stiertje als een godsgeschenk. En dat doet hij/zij als de beste, want voor elke Stier is dat het hoogtepunt van de dag. Veeleisend is hij/zij niet, want een Stier lust vrijwel alles! Mocht er dan toch al eens iets tussen zitten dat hem/haar niet bevalt, dan zal je dat vlug geweten hebben, want dat begint hij/zij te brullen.

Tweelingen als kind

Astrologie kinderen Tweelingen Bloom web
 • INTELLIGENT
  Je Tweelingen-telg behoort tot de knapste van de zodiak. Zijn/haar voorkeur gaat uit naar allerlei technologieën die zijn of haar communicatie kunnen verbeteren of bespoedigen. Doe hem/haar dus een leuke gadget of computer cadeau voor zijn/haar verjaardag. Je Tweelingen is een kei in multi-tasking en door zijn/haar enorme nieuwsgierigheid neemt hij/zij alles aan om de verveling tegen te gaan. Denkspelletjes bevorderen de ontwikkeling van je intelligente Tweelingen-kind.
 • BLA BLA BLA
  Mercurius, planeet van communicatie, regeert over het teken Tweelingen. Dit verklaart waarom je kleintje zo’n praatwaterval is en waarom hij/zij zoveel vriendjes en vriendinnetjes heeft. Met een Tweelingen in de buurt is het nooit stil, want er is altijd wel iets te vertellen. Bij al deze verbale gedrevenheid moeten we wel een kanttekening plaatsen, want je Tweelingen-kind durft, daar waar het hem/haar goed uitkomt, wel eens de waarheid te verbloemen. Probeer hem/haar deze gewoonte - om al te vaak een leugentje om bestwil te gebruiken - af te leren.
 • ONVOORSPELBAAR
  Het zal je wellicht niet verbazen als we jou vertellen dat je er met je Tweelingen-kind toch wel een complex en gelaagd karaktertje bij hebt. Hij/zij komt redelijk onvoorspelbaar uit de hoek en van routine wil hij/zij niets weten. Een dagplanning is niet aan hem of haar besteed.
 • HET BLIJVEN KINDEREN
  Hoewel een Tweelingen best pienter is, vind je hem/haar maar zelden rustig met een boekje in een hoekje. Je Tweelingen-kind behoudt zijn spontaniteit, ongeacht zijn leeftijd. Hij/zij is altijd te vinden voor fun.
 • ENERGIE TE OVER
  en Tweelingen wil zo vlug mogelijk de wereld om zich heen ontdekken en als baby is hij een haantje de voorste om te kruipen en te leren stappen. Tweelingen is een Luchtteken, vandaar de beweeglijkheid van je kleine spruit. Hij/zij is maar moeilijk stil te houden, want hij/zij wil op verkenning gaan.
 • SOCIALIZEN
  Tweeling-kinderen zijn enorm sociaal en vinden het heerlijk om in het gezelschap van jongeren van hun eigen leeftijd te vertoeven. Dankzij hun verbale kwaliteiten, hun gevoel voor humor en de gave om met zowat iedereen te kunnen omgaan, zijn deze kids meestal heel populair én geliefd. Stuur je Tweelingen dus maar gerust naar een vakantiekamp, want hij/zij zal meteen heel wat vriendjes hebben en zal er openbloeien.
 • KIEZEN IS VERLIEZEN
  De afbeelding van een Tweelingen is er een met twee gezichten. Je Tweelingen-kind kan werkelijk alle kanten op en weet zich op uiteenlopende domeinen handig uit de slag te trekken. Hij/zij valt altijd wel op zijn/haar pootjes. Toch heeft zij/hij het lastig om een knoop door te hakken, ook al omdat de Tweelingen-natuur zo beïnvloedbaar maakt. Je lieveling heeft jouw leiding dus echt wel nodig om zonder al te veel kleerscheuren op te groeien.
 • VERZOT OP INTERACTIE
  Al van bij de geboorte is je Tweelingen-kind zeer alert en verzot op aandacht van en interactie met jou en met de andere mensen in de omgeving. Laat hem/haar niet teveel alleen, want dat kan hij/zij niet aan. Geluiden en een lieve glimlach zullen je Tweeling-baby verheugen, maar hij/zij is geen fan van overdadig veel lawaai.

Kreeft als kind

Astrologie kinderen Kreeft Bloom web
 • FAMILIE VOOR ALLES
  Kreeften zijn heel erg afhankelijk van de reacties van ouders en familieleden op hun doen en laten. Zij zijn bijzonder meelevend met anderen, inzonderheid met hun (zieke) familieleden, maar ook als een vriend, een buur, enz. in moeilijkheden verkeert, zijn ze er als de kippen bij om bij te springen.
 • TERUG NAAR HET VERLEDEN
  Als ouder van een Kreeft-kind zal je merken dat zoon- of dochterlief steeds refereert naar het verleden. Jouw kind heeft een geweldig geheugen en vergeet werkelijk niets. Tot op zijn of haar oude dag zal hij/zij zich nog alle indrukken uit de vroegste kindertijd levendig herinneren. De sfeer die je Kreeftje in zijn/haar jeugd ervaart, laat een diepe indruk na. Het hoeft je dan ook niet te verwonderen dat veel Kreeft-kinderen een voorkeur hebben voor het vak geschiedenis op school. Dankzij zijn/haar grote verbeeldingskracht is het precies alsof hij/zij er zelf bij was.
 • HEEL VEEL FANTASIE
  Zoals vermeld, bezit je Kreeft-kind heel veel fantasie. Het is dan ook geen toeval dat je lieveling zich aangetrokken voelt tot de wereld van het theater en dat hij/zij een verwoede bioscoopganger is. Fotografie wordt wellicht een van zijn/haar geliefkoosde hobby's.
 • DE DROOMWERELD IS DE REALITEIT
  Een Kreeft-kind is in zijn/haar vroege jeugd makkelijk op te voeden. De fantasiewereld is voor hem/haar de realiteit en daardoor kan hij/zij urenlang alleen spelen.
 • HUMEURIG
  Geregeerd door de immer veranderlijke Maan heeft je Kreeft-kind behoorlijk last van stemmingsschommelingen. De geringste aanleiding volstaat om zijn of haar emoties te doen omslaan, gaande van enorme uitbundigheid, over nukkigheid tot boosheid en zelfs wanhoop. Een Kreeft-baby is niet zelden een huilbaby, maar gelukkig krijg je er veel liefde voor in de plaats.
 • BEGRIP EN ERKENNING
  Je Kreeft-kind is behoorlijk verlegen en dat kan in zijn/haar eerste schooljaren een probleem zijn. Het vergt heel wat geduld en inlevingsvermogen om zijn/haar diepste verlangens te ontdekken. Innerlijk snakt dit kind naar warmte, liefkozingen en erkenning en wanneer dit kwetsbaar wezentje onvoldoende aandacht krijgt van ouders en onderwijzend personeel, dan kan dit hem/haar diep raken.
 • ALLES OPPOTTEN
  Jonge Kreeften houden ervan om zelf wat geld bijeen te sprokkelen. Daarom staan ze te popelen om boodschappen te doen, het gras te maaien, de auto van de buren een wasbeurt te geven, te gaan babysitten, enz. Het overgrote deel van wat op die manier wordt verdiend, komt netjes in de spaarpot terecht.
 • EEN GEBOREN LEIDER
  Hoewel je Kreeft-kind heel meegaand en rustig oogt, schuilt er in hem/haar een leiderstype, want ondanks de gevoelige en vriendelijke aard van je kind, is hij/zij allerminst een meeloper.

Leeuw als kind

Astrologie kinderen Leeuw Bloom web
 • WARM EN LIEFDEVOL
  Het teken Leeuw wordt geregeerd door de Zon. Daarom is het alsof je Leeuw-kind altijd schittert. Hij/zij is warm en liefdevol en hunkert naar warmte, aandacht en bewondering. Wees dus niet zuinig met woorden van lof. Een aanmoediging en applaus doet het hartje van je leeuwenwelp sneller slaan.
 • HET MIDDELPUNT
  Net zoals de Zon het centrum van ons zonnestelsel is, is ook jouw ukje ervan overtuigd dat hij/zij dat is. Van jongs af aan heeft hij/zij door hoe hij/zij de aandacht naar zich toe kan trekken. Kleine Leeuwen zijn uitermate hongerig naar de affectie en genegenheid van hun ouders. Hij/zij gooit zijn/haar charme in de strijd om die liefde te krijgen. Puberende Leeuwen hebben de neiging om te pronken of om op te scheppen. Als verstandige ouder geef je hem/haar in dat geval een berisping als het irritant wordt. Doe dat echter niet in het openbaar, want dat vergeeft je rebelse zoon of dochter je nooit!
 • ALTIJD OPGEWEKT
  Reeds van in de wieg is je Leeuw-kind blij en opgewekt. Hij/zij beschikt over heel wat energie en tijdens zijn/haar kinderjaren durft hij of zij al eens uitdagender uit de hoek komen. Fun willen ze voor geen haar missen. Schrijf hem/haar beslist in voor de dans-, toneel- of gymnastiekles. Zo kan hij/zijn energie én zijn/haar theatraliteit kwijt.
 • EEN CREATIEVELING
  Je Leeuw-baby is dol op felle kleuren en speelgoed dat het liefst flink wat lawaai maakt. Kies voor opvallende kleuren als je de kinderkamer inricht, want daarbij voelt je kind zich helemaal top.
 • EEN GEBOREN LEIDER
  Enthousiast, plezant, energiek en boordevol ideeën, dat is een Leeuw-kind ten voeten uit. Hij/zij neemt in alle omstandigheden het voortouw en het leiderschap. Dat zal je als vader of moeder meermaals moeten ervaren. Moedig je kleintje af en toe aan om ook de andere leeftijdsgenootje even aan bod te laten komen. Zo heb je toch een beetje vat op het dominante karakter van je Leeuwtje.
 • STERK EN ZONDER ANGSTEN
  De leeuw staat aan het hoofd van het dierenrijk en symboliseert op die manier macht en kracht. Dat is bij jouw welpje niet anders. Hij/zij is mentaal én fysiek enorm sterk en gaat geen enkele uitdaging uit de weg. Houd steeds een oogje in het zeil om te voorkomen dat hij/zij zichzelf in nesten wringt.
 • FALEN IS GEEN OPTIE
  Je Leeuw-kind is heel erg trots en zelfverzekerd en zal nooit toegeven dat hij/zij iets niet kan. In bepaalde gevallen gooit de Leeuw dan toch de handdoek in de ring, wanneer een nederlaag onvermijdelijk blijkt. Leer hem/haar dat het niet verkeerd is om fouten te maken en dat er uit alles iets te leren valt.
 • LOVE, LOVE, LOVE
  De Leeuw kan niet zonder liefde, vandaar dat jouw kind er al vroeg een vriendje/vriendinnetje op nahoudt. Zoveel generositeit beperkt zich niet tot mensen en dus kan je Leeuwtje prima overweg met een huisdier. Schenk je kind daarom een hond of kat als speelkameraadje.

Maagd als kind

Astrologie kinderen Maagd Bloom web
 • DE HELPER
  Reeds van jongs af aan is je Maagd-kind heel behulpzaam. Hij of zij helpt je bij de huishoudelijke klusjes en je kind zal erop toezien dat niemand iets tekort komt. Hij/zij is ook heel erg handig en heeft in een mum van tijd de afwas voor mekaar, vaak zonder dat je er zelfs moet om vragen.
 • BAZIG TREKJE
  In de omgang met broers, zussen en leeftijdsgenoten kan je Maagd-kind behoorlijk dominant uit de hoek komen. Hij/zij is bazig én tegelijk heel erg kritisch. Leer hem/haar in een vroeg stadium om andere mensen op gepaste wijze te benaderen, want op die manier kunnen onnodige discussies en wrijvingen worden vermeden. Het is inderdaad zo, dat je kind graag de touwtjes in handen neemt, maar daarbij al te makkelijk voorbijgaat aan de mening van anderen. Dat wordt alvast een aandachtspunt.
 • BEHENDIG
  Op intellectueel vlak blinkt het teken Maagd zeker uit. Daar zal ook je kind van profiteren, want hij/zij is ongetwijfeld een vroege prater en leert verder heel snel lezen en schrijven. Om zijn of haar mentale vaardigheden te stimuleren, is het een overweging om je kind al op heel jonge leeftijd naar school te sturen. Het zou zonde zijn om het te lang thuis te houden, want op die manier gaat er heel wat kostbare tijd verloren.
 • OOG VOOR DETAIL
  Een Maagd is niet enkel pienter, maar beschikt tevens over de gave om dingen te zien of op te merken, die andere mensen ontgaan. Deze eigenschap, dit oog voor detail, geeft je kind een enorme voorsprong op speelkameraadjes, vooral bij bepaalde spelletjes waar deze opmerkzaamheid belangrijk is.
 • VERANTWOORDELIJK
  Je zult er soms versteld van staan hoe je Maagd-kind zijn/haar spaarcenten al van kindsbeen af weet te beheren. Een leuk spaarvarkentje is een heel geschikt cadeau en dat mag gerust op prille leeftijd.
 • HEEL GEORDEND
  Zoals het een echte Maagd betaamt, is je telg extreem netjes en ordelijk. Dat zie je meteen in de speel- en slaapkamer, waar alles z'n plaats heeft. Je kunt deze orde maar beter respecteren, zo niet verstoor je de logische ordening die door je kind is aangebracht en daar wordt hij/zij dan weer onrustig van.
 • COMPLEX
  Maar je Maagd-telg is meer dan een verzameling snelle hersenen, want hij/zij is ook nog eens bijzonder sensitief. Schrik niet als je vaststelt dat je kind zich in bepaalde situaties moeilijk kan handhaven en angstig reageert. Heel wat Maagden hebben overigens last van een minderwaardigheidscomplex. Het is verstandig om daarop te anticiperen door ervoor te zorgen dat je kind een gezond en sterk zelfbeeld kan ontwikkelen. Geef hem/haar voldoende liefde en genegenheid en wees lovend over zijn/haar prestaties. Enkel zo voelt je telg zich gewaardeerd en gesteund.
 • DISCREET
  Vanaf het moment dat je Maagd-tiener interesse toont voor de andere sekse, doe je er goed aan om hem/haar daar niet mee te plagen, want zoiets kan een blijvend litteken veroorzaken in zijn/haar gevoelsleven. Voor een Maagd is het immers niet evident om met iemand een nauwe band te sluiten en precies daarom moet de weg zoveel mogelijk geëffend blijven/worden.

Weegschaal als kind

Astrologie kinderen Weegschaal Bloom web
 • CUTENESS ALERT
  "Nee maar, wat een schattige baby!". Als ouder van een Weegschaal-kind zal je deze spontane reactie regelmatig horen. Je telg is precies als een rozig engeltje, zo vertederend en lief, zo mooi en vriendelijk. Dat alles met dank aan Venus, planeet van de schoonheid. En als je kindje glimlacht, is het alsof de hele kamer verlicht wordt.
 • DE EEUWIGE TWIJFELAAR
  Je Weegschaaltje is - oh zo - besluiteloos. Hij/zij overloopt en overweegt eerst alle opties vooraleer het een actie onderneemt. Wat moet het nou eerst: eten of spelen? Van zodra je doorhebt hoe je kind in elkaar zit, zal je daar gericht mee omgaan en zal je het bijvoorbeeld de verschillende mogelijkheden één voor één aanbieden.
 • HET MIDDELPUNT
  Deze baby/peuter trekt omwille van zijn/haar charmante en aantrekkelijke verschijning alle aandacht naar zich toe. Leeftijdsgenootjes vertoeven graag in zijn/haar buurt, omdat hij/zij over flink wat humor beschikt en verder een stralende persoonlijkheid bezit. Je kind is met heel wat sociale vaardigheden behept en dat merk je vooral aan zijn/haar aantal vriendjes en vriendinnetjes. Later, wanneer zoon- of dochterlief aan het puberen gaat, vertaalt zich dat in het grote aantal volgers op sociale media.
 • GENEREUS
  Al van jongs af aan koestert je kind het verlangen om voor anderen in de bres te springen. Op school zal hij/zij zijn/haar jasje aan een klasgenootje afstaan wanneer dat laatste kou lijdt. Het is eigen aan Weegschalen dat ze gul zijn. Soms moet je er als vader of moeder op toezien dat je kind zich niet te veel wegcijfert en dat het zijn/haar spaarcenten niet lukraak aan iedereen uitdeelt.
 • MAKE PEACE, NOT WAR
  Geregeerd door Venus, behoort je Weegschaal tot de top der diplomaten. Hij/zij weegt alle (tegen)argumenten zorgvuldig af, zonder vooroordeel. Je kind is algauw de uitverkoren kapitein van het schoolteam. Maar wanneer het er écht op aan komt en als er conflicten dreigen, dan zal je Weegschaal-kind helaas afhaken. Dat is iets waar hij of zij niet mee overweg kan. Het is jouw taak om hem/haar dat bij te brengen, want anders loopt je kind het risico om op latere leeftijd de speelbal te worden van andermans agressie of dominantie. Heb je ruzie met je partner, leg na afloop aan je kind uit dat alles oké is en dat dat niet het einde van de wereld betekent.
 • MUZIEK VERWARMT DE ZIEL
  Breng je telg tot rust met een streepje sfeervolle achtergrondmuziek, want daar is je ukje heel erg gevoelig voor. Weegschaal houdt van kunst en het is best mogelijk dat je kind later met heel veel goesting en plezier naar de muziek- of schilderacademie trekt.
 • TIME MANAGEMENT, EUH?
  Vermits je telg zo opgaat in het spel en in zijn/haar sociale contacten, gaat de tijd zo snel aan hem/haar voorbij. Nu en dan een les in time management behoort tot het basis opvoedingspakket van je Weegschaaltje.
 • VERBAAL IN HET KWADRAAT
  Het is je zeker al opgevallen: de verbale vaardigheden van je lieveling zijn niet min. Reeds als baby reageert hij/zij heel enthousiast op de woorden van mama en papa. Van zodra het ouder wordt, helpen gesprekken hem/haar om zijn/haar idee van de wereld te vormen. Motiveer je kind om deel te nemen aan conversaties, ongeacht het onderwerp.

Schorpioen als kind

Astrologie kinderen Schorpioen Bloom web
 • GEHEIMZINNIGE WEZENTJES
  Schorpioenen houden het liefst alles voor zichzelf. Privacy is hun hoogste goed. Anderzijds kan je niets verborgen houden voor je Schorpioenkind. Hij/zij is heel erg intuïtief en opmerkzaam, waardoor hij/zij alles haarfijn aanvoelt. Je kind heeft meteen door als er iets niet pluis is.
 • EXTREEM GEVOELIG
  Op het eerste gezicht ziet je lieveling er behoorlijk ‘cool’ uit, maar achter deze façade schuilt een emotioneel, gevoelig wezentje. Nu en dan wordt het je kind te veel en dan moet het zich, veelal uit zelfbescherming, even terug trekken. Als ouder kan je hem/haar leren om zijn/haar emoties met jou te delen. Snel het ter hulp wanneer je merkt dat je Schorpioentje van streek is en laat het op die momenten van intens verdriet of hevige paniek niet aan zijn/haar lot over.
 • STEL HEM/HAAR GERUST
  Schorpioentjes hebben een sterke wil en zullen niet gauw laten merken wanneer ze zich geïntimideerd voelen. En ondanks het feit dat ze ogenschijnlijk dapper in het leven staan, kampen ze heel vaak met gevoelens van angst en onzekerheid. Stel je lieveling gerust, fluister hem/haar toe dat alles goedkomt.
 • OP HET POTJE
  Schorpioentjes hebben al heel vroeg een bijzonder grote interesse in de menselijke seksualiteit. Ga daar zo natuurlijk en ongedwongen mogelijk mee om, want hier ligt de sleutel voor hun verdere ontwikkeling en probeer vooral niet te oordelen en/of te veroordelen. Op dat vlak is het ontzettend belangrijk dat je kind zich op zijn/haar gemak voelt, zonder schaamte of schuldgevoel. Moedig hem/haar tijdens zijn/haar potjestraining aan en respecteer zijn/haar privacy.
 • EEN IJZEREN WIL
  Reeds van in het wiegje tracht je Schorpioen-baby je te manipuleren. Dat heb je als toegewijde en liefhebbende ouder doorgaans niet meteen in de gaten. Kijk eens naar die priemende oogjes en die indringende blik waarmee het kleine wig zijn/haar omgeving bespiedt. Je kind is zonder meer heel erg competitief en tast voortdurend zijn/haar grenzen af. Wat hij/zij ook onderneemt, hij/zij ZAL de beste zijn. Maak je kind duidelijk dat wrok niet bepaald een mooie eigenschap is. Hoed je als ouder verder ook voor zijn/haar jaloerse reacties.
 • EEN WARE DETECTIVE
  Je Schorpioentje heeft weinig lessen te leren van Sherlock Holmes. Hij/zij gaat spontaan op zoek om mysteries te ontsluieren. Het verborgene en de menselijke psyche oefenen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op je telg. Je kleine speelt verder ook graag verstoppertje.
 • BEZITTERIG
  Je Schorpioen-kind is niet bepaald happig om zijn/haar speelgoed of snacks met speelkameraadjes te delen. Die vorm van vrijgevigheid zal je als bewuste ouder zeker moeten aanmoedigen, want anders is de kans groot dat het met dat bezitterige trekje van je kind de verkeerde kant op gaat.
 • INTENS
  Schorpioenen beschikken over een intrigerende, vaak magnetische persoonlijkheid. Het zal je zeker opvallen dat je kleine er al snel een schare volgelingen op nahoudt. Maar, bovenal is de Schorpioen loyaal aan zijn/haar vrienden, familie en ouders.

Boogschutter als kind

Astrologie kinderen Boogschutter Bloom web
 • GEBOREN AVONTURIERS
  Een Boogschutter-kind is graag in beweging. Hij/zij is vrij onrustig, staat onafhankelijk in het leven en is er helemaal klaar voor om de wereld te ontdekken. Al van in de wieg is je kindje heel erg doende met armpjes en beentjes en je zult versteld staan hoe snel het kan lopen. Neem je kleintje mee op uitstap, want daar geniet het heel erg van! Het is bovendien heel goed voor de gezondheid van je kind.
 • MENSLIEVEND
  Je kleine Boogschutter zit barstensvol energie en voelt zich graag omringd door leeftijdsgenoten. Je Boogschutter-kind houdt er niet van om lang alleen gelaten te worden. Het is vaak al voldoende dat hij/zij je stem hoort om makkelijker de slaap te kunnen vatten. Toch is je kleine deugniet heus wel een beetje apart, want hoewel hij/zij graag in het gezelschap van andere mensen vertoeft, heeft hij/zij nood aan eigen ruimte en vooral veel vrijheid. Het kind ontwikkelt zich het best op zijn/haar eigen manier, zonder al te veel invloeden van buitenaf.
 • IMAGINATIE TE OVER
  Jouw kind is gezegend met een flinke dosis verbeelding. Hij/zij durft nogal eens dagdromen en daaruit kunnen de grappigste verhalen naar boven komen. Fictie en werkelijkheid vloeien makkelijk in elkaar over. Het is best mogelijk dat je Boogschutter-kind het gezelschap van een denkbeeldig vriendje of vriendinnetje geniet. Sta hem/haar toe zich in zijn/haar fantasiewereld uit te leven.
 • GRAPPIGE SNUITERS
  Een Boogschutter laat anderen delen in zijn/haar vreugde. Zijn of haar gekir lokt bij menig volwassene de slappe lach uit.
 • REGELS, EUH, VOOR WIE?
  Het is duidelijk dat je telg het niet zo begrepen heeft op allerlei regeltjes en wetten. Hij/zij is eerder een non-conformist en verdraagt niet dat hij/zij in zijn/haar vrijheid wordt geremd. Met traditionele straffen geraak je bij je Boogschutter-kind dus niet ver. Toch denkt een Boogschutter heel logisch en het is de kunst om daarop in te spelen. Leg hem/haar in begrijpelijke taal uit waarom iets niet door de beugel kan en welk gedrag wél of niet gepast is.
 • ONSTUIMIG MET GELD
  Je kind is bijzonder enthousiast en soms wat onstuimig en dat is precies ook hoe het met geld omspringt. Leer je kind daarom verantwoordelijk om te gaan met zijn/haar spaarcenten. En wanneer het voor de zoveelste keer om meer vraagt, dan is het aan jou om 'neen' te zeggen. De volgende keer zal zoon- of dochterlief wél zorgvuldiger budgetteren.
 • WILD
  Je kunt je Boogschuttertje werkelijk overal aantreffen. Hij/zij rent van hot naar her, maar elke plek kan hij/zij terstond achterlaten om een interessanter 'project' aan te pakken. Hij/zij is dol op leren, maar dan wel op voorwaarde dat het onderwerp hem/haar raakt. Slaat de verveling toe? Dan is stilzitten geen optie. Ga daarom als ouder op zoek naar interactieve en educatieve plaatsen, waar de nieuwsgierigheid van je telg gevoed wordt.
 • ALTIJD EERLIJK
  De waarheid komt uit een kindermond en dat gezegde gaat zeker op voor een Boogschutter. Je kind zal die waarheid steeds met je delen.

Steenbok als kind

Astrologie kinderen Steenbok Bloom web
 • EEN OUDE ZIEL
  Deze winterbaby lijkt ouder en in vergelijking met zijn leeftijdsgenootjes heeft hij/zij ook meer maturiteit. Hij/zij weet precies wat hij/zij wil en bekomt dit uiteindelijk door geduld te oefenen. Je Steenbok-kind is doorgaans ernstiger dan de andere kinderen en kan een stugge indruk nalaten. Geef het goede voorbeeld en leer je kind dat de wereld zoveel mooier is als je hem met de glimlacht tegemoet treedt.
 • ERNSTIG
  Steenbokken zijn geen feestneuzen. Je kleintje schuwt de drukte en zoekt liever het gezelschap op van mensen die hij/zij kent. Op school is je kind een toonbeeld van discipline en gehoorzaamheid. Kinderachtige spelletjes zijn niets voor hem/haar.
 • DOELGERICHT
  Van zodra je het gevoel hebt dat je Steenbok zich verveelt, kan je hem of haar eenvoudigweg een taak geven. Je kunt ervan op aan dat die tot in de puntjes wordt afgewerkt. Een Steenbok, jong of oud, moet echt wel iets om handen hebben, want anders voelt hij/zij zich nutteloos en lusteloos. Je houdt je Steenbok-kind dus het gelukkigst als je hem/haar op tijd en stond nieuw leermateriaal voorschotelt.
 • PRAKTISCH INGESTELD
  Een Steenbok-kind houdt niet van plotse veranderingen en brengt zelden wijzigingen aan in zijn/haar planning. Hij/zij weegt de pro’s en contra’s zorgvuldig af en neemt daarna een rationele beslissing. Je moet alvast niet bang zijn dat je kleintje impulsieve en gekke dingen zou doen en met zijn/haar centjes gaat hij/zij heel verstandig en beredeneerd om.
 • ROMANTISCH
  Dit wintertype komt dikwijls koud en afstandelijk over, maar schijn bedriegt, want diep vanbinnen wil je kind zich gewoon geliefd voelen. En ja, zo af en toe zal hij/zij jou verrassen met een vertederende zoen of een onverwacht geschenkje.
 • BESLUITVAARDIG
  Je Steenbokje komt makkelijk tot een besluit en dan kan niks of niemand hem/haar ervan afbrengen. Dit maakt van een Steenbok een geboren leider.
 • KOPPIG
  Je ukje is er rotsvast van overtuigd dat hij/zij het bij het rechte eind heeft. Probeer hem/haar maar niet op andere gedachten te brengen, want dan loop je tegen een muur aan. Je kunt natuurlijk altijd komen aandraven met een resem sterke argumenten, maar dan nog...
 • VERLEGEN
  Je Steenbokje is niet bepaald een sociaal dier. Eerder een einzelgänger. Hoewel, eenmaal hij/zij vertrouwen heeft in de mensen om hem/haar heen, ontpopt hij/zij zich al snel tot een loyale vriend(in). Dan durft hij/ zij ook al eens zijn/haar humoristisch kantje te laten zien.

Waterman als kind

Astrologie kinderen Waterman Bloom web
 • VOL VERRASSINGEN
  Een kleine Waterman kan absoluut niet stilzitten. Je weet nooit wat je kan verwachten van deze deugniet. Nieuwe dingen, mensen en plaatsen ontdekken behoren tot de favoriete bezigheid van deze telg. Wees dus voorbereid om dagelijks op avontuur te trekken!
 • DROMER
  Voel je zeker niet beledigd als je ‘genegeerd’ wordt door jouw kleine spruit, want hij/zij kan er écht niets aan doen. Watermannen zitten constant ergens anders met hun gedachten, waardoor het een echte opgave is om hun aandacht te trekken én vast te houden. Als je telkens probeert te achterhalen waar je oogappel aan zou kunnen denken, dan ben je eraan voor de moeite.
 • KOPPIG
  Dit winterkind zet altijd zijn/haar hakken in het zand, ook al betekent dit dat hij/zij zich daarmee minder populair maakt. Hij/zij houdt halsstarrig vast aan zijn eigen overtuigingen.
 • DYNAMISCH
  Geen enkele emotie blijft lang hangen bij een Waterman-kind. Extreme vrolijkheid wisselt zich binnen luttele seconden af met intens verdriet. Alle kinderen beleven wel eens een emotionele rollercoaster, maar Watermannetjes blijken daar toch nog iets gevoeliger voor te zijn.
 • EMPATHISCH
  Het is net alsof je jonge Waterman sensoren heeft die jouw emoties in kaart brengen. Hij/zij kan zich altijd perfect inleven in andere mensen gevoelens, een eigenschap die hem/haar heel geliefd maakt in sociale situaties.
 • TEAMPLAYER
  Waterman-kinderen zijn geboren groepsbeesten. Ze zijn enorm sociaal en kunnen terugvallen op een schare goede vrienden. Zij voelen zich in een groep als een vis in het water.
 • LEERGIERIG
  Als je je zorgen maakt over hoe je Waterman-kind op academisch vlak zal presteren: worry no more. Hij/zij is enorm leergierig en dat werpt zijn vruchten af in de klas én in het leven. Watermannen zijn heel alert en pikken informatie heel snel op. Stimuleer zijn/haar snelle geest door heel regelmatig gezelschapsspelletjes en/of wetenschappelijke weetjes aan te voeren.
 • EIGENAARDIG
  Op het moment dat je denkt dat je volledig doorhebt hoe je Waterman-zoon/dochter ineen steekt, doet hij/zij iets totaal onverwachts wat je opnieuw aan het denken zet. Dat kan frustrerend zijn, maar beschouw die onvoorspelbaarheid liever als een leuke, spannende eigenschap. Thuis wordt het allesbehalve saai!

Vissen als kind

Astrologie kinderen Vissen Bloom web
 • GEVOELIGHEID TEN TOP
  Hét persoonlijkheidskenmerk bij uitstek: hooggevoelig! Het gebeurt al te vaak dat een Vissen-kind de gevoelstoestand van jou als ouder spiegelt. En dit kan zeker in je voordeel spelen: als je kleine spruit iets heeft mispeuterd, is een strenge blik ruim voldoende om de boodschap over te brengen.
 • IETWAT AFSTANDELIJK
  Omdat je Vissen-kind sneller emotioneel geraakt wordt, kan dit resulteren in afstandelijk gedrag. Hij/zij reageert zo puur uit zelfbescherming, om niet gekwetst te worden. Breng als ouder voldoende begrip en liefde op voor de gevoelswereld van je telg. Enkel zo kruipt hij/zij geleidelijk aan uit zijn/haar schulp.
 • FANTASIERIJK
  De wereld van je Vissen-zoon/dochter is rijk gevuld met fantasieën. Hij/zij neemt je graag mee op sleeptouw tijdens al die dolle avonturen en fratsen. En ja, af en toe verliest je spruit wel de voeling met de werkelijkheid, maar is dat niet wat een kindertijd net zo zorgeloos maakt?!
 • EEN BEETJE NAÏEF
  Een Vissen-kind ziet altijd het goede in de mensen. Een zeer mooie eigenschap uiteraard, ware het niet dat hij/zij soms de verkeerde personen in vertrouwen neemt. Zie er als ouder op toe dat er geen misbruik gemaakt wordt van de goedheid van je kleine. Gun hem/haar tegelijkertijd de ruimte om hier zelf lessen uit te kunnen trekken.
 • GEPASSIONEERD
  Je Visje wordt voortgestuwd door passie. Weet een onderwerp/activiteit hem/haar niet te boeien, dan komt hij/zij zijn luie zetel niet uit. Maar... vanaf het moment dat je telg op een bezigheid botst waarvan zijn/haar hart een sprongetje maakt, dan kan hij/zij zich daar héél lang op focussen. Deze eigenschap komt later zeker nog van pas!
 • IDEALISTISCH
  Perfectie bestaat niet. Dat durft een Vissen-kind wel eens uit het oog te verliezen. De lat ligt aldus hoog voor zichzelf, maar ook voor de mensen in zijn/haar omgeving. Indien verwachtingen niet ingelost worden, dan raakt deze ontgoocheling zijn/haar diepste zijn. Als ouder kan je hem/haar de kunst van het relativeren meegeven.
 • DAGDROMER
  Zoals eerder aangehaald, staat je gevoelig Visje niet altijd met beide voeten op de grond. Hij/zij trekt zich het liefst terug in zijn/haar wereld, die van de fictie. Daar voelt je telg zich op en top. Hoe kan het dan ook anders dat je je spruit dikwijls op dagdromen betrapt? Zolang dit het je Visje mogelijk maakt om om te gaan met teleurstellingen, en niet om het leven in al zijn facetten te ontvluchten, is er geen vuiltje aan de lucht.
 • CONSUMINDEREND
  Een Vis koop je niet (snel) om door hem/haar duur speelgoed, snoep of andere materiële zaken te presenteren. Hij/zij hecht weinig belang aan materiële zaken. Een knuffel of een lang voorleesmomentje: daar word je spruit pas blij van!

Word ook Bloom'er
& krijg toegang tot ons volledige astrologische archief!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Waar moet je rekening mee houden bij de overgang van de winter naar de lente?

Bij de overgang van de winter naar de lente ervaren veel mensen een merkbare verschuiving in…

Lees meer
Spiritualiteit

Singing Drum Joost Kuijpers werd geroepen door de Spirit van de Drum

Niet zo ver over de grens, op het Nederlandse eiland Goeree-Overflakkee, woont de sjamanistische…

Lees meer
Astrologie

8 mei 2024 • Nieuwe Maan in Stier • Leg je fundament

Op woensdag 8 mei prijkt de Nieuwe Maan omstreeks 05.24 uur in het sterrenbeeld Stier. Stier…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

 • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom