Home

Overige

Mijn account

Spirituele Expo Gent
Zondag 16 oktober 2022
Koop hier je tickets!

Het perigeum: zo dicht stond je nog nooit bij de Maan

Astrologie
Annette Kok
10/10/2019
Het perigeum: zo dicht stond je nog nooit bij de Maan

Het perigeum is het punt op de baan rond de Aarde, dat het dichtste bij het zwaartepunt van deze laatstgenoemde ligt. Wanneer de Maan zich op die bewuste plek bevindt, is de afstand tussen dit hemellichaam en onze planeet het kleinst. Het tegenovergestelde punt noemt men het apogeum. Tijdens deze stand in het perigeum is de Maan 13% helderder en ogenschijnlijk groter. Dat is bijvoorbeeld het geval op 26 oktober 2019 om 12.46 u, wanneer de Maan op 14° Weegschaal staat. Opvallend is dat tijdens dit perigeum Mars exact conjunct staat met de Maan, wat deze dag een bijzondere vibe geeft.

Naast de getijen, de natuur en de aarde in het algemeen, laat ook het perigeum zijn invloed op ons leven gelden. Het feit dat de Maan wordt vergezeld door Mars, de planeet van actie, seksualiteit en agressie, heeft een bijzonder effect. Het karakter van Mars staat namelijk haaks op dat van de Maan, die geassocieerd wordt met het gevoel.

(lees verder onder de afbeelding)

Maan in perigeum tekening Bloom web

Omdat de Maan nu dichter bij de Aarde staat ben je extra ontvankelijk voor je gevoelens, alsook onderhevig aan moodswings. Vooral zaken betreffende jouw energiepeil, seksuele relaties en (innerlijke) conflicten vallen je nu zwaar. Het sterrenbeeld Weegschaal daagt je uit om met deze emotionele uitdagingen diplomatisch om te gaan, terwijl de nauwe conjunctie tussen de Maan en Mars zo dicht bij de Aarde je ratio uitschakelt, waardoor je juist door sterke sentimenten overmand kan worden. Het vergt veel discipline om je daar niet door te laten meeslepen!

Tips om de Maan in het perigeum te omarmen

  1. Uiteraard is het verstandig om niet overhaast te reageren of explosief uit de hoek te komen. De neiging om nu de emoties de boventoon te laten voeren is zeer groot, denk liever twee keer na vooraleer je woorden in de mond neemt.

  2. Het is geen goed idee om halsstarrig de goede vrede te proberen bewaren, want dat kan juist een averechts effect hebben. Zonder dat je het echt beseft en ondanks je goede bedoelingen kan je met deze houding net olie op het vuur gooien, waardoor de (in eerste instantie) ‘kalme’ tegenpartij zich uitgedaagd voelt.

  3. Tijdens dit fenomeen is het onverstandig om risicovolle projecten op te zetten of om je in te laten met waaghalzerij, zoals een verbouwing of parachutesprong. Een ongeluk schuilt nu in een heel klein hoekje. Ook maak je je mogelijk schuldig aan een (verkeers)boete. Ga tot slot liever niet op een trap staan om de gevel te schilderen en pas op voor stoten, valpartijen en verzwikkingen.

  4. Omdat de Maan en het teken Weegschaal het vrouwelijke omvatten, en Mars eerder het mannelijke, merk je zowel innerlijk als in je omgeving deze dualiteit op. Ofwel komen je vrouwelijke eigenschappen nu heel sterk tot uiting, ofwel je mannelijke (ongeacht je gender). De balans die je normaal goed kan bewaren tussen die twee raakt nu zoek. Probeer het evenwicht terug te vinden door te letten op je eigen gedragingen.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Dossier 2022

Dossier 2022: een astrologisch verslag van astrologe Désirée Van Toor

Op zijn zachtst gezegd, was 2021 een bewogen jaar. Als we vooruitkijken, dan kunnen we - afgaande…

Lees meer
Astrologie

14 juni 2022 • Volle Supermaan in Boogschutter • Enthousiasme & momentum

Dinsdag 14 juni 2022 om 13.52 uur voltrekt de Volle Maan zich in het teken Boogschutter. Een…

Lees meer
Spiritualiteit

Christel Audenaerd neemt Cynthia Reekmans mee onder haar vleugels

De Limburgse ex-miss Belgium Beauty Cynthia Reekmans en Christel Audenaerd hebben de handen weer in…

Lees meer
Bloom 7 - 2022

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je liefdeshoroscoop 2022, jaarhoroscoop 2022, ascendanthoroscoop 2022, je Chinese horoscoop 2022,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom