Bloom 2 is uit! Chinese Jaarhoroscoop 2024 >

Hoe match je als Maagd met de overige sterrenbeelden?

Astrologie
Bloom
02/09/2021
Hoe match je als Maagd met de overige sterrenbeelden?

De Maagd verjaart als de zomer langzaam maar zeker transformeert in de herfst. De Maagd is een perfectionistisch wezen met een zeer ontwikkeld oog voor detail. Ze zijn perfectionistisch ingesteld en leggen de lat zeker niet laag, maar eerder torenhoog. Ze zijn praktisch ingesteld en geven een kalme indruk. Iets wat veel mensen op hun gemak stelt. Maagden zijn loyale partners en zijn een echte rots in de branding voor hun dierbaren. Toch matchen de Maagden niet met iedereen, hoe perfect hun eigenschappen wezen mogen. Benieuwd welk dierenriemteken wel dé beste match is voor de Maagd? Lees gerust verder.

Wie is de beste match voor de Maagd?

Wanneer twee mensen elkaar aantrekken, vindt er vanzelfsprekend een uitwisseling van energieën plaats. Men tast af, ziet en voelt, men ervaart een klik en men wordt verliefd. Maar op onbewust niveau gebeurt er veel meer wanneer je verliefd wordt. Het gesternte waaronder je geboren bent - je Zonneteken - maar ook de Maan en de andere planeten in je geboortehoroscoop geven jou als persoon specifieke karaktertrekken mee en zeggen verder iets over de thema’s en de lessen die je in dit leven zult moeten uitwerken. Het is beslist geen toeval dat die welbepaalde partner op je pad is gekomen en dat je precies met die persoon matcht.

Hoe zit het tussen Maagd en…

Sterrenbeeld Ram Bloom Eigenschappen Maandhoroscoop Jaarhoroscoop

Maagd en Ram (22 maart-20 april)

De Ram zal de zachte en schuchtere Maagd aantrekken, maar tussen de lakens heerst er een hemelsbreed verschil. Het zal veel geduld vergen om deze relatie te laten slagen. De seksualiteit van de Ram is passioneel en impulsief terwijl de Maagd zich juist meer op de achtergrond schuilhoudt en zijn of haar seksualiteit verdringt. De Ram komt op de proppen met gedurfde plannen. Plannen die de Maagd de stuipen op het lijf jaagt. De Maagd is kritisch ingesteld en heeft graag de zaakjes op orde in tegenstelling tot de Ram. Soms kan deze relatie goed uitpakken, maar het zal niet zonder slag of stoot zijn. De kansen op een huwelijk zijn dan ook klein.

Sterrenbeeld Stier Bloom Eigenschappen Maandhoroscoop Jaarhoroscoop

Maagd en Stier (21 april-21 mei)

Beiden zijn huiselijke types die de werkelijkheid praktisch benaderen. Hoewel dit klinkt als een goede match, spatten de vonken er helaas niet van af tussen de lakens. Allebei zijn ze voorstanders van eenvoudige houdingen op seksueel vlak. De seksuele beleving van de Stier kan storend werken voor de Maagd. Daarbij komt dat de appetijt van de Stier vele malen groter is dan die van de Maagd. Toch vullen deze aardse tekens elkaar aan op veel vlakken. De volharding van de Stier en de scherpe geest van de Maagd maakt dat ze een goed team vormen. Een succesvol huwelijk is dan ook niet ondenkbaar.

Sterrenbeeld Tweelingen Bloom Eigenschappen Maandhoroscoop Jaarhoroscoop

Maagd en Tweeling

Beide tekens benaderen het leven vanuit een verstandig oogpunt, maar hier stopt de gelijkenis dan ook. De affiniteit tussen beiden is van korte duur. De Maagd is van nature al een perfectionistisch persoon en het duurt dan ook niet lang voordat de Maagd begint te zeuren over de kleine dingetjes. De Tweeling zal dan ook bezwijken onder de lading ongezouten kritiek van de Maagd. De Tweeling zal vlug zijn plezier ergens anders zoeken waardoor de passie tussen de tekens op een laag pitje staat. Het is een relatie die geen kans heeft op een lang leven.

Sterrenbeeld Kreeft Bloom Eigenschappen Maandhoroscoop Jaarhoroscoop

Maagd en Kreeft (22 juni-23 juli)

Deze twee persoonlijkheden zijn twee handen op één buik. De Maagd is praktisch ingesteld en zal een basis van zekerheid bieden voor de relatie. De emotionele Kreeft is dol op een solide basis en zal dan ook tot over zijn oren verliefd worden op de Maagd. In de slaapkamer vinden deze tekens elkaar pas echt. Ze zorgen goed voor elkaar en daar kan helaas ook een gevaar in schuilen. Hun zorgzaamheid kan namelijk een verstikkend effect hebben. Als daarmee rekening gehouden wordt dan heeft dit koppel een aanzienlijke kans op slagen. Ze steken allebei graag de handen uit de mouwen en zijn bereid te werken aan een fijn nestje en een sterke relatie.

Sterrenbeeld Leeuw Bloom Eigenschappen Maandhoroscoop Jaarhoroscoop

Maagd en Leeuw (24 juli-23 augustus)

De Leeuw is een teken dat erg ingenomen is met zichzelf. Zo erg zelfs, dat hij of zij in eerste instantie niet doorheeft dat de Maagd hem bekritiseert. Toch is de Maagd dol op de Leeuw. De verwezenlijkingen van de Leeuw boezemen een gevoel van trots in bij de Maagd en het goede humeur en het aangename karakter van de Leeuw zijn aantrekkelijke eigenschappen volgens de Maagd. De Maagd is steeds bereid de Leeuw op zijn wenken te bedienen en hoest heel wat begrip op voor het emotionele en seksuele wezen dat de Leeuw is. Op zijn beurt waardeert de Leeuw weer de praktische geest van de Maagd. Deze relatie kan slagen en zelfs uitgroeien tot een langdurig huwelijk. Beiden zijn ze tevreden met elkaar en hun relatie.

Sterrenbeeld Maagd Horoscoop Maandhoroscoop Jaarhoroscoop Bloom Eigenschappen

Maagd en Maagd (24 augustus-23 september)

Maagden zijn timide wezens en dit kan vooral de pret in de slaapkamer drukken. Als Maagden een relatie met elkaar aangaan dan is dat om een partner voor het leven te hebben. Ze hebben zin voor verantwoordelijkheid, zijn intelligent en nemen de liefde uiterst ernstig. Het spreekt voor zich dat ze veel gezamenlijke interesses en hobby’s hebben. In de slaapkamer worden geen grote eisen gesteld en dat zorgt ervoor dat ze op hun gemak zijn bij elkaar. Wel kent deze relatie veel gezeur en kibbelen beide partijen over de kleinste dingen. Maar dat ligt nou eenmaal in de aard van de Maagd. Hoewel de vonken niet van deze relatie afspatten, belooft deze toch de tand des tijds te doorstaan.

Sterrenbeeld Weegschaal Bloom Eigenschappen Maandhoroscoop Jaarhoroscoop

Maagd en Weegschaal (24 september-23 oktober)

De Weegschaal is een zeer romantisch teken dat veel waarde hecht aan seks. De Maagd heeft hier echter minder oog voor en spendeert zijn of haar tijd liever op een andere manier. De Weegschaal wil bovendien het leven vieren en ieder weekend uitgaan en nieuwe mensen leren kennen terwijl de Maagd juist liever thuisblijft en op de bank een film kijkt. Een ander knelpunt in deze relatie zijn de financiën. De Weegschaal heeft een dure smaak. Een doorn in het oog van de Maagd. Een teken dat liever voorzichtig omspringt met het geld. Een huwelijk kan voortvloeien uit dit type relatie, maar het belooft op voorhand een gecompliceerd huwelijk te worden.

Sterrenbeeld Schorpioen Bloom Eigenschappen Maandhoroscoop Jaarhoroscoop

Maagd en Schorpioen (24 oktober-22 november)

Op veel vlakken vinden de Maagd en de Schorpioen elkaar, maar op seksueel vlak loopt het mis. Beide zijn huiselijke types die dezelfde interesses delen, maar in bed wil de Maagd het simpel houden terwijl de Schorpioen juist van zwoele, lange nachten houdt. De preutse Maagd kan hier moeilijk aan voldoen. Daarnaast heeft de Schorpioen zo nu en dan last van jaloerse buien en kan de Schorpioen zich als gevolg kwetsend uitlaten over de Maagd. Een huwelijk is niet ideaal. Hou het bij vriendschap.

Sterrenbeeld Boogschutter Bloom Eigenschappen Maandhoroscoop Jaarhoroscoop

Maagd en Boogschutter (23 november-21 december)

De avontuurlijke en nonchalante houding van de Boogschutter brengt een Maagd van z’n stuk. De Maagden voelen zich niet veilig in de buurt van deze tekens. Ze zijn vaak van huis terwijl de Maagden juist een aangenaam, huiselijk leven proberen op te bouwen. Daarnaast dragen Maagden loyaliteit hoog in het vaandel en staan de Boogschutters erom bekend weleens een scheve schaats te rijden. Ze hebben moeite om trouw te blijven in een relatie en dit resulteert meer dan eens in een dreun in het zelfvertrouwen van de Maagd. Mocht dit koppel samenblijven, dan is dat niet zonder ruzie.

Sterrenbeeld Steenbok Bloom Eigenschappen Maandhoroscoop Jaarhoroscoop

Maagd en Steenbok (22 december-20 januari)

Het karakter en de gewoontes van een Steenbok vormen een goede aanvulling op die van de Maagd. Beiden beleven plezier aan het huiselijke leven en verkiezen enkele goede vrienden boven een groep vage kennissen. Ze bewonderen elkaar en halen trots uit elkaars prestaties. De Steekbok is uiters praktisch en de Maagd heeft een uitstekend oog voor detail. Ze zijn beide wijs, verstandig en conservatief. Hun seksuele relatie mist pit, maar beide lijken ze dat niet door te hebben. Dit koppel heeft zeker een aanzienlijke kans op slagen.

Sterrenbeeld Waterman Bloom Eigenschappen Maandhoroscoop Jaarhoroscoop

Maagd en Waterman (21 januari-19 februari)

Maagden en Watermannen zijn nuchtere, mentale tekens. De Waterman is optimistisch ingesteld en heeft een grote verbeelding terwijl de Maagd meer naar de duistere kant van het leven kijkt. Et glas is halfleeg voor de Maagd. Op seksueel vlak klikt het, maar stomende vrijpartijen zijn er niet. De Maagd houdt van eenvoud en heeft genoeg aan een simpel leven terwijl de Waterman juist ruimte nodig heeft om zo de wereld te ontdekken. Maagden en Watermannen hebben beide verschillende doelen voor ogen in dit leven. De Waterman wil de wereld verbeteren, maar de Maagd kiest voor huisje, boompje, beestje. Enkel en alleen wanneer zeer sterke gevoelens een rol spelen, heeft deze relatie kans op slagen.

Sterrenbeeld Vissen Bloom Eigenschappen Maandhoroscoop Jaarhoroscoop

Maagd en Vissen (20 februari-21 maart)

De Maagd is een nuchter wezen dat met beide voeten op de grond staat terwijl de Vissen een dromerig teken is. Een Vis heeft vaak het hoofd in de wolken en verliest daardoor wel eens de realiteit uit het oog. Vissen zijn romantisch wezens die alleen genoegen nemen met het prins op het witte paard. Voor de Maagd is deze rol moeilijk in te vullen. Ze kunnen de verwachtingen niet aan, met name omdat ze zelf ook zeer perfectionistisch ingesteld zijn en willen voldoen aan de eisen van hun partner. Deze tekens staan ver van elkaar en een relatie is dan ook niet aan te raden.

Nieuw

Maak kennis op je eigen tempo kennis met astrologie met de Online Cursus Astrologie voor Beginners door docent Paul Van Egghen. Vrije instapmomenten. Meer info vind je hier.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Spiritualiteit

REEKS | Handlezen in een notendop - Deel 4 Handlezen: de bergen in je handen

In de drie voorgaande Bloom-edities leerde je al dat elk aspect van je handen in overweging moet…

Lees meer
Inspiratie

Koester je roots

We zijn kinderen van de aarde. Fysieke wezens met onze roots in aardse cellen die een verhaal…

Lees meer
Inspiratie

De spirituele taal van bloemen

Bloemen hebben altijd al een intrigerende aantrekkingskracht gehad op ons. Hun prachtige kleuren,…

Lees meer
Bloom 2 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom