26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

23 september 2023 • Herfstequinox in Weegschaal • De invloed ervan op jouw sterrenbeeld

Astrologie
Bloom
21/09/2023
23 september 2023 • Herfstequinox in Weegschaal • De invloed ervan op jouw sterrenbeeld

Met de herfstequinox, die plaatsvindt op zaterdag 23 september 2023 omstreeks 8.50 uur (met Antwerpen als locatie), doet de Zon haar intrede in het luchtteken Weegschaal. Op deze bijzondere dag, het begin van de herfst, zijn dag en nacht even lang. Wat is de invloed van dit Weegschaalseizoen op jouw sterrenbeeld? Ontdek het in dit artikel.

Herfstequinox 23 september 2023 horoscoopanalyse artikel Bloom

Het teken Weegschaal streeft altijd en overal naar evenwicht en harmonie. Bij de herfstequinox kan je je de vraag stellen welke levensgebieden bij jou uit balans zijn.

Verder is het het ideale moment om even stil te staan bij de doelen die je je tijdens de lente-equinox in maart hebt gesteld. Merk je hier enige evolutie in? En welke lessen heb je de voorbije periode geleerd?

Met de nakende herfstequinox breekt een volgende stap in je transformatieproces aan.
Astrologen beschouwen de equinoxen (zowel lente als herfst) namelijk als mijlpalen van overgang en verandering. Het zijn belangrijke momenten in het jaar waarop de energie op aarde aan grote veranderingen onderhevig is en zowel het collectieve als het individuele bewustzijn beïnvloedt.

In Bloom 7 - 2023 lees je hoe je het maximum haalt uit deze herfstequinox. Lees hier verder om te ontdekken wat de invloed ervan is op jouw sterrenbeeld!

Benieuwd wat jij mag verwachten van deze herfstequinox?
Lees hieronder de uitwerking per sterrenbeeld.

Ram

Lilith zwarte maan horoscoop voorspellingen ram Bloom web

Als Ram neig je eerder naar extremiteiten dus het evenwicht van de equinox heeft voor jou misschien niet zo veel aantrekkingskracht. Toch staat het Weegschaalseizoen (23 september – 22 oktober) in het teken van vinden van balans, daarom is het belangrijk om actieve dagen met rustige dagen te combineren zodat je de rust kunt vinden die je in het najaar nodig hebt om naar binnen te keren. Wat je relaties en vriendschappen betreft: hou in gedachten dat teamwork alles naar een hoger niveau tilt en zorgt voor een mooie dynamiek. Compromissen sluiten betekent vooral dat naar ieders gevoelens wordt geluisterd, en dat zorgt dan weer voor evenwicht.

Stier

Lilith zwarte maan horoscoop voorspellingen stier Bloom web

Stier, het energetische evenwicht van de herfstequinox is jou op het lijf geschreven. Tijdens het Weegschaalseizoen zet je best in op orde en structuur zodat je opnieuw helder voor ogen krijgt wat voor jou belangrijk is. Laat je niet overweldigen door stress of angst, maar gebruik je innerlijke kracht om aan de slag te gaan met een planning die van je dromen doelen maakt. Dat zal je bovendien de vrijheid geven om spontaan dingen te doen die de geplande zaken ondersteunen en verder fundament zullen geven. Probeer verder de komende tijd eens anders naar je talenten te kijken en gebruik ze om uit je comfortzone te stappen. Nieuwe ervaringen zetten misschien wel nieuwe dingen op je (levens)planning.

Tweeling

Lilith zwarte maan horoscoop voorspellingen tweelingen Bloom web

Je houdt van de warme en bruisende zomerenergie en daarom kan de herfst voor jou als Tweelingen een gevoel van eenzaamheid en gemis met zich meebrengen. Geen feestjes meer terwijl het licht is tot (bijna) middernacht en geen zomervakanties waarin vrijheid en plezier centraal staan – je zou de start van het Weegschaalseizoen wel eens als saai kunnen ervaren! Maar keer het om: benut de tijd en ruimte die vrijkomt om contact te maken met je innerlijke kind en (opnieuw) te ontdekken wat je wél leuk vindt aan de herfst. Gebruik de komende maand bovendien om je waardevolle contacten te verdiepen, dat zal je innerlijke vuur doen oplaaien.

Kreeft

Lilith zwarte maan horoscoop voorspellingen kreeft Bloom web

De herfstequinox is een zonnefenomeen dat de balans tussen daglicht en duisternis markeert. Omdat Kreeften maanwezens zijn, resoneert dit misschien niet zo sterk met jou. De Volle Oogstmaan op 29 september is daarom voor jou een astrologisch moment om zeker aandacht te geven: verzamel wat je nodig hebt om het najaar in te stappen en laat los wat te veel ruimte inneemt. Poets je huis, gooi weg wat je niet meer nodig hebt en herstel wat je wil blijven gebruiken – dat helpt om licht te brengen, letterlijk en figuurlijk. Verder weet de Kreeft in jou als geen ander dat je thuis is waar je hart is, focus daarom tijdens dit Weegschaalseizoen ook op gezellig samenzijn met je partner, familie en vrienden.

Leeuw

Lilith zwarte maan horoscoop voorspellingen leeuw Bloom web

De Zon is de planetaire heerser van de Leeuw, de zonnewendes en equinoxen kunnen op jou daarom een grote impact hebben. Ook deze herfstequinox! Afscheid nemen van het felle zomerseizoen doet je stilstaan bij de drukte en de volheid van afgelopen maanden. Je hebt veel gedaan en hard gewerkt en je voelt de energie nog steeds aan een hoog tempo door je heen stromen. Je zou op hetzelfde niveau nog wel even kunnen en willen doorgaan, toch vraagt het begin van het Weegschaalseizoen je om meer evenwicht te vinden en de gedempte tonen van de herfst te omarmen. Hét moment om dingen af te ronden en in te zetten op zelfzorg en zelfliefde.

Maagd

Lilith zwarte maan horoscoop voorspellingen maagd Bloom web

Het Maagdseizoen is ten einde en heeft je grondig voorbereid op de herfstequinox. Goede organisatie en duidelijke structuur zijn inherent verbonden met alles wat jij in de wereld zet en daarom ben jij helemaal klaar om – zonder onnodige bagage – het najaar in te stappen. Omdat je al zoveel innerlijk werk hebt verricht, breekt er een tijd aan waarin jouw schaduwkanten de ruimte krijgen om belicht te worden. Ren er niet voor weg, alles mag er zijn. Omhels de diepste en donkere delen van je hart en psyche en accepteer ze, nog meer dan je al deed. Dat is de manier om je te verbinden met de kracht die in je schuilt.

Volg de astrologische webinar met vooruitzichten voor de wereld!
Op locatie (Bloom, Waregem) + online.

Weegschaal

Lilith zwarte maan horoscoop voorspellingen weegschaal Bloom web

This is your time! Het Weegschaalseizoen start en dat maakt jij jezelf écht in het middelpunt van je eigen leven kan zetten. Je intuïtie staat op scherp en je innerlijke balans is gefundeerd. Je bent erg ontvankelijk voor positieve energie rondom jou en dat stelt je in staat om je zelfvertrouwen en zelfliefde naar een hoger niveau te tillen. Geniet van de herfstequinox en de komende weken en maak je huis en je thuis extra gezellig door de charmes van de kleurrijke herfst binnen te brengen. Knutsel en decoreer met bladeren, takken en kastanjes en kruip daarna lekker in de zetel met een kruidige thee. Deze vredige momenten zijn de sleutel tot jouw geluk.

Schorpioen

Lilith zwarte maan horoscoop voorspellingen schorpioen Bloom web

Schorpioen, de herfstequinox nodigt je uit om naar binnen te keren en de stilte in jezelf op te zoeken. Je houdt van sociaal contact en innig samenzijn, toch vraagt de start van het Weegschaalseizoen jou om even te ontsnappen aan alle prikkels rondom je. Een emotionele check-in ondersteunt je in het helder krijgen waar jij dit najaar nood aan hebt. Focus je daarom op het verbinden van je lichaam, geest, hart en ziel – dat doe je door te mediteren of een herfstig bosbad te nemen. Voel je dat de kalmte zich in jou settelt? Dat is het moment om opnieuw in verbinding te gaan met anderen.

Boogschutter

Lilith zwarte maan horoscoop voorspellingen boogschutter Bloom web

Voor jou als Boogschutter is de naar binnen kerende energie van het herfstseizoen best een uitdaging. Er lijkt op het eerste zicht weinig avontuur te zitten in de vallende bladeren en vertragende energie. Het evenwicht dat de equinox brengt, helpt je echter om zelf beter te balanceren op de scheidslijn tussen het gewone dagelijkse leven en de uitspattingen die jou doen voelen léven. Gebruik je innerlijke vuur om in je eigen vertrouwde omgeving positieve verandering te bewerkstelligen; je openhartigheid zal anderen snel overtuigen om mee aan de kar te trekken. Maar vergeet zeker niet om af en toe een ademhalingsoefening te doen en (in stilte) bewust aandacht te hebben voor jezelf. Zo kan je het Weegschaalseizoen optimaal benutten.

Steenbok

Lilith zwarte maan horoscoop voorspellingen steenbok Bloom web

Je bord ligt heel vol en je hebt het voorbije maanden vooral zelf goed volgeladen. Er is dan ook veel dat je graag doet. Bovendien wil je wat je doet ook echt goed doen. De herfstequinox verplicht je om weer balans te brengen tussen wat je in de buitenwereld realiseert en wat je in je binnenwereld voelt. De drukte en de chaos hebben immers een ruis gecreëerd waardoor je de fluisteringen van je ziel misschien wel mist. Las daarom extra pauzes in voor jezelf zodat je systeem weer tot rust kan komen. De Steenbok in jou begrijpt bovendien dat verandering een constant en cyclisch aspect van het leven is. Dat diepgaand begrip komt nu van pas: analyseer wat de voorbije maanden wel en niet werkte voor jou en handel daarnaar.

Waterman

Lilith zwarte maan horoscoop voorspellingen waterman Bloom web

De wisseling van de seizoenen geeft jou energie. Elk seizoen komt altijd terug, toch is deze herfst een nieuwe herfst en dat onbeschreven blad kan jij vullen met alles wat je wenst. Het Weegschaalseizoen is voor jou als Waterman dan ook een tijd van manifesteren. Terwijl de bladeren aan de bomen verkleuren en beginnen lossen, bouw jij verder aan je jaar. Ga op ontdekking: bezoek plekken waar je nog nooit geweest bent en leer iets dat je al lang onder de knie wilde krijgen. Het is van belang dat wat je doet voldoening geeft, dat boost je zelfvertrouwen én je persoonlijke ontwikkeling.

Vissen

Lilith zwarte maan horoscoop voorspellingen vissen Bloom web

Vissen, jouw intuïtie staat momenteel in vuur en vlam en je begrijpt en doorziet de bedoelingen van anderen heel duidelijk. Het Weegschaalseizoen staat bij jou in het teken van ontcijferen wie echt is en wie nep omdat je je ogen opent voor de waarheid van situaties en relaties. Dit proces zet zich door tijdens de herfst: je verbindt je op diepere lagen met geliefden en vrienden die je vertrouwen verdienen en je verwijdert je van degenen die jou niet naar waarde schatten. Je hebt zoals altijd hoge verwachtingen van jezelf – leun op tijd achterover om het evenwicht in jezelf te versterken zodat je eigenwaarde op punt blijft.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Zo vind je rust en inspiratie op iedere bestemming

Van een café in Parijs tot een rustgevende strandbar op Bali, of zelfs een bruisende co-working…

Lees meer
Voeding & Gezondheid

De positieve effecten van hardlopen op je mentale gezondheid

Hardlopen is misschien wel één van de meest populaire vormen van beweging als het gaat om het…

Lees meer
Inspiratie

Tips om je manier van leven aan anderen door te geven

Het overbrengen van je levensstijl en waarden op anderen is een krachtig middel om positieve…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom